Kis ​lépés, nagy hatás 5 csillagozás

Milyen apró tettekkel érhetjük el céljainkat?
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás

Miért ​estek vissza 30%-kal egy áruházlánc eladásai egyetlen cent áremelés miatt?
• Miért fizetett egy tévécsatorna 3,3 millió dollárt egy film vetítési jogáért, ha tudta, hogy 1 millió dollárt veszít majd az üzleten, és hogyan kerülhetjük el a hasonló hibákat?
• Miért hiszünk jobban annak az orvosnak, aki sztetoszkópot hord a nyakában, és hogyan erősíthetjük mi is a hitelességünket?
• Miért ajándékozta el egy angol tiszteletes temploma pénzét, és hogyan jutott ezáltal hússzoros összeghez?
• Miért adományoztak az emberek 18 ezer dollárt egy kutya megmentésére, és hogyan növelhetjük mi is jótékonysági kampányaink sikerét?

A hétköznapokban gyakran előfordul, hogy szeretnénk valakit meggyőzni vagy befolyásolni – a főnökünket, a munkatársunkat, egy vevőt vagy ügyfelet, netán a hitvesünket vagy a gyerekünket. Vajon mit kell tennünk a sikerhez?

Steve J. Martin, Noah J. Goldstein és Robert B. Cialdini, a meggyőzés tudományának szakértői… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2015
308 oldal · ISBN: 9789633042175

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kormix>!
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás

Már a könyv elejénél rájöttem, hogy ez (még) nem nekem szól. Azoknak hasznos ez az olvasmány, akik már dolgoznak, akik valamilyen szervezetnek a tagjai, akiknek mindennapos feladatuk, hogy kapcsolatban állnak más emberekkel, javarészt a munkájuk révén.
De én is tanultam valamit, pl. hogy nem több és nem kevesebb, mint három pozitív állítás jobban ösztönözhet mást ennek a könyvnek a kézbe vételére:
– érdekes és könnyen emészthető, rövid fejezetekből álló könyv, tehát egy-egy tippet akkor is el tudunk olvasni, amikor például csak egy 10 perces ebédszünetünk van
– rengeteg kísérletet mutat be, amelyek sok esetben valóban megdöbbentő eredményeket mutatnak (és egy kicsit a Brain Games c. műsort idézik fel, ami nagy kedvenc)
– néhány tanács mindenki számára hasznos lehet, gondolok itt az olyan kérdések megválaszolására, mint pl. Hogyan segíthet nagy sikerhez az öltözködésünk? vagy Hogyan találjuk meg a tökéletes ajándékot?, illetve Hogyan növelhetjük sikerünk esélyét az állásinterjún?
Összességében tehát praktikus könyv, a benne megfogalmazott kis lépések megfogadása célszerű lehet a nagy hatás(ok) elérésének céljából. De tényleg azoknak ajánlom inkább, akik már kikerültek a munka világába és tudják is hasznosítani ezeket az útmutatásokat.

FZolee>!
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás

Nagyszerű könyv, ami egyszerűen, érthetően, és ami a legfontosabb, röviden választ ad jó pár kérdésre, hogy pár kisebb változtatással hogyan lehet nagy eredményeket elérni.
A könyv nagy előnye, hogy csak a lényegre koncentrál, a fejezetek rövidek, így nem éreztem azt soha, hogy sosem fogok a végére érni. Pont emiatt vegyesek az érzéseim, mert sok esetben én még olvastam volna az adott témáról, néha csak felületesen érintették, magyarázták meg a dolgokat a szerzők. De komolyabb panaszom nincs, tetszett a könyv!

Gajárszki_Áron P>!
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás

Jó-jó, de nem ér a Hatás nyomába, ahogyan az Előhatáshoz sem mérhető. Cialdini fanoknak azért nem árt, meg webmarketingeseknek is gondolom, hogy alapmű.

frankysilver P>!
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás

Nem volt annyira elsöprő élmény, mint az előző, a Hatás, de találtam benne érdekes, megdöbbentő, valamint jól használható gondolatokat. Érdemes volt elolvasni.


Népszerű idézetek

kormix>!

Ahelyett, hogy vonzónak és fontosnak tüntetnénk fel az alternatív költségeket, láttassuk őket kevéssé tetszetősnek vagy jelentéktelennek! Csodálatos példa erre a De Beers gyémántkitermelő és -értékesítő cég egyik, közelmúltban megjelent óriásplakátja, amelyen egy pár óriási gyémánt fülbevaló ragyog. És a szlogen?
„A konyhafelújítás várhat még egy évet!”

220. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Malcolm Gladwell: Kivételesek
Charles Duhigg: A szokás hatalma
Sylvia Löhken: A csend ereje
Desmond Morris: Bensőséges kötelékek
Edward T. Hall: Rejtett dimenziók
Forgács József: A társas érintkezés pszichológiája
Dósa Zoltán: Biopóker
Mérő László: Az érzelmek logikája
P. J. Blumenthal: Kaspar Hauser testvérei