Fekete ​hold (Vérfarkaskölyök 2.) 44 csillagozás

Steve Feasey: Fekete hold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vajon legyőzheti-e gyilkos farkasösztöneit Trey? A tizenéves srác először megtudta, hogy vérfarkas. Később csatlakozott a dúsgazdag vámpírhoz, Lucien Charonhoz, és harcba szállt az alvilág gonosz erőivel. Most Lucien kómában fekszik, csodaszép lánya pedig vissza akarja őt kapni. És Trey az egyetlen, aki megmentheti a vámpír életét. Ehhez azonban eddigi élete legveszélyesebb próbatételeit kell kiállnia. Meg kell találnia az alvilágba vezető átjárót, meg kell küzdenie egy zombival, egy gonosz mágussal, és végül legnagyobb ellenségével, a sötét lelkű vámpírral, Calibannal is.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
272 oldal · ISBN: 9789636295165 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

rex501>!
Steve Feasey: Fekete hold

Elégedett vagyok a könyvvel mivel jóval összeszedettebb és jobban felépített, mint az első rész. Trey és barátai végre akcióba lendülnek és nem csak ücsörögnek és elmélkednek egy helyben. Tetszett hogy nemcsak egy szemszögből lett elmesélve az egész történet, hanem az ellenség oldaláról is láthattuk az eseményeket. A dráma a végén nagyon jó volt és kellett is, hogy megfelelő hangsúlyt kapjanak Trey tettei és végre ő is megértse rendesen a helyzet komolyságát. Csak azt az egyet sajnálom, hogy a befejezés előtt pár fejezettel az író elspoilerezte az egészet. Azt az egy mondatot igazán kihagyhatta volna.
Kicsit sajnálom hogy nem lett kiadva a sorozat többi része, pedig sikerült kíváncsivá tennie, hogy vajon hogy fog végződni. Amint lehet igyekszem folytatni angolul, off.

Rena213>!
Steve Feasey: Fekete hold

Csak mert ezzel a sorozattal is úgy jártam, hogy kíváncsi vagyok a folytatásra, de elvileg már esélyem sem lesz magyar nyelven elolvasni, mert nem várható hogy lefordítják. Idegesítő. Ettől eltekintve nagyon tetszett ez a rész is, bár kicsit több, összefüggőbb akciót, eseményt vártam, ha már ilyen nagy küldetésre indulnak Trey-ék. A világuk, a szereplők megfogtak és szerintem még sokat kilehet hozni ebből a sorozatból, csak hát én azt már nem olvasom (mert az angol nyelvvel nem állok valami jól ehhez).
Szerintem jó volt, hogy az író belerakott egy kis drámai-izgalmat a beteg nagybácsival, a nyaralásra elküldött munkatárs hősiességéről, illetve (spoiler mentesen) a végén bekövetkező áldozatokról.
Aki szeretni a vérfarkasos, misztikus világban játszódó történeteket, azoknak tudom ajánlani ezt a könyvet (feltéve ha szeretik az angol nyelvű könyveket is, mert a folytatást az követeli maga után, és ehhez sajnos elkerülhetetlen)

patakizs>!
Steve Feasey: Fekete hold

Alapvetően csak egy kihívás miatt olvastam el. Jó benne, hogy egy csapásra kivégeztem vele a zombi, démon, vámpír és vérfarkas címkéket….Viccet félretéve, jobb volt, mint vártam. Teljesen olvasható volt, bár a műfaj továbbra sem az én világom.

3 hozzászólás
P_A_Doorman>!
Steve Feasey: Fekete hold

Egész kis hangulatos története van ennek a könyvnek. Van benne valami fekete, valami horror. De csak nyomokban! Igazából nem más ez a történet, mint egy jól megírt urban fantasy tinédzsereknek.
Külön tetszett a könyvben, hogy az események több szálon is futnak folyamatosan, az ember csak kapkodja a fejét a rövid, de tartalmasra szabott fejezetek közt. Amit még meg kell jegyeznem, hogy a két fiatal fiú kapcsolatában beállt változás a könyv végére nagyon szépen lett ábrázolva.
Aki elolvassa, ne várjon tőle sokat. Kikapcsol, pihentetve elmesél egy történetet. Ez a könyv pont erre jó.

Roni90>!
Steve Feasey: Fekete hold

Hasonlóan jó volt ez a rész is,mint az előző.A vége kicsit gyors volt,de azért így is élvezhető olvasmány.Trey jól megtanulta kezelni az átváltozását és az erejét.Végre nem bénázott annyit. :D Remélem Caliban meghalt végre……Sajnáltam,hogy Charles meghalt,a végére megkedveltem.

Vivien_>!
Steve Feasey: Fekete hold

Sokkal izgalmasabb az első résznél,nagyon gyorsan befejeztem,mert imádtam.Kevésbé volt kiszámítható a történet,de még van hova fejlődnie.Trey kezd komolyodni,de néha még azért forrófejű

Netti96>!
Steve Feasey: Fekete hold

Ez a rész jobban lekötött, mint az előző, de lehetett volna többet kihozni még belőle. Mint minden történetben, itt is előkerült a szerelem. A szálak váltásával nem volt semmi problémám, ez kezd feltűnni más más könyvekben is, és be kell valljam, kezd jobban tetszeni a több szemszöges történet, pedig olyan 1 éve még igencsak ellene voltam.
Az értékelést lezárva olyan könyvmolyoknak ajánlom a történtet, akik nagy farkas, illetve farkasrajongók.

Tina1993>!
Steve Feasey: Fekete hold

Ez a rész sokkal jobban tetszett mint az előző. Nem voltak benne szöveghibák. Tetszett a csipetnyi humor, jó volt a történet is. Viszont a vége nem tetszett annyira, elég gyorsan lezárta az eseményeket. Bátran ajánlom azoknak, akik egyszerű rövid fantasy-ra vágynak.

Edina_Nagy_2>!
Steve Feasey: Fekete hold

negyon izgalmas történet, várom a folytatását. fiatalos, lendületes, fordulatos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Csóti Lili: Hetedvérig
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Tracy Wolff: Vonzódás
José Antonio Cotrina: A sötétség gyermekei
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Rick Riordan: Hádész Háza
Soman Chainani: Jótett helyébe
Lucy Strange: A nővérek átka