Tizenhárom (Eddie Flynn 4.) 37 csillagozás

Steve Cavanagh: Tizenhárom

„Lendületes ​és eredeti. Káprázatos könyv." – Clare Mackintosh
„Magával ragadó, lenyűgöző." – Lee Child
„Dörzsölt, izgalmas és páratlan." – Sarah Pinborough
„Teljességgel lebilincselő." – Emma Kavanagh

A sorozatgyilkos nem a vádlottak padján ül, ő éppenséggel az esküdtszék tagja.

Ők voltak Hollywood legmenőbb és legmeghatározóbb párja. A világ a lábuk előtt hevert. Most egyikőjük halott.

Robert Solomont, az ünnepelt hollywoodi csillagot gyönyörű felesége brutális meggyilkolásával vádolják. Ez az évszázad celebgyilkossági pere, és a
védelem még valakit be akar venni a csapatába: a szélhámosból lett ügyvédet, Eddie Flynnt.

Minden bizonyíték Robert ellen szól, de ahogy a tárgyalás megkezdődik, egy sor baljóslatú esemény kétségeket ébreszt Eddie-ben.

Mi van akkor, ha nem csak egyetlen színész van a tárgyalóteremben? Mi van akkor, ha nem az igazi gyilkos ellen folyik a tárgyalás?

Mi van akkor, ha a gyilkos az… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929762 · Fordította: Abrudán Katalin
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
510 oldal · ISBN: 9786155929779 · Fordította: Abrudán Katalin

Kedvencelte 9

Most olvassa 18

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 114

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
mate55
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Az alapsztori nem feltétlenül fog lesokkolni minket meglepő újdonságokkal, de a könyvnek egyáltalán nincs is ilyesmire szüksége. Olyan remek tempóban bontakozik ki ugyanis a cselekmény, hogy az olvasót esetleg csak a fizikai szükségletei rántják vissza a folyamatos, vérpezsdítő szórakoztatásból. Mert Cavanagh a „hagyományos” tárgyalótermi krimi műfaját ügyesen keveri az akció és a dráma néhány jellegzetes sablonjával, amivel azonban maga a krimi nem sérül, viszont mindenképpen izgalmasabbá válik. A humor kellemesen kiegyensúlyozza a cselekményt és egyben segít is, hogy mennyire is kell ezt az egész történetet nekünk komolyan venni. De azt is mindenképpen el kell mondanom, hogy egyébként közel sem utánozhatatlan alkotásról van szó (elég, ha csak Harlan Coben: Bolitar könyveire gondolok), az összkép azonban mégis azt sugallja, hogy van valami Cavanagh „dörzsölt” történetben amiért szinte lehetetlen nem szeretni.

>!
Green69
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Én hat csillagot adtam volna legszívesebben :-)

>!
janee P
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Hihetetlenül izgalmas és letehetetlen könyv, tényleg egyetlen oldalra sem pihen le, miközben folyamatosan csavar még rajta az író újra és újra. Olvastam már pár krimit, tárgyalóban játszódó történeteket, de ez valami szuper jó volt. Így belegondolva ezt a történetet kitalálni is félelmetes és talán enyhén beteg is. :) Jó lenne olvasni a sorozat többi részét, remélem jön majd folytatás, addig is a krimi/thriller rajongóknak feltétlenül ajánlom. :)

4 hozzászólás
>!
Marra P
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Igazi fejtörő cselekményszállal, mikor már azt hiszed, hogy tudod, aztán többszörösen kiderül, hogy mégsem :D Az utolsó pillanatban is tud meglepetést okozni a történet. Kimondottan tetszett, hogy nem egy nyomozón volt a főszerep, hanem egy védő ügyvéden. Szerintem mindenki szeretné, hogy egy Eddie Flynn képviselje :D

2 hozzászólás
>!
lizzyke21 
Steve Cavanagh: Tizenhárom

" Egy elképesztő, zseniális, ütős, kegyetlen regény ez.
Teljesen a hatása alá kerülsz. Nekem óriási kedvenc lett."
Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/11/steve-…

>!
SzaboBrigi89
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Egyszerűen fantasztikus ez a könyv! Tele izgalommal és csavarral, ami ráadásul eszméletlenül jól is van megírva!
Faltam minden betűjét, teljesen magába szippantott!
Eddie karaktere, gondolkodása végig rabul ejtett, ahogy Kane őrültsége is. Minden karakter nagyon jól kidolgozott, de ők ketten voltak igazán azok, akiknek a fejébe mászva még közelebb került hozzám a történet minden apró mozzanata – mindezek ellenére az egyik félrevitt, a másik pedig nem kicsit átvert! Hát még a „titkos barát”! Ezek az igazán jó krimik, amikből sajnos mostanában elég kevés akadt a kezembe…
Remélem, a sorozat többi része is megjelenik magyarul, mert engem Steve teljesen megvett magának!

>!
Barbár 
Steve Cavanagh: Tizenhárom

A címlap borítójáról olvasható, hogy „a sorozatgyilkos nem a vádlottak padján ül, hanem az esküdtek között”. Na de hogy kerül oda? Erről szól ez a rendkívül izgalmas, ugyanakkor agyas krimi. Az elég hamar kiderül, hogy ki a sorozatgyilkos, de csak a könyv közepén árulja el, hogy miért csinálja. Aki ezt megfejti, az közel jár a begyűjtéséhez. A rendkívüli intelligenciával és egy ritka betegséggel rendelkező pszichopata és a vagány sztárügyvéd párharca nagy élményt jelent.
Már maga az ötlet, a sorozatgyilkosságos és a tárgyalótermi krimi összekapcsolása is nyerő párosnak bizonyul. A gyilkos módszerei és a tárgyalótermi finomságok igazi ötletparádét képeznek. Az említett borító a címlapról telitalálat.

>!
Szam0ca
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Régen olvastam krimit. Régen olvastam ilyen jó krimit. Már maga a tény sem volt mindennapos: a gyilkos az esküdtszék tagja (lehet).
Folyamatosan történtek a dolgok, amikor azt gondoltam, hogy tudom, ki ő, akkor kiderült, hogy ááá dehogy!
A stílus számomra hasonló volt egy régi jó kis Perry Mason, vagy Philippe Marlowe – de még ide merném venni akár Hercule Poirot is-, könyvhöz. Tetszett, hogy Eddie Flynn nem valami nagydarab, kigyúrt rendőr/ügyész, hanem egy eléggé szerencsétlenforma ügyvéd. Tetszett az is, hogy váltott szempontból olvashattam, hol a gyilkos, hol az őt kergető ügyvéd narrálta a történéseket. Összefoglalva: szeretném Steve Cavanagh többi történetét is olvasni, amiben Flynn a főszereplő.

>!
Anna_Tóth_5 
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Hihetetlen… Az elejétől számítottam egy végkimenetelre, mindenre gondoltam, csak erre nem.. Nem jutok szóhoz… Érdekes, izgalmas, végig izgultam, hogy hogy fog ez az egész végződni.

>!
Eva_Marinna_Toth
Steve Cavanagh: Tizenhárom

Imádtam! Nagyon szeretném a többi részt is magyarul!


Népszerű idézetek

>!
pribrgre P

Sosem működik, ha az ember üvöltve akar lecsöndesíteni másokat.

321. oldal

>!
pribrgre P

Mindannyian úgy növünk fel, hogy valamitől rettegünk. A mumustól, a szekrényben élő szörnytől, az ágy alatt rejtőzködő ördögtől. És a szülők azt mondják, hogy ez csak a gyermeki fantázia szüleménye. Hogy démonok nincsenek. Se szörnyek.
Pedig vannak.

351. oldal

>!
Green69 

És végül Kane egy olyan módszert vàlasztott, amiről tudta, hogy gyors és megbízható lesz.
Kiment a fejszéjéért.

278

2 hozzászólás
>!
Green69

Letett az asztalra egy tízcentest.
Fej – marad az eredeti tervnél.
Írás – az új terv lép életbe.
Feldobta a pénzérmét.
A levegőben élet és halál pörgött.

342

>!
pribrgre P

A bűnügyi perekben a szakértői bizonyíték maga az Isten.
Csakhogy én meg védőügyvéd vagyok. Az én oldalamon az ördög áll. És az ördög sosem játszik tisztességesen.

409. oldal

1 hozzászólás
>!
pribrgre P

– Gratulálok… ez aztán… hatásos volt. Szánna rám öt percet?
– Miért?
– Meg akarom kérdezni, hogy hajlandó lenne-e társügyvédként részt venni a legnagyobb gyilkossági tárgyaláson, amit ez a város valaha is látott.

31. oldal

>!
pribrgre P

Tudtommal ő volt az egyetlen bíró, aki egy egész üveg whiskyvel a gyomrában is képes volt szétszedni és összerakni egy M16-ost.

202. oldal

>!
pribrgre P

Gondolom, úgy érzed, mintha egy ló rúgott volna fejbe, és talán van egy kis enyhe agyrázkódásod, de ettől eltekintve ugyanolyan szar állapotban vagy, mint máskor.

201. oldal

>!
Green69

De ez a fájdalom most valóságos volt. Tátongó, hatalmas űrt hagyó fájdalom, amitől még a lélegzetem is eláll.Pedig tudtam hogy ez lesz.

195


Hasonló könyvek címkék alapján

Claire Kendal: Mindent rólad
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Michael Connelly: A költő
Kristina Ohlsson: Lotus blues
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Helena Silence: Ezüsthíd
M. J. Arlidge: Bújócska
Chris Carter: Vadász