Vérbosszú ​Párizsban (Cotton Malone 5.) 107 csillagozás

Steve Berry: Vérbosszú Párizsban Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​Bonaparte Napóleon 1821-ben meghalt, magával vitt a sírba egy hatalmas titkot. Tábornokként és császárként rengeteg kincset rabolt össze palotákból, nemzeti kincstárakból, még a Máltai Lovagrendtől és a Vatikántól is. Utolsó napjaiban brit fogvatartói abban reménykedtek, hogy talán megtudhatják, hová rejtette ezt a hatalmas vagyont. De ő nem árult el nekik semmit, és a végrendeletében sem tett semmi utalást a kincsekre. Vagy mégis? Cotton Malone, volt amerikai ügynök koppenhágai könyvesboltjának ajtaján bezörget a kaland, mégpedig egy fiatal amerikai titkosügynök és az őt üldöző két bérgyilkos alakjában. Malone először fenntartással viseltetik a fiatalemberrel szemben, de aztán egy heves tűzpárbaj, amely majdnem az életébe kerül, meggyőzi őt arról, hogy álljon váratlan szövetségese mellé. Először is Malone jó barátjának, Henrik Thorvaldsennek birtokára mennek. A fortélyos dán milliárdos tudomására jutott egy bizonyos Párizsi Klub alattomos terve. A Klub multimilliomos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
GABO, Budapest, 2018
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064466 · Fordította: Lantos István
>!
GABO, Budapest, 2018
536 oldal · ISBN: 9789634066460 · Fordította: Lantos István
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
402 oldal · ISBN: 9789633830291 · Fordította: Lantos István

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Cotton Malone · Henrik Thorvaldsen

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

just_aGirl>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Steve Berry-től már megszoktuk, hogy meglepő módon tudja kombinálni az egyes történelmi korszakokat egymással is és a jelennel is. Ebben a kötetében Napóleon elveszett kincseitől eljutunk egészen a napjaink világgazdaságát manipulálni akaró, hatalomra törekvő és még több pénzre vágyó milliárdosokig. Biztonsági öveket kéretik bekapcsolni, az út rázós lesz! Összeesküvés elméleteket kedvelők előnyben, sőt számukra szinte kötelező olvasmány! Berry tudja mit csinál, bátran, sőt inkább merészen ír. Stílusának köszönhetően a tőle megszokott vaskos könyvek oldalai is rendkívüli gyorsasággal keresztülpörögnek az ujjainkon, nehéz letenni a regényt anélkül, hogy a végére ne járnánk a világméretű politikai-gazdasági konspirációnak, melyben az emberélet csak egy kézenfekvő eszközt jelent egyesek számára.

1 hozzászólás
Habók P>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

A szokásos Berry történelmi/kortárs krimi, a szokásos színvonalon. Bár meglehetősen merészen kezeli a történelmi eseményeket, amíg olvasom, el is hiszem neki, amit ír. A hullák száma nagyjából annyi, amennyit megszoktam spoiler, régi szereplői most is jók, az újakkal sincs bajom.

gesztenye11 >!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Az utóbbi időben két Berry-kötetre is csak 4,5-est adtam, de itt nem tudok okot a levonásra! Nagyon jó, izgalmas, pörgős, igazi Malone-sztori, persze, keverve a tényeket a kitalációval, ahogy Berry szokta. Cserében ez nem annyira hosszú! A helyszínek főleg Párizs, meg Korzika, London, Koppenhága. Vannak kincsek, valódiak, Rommelé és Napóleoné. Szép a párizsi templomok bemutatása. A Napóleon-életrajz is elég hiteles. Van egy kis összeesküvés-elmélet spoiler, meg egy terrorista magánakció, de éppen csak annyi, amennyi egy izgalmas könyvhöz kell. (És nincs túl sok halott, van viszont lélegzetelállító repülés!!). Az egyetlen szomorú hír egy régóta kedvelt szereplő halála, de igazából a krimikben néha jó emberek is meghalnak (és ő nagyon készült a bosszúra). spoiler
Kötelező Steve Berry és Napóleon rajongóknak, Párizs szerelmeseinek, de ajánlom mindenkinek, aki kedveli az izgalmas történeteket!

Maryse>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Három csillagosra értékelem a Cotton Malone sorozat 5. regényét, teljesen figyelmen kívül hagyta a valós történelmi tényeket, ami még elfogadható mert szórakoztató irodalomról van szó sematikus szereplőkkel és élethelyzetekkel, értékrenddel, kalanddal, de voltak benne erős túlzások pl. a francia hatóságok működésére vonatkozóan, vagy olyan mértékben abszurd jelenetek, amelyek viszont már zavaróak (nevetségesek) voltak. A sztereotípiáktól sem mentes a történet, sem a szereplők. Sok szál fut egyszerre, témái a kincsvadászat Napóleon mesés, elveszett kincséért, a titkos milliárdosklub céljai, az összeesküvés a globális gazdaság manipulációjára, az eszement hatalomra való törekvés, a politikai játszmák, a bosszú, a büszkeség, a megszállottság. Ez így azért sok, – de Cotton, aki úgy látszik szinte sohasem pihen – mégis csak lekötötte a figyelmemet.

kzsuzsu>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Újabb történelmi korba, Napóleon korába visz a sorozat következő kötete, de most a történelmi nyomozás kapott egy kicsit másmilyen színezetet is. Most a szerző belekevert egy kis jelenkori terrorizmust, összeesküvéseket, gazdasági bűncselekményeket, vérbosszút is. Érdekes, bár a megszokottnál kicsit kevesebb volt a történelmi rész, de a jelenkori cselekmények talán túl sok szálon futottak és túl lassan, sajnos csak a végére pörögtek fel igazán az események. Először elolvastam a szerző megjegyzéseit, hogy már olvasás közben helyén tudjam kezelni, hogy mi a fikció és mi a valóság a történelmi részeknél.

Duduci>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Steve Berryben megint nem csalódtam, hozta a formáját. Izgalmas, fordulatos, időként képtelen, de azért próbál maradni a tények, és a valóság talaján. Van megint összeesküvés elmélet,folyó vér, pörgés, szóval minden, ami egy jó krimi kritériuma lehet, Ötös.

Timberwolfes>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Eddigi leggyengébb Malone történet. Ezúttal Napoleon mítoszát járjuk körül. Rengeteg összeesküvés és cselszövés, mindenki mindenki ellen és senki senkivel. Már már túl bonyolított az egész cselekmény szál. A fővonal Thorvaldsen bosszú hadjárata, ami sokaknak keresztbe tehet ha végigviszi. Henrik nem tudja kiben bízhat, mindenkiben csalódik és kénytelen egyedül kézbe venni a dolgokat. Cotton válaszút elé érkezik, hogy barátjának segítsen, de akkor egy terrortámadás fenyegetésével kell szembenéznie, vagy a terrorista nyomába eredjen és akkor barátját veszítheti el.
Sajnos a történelem és az érdekes tények és nyomozások ezúttal a háttérbe szorulnak, és elenyésző szerepet kapnak a történetben.
Remélem a folytatásban inkább történelmi lesz.

Darolyn>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Tényleges olvasás: 2014. január 4-26., június 9.

Sorozat, ötödik rész, de elsőként olvastam.
Jó könyv volt, izgalmas, fordulatos. A szerzői részből kiderült, hogy elég sok tényleg így történt, tényleg létezik és valós. Sokszor nem tudtam követni, hogy ki kicsoda és éppen melyik jelenetbe csöppentem, sokszor meg teljesen értettem a pergő jeleneteket, mintha filmet látnék.
Ezek után érdekes lesz olvasni a korábbi részeket is, de ha eljutok odáig, elolvasom azokat is.

(Azért volt a szünet, mert annak idején az AB-kötetekhez volt kedvem, most meg épp úgy alakult, hogy összejött pár nyugis/szabad óra, és kihasználtam az alkalmat.)

1 hozzászólás
Dorku I>!
Steve Berry: Vérbosszú Párizsban

Jó volt ez a rész is, akárcsak a korábbiak, de azért a végén annak ellenére kibuktam, hogy sejteni lehetett, hogy a bosszú nem mindig jól sül el.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

cassiesdream>!

A körülmények keltik életre a félelmet. Te csak azt tudod uralni, hogy miként reagálsz rá.

308. oldal

dpart>!

Tetszik nekem, amit valaha Flaubert írt. „A történelem: jóslás, visszafelé tekintve.”

67. oldal

just_aGirl>!

A kölcsönök célja sosem az, hogy a folyó kiadások fedezésére használják őket, akár katonai, akár polgári célokról van szó. Az embernek csak végig kell gondolnia, hová vezethet az eladósodás, és máris felfogja a veszélyeit. Én küzdöttem az eladósodás ellen. A pénzügyeknek sosem szabad akadályozniuk egy kormány munkáját, mert ha ez bekövetkezik, akkor nem a kormánytagok gyakorolják az ellenőrzést, hanem a bankárok. A kéz, amelyik ad, mindig fölötte áll a kéznek, amelyik kap. A pénznek nincs hazája. A pénzemberek nem hazafiak és nem is tisztességesek. Egyedüli céljuk a gyarapodás.

Kapcsolódó szócikkek: adósság · kölcsön · pénz
just_aGirl>!

– Néhány napja – kezdte Napóleon – számításokat végeztem, és megállapítottam, hogy ebben a három piramisban annyi kő van, hogy belőlük egy méter vastag és három méter magas falat lehetne építeni egész Párizs köré.

szabszev>!

– Ha az összes barátom leugrana egy hídról – mondta Norstrum —, én nem ugranék velük. Lent várnám őket, azt remélve, hogy el tudom majd kapni valamennyit.

szabszev>!

– A félelem lehet szövetséges is – mondta Norstrum. – Mindig legyen veled, akármilyen küzdelemben. Ez az, ami éberen tart.

Aurelia>!

[…] hogy múltunk magától értetődő átadása a tudás legnagyobb hatású formája.

82. oldal

v_fru>!

A történelemben közhelynek számít az a megállapítás, hogy „ha egy kormány nem tud szembenézni egy háború kihívásával,akkor vége van”. A törvények szentsége,az állampolgárok jóléte,a fizetőképesség- bármely állam azonnal föláldozza őket, ha a túlélése forog kockán.

42. oldal


A sorozat következő kötete

Cotton Malone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: Angyalok és démonok
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Julie Garwood: Kegyes halál
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Tom Clancy: A kokain akció
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Frei Tamás: A bankár
Frei Tamás: Bábel