A ​velencei árulás (Cotton Malone 3.) 153 csillagozás

Steve Berry: A velencei árulás Steve Berry: A velencei árulás

Miután ​Egyiptomtól Indiáig meghódította a világ nagy részét, macedóniai Nagy Sándor i. e. 323-ban rejtélyes, lázas betegségben meghalt. Senki sem tudja, hol van eltemetve, de sírját azóta is rengetegen keresik, tudósok éppúgy, mint kalandorok és kincsvadászok.
E több évezredes titok nyomába ered Cotton Malone is, az egykori amerikai titkos ügynök. Miután majdnem odavész egy dániai múzeumban kitörő hatalmas tűzvészben, Malone megtudja, hogy a tűz nem volt véletlen, csupán egy hatalmas, Közép-Ázsiától az Egyesült Államok elnökéig terjedő játszma egyetlen lépése. Nemcsak Nagy Sándor kincseiről van szó, hanem arról a számtalan betegséget gyógyító csodaszerről is, amelynek receptjét állítólag az uralkodó sírjába temették. Míg Malone az életét kockáztatva próbálja felderíteni a rejtélyt, egy biológiaifegyver-arzenált fölhalmozó főminiszter asszony, az AIDS ellenszerének megtalálója, a Vatikán képviselője és az amerikai titkosszolgálatok hol szövetkezve, hol egymással harcolva… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
GABO, Budapest, 2016
572 oldal · ISBN: 9789634064084 · Fordította: Lantos István
>!
GABO, Budapest, 2016
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062288 · Fordította: Lantos István
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
656 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543994 · Fordította: Lantos István

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cotton Malone


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

aram76>!
Steve Berry: A velencei árulás

Szeretem az olyan thrillereket, amelyekben a történelmi alapokon nyugvó regényt, megfűszerezik egy kis fantáziával és misztikummal. Az ilyen történetek azok, amelyeket szívesen látnék vásznon is. Az író kötetei nálam mindenképpen polcon maradósak.
Persze itt is volt olyan szereplő, akitől kivert a víz, na de ez is kell. Különösen tetszett a Nagy Sándor köré felépített történet, róla szívesen olvasnék még.

3 hozzászólás
Roszka>!
Steve Berry: A velencei árulás

Fordulatos, pörgős, szórakoztató, igazi kalandregény.
Igaz néhol nagyon elrugaszkodott az író fantáziája, de szerintem elérte vele amitől igazán olvastatja magát a történet.

just_aGirl>!
Steve Berry: A velencei árulás

Steve Berry-nek ez a műve is képviseli azokat az értékeket, ami miatt a kedvenceim közé sorolom a szerzőt. Beletesz a thriller-főző-kondérba egy jó adag történelmet egy csipetnyi misztikával fűszerezve, egy csészényi politikai hatalomra törekvést, egy nagy kanálnyi nemzetközi gazdasági rivalizálást, némi biológiai fegyverrel és halálos betegségek időszámításunk előtti gyógyírjével együtt rottyantva, színes karakterekkel és érdekes helyszínekkel meghinve, keverőeszközként izgalmas fordulatokat alkalmazva, majd végül de nem utolsó sorban magával ragadó, sodró erejű stílusban tálalva- A'La Berry!
καλή όρεξη (görög – Jó étvágyat!)

salidigger>!
Steve Berry: A velencei árulás

Ez eddig olvasott Berry regények közül ez tetszett eddig a legjobban. Volt itt minden, mint a búcsúban. Nagy Sándor sírjától, vírusokon át gonosz ás jóságos kapitalistákig. :D Ha úgy olvassa az ember, hogy a cselekményt egy párhuzamos univerzumba képzeli, akkor már nem is zavarják annyira a szerző szokásos pontatlanságai. De végül is ez regény…és annak nagyon jó!

Balázs_Erőss>!
Steve Berry: A velencei árulás

Nem értem, minek kezdtem bele, hiszen eddig is szinte csak negatív tapasztalataim voltak.
Steve Berry valami nagyon brutál edzőprogramon vehet részt, ami kifejezetten a logika és a józan ész leépítésére szolgál.
Tudom, hogy a kalandregények nem a realitáshoz közeli világukról szólnak, de ez itt mindent űberel.
spoiler
spoiler
spoiler
Ennek a csávónak a könyveit olyan olvasni, mint ráakadni egy Joly & Kis Grofó alkotásra a Youtube-on. Sokkot kapsz, lebénul a rendszered és/de végignézed (olvasod), azon gondolkodva, kinek is tetszik ez.
Ui: Ja, igen, nem feledkezhetünk el a Berry által szabadalmaztatott idiótanév-generátoról sem!

gesztenye11 >!
Steve Berry: A velencei árulás

A szokásos Steve Berry recept. Keverd össze Cotton Malone-t, Stephanie Nell-t, Cassiopeia Vitt-et és Henrik Thorvaldsen-t. Adj hozzájuk pár pozitív és negatív személyiséget, kettős ügynököt, amerikai elnököt, nemzetbiztonsági tanácsadót, egy nagyratörő tudóst és egy igen nagyra törő politikust. Habard be az AIDS ellenszerének megtalálásával. Fűszerezd Koppenhágával, Amszterdammal, Velencével, Szamarkand-dal. És a végén tálald fel Nagy Sándor történetét, a holttestének és a sírjának keresésével, tegyél hozzá egy kis görögtüzet, buzkasit, zoonózist. Az eredmény egy nehezen letehető, izgalmas, fordulatos, pörgős krimi – kalandregény, mindegy, hogy címkézzük. A szerző műveinek egyik lényeges vonása, hogy keveri a valóságot a fikcióval, ezúttal is így tesz és a végén megmagyarázza, hogy mi az, amit csak kitalált. Szeretem a regényeit, ebben azonban szerintem elkövetett egy olyat, amivel korábban nem találkoztam, és ezért a fél csillag levonás. A közelmúltból talált ki egy olyan országcsoportot, szövetségi államot, ami nem létezett és valószínűleg soha nem is fog létezni spoiler – ettől lehet, hogy izgalmasabb a könyv, csak nekem egy kicsit kevéssé hiteles. A korábbi fikcióit az olvasó akár el is hiheti, hogy „így is történhetett”. Erről biztosan tudjuk, hogy nem igaz. Ettől függetlenül bárkinek ajánlom, aki izgulni szeretne több, mint 600 oldalon úgy, hogy közben olvas egy csomó történelmi és biológiai érdekességről.

Noryyy>!
Steve Berry: A velencei árulás

Ez most jóval kevésbé tetszett, mint az előző kötetek (bár lehet, hogy a hangulatom is közrejátszott benne…). Hozta a szokásos történetet és a szokásos szintet, de valahogy egyáltalán nem érdekelt sem a sztori, sem a karakterek (bár ők eddig sem voltak a szívem csücskei). Plusz egyáltalán nem értem a hosszúságát, sokkal rövidebb is lehetett volna. Az egyetlen pozitívum, amit tudnék mondani, az a szerző jártassága a történelmi háttérben.
A következő kötetet még el fogom olvasni (mert egy kihíváshoz kell), de utána én és Steve Berry könnyes búcsút veszünk egymástól…

random23>!
Steve Berry: A velencei árulás

Fuuh micsoda könyv! Sosem gondoltam volna, hogy én ilyen, vagy ehhez hasonló könyvet fogok olvasni. Igazából véletlen jutottam a könyvhöz, és teljesen véletlenül akadt a kezembe (sürgős olvasnivaló kellett), de nem bántam meg.
Összességében nagyon izgalmas, mindig történik valami, bár voltak helyzetek, amik már tényleg nagyon fantasztikusnak tűnnek. Ezen kívül egyébként élethű, főleg a politikai részek. Tetszett ez a Nagy Sándor köré épített sztori, és kifejezetten közelebb kerültem a történelemhez, igaz, valamennyire mindig is szerettem és érdekelt.
Az elején elég ijesztő volt nekem, hogy ilyen hosszú, de mégsem okozott gondot. Ajánlom mindenkinek, főleg aki szereti a történelmet és érdekli kicsit a politika. :)

robinson >!
Steve Berry: A velencei árulás

Fergeteges,… nekem most az eddigi egyik legjobb „sztívberry” kaland. mese, jó történet.

Maate>!
Steve Berry: A velencei árulás

írtam egy bazihosszú értékelést. és elszállt a net és ezzel az összes szellemi termékem ebben a témában, szóval nem írom újra, szemét net.:)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Messi91>!

Mindenki jobban becsüli azt, amit csak nehézségek árán tudott megszerezni.

Kada22>!

A harag mindig személyek ellen irányul, a gyűlölet inkább osztályok ellen. Az idő meggyógyítja a haragot, de a gyűlöletet sohasem.

125. oldal

szabszev>!

Menandrosz leírt valamit, amit mindig is igaznak találtam. Ha egész életedet fájdalmak nélkül szeretnéd leélni, akkor vagy istennek kell lenned, vagy hullának.

20. fejezet

galanm>!

– És mi van a halottak szentségével? Az önök vallása folyton ezt szajkózza. Mindeközben láthatóan semmi bajuk nincs azzal, hogy feldúlják egy ember sírját, eltávolítsanak néhány darabot a maradványaiból, és odaadják bárkinek.
– Ez egy szerencsétlen, de szükséges dolog.
Zovascsina megvetette a nuncius nyájas tudatlanságát.
– Ezt szeretem az önök egyházában. Hajlékony, amikor szükséges.

255. oldal

Ranran>!

Vincenti szerint Velence gyönyörű volt. Rengeteg bizánci fényűzés, az iszlám lebegő reflexiói, távlatok Indiára és Kínára is! Keleti is, nyugati is. Fél lábbal Európában, féllel Ázsiában.

16. fejezet

Kada22>!

Koppenhágából egyenesen ide repültek, és alig egy órája szálltak le a Marco Polo repülőtéren. Korábban többször is járt már Velencében a Magellán Ügyosztály megbízásából. Ismerős volt a terep: kiterjedt és elszigetelt, de a központja, a három kilométer hosszú és másfél kilométer széles szíve mindig sűrűn lakott volt. Évszázadokon át sikerrel tartotta sakkban az akkor ismert egész világot.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cotton Malone
Kada22>!

– És mi van a kudarccal?
A férfi vállat vont.
– Az a sikertelenség következménye.

92. oldal

szabszev>!

…az életet úgy kell élvezni, ahogy az jön.

16. fejezet


A sorozat következő kötete

Cotton Malone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Dan Brown: Angyalok és démonok
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Frei Tamás: A megmentő
David Mitchell: Felhőatlasz
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Mario Puzo: A szicíliai
Robert Masello: Az Einstein-prófécia
Eric Van Lustbader: Bourne fölénye