A ​Kolumbusz affér 69 csillagozás

Steve Berry: A Kolumbusz affér

Egy ​családi titok, egy szívtelen fanatikus, és az amerikai kormány egy titkos részlege – mindezeket egy döbbenetes eshetőség köti össze.

Mi van akkor, ha minden, amit Amerika fölfedezéséről eddig tudtunk, egyszerűen hazugság? És, ha ez a hazugság csupán arra szolgált, hogy elfedje Kolumbusz 1492-es útjának valódi okát?

Ez a több mint 500 éves titok egy csapásra át tudná alakítani az egész modern politikai világot…

Tom Sagan, Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró döbbenetes dolgokról írt riportokat a világ legforróbb pontjairól. Azonban, amikor az egyik közel-keleti sztoriját hamisítványként leplezik le, vége a szakmai karrierjének.

Tehetetlenül vergődik a hazugságok hálójában, igazát, hogy a bukását egy ismeretlen ellenség szándékos félrevezető akciója okozta, nem tudja bizonyítani.

De mielőtt még Sagan kétségbeesésében véget vetne életének, a sors közbeszól, egy rejtélyes ismeretlen képében, aki cselekvésre… (tovább)

Eredeti mű: Steve Berry: The Columbus Affair

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
438 oldal · ISBN: 9789632548937 · Fordította: Lantos István
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548630 · Fordította: Lantos István

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kolumbusz Kristóf; Christophe Colomb


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Nagyon tetszett, bár nem tetszett annyira, mint a Borostyánszoba. Nagyon hamar berántott, bár nem igazán vagyok oda a töriért. Nagyon tetszett benne pl, hogy totál lejött az én szintemre, itt mos értsük azt, hogy tökre semmi történelem tudásom nincs se Kolumbuszról, se Jamaikáról, és elmondott mindent, amit tudnom kell róla a regény megértéséhez. Eleinte zavart, hogy Berlinger rabbin kívül nincs benne szimpatikus szereplő, aztán a végére megértettem, hogy erre jellemfejlődési folyamatok miatt volt szükség. Tiszta szívből ajánlom, nagyon jó, olvassatok Steve Berry-t.
Nna, aludtam rá egyet, és azt kell mondjam, hogy az benne az igazàn zseniális, hogy a végén pár oldalban leírja Berry, hogy ebből most mi volt igaz, mit talált ki ő, és mi az, ami akár igaz is lehetett volna. Egész éjjel ezen pörgött az agyam.

>!
Bur3sz
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Megint egy klassz Sreve Berry regény. Sok új dolgot tudtam meg Amerika „felfedezéséről”. Csak ajánlani tudom a regényt.

>!
KillerCat
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Bár nem szeretem a történelmi regényeket, ez kifejezetten tetszett. Érdekes maga a történet és a mögötte meghúzódó történelem is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
vöri P
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Már megint így jártam. Akartam volna olvasni egy könnyed, szórakoztató, megfelelő mértékben felszínes és sablonos, ámde izgalmas és érdekes történelmi krimit (ebben a katergóriában nálam továbbra is Berry a leg), mint tökéletes kikapcsolódás, erre nem letesz az asztalra egy egészen jó könyvet? Soha rosszabb kellemes csalódást.
Végre nem sablonosak a karakterek (különösen a főhős, Tom Sagan alakja volt számomra sokkal élőbb és hihetőbb, mint szegény Cotton Malone mondjuk ez nem volt nehéz), az érdekes történelmi fejtegetések is túlsúlyba kerültek a lövöldözős-üldözős jelenetekkel szemben (bár az Indiana Jones-epizód a végén számomra egészen szórakoztató volt), és általában mintha mellőzte volna a teljesen irreális, és kellemetlenül bugyuta megoldásokat. Félreértés ne essék, nem állítom, hogy ez valami egészen zseniális regény lenne, de a maga műfajában igenis kiemelkedőnek érzem, vagy legalábbis annyira mindenképpen egyedinek, hogy járjon neki az ötcsillag.
(A tény, hogy J. R. dos Santos eddig magyarul megjelent életművéből is A 632-es kódexet tartom a legjobbnak talán jelzi, hogy valamit igenis tudhatott Kolumbusz, ha ilyen regények (no meg sok másnak is) ihletője lett.)
Most bizakodom benne, hogy a Romanov prófécia mégis eljut majd hozzánk is a sok Cotton Malone kötet között, összesegében eddig erősebbnek érzem Berry sorozaton kívüli műveit, remélem lesz szerencsénk még többhöz.

1 hozzászólás
>!
Timberwolfes
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Hosszú idő után az első történet amiben nem Cotton Malone a főhős. A szerző könyv végi jegyzetét olvasva kiderül hogy ez volt talán az első olyan könyv amiben sokkal több volt a fikció mint a történelmi tény. És lehet pont ezért éreztem én egy kicsit hamisnak és kevésbé jónak.
Kolumbusz körül sok rejtély kering és Berry azt a teóriát boncolgatja hogy mi van ha a híres felfedező zsidó volt. Sok tény és féltény akár igazolhatná is ezt a tényt. A könyv azt feltevést hozza hogy az ősi előkerülnek ismét azok a zsidó kincsek amiket évszázadok óta dugdosnak a világ elől, nehogy rossz kezekbe kerüljenek és majd ha lesz rá lehetőség a harmadik nagy templomba elhelyezhessenek. Az őrző az az a lévita feladata apáról fiúra száll és egyetlen dolgok hogy ameddig kell addig titokban tartsák a kincsek helyét.
A mostani könyv főhőse egy bukott riporter aki éppen készül véget vetni életének. Zsidó vallását megtagadta, riporteri életét elbukta, családja elfordult tőle, úgy érzi nincs miért élnéi. És persze ilyenkor jön Mr. Berry és okot ad neki. Beindul az átverési gépezet, mindenki a kincseket keresi és az egyetlen ember aki tudhat valamit már régen meghalt. Tom Sagannak újra át kell gondolnia az életét és kényszer hatására ugyan de újra fel kell fedezni gyökereit és újra felépíteni kapcsolatát a lányával.
Sok színhelyen játszódó kalandos történet, kissé szájbarágós néha, de egy kevésbé erős Cotton Malone könyvvel simán felér.

>!
Roszka 
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Szórakoztató, kalandos, ismeretterjesztő, tanulságos.
Sosem tudtam ennyit Kolumbusz Kristófról.Sem Jamaicáról
Kalandos élete volt, teli mítosszal, rejtéllyel. Nagyon jól megírt, szórakoztató könyv. Azért azokat a kutyás részeket kihagytam volna! Ajánlanám mindenkinek, aki szereti a pörgős kalandokat, csavaros megoldásokat. Különösen tetszett, hogy az író a végén elmondja mi hiteles a történetben, és mi a fikció benne.

>!
gesztenye11 
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Ez volt az első olyan Steve Berry-könyv, amit olvastam és nem szerepelt benne Cotton Malone – és valahogy hiányérzetem van. Kellett volna az a határozott, de logikus gondolkodás, ami megvan benne, mint általában a legjobb titkos ügynökökben. A Magellán Ügyosztálynak is csak nyúlfarknyi szerep jutott. És a főszereplők némi csalódást keltettek. Tom még csak-csak elmegy, hatalmas változáson megy keresztül, így lesz spoiler. De a lánya!!?? Alle – ahogy nemrég egy magyar krimi hősnőjére is ezt mondtam – egy ostoba liba, aki még naiv is. Ennyire nem szabadna ilyennek lenni – nekem legalábbis nem tetszik. Ennyit a negatívumokról. Ami viszont tetszett: a cselekmény nagy része pergő, izgalmas. Szép helyeken játszódik, és ezekről sokat meg is tudunk: Florida, Jamaica, Kuba, Bécs, Prága. És sokat megtudunk a jamaicai őslakosokról, a tainókról, utódaikról, a maroonokról, a zsidókról és a zsidó vallásról és nem utolsó sorban Kolumbuszról. Persze, hogy ki volt ő igazából, az nem ebből a könyvből derül ki, hiszen itt sok a feltételezés (Berry stílusa, hogy a tényeket keveri a képzelettel, de nagyon szép tőle, hogy a végén mindig elmondja, mi a valóság és mi a kitaláció. Ez most is így van. Egy dolgot nem mond el, így az egy nyitott kérdés marad a regény végén: spoiler. Azért persze ajánlom mindazoknak, akik Berry-rajongók, szeretik a történelmet, a kalandos utazásokat, és egy kis izgalmat sem vetnek meg.

>!
k_annamaria P
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Imádtam ezt a könyvet. Érdekes, izgalmas. Biztosan fogok még tőle olvasni.

>!
dpart
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Szeretem Berryt, ezért lehet, kicsit elfogult vagyok az írásaival.
Elgondolkoztat, és ebben hasonlít ajánlójához, Dan Brown-hoz. Mert miért ne történhetett volna annak idején akár így is? Akár így is szerezhetett volna pénzt Kolumbusz, hogy a saját céljához használja fel.
Mindenesetre tetszik. Még ha csak fikció is természetesen.

>!
fszilvi
Steve Berry: A Kolumbusz affér

ismét egy lebilincselő regény.
időnként sok a leírás, de élvezhető a sztori.
örülök, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy! :)


Népszerű idézetek

>!
Barbikönyvek

Minden lány olyan férfit keres, aki vigyáz rá. Ha talál ilyet, akkor nő lesz igazán, őszintén.

99. oldal, 14.fejezet

>!
gesztenye11

A történészek már 500 éve töprengenek és vitatkoznak azon, hogy vajon ki volt Kolumbusz Kristóf. A valódi válasz egy másik kérdésben rejlik.
Mit szeretnénk, ki legyen?

573. oldal - A szerző utószava

>!
gesztenye11

Légy olyan bátor, akár a párduc, oly könnyed, akár a sas, oly gyors, akár a szarvas, és oly erős, akár az oroszlán, hogy megvalósíthasd Mennyei Atyád akaratát

19. oldal - Előjáték

>!
gesztenye11

Sosem fogja tudni, hogy tényleg igaz-e, vagy már megint ők azok?

368. oldal - Ötvenharmadik fejezet

>!
gesztenye11 

Az óceánok nagy admirálisa, akit helytelenül Kolumbusz Kristófnak neveznek, de aki valójában Christoval Arnaldo de Ysassi néven született, sosem feledkezett meg arról, hogy honnan jött. Rendkívül bölcs ember volt, aki elfogadta a feladatát. Embereit hatalmas útra vezette, és Isten segedelmével sikerre vitte azt, amiről mindenki úgy gondolta, hogy elbukja majd.

335. oldal - Negyvennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kolumbusz Kristóf; Christophe Colomb
>!
Habók P

Még különösebb, hogy maguk a maroonok sem tudtak sokat magukról. Mint a tainók, a maroonok sem hagytak maguk után sem írásos emlékeket, sem építményeket, semmit, kivéve dalokat, szólásokat, helyek elnevezését és ösvényeket a vadonban.

174. oldaldal

>!
gesztenye11

Az ártatlanok meg a bolondok olyanok, akár az ikrek

207. oldal - Huszonnyolcadik fejezet

>!
Ene

Milyen lesz majd halottnak lenni?
Magánál van akkor az ember? Hall? Lát? Érez szagokat? Vagy csak a teljes sötétség várja? Semmi gondolat? Semmi érzés? Egyáltalán semmi?

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Brenda Joyce: Lady Vadóc
Andrea Levy: A citromfa gyümölcse
Andrea Levy: Parányi sziget
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Dan Brown: Angyalok és démonok
Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka
Tom Clancy: A kokain akció
Nemes István: Az öböl
Kulcsár Ödön: A piros ruhás nő titka
Peter Cheyney: Aranyrablás az óceánon