A ​Kolumbusz affér 86 csillagozás

Steve Berry: A Kolumbusz affér

Egy ​családi titok, egy szívtelen fanatikus, és az amerikai kormány egy titkos részlege – mindezeket egy döbbenetes eshetőség köti össze.

Mi van akkor, ha minden, amit Amerika fölfedezéséről eddig tudtunk, egyszerűen hazugság? És, ha ez a hazugság csupán arra szolgált, hogy elfedje Kolumbusz 1492-es útjának valódi okát?

Ez a több mint 500 éves titok egy csapásra át tudná alakítani az egész modern politikai világot…

Tom Sagan, Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró döbbenetes dolgokról írt riportokat a világ legforróbb pontjairól. Azonban, amikor az egyik közel-keleti sztoriját hamisítványként leplezik le, vége a szakmai karrierjének.

Tehetetlenül vergődik a hazugságok hálójában, igazát, hogy a bukását egy ismeretlen ellenség szándékos félrevezető akciója okozta, nem tudja bizonyítani.

De mielőtt még Sagan kétségbeesésében véget vetne életének, a sors közbeszól, egy rejtélyes ismeretlen képében, aki cselekvésre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
438 oldal · ISBN: 9789632548937 · Fordította: Lantos István
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548630 · Fordította: Lantos István

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kolumbusz Kristóf


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Nagyon tetszett, bár nem tetszett annyira, mint a Borostyánszoba. Nagyon hamar berántott, bár nem igazán vagyok oda a töriért. Nagyon tetszett benne pl, hogy totál lejött az én szintemre, itt mos értsük azt, hogy tökre semmi történelem tudásom nincs se Kolumbuszról, se Jamaikáról, és elmondott mindent, amit tudnom kell róla a regény megértéséhez. Eleinte zavart, hogy Berlinger rabbin kívül nincs benne szimpatikus szereplő, aztán a végére megértettem, hogy erre jellemfejlődési folyamatok miatt volt szükség. Tiszta szívből ajánlom, nagyon jó, olvassatok Steve Berry-t.
Nna, aludtam rá egyet, és azt kell mondjam, hogy az benne az igazàn zseniális, hogy a végén pár oldalban leírja Berry, hogy ebből most mi volt igaz, mit talált ki ő, és mi az, ami akár igaz is lehetett volna. Egész éjjel ezen pörgött az agyam.

aram76>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Imádom a történelmi regényeket, a gyengéim. Itt egy igazán kalandos, szórakoztató, ismeretterjesztő anyaggal tűzdelt izgalmas történetet kaptam. Kolumbusz Kristófról kissé halovány iskolai emlékeim vannak és ez most itt nagyon tetszett, még ha nem minden részlete volt valós, akkor is izgalmas élmény volt. Végig pörgős, kalandos történet, sok-sok fordulattal, csavaros megoldásokkal. Azt külön szeretem minden könyvben, hogy a végen van olyan rész ami tisztába teszi, hogy mi az igaz és megtörtént cselekmény és mi a kitalált egy történetben.

Bur3sz>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Megint egy klassz Sreve Berry regény. Sok új dolgot tudtam meg Amerika „felfedezéséről”. Csak ajánlani tudom a regényt.

vöri P>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Már megint így jártam. Akartam volna olvasni egy könnyed, szórakoztató, megfelelő mértékben felszínes és sablonos, ámde izgalmas és érdekes történelmi krimit (ebben a katergóriában nálam továbbra is Berry a leg), mint tökéletes kikapcsolódás, erre nem letesz az asztalra egy egészen jó könyvet? Soha rosszabb kellemes csalódást.
Végre nem sablonosak a karakterek (különösen a főhős, Tom Sagan alakja volt számomra sokkal élőbb és hihetőbb, mint szegény Cotton Malone mondjuk ez nem volt nehéz), az érdekes történelmi fejtegetések is túlsúlyba kerültek a lövöldözős-üldözős jelenetekkel szemben (bár az Indiana Jones-epizód a végén számomra egészen szórakoztató volt), és általában mintha mellőzte volna a teljesen irreális, és kellemetlenül bugyuta megoldásokat. Félreértés ne essék, nem állítom, hogy ez valami egészen zseniális regény lenne, de a maga műfajában igenis kiemelkedőnek érzem, vagy legalábbis annyira mindenképpen egyedinek, hogy járjon neki az ötcsillag.
(A tény, hogy J. R. dos Santos eddig magyarul megjelent életművéből is A 632-es kódexet tartom a legjobbnak talán jelzi, hogy valamit igenis tudhatott Kolumbusz, ha ilyen regények (no meg sok másnak is) ihletője lett.)
Most bizakodom benne, hogy a Romanov prófécia mégis eljut majd hozzánk is a sok Cotton Malone kötet között, összesegében eddig erősebbnek érzem Berry sorozaton kívüli műveit, remélem lesz szerencsénk még többhöz.

1 hozzászólás
KillerCat>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Bár nem szeretem a történelmi regényeket, ez kifejezetten tetszett. Érdekes maga a történet és a mögötte meghúzódó történelem is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Timberwolfes>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Hosszú idő után az első történet amiben nem Cotton Malone a főhős. A szerző könyv végi jegyzetét olvasva kiderül hogy ez volt talán az első olyan könyv amiben sokkal több volt a fikció mint a történelmi tény. És lehet pont ezért éreztem én egy kicsit hamisnak és kevésbé jónak.
Kolumbusz körül sok rejtély kering és Berry azt a teóriát boncolgatja hogy mi van ha a híres felfedező zsidó volt. Sok tény és féltény akár igazolhatná is ezt a tényt. A könyv azt feltevést hozza hogy az ősi előkerülnek ismét azok a zsidó kincsek amiket évszázadok óta dugdosnak a világ elől, nehogy rossz kezekbe kerüljenek és majd ha lesz rá lehetőség a harmadik nagy templomba elhelyezhessenek. Az őrző az az a lévita feladata apáról fiúra száll és egyetlen dolgok hogy ameddig kell addig titokban tartsák a kincsek helyét.
A mostani könyv főhőse egy bukott riporter aki éppen készül véget vetni életének. Zsidó vallását megtagadta, riporteri életét elbukta, családja elfordult tőle, úgy érzi nincs miért élnéi. És persze ilyenkor jön Mr. Berry és okot ad neki. Beindul az átverési gépezet, mindenki a kincseket keresi és az egyetlen ember aki tudhat valamit már régen meghalt. Tom Sagannak újra át kell gondolnia az életét és kényszer hatására ugyan de újra fel kell fedezni gyökereit és újra felépíteni kapcsolatát a lányával.
Sok színhelyen játszódó kalandos történet, kissé szájbarágós néha, de egy kevésbé erős Cotton Malone könyvvel simán felér.

Roszka>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Szórakoztató, kalandos, ismeretterjesztő, tanulságos.
Sosem tudtam ennyit Kolumbusz Kristófról.Sem Jamaicáról
Kalandos élete volt, teli mítosszal, rejtéllyel. Nagyon jól megírt, szórakoztató könyv. Azért azokat a kutyás részeket kihagytam volna! Ajánlanám mindenkinek, aki szereti a pörgős kalandokat, csavaros megoldásokat. Különösen tetszett, hogy az író a végén elmondja mi hiteles a történetben, és mi a fikció benne.

gesztenye11 >!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

Ez volt az első olyan Steve Berry-könyv, amit olvastam és nem szerepelt benne Cotton Malone – és valahogy hiányérzetem van. Kellett volna az a határozott, de logikus gondolkodás, ami megvan benne, mint általában a legjobb titkos ügynökökben. A Magellán Ügyosztálynak is csak nyúlfarknyi szerep jutott. És a főszereplők némi csalódást keltettek. Tom még csak-csak elmegy, hatalmas változáson megy keresztül, így lesz spoiler. De a lánya!!?? Alle – ahogy nemrég egy magyar krimi hősnőjére is ezt mondtam – egy ostoba liba, aki még naiv is. Ennyire nem szabadna ilyennek lenni – nekem legalábbis nem tetszik. Ennyit a negatívumokról. Ami viszont tetszett: a cselekmény nagy része pergő, izgalmas. Szép helyeken játszódik, és ezekről sokat meg is tudunk: Florida, Jamaica, Kuba, Bécs, Prága. És sokat megtudunk a jamaicai őslakosokról, a tainókról, utódaikról, a maroonokról, a zsidókról és a zsidó vallásról és nem utolsó sorban Kolumbuszról. Persze, hogy ki volt ő igazából, az nem ebből a könyvből derül ki, hiszen itt sok a feltételezés (Berry stílusa, hogy a tényeket keveri a képzelettel, de nagyon szép tőle, hogy a végén mindig elmondja, mi a valóság és mi a kitaláció. Ez most is így van. Egy dolgot nem mond el, így az egy nyitott kérdés marad a regény végén: spoiler. Azért persze ajánlom mindazoknak, akik Berry-rajongók, szeretik a történelmet, a kalandos utazásokat, és egy kis izgalmat sem vetnek meg.

ElisabethJane>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

A könyvnek egy remek alapja van és egy minimális Dan Brown utóérzete. Bár ahogy láttam Dan Brown ajánlása az író összes magyarul megjelent könyvén. Dan Brownt pedig imádtam, ez a könyv pedig nem lett kedvenc,de ezt is nagyon szerettem. Egy remek történetet ad egy számomra érdekes történelmi korról, amiről még sosem olvastam könyvben. Tom, a főszereplő nagyon szimpatikus volt és okos. A lánya, Alle azonban teljesen kikészített, rettentően irritált. Természetesen ebben a könyvben is voltak emberek, akikről nem lehetett eldönteni, hogy most jók vagy rosszak. Több szálon fut, és egy idő után én is elkezdtem gondolkodni, hogy akkor most mi a titok. Már kinéztem pár könyvet az írótól, biztos belevágok később, ha hasonló élményre vágyom.

fszilvi>!
Steve Berry: A Kolumbusz affér

ismét egy lebilincselő regény.
időnként sok a leírás, de élvezhető a sztori.
örülök, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy! :)


Népszerű idézetek

Barbikönyvek>!

Minden lány olyan férfit keres, aki vigyáz rá. Ha talál ilyet, akkor nő lesz igazán, őszintén.

99. oldal, 14.fejezet

gesztenye11 >!

A történészek már 500 éve töprengenek és vitatkoznak azon, hogy vajon ki volt Kolumbusz Kristóf. A valódi válasz egy másik kérdésben rejlik.
Mit szeretnénk, ki legyen?

573. oldal - A szerző utószava

gesztenye11 >!

Légy olyan bátor, akár a párduc, oly könnyed, akár a sas, oly gyors, akár a szarvas, és oly erős, akár az oroszlán, hogy megvalósíthasd Mennyei Atyád akaratát

19. oldal - Előjáték

gesztenye11 >!

Sosem fogja tudni, hogy tényleg igaz-e, vagy már megint ők azok?

368. oldal - Ötvenharmadik fejezet

gesztenye11 >!

Az óceánok nagy admirálisa, akit helytelenül Kolumbusz Kristófnak neveznek, de aki valójában Christoval Arnaldo de Ysassi néven született, sosem feledkezett meg arról, hogy honnan jött. Rendkívül bölcs ember volt, aki elfogadta a feladatát. Embereit hatalmas útra vezette, és Isten segedelmével sikerre vitte azt, amiről mindenki úgy gondolta, hogy elbukja majd.

335. oldal - Negyvennyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kolumbusz Kristóf
Habók P>!

Még különösebb, hogy maguk a maroonok sem tudtak sokat magukról. Mint a tainók, a maroonok sem hagytak maguk után sem írásos emlékeket, sem építményeket, semmit, kivéve dalokat, szólásokat, helyek elnevezését és ösvényeket a vadonban.

174. oldaldal

gesztenye11 >!

Az ártatlanok meg a bolondok olyanok, akár az ikrek

207. oldal - Huszonnyolcadik fejezet

Ene>!

Milyen lesz majd halottnak lenni?
Magánál van akkor az ember? Hall? Lát? Érez szagokat? Vagy csak a teljes sötétség várja? Semmi gondolat? Semmi érzés? Egyáltalán semmi?

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Dan Brown: A megtévesztés foka
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Robert Masello: Az Einstein-prófécia
Dan Simmons: Terror
Blake Crouch: Véres arany
Brandon Mull: A mesés menedék