A ​Jefferson-kód (Cotton Malone 7.) 87 csillagozás

Steve Berry: A Jefferson-kód Steve Berry: A Jefferson-kód

Az ​Egyesült Államok négy elnökét is meggyilkolták – 1865-ben, 1881-ben, 1901-ben és 1963-ban. A merényleteknek látszólag semmi közük egymáshoz.

De mi van, ha mindegyik elnököt ugyanazért ölték meg: az alkotmányban szereplő különös záradék miatt?

Erre a kérdésre keresi a választ Cotton Malone, az amerikai Igazságügyi Minisztérium titkosszolgálatának volt ügynöke. Amikor merényletet kísérelnek meg Danny Daniels amerikai elnök ellen, Malone az élete kockáztatásával akadályozza meg. Ekkor azonban még nagyobb veszélybe kerül. A Közösséggel, az amerikai függetlenségi háború idején alapított titkos kalózszervezettel kell felvennie a harcot. Eddigi legveszélyesebb küldetésük során Malone és Cassiopeia Vitt szárazföldön és tengeren száguldva próbál megfejteni egy Thomas Jeffersontól származó kódot, kibogozni egy Andrew Jackson által fölállított titkot, és előásni egy több évszázados dokumentumot, amelyet az Alapító Atyák maguk írtak, s amely – az alkotmányban lévő záradék… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
GABO, Budapest, 2018
576 oldal · ISBN: 9789634067207 · Fordította: Lantos István
>!
GABO, Budapest, 2018
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066903 · Fordította: Lantos István
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
432 oldal · ISBN: 9789632549101 · Fordította: Lantos István

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Most olvassa 6

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Roszka>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Jó, jó ez a könyv, a mérete is féltégla, de valahogy még sem érzem, hogy hűűű, de jó könyvet olvastam! Volt benne kaland, rejtély, gyilkosság, cselszövés, még kalózok is, de mégis hiányérzet maradt bennem valamiért! Ez a Malone egy szuperhős, akit maga az USA elnöke patronál, de mégis egy könyvesbolt tulajdonos, és kiugrott titkosszolgálati ügynök, akit mindig előkapnak ha carban a haza. Valahogy ez nekem egyre kevésbé jön be.

Navi P>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Izgalmas, pörgős akció, kémekkel, titkokkal, némi történelmi múlttal. Nem mindig értettem, hogy ki mi miért csinál, de a végére ez is megoldódott. Biztos, hogy olvasni fogom a többit is.

1 hozzászólás
gesztenye11 >!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Egy igazi Steve Berry történet, ahol összekeverednek a valós történelmi tények a képzelettel, egy összeesküvés keretében. A regény valós alapja egy régi irat, ami kedvezményeket ad a valamikori kalózoknak, más néven a tengeri vámszedőknek. Bonyodalom, izgalom, pörgős cselekmények – ezekbe kerül most is Cotton Malone, aki részben az elnök életéért, részben volt főnöke Stephanie kiszabadításáért küzd, nagyrészt most az Egyesült Államokban, meg egy elképzelt kanadai szigeten. spoiler. Az egyetlen fura dolog ez a kódfejtés, az elég fura a XX-XXI. század fordulóján, hogy egy ilyen XIX. századi kódot ne lehessen megfejteni. Ezért van a 0,5 pont levonás.

robinson P>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

A megszokottan izgalmas és fordulatos történet ezúttal csak otthoni vizeken játszódik. Bár kitaláció, sok valós elemet is tartalmaz. Pörgős és akciódús.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2014/01/a-jefferson-kod.html

csengeri_zsofia>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Ez a Malone kötet is hozta azt, amit szeretek a sorozatban.
Izgalmas, gyorsan pörgő nyomozás, modern kalózokkal, titkosszolgálatokkal, elhagyatott helyeken, és zsúfolt nagyvárosokban, egy titkos kód után és persze a kedvenc „nyugdíjasunk” közreműködésével.
Nekem kifejezetten tetszik az a megoldás, hogy a pörgősebb részeket még inkább „akciófilmesebbé” teszi a szerző azzal, hogy egy fejezeten belül max pár oldalanként (de sokszor pár mondatonként) ugrálunk egyik eseményről és helyszínről a másikra. Szerintem nagyon illik ezekhez a történetekhez.
Pont azt kaptam, amit vártam, úgyhogy panaszra semmi okom.

nagy_anikó>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Steve Berry könyveit imádom, az eddig olvasottak közül talán ez tetszett a legjobban. Kivételesen egy országra korlátozódik a cselekmény, de több szálon fut. Merénylet az elnök ellen amibe persze Malone is belekeverdik, a Közösség, Amerika összes titkosszolgálati szerve, Cassiopeia, és Berry, hogy a szegény olvasó idegeit tépázza mindig a legjobb részeknél vált más helyszínre. Egy nagyon pörgős, izgalmas kalandregény ahol a valós történelem és helyszínek keverednek a fikcióval. Élvezetes olvasmány.

Timberwolfes>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Az előző kötetben úgy örültem hogy visszatért a történelmi szál és az összeesküvés a háttérbe szorult. Ebben a kötetben megint megfordultak az arányok.
Ezúttal az amerikai történelmet fordította ki és alakította a saját szája íze szerint SB. Érdekes hogy igazából pár száz éves önálló történelemről van most itt szó. De abban a pár száz évben, történtek polgárháborúk, elnök gyilkosságok, merényletek, mozgalmak stb. Megalakultak olyan világhírű szervek mint az FBI, CIA. És ez csak a felszín, amiről tudunk.
Egy ősrégi összeesküvésközepébe csöppenünk, melybe Cotton akaratán kívül mint egy áldozat keveredik bele.Az amerikai jogrendszer elég sajátságos európai szemmel, egy két része akár megmosolyogtató is lehet, de tulajdonképpen akár mostanában is aktuális kérdéseket feszeget a téma. Mi van akkor ha anno kényszerből az elnök kiváltságleveleket osztogatott hogy szinte bármint szabad a levél birtokában amennyiben teljesülnek a feltételek? Mi van akkor ha ez a levél eltűnik?
300 évet átölelő rejtély amit ha bárki megpiszkált akkor valami tragédia történt vele… Négy elnököt gyilkoltak meg, és több ellen követtek el merényletet… Daniels elnök is célponttá válik, Cotton meg tudja e akadályozni a merényletet? Miért intéztek mindent úgy hogy Cottont gyanúba keverjék? Kik mozgatják a szálakat a háttérben? Miért ideges mindenki?

Alapvetően izgalmas és fordulatos regény, amiben ezúttal az akció és az összeesküvések fontosabb szerepet kapnak mint a történelmi tények, de azért egy igazi több száz éves rejtély az egész alapja.

Habók P>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Rengeteg akció, rengeteg hulla, rengeteg árulás. És rengeteg csillag.

Clio404>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

A történet eleje eléggé vontatott, körülbelül az első harmad vége felé indulnak be az események és onnantól letehetetlen. Kicsit úgy éreztem, hogy bár Malone és Cassiopeia oldja meg a bonyodalmakat, még sem ők az igazi főszereplők. Ezúttal az elnök és a körülötte kialakult események kaptak igazán főszerepet. Jó volt, kalandos volt, izgalmas volt. Steve Berry ezúttal is mélyen beleásta magát a témába.

KrenczNóra I>!
Steve Berry: A Jefferson-kód

Ez már a második Berry regény volt, amit olvastam. Bámulatosan hiteles, látszik, hogy rengeteg kutatómunka van benne. Izgalmas, pörgős, folyamatosan fenntartja az érdeklődést. Szerintem fogok még olvasni Steve Berrytől.


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Úgy hallom, megpróbált megölni. – mondta az elnök.
– Ha megpróbáltam volna, ön már nem élne.

71. oldal

Kunigundakincsei>!

…a legjobb tervek egyszerűek, könnyen érthetők, és eléggé rugalmasak ahhoz, hogy előre nem látott eseményekhez is hozzá lehessen igazítani.

220. oldal, Harmincharmadik fejezet (GABO, 2018)

robinson P>!

Már korábban eldöntötte, hogy elege van a békés megoldásból.

500. oldal

robinson P>!

Most viszont valaki tényleg meg akarta ölni.
Egy újabb első alkalom, ami egy amerikai elnök személyét érinti.

14. oldal

robinson P>!

Hale a második papírlapra meredt, amely szintén fóliába volt csomagolva.
A családja 175 éve próbálta megfejteni Jefferson kódját.
A legjobb szakértőket kérték fel. Rengeteg pénzt költöttek.
Csakhogy a kód kifogott rajtuk.

45. oldal

robinson P>!

Wyatt a sötétséget vizslatta, és közben belső riasztója sárgáról narancssárgára váltott. Borzongás futott végig a testén. Nem volt egyedül.

172. oldal

robinson P>!

A dedtektor továbbra is vészjeleket adott le.
A rossz helyzet még rosszabbra fordult.
Kaiser telefonját lehallgatták.

216. oldal

robinson P>!

Az elnök második ciklusának utolsó éve olyan, mint egy pápa utolsó néhány hónapja. Mindenki várja már, hogy az öreg eltűnjön, hogy végre az új fiú vehesse át a hatalmat.

79. oldal

NyiriTimea3>!

Ő és az elnök már régóta nem voltak férj és feleség, és úgy tűnik, ezt a helyzetet már mindketten elfogadták. A kapcsolatukban már nincsen semmi bensőséges.És ezt nem fizikai értelemben mondom. Nem részei már egymásnak. Nem mutatják ki egymásnak a sebezhetőségüket. Olyan, mintha lakótársak lennének. Kollégák. És köztük egy valóságos fal húzódik. Ezt egyetlen házasság sem élheti túl.

300. oldal

tomato67>!

Ne vágja le centinként a kutya farkát! Ha nagyon vonyít, vágja le egyetlen csapással!

402. oldal (Ulpius, 2013)


A sorozat következő kötete

Cotton Malone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Stephenie Meyer: A Vegyész
Guillaume Musso: Holnap
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Julie Garwood: Kegyes halál
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Frei Tamás: A bankár
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég