A ​harmadik titok 148 csillagozás

Steve Berry: A harmadik titok

Három jelenés, három kinyilatkoztatás, három évszázados titok. Portugáliában, 1917-ben a Szűzanya testet öltött, és súlyos titkokat bízott egy kislányra. Két titokra azóta már fény derült, de a legsúlyosabb, az egyház és a világ sorsára vonatkozó üzenetet a vatikáni levéltár őrizte hét lakat alatt, mindmáig. A regnáló pápa éjjelente a levéltár titkos részlegében időzik. Egyetlen bizalmasát, Colin Michenert küldi el ahhoz a rejtőzködő paphoz, akinek biztos információi vannak a fatimai titok megfejtéséhez. Michener egykor a rendet választotta, lemondott a világi örömökről, és a nőről, akit szenvedélyesen szeretett. A küldetés végrehajtásához azonban szinte mind a hét főbűnt el kell követnie…

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543345 · Fordította: Lantos István

Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

Fátima


Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

NewL P>!
Steve Berry: A harmadik titok

Nagyon érdekes volt. El kell mondanom, hogy én egyáltalán nem vagyok vallásos, és az a véleményem, hogy az mindenkinek a magánügye, hogy hisz-e, vagy sem, és az hogy miben hisz. A katolikus egyházról nem tudok annyit, amennyire kíváncsi vagyok, és mindig is úgy gondoltam, hogy túl sok olyan dogma van, ami egyáltalán nem illik annak a szellemiségéhez. Ezért roppantul tetszett az író megoldása, az ő általa megálmodott teljes harmadik titok, és szívesen látnám, ha megvalósulnának az általa vizionált változtatások a pápaságnál. Bár erre nem sok esélyt látok. Érdemes elolvasni, végig fenntartja az érdeklődést, a fordítás nem magyartalan, és a történetben van valami, ami szinte kényszeríti az embert a végig olvasásra.

smetalin>!
Steve Berry: A harmadik titok

A sok rossz könyv után ez felüdülés volt! Persze tényleg hajaz Dan úr stílusához, de…… Nekem sokkal jobban tetszik az, hogy Berry annyira nem akar történelem órát tartani mint az előző Úriember a könyveiben. Itt is sok az utalás, vannak benne igaz részek, de a regény stílus a kaland jobban előtérben van és ez teszi olvasmányossá. (milyen szó ez már!!!!)
A Vatikán, pápaság, vallás, jelenések, jóslatok……. ezeket mindig is titok lenget körül és ez így is marad , mi halandók sose fogunk belátni a „függöny” mögé, ez a könyv egy kicsit fellebbenti ezt a függönyt és kukucskálhatunk.

RosszQtya P>!
Steve Berry: A harmadik titok

A fene aki megette! Szeretem az ehhez hasonló történeteket, de ez most nekem kicsit unalmas volt. Talán ha az író egy kicsit jobban elrugaszkodik a valóságtól, és azt csak gerincnek tartja meg, akkor jobban bejött volna. Nem igazán kötött le, ezért aztán sokáig is tartott, mire végeztünk egymással. Talán majd legközelebb!

hcs23>!
Steve Berry: A harmadik titok

A harmadik titok témáját és helyszíneit tekintve kísérteties hasonlóságot mutat Dan Brown Angyalok és démonok című klasszikusával, a történet mozgatórugója azonban teljesen más, csakúgy, mint az írásmód. Míg Brown szereti a meghökkentést, a figyelmet, a szenzációt, addig Berry végig a háttérben marad. Olyan érzékletesen, finoman, már-már észrevétlenül tartja fenn az olvasó figyelmét, h szinte el sem hisszük, h egy ennyire érzékeny vallási témáról és a pápaválasztási procedúráról így is lehet írni. Míg Brown sokszor támadólag lép fel a katolicizmussal szemben, addig Berry sokkal inkább érezhetően víziót és csipetnyi misztikumot visz bele, meseszerűen tálalva, nem pedig ítéletet hozva valami olyan felett, ami természetéből adódóan eleve roppant kényes téma, az emberek hitének tiszteletben tartásáról nem is beszélve. Igazából semmi különlegeset nem kaptam, mégis azt kell mondjam, egészen jó volt.

EssentialHencsi P>!
Steve Berry: A harmadik titok

Meg kellett néznem, melyik jelent meg előbb, az Angyalok és démonok, vagy ez, de az előbbi. Nem mintha a Vatikánon kívül bármi másban hasonlítanának, csak kíváncsi voltam.
Engem mindig lenyűgözött a fatimai napcsoda, hogy annyian látták egyszerre, ahogy a beborult égből egyszer csak előbukkant a Nap és hihetetlenül forgott a tengelye körül… Annyira szeretnék ilyet látni én is a valóságban! Mi lehetett ez? Tömegpszichózis? Vagy tényleg megjelent a Szűzanya?
Kicsit lassan haladtam a könyvvel, mert állandóan belefutottam valami érdekességbe, amit ki kellett gugliznom, tehát katolikus csodákból igencsak kiművelődtem. (pl. a zeitouni Szűz Mária-jelenés vagy Malakiás próféta jövendölései). Plusz a Vatikán belső viszályai is nagyon érdekesek voltak, egyáltalán nem hihetetlen, hogy vannak ennyire törtetők is, mint Valendrea.
Igazából mindenki olvassa, aki szerette az Angyalok és Démonokat, ez még talán egy kicsit jobb is.

3 hozzászólás
Inpu>!
Steve Berry: A harmadik titok

Hej, hej, hej! Végre egy könyv, melyet nyugodt szívvel besorolhatok a lebilincselő kalandregények közé. Izgalmas és letehetetlen az elejétől a végéig, nem hagy kielégületlenül, és a benne megbúvó inkonzisztenciák sem haladják meg a műfaj számára engedélyezett mértéket. Steve Berry nagyon óvatosan bánik a misztikummal, csak annyit és csak ott adagol belőle, ami az olvasó érdeklődésének szinten tartásához nélkülözhetetlen, s ez legalább akkora szerepet játszik abban, hogy egy „életszagú”, hihető, ergo a személyes tapasztalatainkkal egybevágó történetet kapunk kézhez, mint a Vatikánban uralkodó, intrikáktól terhes belső viszonyok ábrázolása. A regény élvezeti értékét tovább növeli, hogy Berry olyan dilemmákkal szembesíti főhőseit, melyek részben sajátjainknak is tekinthetők. Így nemcsak pompásan szórakoztam a könyv olvasása során, de néhány gondolat felett óhatatlanul el is kellett időznöm.

dpart>!
Steve Berry: A harmadik titok

Ez volt az első könyvem Berrytől.
Nem tudom, hogy hogyan akadtam rá. Talán az ajánlás fogott meg. De nem bántam meg, mert azóta is lelkes rajongója vagyok.
Van benne ármány, cselszövés, kaland, és rengeteg titok, ami szerencsére a végére kibogozódik.
A könyv szereplői későbbi regényekben is megjelennek, és örömmel üdvözöltem őket. :)

Kiss_Julianna>!
Steve Berry: A harmadik titok

Nehezen indult be az olvasása. Eleinte nagyon oda kellett figyelnem az eseményekre, nehezen értettem meg dolgokat. De aztán beindult a megértése. Ezért a félpont levonása. Ettől eltekintve izgalmas kiszámíthatatlan volt a történet. A végére sok izgalom maradt. Nekem tetszett a könyv! Jöhet a következő az írótól.

mate55 P>!
Steve Berry: A harmadik titok

A történet java része Rómában, illetve a Vatikánban játszódik. Nem tudok olyan részt felhozni, amelyre azt mondtam volna, hogy ez már túlzás, ilyen már nem fordulhat elő. Ugyanakkor túl nagy izgalmat senki ne várjon a regénytől, mivel az olvasó már a legelső pillanattól tudja (de legalábbis sejti), hogy mi áll a háttérben.

Llorente>!
Steve Berry: A harmadik titok

Steve Berry az egyik kedvenc íróm, de ez a könyv nem lesz a kedvencem. Végig éreztem azt, hogy ez a könyv 1 évvel a Malone sorozat előtt készült és teljesen más. A könyv első fele kifejezetten unalmas volt, szinte nem történt semmi, csak kisebb összeszólalások. Mondjuk nem is várhattam el, hogy papok meg bíborosok 9mm-essel essenek egymásnak, de azért a végére csak előkerült egy pisztoly. A legtöbb bajom a témával volt, de ha eltekintek attól, hogy nem vagyok vallásos elég jó thriller volt.


Népszerű idézetek

just_aGirl>!

A történelem azt tanítja, hogy a jó és a rossz között észrevehetetlen a választóvonal.

just_aGirl>!

Ne kövesd el kétszer ugyanazt a hibát. Ez a legtöbb, amit bármelyikünk kívánhat.

just_aGirl>!

– Zuhogó esőben, egy vihar kellős közepén állunk.
– Megtisztítja a testet és a lelket is.

Bimba>!

Apám egyszer azt mondta, hogy minél magasabbra mászik a cirkuszi majom a póznára, annál jobban látszik a segge. Ezt megjegyeztem.

just_aGirl>!

A Sixtus-kápolna kéményéből hamarosan fölszálló fekete füst pontosan tükrözte Valendrea lelkiállapotát.

just_aGirl>!

Olyan emberekkel volt körülvéve, akik meggyőződéssel mondogattak olyasmit, amit sosem gondoltak komolyan. Vagyis hiányzott neki az őszinteség. Mert akkor tudja az ember, hogy hol áll. Szilárd talajon. Nem pedig folyton futóhomokon, amihez kénytelen volt hozzászokni az utóbbi időben.

just_aGirl>!

Lágy Chopin-melódia áradt a CD-lejátszóból. A zene ellazította, és egyúttal elfedte a beszélgetést bármilyen hordozható lehallgatókészülék elől.

just_aGirl>!

– Most, hogy végeztünk az intrikákkal, jólesne egy konyak, meg egy kis Csajkovszkij-muzsika, lefekvés előtt.

just_aGirl>!

Érzelmek, Tom. Ez mozgatja a forradalmakat. Mély, elviselhetetlen, szenvedélyes érzelmek.

gesztenye11>!

– Senkiért sem vagyok oda, csak elegem van belőled. Apám egyszer azt mondta, hogy minél magasabbra mászik a cirkuszi majom a póznára, annál jobban látszik a segge. Ezt megjegyeztem.

223. oldal - Huszonnyolc


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: Angyalok és démonok
Julie Garwood: Kegyes halál
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Mario Puzo: A szicíliai
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az oligarcha
Robert Ludlum: A Fantom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Clive Cussler: Éjszakai portya