Twilight ​– The Graphic Novel 1. (Twilight: The Graphic Novel 1.) 21 csillagozás

Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voice, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret…

Beautifully rendered, this first installment of Twilight: The Graphic Novel is a must-have for any collector’s library.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Yen Press, New York, 2011
224 oldal · ASIN: B00AFGIZJM · Illusztrálta: Young Kim
>!
Yen Press, New York, 2010
224 oldal · ISBN: 0759529434

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sylvie23 P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Kíváncsiságból „olvastam” végig, mert szerettem a Twilightot. Bár nem voltak rosszak a rajzok én mégis inkább maradok az eredetinél. Az angolom nem a legjobb, de a rajzoknak és annak köszönhetően, hogy magát az Alkonyatot olvastam kb. 3x és a filmeket is ki tudja hányszor láttam egész jól átjött az egész és megértettem, szóval első angolos próbálkozásnak nem is volt rossz. A rajzok annyira nem tetszettek, mert bár részletesek voltak, néhol szerintem nagyon közeliek voltak, és nekem picit talán érzelem mentesek is, sokkal jobban átjön egy könyv nálam, ha én képzelem el, minthogy így a képembe nyomják mit is kéne látnom. Én nem venném meg. Összességében nem rossz, de inkább maradok a könyvnél. :)

Reelka>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Angolul is imádom :) Jók a rajzok, jó látni a karaktereket az írónő szemével.

sztinus>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

nagyon fura volt, én, a betűkhöz szokott felnőtt olvasó ezt vettem a kezembe, és meglepő módon nem is volt vészes.

Knefkati>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Jól sejtettem, hogy nem leszek képregény rajongó. A történet nyilván tetszett. Szeretem a könyvet és a filmet is. De ebben a formában annyira nem jó. Ez az első dolog amit angolul olvastam. A rajzok pedig, nem igazán tetszettek.

3 hozzászólás
Nikoletta_89>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Eddig is sejtettem én…de most már tudom, hogy nem vagyok oda a képregényekért. :D
Az első nagyobb dolog, amit angolul olvastam…meglepő módon megértettem, bár ez azért is lehet, mert nem igazán nehéz ennek a nyelvezete. Szóval kezdőknek ajánlom szeretettel. :D

9 hozzászólás
Rémálom P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Mit mondjak? A történet ugyanaz, és megállja a helyét, az átírással nem volt semmi gond. De gondoljunk bele, 125 oldalon az első felét dolgozza fel A Regénynek, így kb. addig jutunk, hogy Edward bevallja, amit be kell (hátha valaki még nem olvasta a könyvet.) Valahol az van ráírva, hogy csodálatos képeivel újraéljük a regényt. Nem… nincsenek csodálatos képei, a rajzolás annyira rossz, hogy találgatni kell, hogy az James vagy Edward vagy Jasper. Bella és a többiek alakja is néha változik, és mivel fekete-fehér, még hajszínről se lehet őket megkülönböztetni. A betűszedés meg komoly? Ott a nagy hely a háttérben, odaférne a szövegbuborék, erre a szereplő fejére, arcára teszik rá a szövegbuborékot. Pocsék képregény munka, egyszerűen nem éri meg megvenni.

abstractelf>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Személy szerint tetszett a rajzolás… Bella szebben sikerült itt, mint a filmben. Ami egyébként Edwardról is elmondható. Ráadásul nagyon jó volt felidézni a Twilightot, emlékezni, hogy anno, mikor olvastam, mit is szerettem meg benne. :)

MisssBee P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Egy: az alapsztori jó, de ez nem a képregény érdeme.
Kettő: arra jó lenne, hogy a könyv olvasása nélkül felidézzem magamban az eredeti sztorit, ha nem lenne két részre szedve az eredeti első kötet.
Három: egyébként sem vagyok oda túlzottan a képregényekért (csak azokat olvasom, amelyekről biztosan tudom, hogy tetszeni fog), számomra túl tömör (és ez például sokszor érthetetlen lett volna, ha nem ismerem az eredeti sztorit).
Négy: a képek, bár szépek ugyan – de szürkék.

MFKata>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Régen szerettem a képregényeket, de ez most nem igazán tetszett. Nekem túl sötét. A történetet sem adta vissza úgy. Lehet, ha ezt olvasom először tetszett volna, de így nekem olyan hiányos. A csillag is csak az alapsztoriért van, mert az örök kedvenc!

Dextiny>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight – The Graphic Novel 1.

Illet már elolvasnom csak annyit mondok, így hogy tizenéves éveim elején a teljes Alkonyat őrület messze elkerült. Mivel a filmet nem láttam, a könyvet pedig nem olvastam, de egyikre sem érzek a mai napig késztetést, hogy ezt pótoljam, gondoltam nekiugrok a képregénynek, mert legalább rövid, mert legalább a képregényeket szeretem.
Azonban nem tudom mit is gondoljak pontosan. Elsőnek is a rajzolásnál észrevettem, hogy bár a főszereplők megrajzolása előnyös és – mondhatjuk nyugodtan – szép is, az érzelmek és pózok rajzolása nagyon amatőr, és szörnyen mű az egész. Nincs bennük rugalmasság, mintha robotok lennének a képregény karakterei. Ez le vitt az élvezeti szintből, ahogy a vörös színnel felturbózott részek is. Csúnya, a szép, letisztult fekete-fehér ábrázolás sárga fénnyel pont elég sejtelmes és vámpírokhoz illő, nem kell ide vörös.
Na és maga a sztori, ami ugyan nem kimondottan a képregény „hibája”, de jaj. Az alappal nincs semmi baj, sablonos, de legalább beválik sok mindenkinél. Viszont az a bizonyos momentum, ami úgy az egész vámpírfaj ijesztő mivoltját a semmibe tiporja… spoiler De miért pont ez, képregényben valami hihetetlenül hülyén néz ki ://
Összességében nem fogok a Twilight fanok csoportjához tartozni, de ezt már a képregény előtt is tudtam. Van ez így.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Twilight: The Graphic Novel sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead – Leigh Dragoon: Frostbite – A Graphic Novel
Cassandra Clare: The Mortal Instruments – The Graphic Novel 1.
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush: The Graphic Novel 1.
Elisabetta Gnone: W.I.T.C.H.: The Graphic Novel 1. – The Twelve Portals 1.
Simon Spurrier: Alienated
Neil Gaiman – P. Craig Russell: The Graveyard Book Graphic Novel 2.
Suzanne Walker: Mooncakes
Neil Gaiman – Fábio Moon – Gabriel Bá: How To Talk To Girls At Parties
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
Benjamin Read: Porcelain – A Gothic Fairy Tale