45. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Alkonyat ​2. (Twilight képregény 2.) 207 csillagozás

Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Miután megismerte rejtélyes osztálytársa, Edward Cullen sötét titkát, Bella Swan szabadjára engedi a fiú iránt érzett szerelmét, és a veszélyek ellenére rábízza magát Edwardra. Amikor azonban a rivális vámpír klán Forksba érkezik, Bellának minden addiginál nagyobb veszélyekkel kell szembenéznie. Vajon elmegy-e a végsőkig, hogy megvédje azokat, akik a legdrágábbak számára? Az Alkonyat képregény 2 a világszerte ismert sorozat első kötetének befejező része, és ott a helye minden gyűjtő polcán!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455662 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa, Gebula Judit · Illusztrálta: Young Kim

Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Természetesen imádtam minden sorát. :)
Ha az első részt szerettem, akkor ugye nem gondoltátok, hogy ezt utálni fogom? :O Na ugye!
A rajzok még mindig gyönyörűek voltak, csak feltűnt, hogy Forks vagy Phoenix városa nem voltak megrajzolva, csak egy-egy fénykép volt digitálisan megszerkesztve. Legalábbis én így láttam. Ezt nem hozom fel nagy hibának, mert én még ilyet sem tudnék rajzolni…
A kedvenceim: Carlisle múltja, a Volturi, a baseball meccs, valamint Bella találkozása a Cullen családdal. Szóval azok, amik a könyvben is.
Rájöttem, hogy a képregény még a filmnél is jobban tetszett. Annyira csodálatosan volt megrajzolva.
Vajon az Újhold nem fog megjelenni végre, így képregényben? :O Azért jó lenne magyarul is elolvasni, ha már külföldön megjelent. Gondolom veszett gondolat…
Természetesen a Volturi ábrázolására lennék a leginkább kíváncsi. *_*
Ez az összepasszoló, egymást kiegészítő borító valami eszméletlen szép.

Ruby_εïз IP>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Az első részhez hasonlóan ez is gyönyörű rajzokkal van tele. Kár, hogy nincs több belőle, mert így, ebben a formában olvasnám még tovább. :)

Pesu>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Ez a rész nekem sokkal jobban tetszett! :))
Nagyon nagyon régen olvastam az Alkonyat könyveket, jó 10 éve már, így csak a filmes emlékeimre hagyatkozhatok, amiben ugyebár jó pár dolog nem így történik! Ennek ellenére sokmonden tetszett ebben a képregényben! A rajzok most is fantasztikusak és nagyon tetszik hogy többségében fekete-fehér de azért mégis vannak benne néha színek és az utolsó pár oldal meg teljesen színes! Az nagyon jó ötlet volt! Szívem szerint az összes részt elolvasnám így képregényben, de sajnos magyarul csak az első részből készült! Szomorú! Alkonyat fanoknak kötelező! ;)

Linszyy P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Ez a rész is tetszett, imádom, hogy a két borító egy nagy képet ad ki, de azért egy könyvbe is belefért volna ez a rövidített Alkonyat.
Meglepően sok dolgot elmesélt ez a rész, nem emlékeztem, hogy rögtön itt derül-e ki minden a rendes könyvben is. És mintha Edwardból is több lett volna, vagy csak a gyorsabb események miatt éreztem így. Tetszett, hogy a legtöbb oldal fekete-fehér, de a visszamelékezések vagy nagyobb események színesek. Szerintem csodaszép rajzok vannak benne, szóval amennyire azt gondoltam, hogy minek nekem még a képregény is ebből a sorozatból, annyira érzem most úgy, hogy márpedig ezt nekem el kellett olvasnom. :)
https://www.youtube.com/watch…

Pandalány>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Ugyanazt tudom elmondani, mint az első kötetről. A rajzok sok helyen nagyon szépek, kimondottan tetszenek, máshol pedig mintha folyton mérgesek lennének a szereplők. De lehet csak az én szemem nincs hozzászokva a képregények világához.

tonks>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

A Könyvmolyképző raktárvásárán éppen ennek a 2 kötetnek a nevetségesen alacsony ára hiányzott ahhoz, hogy ingyen szállítást kaphassak, úgyhogy ez a hozzám kerülésének a kalandos története és hát nagyon dübörög nálam a nosztalgiavonat a twilight sagát illetően! Nyilván már más szemmel nézek rá, mint 17 évesen, de ez a hangulat és történet mindig közel fog állni a szívemhez, hiába nem tökéletes. Young Kim is nagyon jól eltalálta, hogy kellene képregénybe átültetni Bella és Edward történetének első fejezetét, örülök, hogy alapvetően szürkés-zöldes színvilágot választott, mert így a fontos jelenetek élénk színe még inkább kitűnik és valahogy így volt forksos a hangulata. De amiért a legjobb: nem a filmet vette alapul, hanem a könyvet, így legalább azok a részek is megelevenedtek, amik a filmből kimaradtak, jobban ki tudott bontakozni Bella és Edward kapcsolata. Az összefüggő két borító a virágos réttel pedig szép szimbólum, keretet ad az egésznek, hiszen Stephenie Meyer is ezt a jelenetet álmodta meg először.

GytAnett>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

KMK Szeretcsomagban ez volt az ajándékkönyv. Mielőtt postázom a vevőnek, úgy gondoltam, hogy elolvasom.
Nem volt zavaró, hogy az első részt nem olvastam, mivel magát a regényt (azt hiszem többször is) olvastam, a filmet is láttam nem egyszer. De azt hiszem, hogy már kinőttem a Twilight világából.
Magát a történetet emiatt nem annyira tudtam értékelni, viszont a rajzok nem voltak rosszak. :) Szeretnék jobban megismerkedni majd valamikor a képregény műfajával. :)

Sheila_7 I>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Egy csoki árát megéri, de annyi pénzt biztos nem adnék érte, amennyibe kerül.

Az illusztrációk gyönyörűek, főleg a színesek, bár a fényképes kockák eléggé kilógnak, és a karakterek némelyike sem felismerhető. Mindettől függetlenül a vizuális része 5*.
Amivel viszont nem sikerült megbarátkoznom, az a képregény műfajából adódó stílus. Számomra ez a zanzásított sztori nagyon bugyutára sikeredett, olykor többször is el kellett olvasnom egy-egy jelenetet, annyira összefüggéstelen volt a párbeszéd. Az viszont tagadhatatlan, hogy elkapott a nosztalgia, jó volt újra elmerülni legelső, legmeghatározóbb családom életében, és most legszívesebben újra is olvasnám a regényt.

Th3DarkKn1ght P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

A történet „egyszerű színvonala” nem emelkedett, de itt legalább volt egy rész, ami tetszett! Carlisle és a Cullen család háttértörténete. Az tényleg érdekes volt! És kb,. ennyi. Romantikus lenne, de úgy jött le, hogy Edward az illata miatt szeret bele Bellába. Igazából tök mindegy milyen a lány, nem volt sok választása. Vagy szereti, vagy megeszi! :D A rajzok most is gyönyörűek, már némi akciót is láthatunk. Az előző kötethez képest fél csillaggal jobb, mert itt már volt értékelhető rész is benne!

8 hozzászólás
Nixii P>!
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 2.

Ugyanazt tudom elmondani, mint az első részéről. Igazán gazdag a színvilága némelyik résznél, a helyszínek lefestése, az érzelmek kifejezése is igazán színvonalas, igényes. Tökéletesen átadta azt a hangulatot, amit az Alkonyat könyv is árasztott magából. Bella, Edward és a többi szereplő is tökéletesen megalkotott, az arcvonások és a különféle jellemek engem egy picit emlékeztettek az animék szereplőihez, de ez inkább pozitívum, mint negatívum.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Jordie Bellaire: Buffy, a vámpírok réme 1. – A gimi maga a pokol
Noelle Stevenson: Nimona
Vera Brosgol: Ánya kísértete
David Bischoff: A sárkánygyíkok nyomában
Maria Surducan: Vízitündér
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Anna Banks: Poszeidón
Joss Stirling: Misty