28. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján

Alkonyat ​1. (Twilight képregény 1.) 153 csillagozás

Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

„Élvezettel dolgoztam az Alkonyat újfajta feldolgozásán. Young Kim bámulatos ügyességgel alakította át az általam megírtakat az általa rajzolt gyönyörű képek nyelvére. A szereplők is és a környezet is nagyon hasonlítanak ahhoz, ami az én fejemben kirajzolódott a sorozat megírása közben.” − Stephenie Meyer Young Kim Alkonyat című képregényének csodálatos illusztrációi, bepillantást engednek az író által elképzelt világba. Egyben lehetővé teszik, hogy egy új módon merüljünk el ebben a világban, új élményeket kapjunk − életre kelti a könyv lapjain megjelenő személyeket és helyszíneket. A mű születését Steph mindvégig szorosan nyomon követte.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453415 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa, Gebula Judit · Illusztrálta: Young Kim

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Ciki vagy nem ciki, Alkonyattal nálam nem lehet mellélőni. :)
Régebben azt hittem, hogy ez a tökéletes regény és nem találtam benne hibát. Most már elismerem, hogy nem hibátlan, de én akkor is szeretem. Nem bánom, hogy kamu vámpírok vannak benne, akik csillognak a napon vagy, hogy Bella egy igencsak idegesítő női karakter.
Edward és az egész Cullen család, valamint a későbbi részekben feltűnő Volturi nekem még mindig a kedvencem és Steph számomra akkor is maradandó, soha el nem múló élményt adott, nem beszélve a halhatatlan – a szó minden értelmében – karakterekről. :)
Még mindig Edward, Alice és Jasper a fő-fő-fő kedvenceim, de az egész sztorit szeretem.
Soha ezelőtt még nem olvastam képregényt, szóval legalább elmondhatom, hogy ezt is kipipáltam a listámon. A rajzok csodálatosak, az egész könyv kívül-belül gyönyörű. Egyszerűen jó ránézni, szuper a szemnek és a léleknek is. *_*
A legjobban nekem Carlisle volt megrajzolva. Nagyon szívdöglesztő volt, anno, a filmek előtt, még pont így képzeltem el őt.
Azt kicsit sajnálom, hogy a legtöbb kép nem színes, hanem fekete-fehér. Színesen még nagyobb élményt nyújtott volna, viszont amikor ráleltem egy-egy színes jelenetre, az még nagyobb extázis volt. Szóval ezt is megértem.
A szöveg az eredeti fordítás, nem sokat változtattak rajta.
Már kezdem is a második részt. :)

>!
Nikolett0907 P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

„Újabban már minden szabályt megszegek.”

Tudom, hogy csak február van, de nekem akkor is az év egyik legnagyobb döbbenete volt, hogy az Alkonyat könyv nem lett kedvencem, de a belőle készült képregény igen.
Ezek a rajzok szinte élnek és megszólalnak, és ahogy haladsz a könyvel olyan mintha egy filmet néznél.
Csodálatos alkotás a rajzolótól, és így fogyasztható a számomra is az alap történet. :)

Ezúton is köszönöm, hogy utazókönyvként volt lehetőségem olvasni, egy élmény volt!

Kedvenc!♥

>!
Milli88 P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Szépen kivitelezett könyvecske. Jól kidolgozottak az illusztrációk. Aki szereti a Twilight Sagat, annak egy üdítő visszaemlékezés. Aki még nem olvasta, az ebből a képregényből kedvet kaphat hozzá.

>!
Linszyy P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Nagyon tetszett, nosztalgikus visszagondolni az Alkonyat rajongásomra. De akkor biztosan nem tetszettek volna az illusztrációk ebben a képegényben, mert én nem így képzeltem őket. De Stephenie Meyer igen, és most kifejezetten örültem, hogy így jelentek meg a karakterek. Jó néhány jelenet belefért még ebbe a rövid könyvbe is abból, ami a filmből kimaradt. Viszont az unalmas átvezetések nyilván kimaradtak és így a karakterek is változtak. Bella sokkal elviselhetőbb volt, nem kellett a nyafogását meg a bénázását látni és hallgatni. Az animés ábrázolásmód miatt a történések is hatásosabbak voltak, kifejezetten tetszett mindez.
Alkonyat rajongóknak kötelező. :)
https://www.youtube.com/watch…

>!
Ferger_Jolcsi P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Nagyon jó volt olvasni ezt a képregényt! Annyira szép ez a könyv, olyan szépek a rajzok benne.
A történet lényegében ugyanaz, mint a Twilight-nak, annyi különbséggel, hogy néhány részt egy az egyben kiragadtak a könyvből és egy másik helyre szúrták be, más részeket pedig leegyszerűsítettek.
Nekem kellemes élményt nyújtott. Jó volt olvasni. :)

>!
Pandalány P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

A képregények világába eddig csak néha merészkedtem be. Most egy számomra nagyon nagy hatású könyv után éreztem, hogy újabb regénybe egyelőre nem tudok belevágni még, és ezért vettem le a polcról a Twilight képregényt. Hm, érdekes. A történet gyakorlatilag ugyanaz, mint az eredeti .A rajzokkal itt-ott volt gondom, mert mindig olyan fejet vágnak a szereplők, mintha ordítoznának egymással. :D De tetszett alapvetően.

>!
ggizi P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Ciki, nem ciki, én biza szeretem az Alkonyatot. No persze nem a nézőset, hanem az olvasósat. És ezzel most egy kicsit újraéltem a történetet. (Vagyis csak a felét, mert ebbe csak az fért bele.) Nem vagyok nagy képregényes, nem tudom milyen a jó képregény, de nekem ez nagyon tetszett! :))

>!
Zsuzana P
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

Gyönyörű ez a könyv. Young Kim nagyon nagy tehetség, a rajzok tetszettek. Voltak szereplők akik jobban bejöttek a rajzai alapján, mint anno a filmben. Nekem ilyen volt Esme meg Bella. Alice viszont nem tetszett én őt másként képzelem. Bár nekem a filmben sem tetszett Alice karaktere. Ezt a kiadást én csak azoknak ajánlanám, akik már olvasták Stephenie verzióját. Nyilván a képregényekben nincs sok hely hosszú szövegrészeknek, de akkor is egy kicsit butított verzionak éltem meg némi kihagyásokkal, átírásokkal. Visszaemlékezésnek tökéletes volt.

>!
eszterke94
Stephenie Meyer – Young Kim: Twilight képregény – Alkonyat 1.

A héten már megkaptam itt a Molyon, hogy szennyeket olvasok, de nem igazán érdekel! Akkor is szeretem az Alkonyatot! Magát a könyvet kamaszként olvastam, ha most olvasnám lehet nem lennék érte annyira oda, mint akkor, de így szeretem még most is. Az Alkonyat könyvek miatt szeretek olvasni! Előtte gyűlöltem.
Ez a képregény…. gyönyörű! Csodálatosak a rajzok, szinte élnek. Nagyon tetszik! spoiler Letehetetlen. Jó volt újra belecsöppenni az Alkonyat világába. Lehet, hogy valamikor előveszem a sorozatot és újra elolvasom. Most igazán kedvet kaptam hozzá. Abszolút kedvenc lett.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Twilight képregény sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Sang-Sun Park: Tarot Café 1.
Richelle Mead: Vérvonalak
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Rick Riordan: Hádész Háza
Rachel Vincent: Halott lelkek
Anna Banks: Poszeidón
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Melissa Marr: Veszélyes játék