The ​Short Second Life of Bree Tanner (Twilight Saga 3,5) 23 csillagozás

Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bree Tanner can barely remember life before she had uncannily powerful senses, superhuman reflexes and unstoppable physical strength. Life before she had a relentless thirst for blood… life before she became a vampire.
All Bree knows is that living with her fellow newborns has few certainties and even fewer rules: watch your back, don't draw attention to yourself and, above all, make it home by sunrise or die. What she doesn't know: her time as an immortal is yuickly running out.
Then Bree finds an unexpected friend in Diego, a newborn just as curious as Bree about their mysterious creator, whom they know only as her. As they come to realize that the newborns are pawns in a game larger than anything they could have imagined, Bree and Diego must choose sides and decide whom to trust. But when everything you know about vampires is based on a lie, how do you find the truth?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, 2013
178 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907411175
>!
Atom, 2012
178 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780349001319
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316228527

4 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

schesztiஐ P>!
Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Nagyon szeretem Bree történetét! A Twilight fényköréből kilépve kicsit bepillantást enged egy olyan lány életébe, aki nem tudja, mi történik vele, nem ismeri az új életét, annak szabályait vagy lehetőségeit. És olvasás közben végig abban bíztam, ezúttal másként lehet vége…

Tetszik, hogy Stephenie úgy döntött, ebben a kis novellában, egy újszülött szemével is megmutatja, milyen lehet vámpírnak lenni. Szerettem Diego-ról és Fred-ről olvasni, sőt, bevallom, én nagyon szívesen vettem volna akár egy másik kiegészítő kötetet Fred karakteréről.

És imádtam Bree és Edward néma párbeszédét! :(

Video>!
Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

A Harry Potternél már megjártam a kis „kiegészítő könyvekkel”, mind csapnivaló volt. Stephenie Meyer jobb munkát végzett: ez a könyve ugyanolyan élvezhető, mint Bella történetei.

Bree személyisége örökölt pár dolgot, ami miatt Bella olyan népszerűvé válhatott. Bár nem olyan buta, mint Bella, helyette viszont félénk és visszahúzódó. A szerelmi szál természetesen itt sem maradhatott ki a történetből, és teret kapott az „igaz barátság” is. Amellett, hogy Bella történetének hátteréről sok mindent megtudunk, a könyv kielégítheti azokat is, akik arra vágytak, hogy megtudják, milyen is egy (újszülött) vámpír élete. Azt hiszem, az utolsó Twilight könyvből ezt nem csak én hiányoltam…

Ha végigolvastad a Twilight sorozatot, mindenképp érdemes ezt is elolvasni.

2 hozzászólás
szofia1209>!
Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Nem gondoltam volna, hogy ezt elolvasva sok ( a történethez tartozó) dolgot más színben fogok látni, de … mégis ez történt:) Megérte!

Annamarka>!
Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Ez az egyik kedvenc könyvem Sokkal jobban tetszett mint Bella története és nekem itt a szerelmi szál is jobban bejött. Szeretem a barátból szerelem dolgot és ez a Bella-Jacob történet már kissé erőltetett volt számomra. Ez a könyv viszont könnyed, de elgondolkodtató is tud lenni és azt hiszem ez az én műfajom. Nekem nagyon tetszett és angolul fényévekkel jobb (én előbb úgy olvastam, még a magyar megjelenés előtt).

Reelka>!
Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Valahogy elsőre jobban tetszett. Most voltak részek, amiket vontatottnak, túlmagyarázónak éreztem.


Népszerű idézetek

bea_vatott>!

This Diego guy wasn't like the others. He was kind of… calm, I guess was the word. Normal. Not normal now, but normal before. His eyes were a darker red than mine. He must have been around for a while, like I'd heard.

bea_vatott>!

When I broke through to the air, he was almost choking on his laughter.
„What?”
He couldn't answer me for a minute. Finally he blurted out, „Worst high five ever.”


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chloe Neill: Hard Bitten
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Kiersten White: Paranormalcy
Richelle Mead: Last Sacrifice
Rachel Hawkins: School Spirits
Anna Banks: Of Poseidon
Tracy Wolff: Crave
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Richelle Mead: Bloodlines
Susan Ee: World After