The ​Chemist 8 csillagozás

Stephenie Meyer: The Chemist Stephenie Meyer: The Chemist

In ​this gripping page-turner, an ex-agent on the run from her former employers must take one more case to clear her name and save her life.

She used to work for the U.S. government, but very few people ever knew that. An expert in her field, she was one of the darkest secrets of an agency so clandestine it doesn't even have a name. And when they decided she was a liability, they came for her without warning.

Now, she rarely stays in the same place or uses the same name for long. They've killed the only other person she trusted, but something she knows still poses a threat. They want her dead, and soon.

When her former handler offers her a way out, she realizes it's her only chance to erase the giant target on her back. But it means taking one last job for her ex-employers. To her horror, the information she acquires only makes her situation more dangerous.

Resolving to meet the threat head on, she prepares for the toughest fight of her life, but… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Back Bay Books, New York, 2017
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 0316387843
>!
Hachette Australia, Sydney, 2016
522 oldal · puhatáblás · ISBN: 0751568236
>!
Little, Brown Books, Boston, Massachusetts, 2016
528 oldal · ISBN: 0316505048

5 további kiadás


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

szakriszt P>!
Stephenie Meyer: The Chemist

Szerintem nagy bátorságra vall, ha egy író kilép a saját konfortzónájából és másféle műfajban is kipróbálja magát, úgyhogy ezt értékelem. Egyelőre viszont Meyer egykönyves a számomra. Az Alkonyathoz túl idős vagyok, a Burok/The host az egyik kedvencem lett, ettől viszont nem voltam lenyűgözve. Érdekes az ötlet, olvasmányos, de a szerelmi szál nélkül nekem jobban bejött volna. spoiler Nem a romantikával van bajom, szoktam olyat olvasni, szeretem is, de ez olyan számomra, mintha a savanyú uborkát csokiszósszal enném. spoiler Van benne fordulat, vannak benne jó, csipkelődő párbeszédek, spoiler

Gulo_gulo P>!
Stephenie Meyer: The Chemist

Szembejött, én meg kíváncsi voltam… Tulajdonképpen érdekes, hogy Rowling után Meyer is krimivel próbálkozik. Csak ahogy King írta, míg az előbbi csodálatos író, utóbbi nem nagyon jó.

A helyzet az, hogy eléggé beszippant az eleje, az alapötlet érdekes, még a kivitelezés is oké, de nagyjából a második harmadától eléggé hiteltelenné és valószerűtlenné válik. Karakterfejlődés nulla, pedig nagyon indokolt lenne, és olyan meyeresen az egész nyakon van öntve rózsaszín cukormázzal…

A végét pedig már nagyon untam. Szóval nem, Mrs. Meyer nem lett időközben zseniális író és kellene a könyvnek egy jó szerkesztő, de ettől még el kell ismerni, hogy az Alkonyatnál ez jobb (persze kérdéses, hogy ez érdem-e önmagában).

MeeCee>!
Stephenie Meyer: The Chemist

Szerintem azért van ebben a könyvben spoiler, spoiler és spoiler, mert az írónő arra számít, hogy majd jól megfilmesítik a regényét (remélem, hogy nem…). A cselekmény néha izgalmas, többször átlapozós, a szerelmi szál szerintem fölösleges. A pár csillagot a cuki spoiler miatt adom, bár jó lett volna, ha megtudjuk, hogy spoiler. Na, majd a filmből biztosan kiderül.

lalazs>!
Stephenie Meyer: The Chemist

Meyer eléggé egyoldalú írónak mutatkozik, úgy hogy három könyvét olvastam csak. Igaz, annak szívből örültem, hogy hálistennek a vámpírokon túllépett – ez már Stephenie Meyer: A burok létezésével is megerősíthető, és egyfajta haladásnak is felfogható – de legközelebb ezektől a szinte állandósított hármas kapcsolatoktól mentes könyvet is írhatna már. Jó, nincs szerelmi háromszög. De a romantikus történetszál kifejtése kissé túlzó. Ezért volt az, hogy engem jobban érdekelt a könyv első 100 oldala, mint a maradék négyötöd. Aláírom, hogy voltak benne jó ötletek (jelenetek, humoros megszólalások, érdekes karakter stb.), amelyek egy-egy külön novellát megérhettek volna. Talán jobban is működött volna, mint így, egy krimi-trillernek titulált könyvben, ahol azok összeségükben túlon túl leülepedtek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Black Ice
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Marni Bates: Dial Em for Murder
Kerstin Gier: A Castle in the Clouds
Gail Carriger: Timeless
Jenny Carroll: When Lightning Strikes
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Kim Harrington: Clarity
Lois Duncan: Stranger With My Face
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)