New ​Moon – Újhold (Twilight saga 2.) 2809 csillagozás

Stephenie Meyer: New Moon – Újhold Stephenie Meyer: New Moon – Újhold Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket… Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451558 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451541 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
650 oldal · ISBN: 9789635619252 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Twilight

246 tag · 132 karc · Utolsó karc: 2023. december 1., 09:17 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen · Alice Cullen · Jacob Black · Bella Swan · Carlisle Cullen · Emmett Cullen · Rosalie Cullen · Aro · Jane · Caius Volturi · Victoria · Marcus Volturi

Helyszínek népszerűség szerint

La Push


Kedvencelte 413

Most olvassa 163

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Ezt a részt is szeretem.

Ugyan soha nem voltam Jacob párti, nem is utáltam soha. Ebben a részben azonban Edward helyett adódik egy másik alternatíva. Edward szörnyen bután viselkedett az elején, azt aláírom, bár megvan a miértje. Mindenesetre rossz volt, hogy ő nem szerepelt olyan sokat.
Tulajdonképpen én szerettem olvasgatni, hogy Bella hogyan tölti az idejét Jacobbal. A falka életébe belepillantgatni is érdekes élmény. Az egyik kedvenc részem, amikor Saméknél reggeliznek. Semmi izgalom nincs abban a részben, de mégis olyan kis családias.

bambali>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Nem a kedvenc részem, én mindig is Edward fan voltam, de a történet kissé belassuló szempontjából fontosak az itteni infók.
Bella szenvelgése még nem lépte át az ingerküszöbömet, azért lássuk be, egy tinilány, aki éltében először lesz szerelmes, igenis tud ilyen mély depresszióba zuhanni (jómagam tizennégy évesen zokogva sírtam egy-egy Bon Jovi klip nézése közben, hogy Jon nem lehet az enyém, szóval, asszem, inkább hallgatok…)
Jacob ott van, támogat, bár engem végig idegesített kissé, mert tudtam, mire megy ki a játék.
A hangulata továbbra is remek, szeretem.

Niitaa P>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2021/04/stephenie-meyer…

„Amikor először olvastam el Stephenie Meyer sorozatát, az Újhold volt a kedvenc részem. Mélyen együttéreztem Bellával. Emlékszem, mennyire meghatott mind nővéremet, mind engem a történet ezen irányvonala, s hogy hány órát szántunk arra, hogy alaposan kibeszéljük, míg vártuk a folytatást. Most már, dupla annyi évesen kicsit máshogy szemlélem a leírtakat. Kevésbé húzott be ez a depresszív örvény, ami a lapokon teng, képes voltam egyéb tényezőket is megvizsgálni, lélektani oldalról kissé elhatárolódva, de mégis nyitott szemmel végigtekinteni a leírtakon. Nem is vonzott be annyira, mint az első kötet, több időt szántam az olvasásra, mivel nem éreztem azt a folyamatos húzást, ami miatt képtelen lettem volna letenni. Mindemellett viszont kellemes kikapcsolódást nyújtott, többnyire lekötötte a figyelmemet. Bella és Edward története itt pecsételődött meg igazán, amelyre a továbbiakban kellőképp lehet építeni. Jacob és a La Push-beli srácok pedig biztosítják a további bonyodalmakat és problémákat, amivel szembe kell nézniük a főszereplőknek. Az biztos, hogy nem most fogom félbeszakítani a sorozat újbóli feldolgozását. Még mindig érzem magamban a vágyat, hogy elmerüljek a régi érzések újraélésében és a vámpírtörténetek egyik meghatározó formájában.”

Lillsz>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Engedj a Hold erejének…

Nem a legvidámabb rész. De nem volt olyan rossz. Sőt nagyon is tetszett! Igaz az elején és a végén sírtam. De én ilyen érzelgős típus vagyok. Nem lehet mit tenni.
Edwardra nagyon haragudtam. Mégis mit képzelt ? spoiler Ez az a rész ahol sokan inkább a „team Jacob” csapatba „mentek” az emberkék Edward hülyesége miatt. Én nem ! :D Megértem. Tényleg. spoiler Ohh ! És Bella! Hát, az addig oké, hogy kedveli Jake-et meg, szeret vele lenni, de aki olvasta a könyvet az tudja miért. Bella rohadtul kihasználta Jacobot ! Ez az igazság. A könyv nagyon tetszett. De Edward hülyesége miatt A legtöbb könyvet próbálom átélni és elég sz@r volt Bellával szenvedni… Már úgy értve, hogy rossz volt, hogy szeretett vámpír pasink lelépett. csak 5/4,5

csakegyluca>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Talán a második rész volt az, amit a legkevésbé vettem elő az évek során, emiatt sok dolog kiesett már, elfelejtettem, szóval mondhatni, újdonság volt számomra. Kíváncsian és nagy rajongással vágtam neki. Az utóbbi időben megtetszettek azok a könyvek, amiben a férfi szereplő vagy szellem, vagy űrlény, így gondoltam egyet: miért is ne olvasnám tovább az Alkonyatot? A vámpírt ne hagyjuk ki!
Jó volt visszatérni Forks világába. Hangulata most is magával ragadott, és azt kívántam bárcsak ne nyár lenne, hanem ősz, vagy tél, hogy igazán át tudjam érezni az esős időjárás hangulatát. Cselekményét nézve nem sokban tért el az előző résztől, mégis meg tudott lepni. Tudom, sokak szerint hibát követtem el, de megnéztem a filmet miközben olvastam. Igaz akkor már csak 80 oldal volt hátra, de így minden kitisztult. Meg tudtam érteni az összes szereplő helyzetét, gondolatát. És ez csak még jobban fokozta a rajongásom a sorozat iránt.
Mindig is team Edward voltam, és a mai napig annak tartom magam. A húgom is köztem nem volt nagy veszekedés, ki kapja meg Jacobot és ki Edwardot emiatt. Viszont a regény felnyitotta a szemem, hogy Edward mennyire csak magával törődött, és hogy Jacob mennyire aranyos, szerény és mindig a másiknak akarja a legjobbat. Szóval ha most megkérdezik melyik oldalra állok, talán pont a kettő között vagyok. Mivel Edward mindig is a nagy crush volt számomra, Jacob pedig csak most lett az.
Nagyon tetszett, elvarázsolt, kikapcsolt és felkeltette az érdeklődésemet a további részek iránt.

FVCsilla P>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Ez a rész azt hiszem a kedvencem Jacob miatt. Számomra ez az ő része, Edward itt a másodhegedűs, csak távolról mozgatja a szálakat. Bella hozza a szokott formáját, még mindig a két lábon járó szerencsétlenség mintapéldánya spoiler.

jeszan P>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Ez a rész a depressziós hangulata miatt nem a kedvencem, bár Jacob és Bella barátsága és a viszonzatlan szerelem Edward hiányában itt mélyül el és a falka ismerete is bővebb infókat ad. A szenvedéses részt lehetett volna rövidíteni, de annyira nem volt vészes. A film is erre a vonalra helyezi a hangsúlyt. A Volturi klán új színt hoz az amúgy is izgalmas történetbe, bár a mészárlásos jelenet itt is kiverte a biztosítékot. A zárás is szép volt, szép kis függővéggel.

MVivien>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

A sorozatból nekem ez a kedvenc részem. Jacob-ot mindig is jobban kedveltem mint Edward-ot.
Ebben a részben megismerhetjük a vérfarkosakat akiket, én nagyon szerettem. Ebben kötetben tűnik fel először Volturi is.
A sorozatot boztosan folytatni fogom.

abipter>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

“A szerelem erőt ad valakinek, hogy összetörjön téged. Én helyrehozhatatlanul össze voltam törve.”

A filmeket tekintve ez volt a számomra legrosszabb rész, túlzottan monoton, fájdalmas, mélabús volt.
Nos, annak azért túlzott örömmel örülök, hogy sok mindent jobban átadott a könyv, nyilván rengeteg olyan részlet volt, ami nem fért bele a mozivászonra vitelbe az idő miatt.
Jobban feltárta Bella érzéseit, Jacobot jobban megismerhettük és a külön töltött időt is jobban átláttam. Könyvben sem lett a kedvencem, az olvasási időmön is látszik, de várom, hogy a harmadik részt tekintve, mik lesznek az eltérések vagy a kihagyások a filmhez képest.

“Egy dolgot alaposan megtanultam – és ez a tudás átitatott a csontom velejéig, a fejem búbjától a sarkamig, üres mellkasom legmélyéig –, hogy a szerelem hatalmat ad a másiknak, hogy összetörjön.”

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Naná, hogy 5 csillag! Bár Jacobot annyira nem bírom, s itt több szerepet kapott. Régen nagyon Jacob ellenes voltam, valahogy nem bírtam felfogni, hogy mért akarja ráerőltetni magát Bellára, ha egyszer a lány mást szeret, de aztán rájöttem, hogy ha egyszer szereti, persze, hogy nem adja könnyen. Azóta megbékéltem vele. De persze Jacob ide vagy oda, akkor is kedvenc nálam ez a könyv!


Népszerű idézetek

Zora85>!

Mielőtt megismertelek, Bella, az életem olyan volt, mint egy holdtalan éjszaka. Nagyon sötét, de azért akadtak csillagok, az értelem apró fénypontjai… Aztán egyszer csak te átszáguldottál az egemen, mint valami meteor, s hirtelen minden lángba borult, minden csupa szépség és ragyogás lett. Amikor elváltunk, amikor a meteor lehullt a láthatár mögé, minden elsötétült. Csakhogy a szememet már elvakította a fény: nem láttam többé a csillagokat. És így már nem volt értelme semminek.

532. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bella Swan
zakkant>!

A szerelem irracionális, emlékeztettem magamat. Minél jobban szeretsz valakit, annál kevésbé bírsz ésszerűen viselkedni.

Badiga>!

Elvégre is hányféleképpen lehet összetörni egy szívet, miközben még mindig elvárják tőle, hogy dobogjon?

Zora85>!

Pontosan elég vagy ahhoz, hogy örökké és megmásíthatatlanul magadhoz láncolj.

Zora85>!

Már egészen elfelejtettem, milyen érzés boldognak lenni. Márpedig most boldog voltam. Olyan boldog, hogy jó ötletnek tűnt belehalni.

elizabet_k>!

Amint megszeretsz valakit, többé nem tudsz logikusan gondolkodni róla.

321. oldal

Zora85>!

Az idő múlik: még ha lehetetlennek tűnik is. Még akkor is, ha a másodpercmutató minden egyes kattanása olyan fájdalmas, mint a vér lüktetése a felsebzett bőr alatt. Nem egyenletesen múlik, hanem furcsa megiramodások és hosszan tartó, üres ácsorgások követik egymást, de mégiscsak múlik.

105. oldal

zakkant>!

Csak bámultam, és azt kívántam, bárcsak sose jönne el a jövendő. Bárcsak ez a pillanat örökké tartana, vagy ha ez nem lehetséges, akkor hadd múljak el én is a pillanattal!

Nita_Könyvgalaxis>!

Az idő múlik. Még ha lehetetlennek tűnik is. Még akkor is, ha a másodpercmutató minden egyes kattanása olyan fájdalmas, mint a vér lüktetése a felsebzett bőr alatt.

105. oldal

Zora85>!

Kihúztam magam, és elindultam, hogy szembenézzek a sorsommal – miközben a végzetem rendíthetetlenül jött mellettem.


Népszerű triviák

TabbyKissa>!

A többi könyvtől eltérően az Újhold borítóját nem Stephenie választotta ki. Mivel az idő nagyon fontos szerepet játszik a regényben, Stephenie Meyer egy óra képét szerette volna a fedőlapra tenni, de a kiadó végül a tulipán mellett döntött, amely lehulló szirmaival az elmúlást jelképezi. A leszakadt szirmot úgy is nézhetjük, mint Bella kicsorduló vérének képi megfelelőjét.

[sorok-kozott.hu]

Kapcsolódó könyvek: Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Kapcsolódó alkotók: Stephenie Meyer


A sorozat következő kötete

Twilight saga sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Hadakozás
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Meg Cabot: Mélyharapás
Fróna Zsófia: Démonok közt