New ​Moon – Újhold (Twilight Saga 2.) 2042 csillagozás

Stephenie Meyer: New Moon – Újhold Stephenie Meyer: New Moon – Újhold Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket… Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?

Eredeti mű: Stephenie Meyer: New Moon

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
650 oldal · ISBN: 9789632455556 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453576 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
650 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451541 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Twilight

175 tag · 105 karc · Utolsó karc: 2017. október 20., 19:48 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen · Jacob Black · Alice Cullen · Bella Swan · Carlisle Cullen · Emmett Cullen · Rosalie Cullen · Aro · Jane · Caius Volturi · Marcus Volturi · Victoria

Helyszínek népszerűség szerint

La Push


Kedvencelte 383

Most olvassa 188

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Aria
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

VIGYÁZAT! KOMOLY SZARKAZMUSVESZÉLY, RAJONGÓKNAK NEM AJÁNLOTT!!

Szórakoztató olvasmány. Stephenie Meyer nagyon elrontotta, mert ő igenis tud írni, méghozzá szépen írni. De karakterizálni… hát azt nem. Bellánál butább, önzőbb tehetetlenebb főszereplővel még soha nem találkoztam életemben. Egyszerűen gyűlölöm benne, ahogyan az állítólagos „barátait” lenézi és tárgyként használja. Ott van például Jessica, akit rondán kihasznált, aztán még csak nem is érezte rosszul magát emiatt. Ha valaki nem csillámpír, vagy félig ember-félig kutyus, akkor nem igazán számíthat a főszereplő csodálatára. Zavar, hogy Bella „barátainak” nincsen semmi komoly jelleme. Jó, Stephenie, értjük mi, hogy Bella lehet a csodálatos és felsőrendű emberi lény, és ha esetleg személyiséget adtál volna más halandóknak is, akkor lehet, hogy Bella kevésbé tudná túlragyogni a többieket, és kevésbé lenne tökéletes Mary-Sue. De rossz hír, mert Bellának sincs önálló személyisége, se egyetlen értelmes gondolata, szóval elszúrtad.
Zavar, hogy Bella a szüleit a keresztnevükön szólítja. Ez nélkülöz minden tiszteletet, bele sem gondolok inkább, én mit kapnék ezért a szüleimtől… Bella egyszerűen hülyének nézi a szüleit, mint ahogy a többi halandót is. Nem igaz, hogy mikor a regény végén elmondja az apjának, hogy azért kellett elutaznia, mert Rosalie elmondta Eddie-nek, hogy Bella leugrott egy szikláról, a pasasnak nem jutott eszébe, hogy hé, és Rosalie honnan tudta meg?
Edwardról ne is beszéljünk, az egész csillámpír nevetséges. Szörnyen irritáló a jelleme. Jacob egy fokkal jobb.
Ami szörnyen zavaró volt, az a folyamatos nyáladzás a közös jeleneteknél. Nem értem, miért muszáj mindig egymásra tapadniuk és mézesmázosan beszélgetniük. Normális beszédtémájuk nem is volt, ami nem Bella nagyságához lyukadt volna ki.
Még valami: kedves Stephenie, elsőre is tökéletesen felfogtuk, hogy Edward arca milyen tökéletes (pedig ez egy erősen szubjektív fogalom) és Alice karja milyen vékony, nem kellett volna ezerszer elismételni. Nem vagyunk gyenge elméjűek, mint a főszereplők. Amúgy az egyetlen karakter aki iránt éreztem szimpátiát, az Alice.
A regény tartalmazza minden idők top 10 gagyi jeleneteinek nagyját. A kedvencem, mikor Edward azt hiszi, halott. A másik kedvencem, mikor Bella szegény, annyira fáradt, hogy alig tud ébren maradni, micsoda izgalom. A harmadik, mikor Bella is azt hiszi, hogy halott. Az egyik kedvenc mondatom pedig az „Á az tök rendben van, hogy farkas vagy!” by Bella. Nem szó szerint, nem esett jól kikeresni a könyvből.
Szegény Shakespeare remélem nem látja a túlvilágról, hogy milyen regények készültek a tragédiájára építve. Nem túl eredeti.
Csak azt remélem, hogy a könyvet újrahasznosított papírra nyomtatják és nem vágnak ki egy csomó fát miatta az esőerdőkben.
SZARKAZMUS VÉGE.

4 hozzászólás
>!
MVivien
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

A sorozatból nekem ez a kedvenc részem. Jacob-ot mindig is jobban kedveltem mint Edward-ot.
Ebben a részben megismerhetjük a vérfarkosakat akiket, én nagyon szerettem. Ebben kötetben tűnik fel először Volturi is.
A sorozatot boztosan folytatni fogom.

>!
Lillsz
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Engedj a Hold erejének…

Nem a legvidámabb rész. De nem volt olyan rossz. Sőt nagyon is tetszett! Igaz az elején és a végén sírtam. De én ilyen érzelgős típus vagyok. Nem lehet mit tenni.
Edwardra nagyon haragudtam. Mégis mit képzelt ? spoiler Ez az a rész ahol sokan inkább a „team Jacob” csapatba „mentek” az emberkék Edward hülyesége miatt. Én nem ! :D Megértem. Tényleg. spoiler Ohh ! És Bella! Hát, az addig oké, hogy kedveli Jake-et meg, szeret vele lenni, de aki olvasta a könyvet az tudja miért. Bella rohadtul kihasználta Jacobot ! Ez az igazság. A könyv nagyon tetszett. De Edward hülyesége miatt A legtöbb könyvet próbálom átélni és elég sz@r volt Bellával szenvedni… Már úgy értve, hogy rossz volt, hogy szeretett vámpír pasink lelépett. csak 5/4,5

>!
Ferger_Jolcsi P
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Naná, hogy 5 csillag! Bár Jacobot annyira nem bírom, s itt több szerepet kapott. Régen nagyon Jacob ellenes voltam, valahogy nem bírtam felfogni, hogy mért akarja ráerőltetni magát Bellára, ha egyszer a lány mást szeret, de aztán rájöttem, hogy ha egyszer szereti, persze, hogy nem adja könnyen. Azóta megbékéltem vele. De persze Jacob ide vagy oda, akkor is kedvenc nálam ez a könyv!

>!
Viv_
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Komolyan mondom, hogy élveztem! Na, nem az elejét és nem a végét, hanem a közepét, Jacob karakterét, és, bár tudtam, úgysem, abban reménykedtem, hirtelen átváltozik a kezemben a történet (tán mert én is ezzel védem a területem, átváltoztatom a történetet… ha-ha) és a végén összejönnek Jacobbal. De nem, muszáj volt visszasüllyedni az örök nyáltengerbe, az örök letargiába, hogy mindenki meg akarjon halni, mindenki rosszkedvű legyen, senki se tudja, hogy hogyan is állnak a dolgok.
Jacobot faképnél kellett hagyni egy olyan pasiért, akivel még strandra sem mehet el….
Na, tudod, mikor kéne nekem egy ilyen pasi….

3 hozzászólás
>!
Tinah
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Jobb volt, mint vártam. Végre megértettem, miért kellett ez a rész.
Edward és Bella kapcsolata megerősödik a távollétben, emellett megismerjük Jacobot, esélyt adva arra, hogy megkedveljük. A farkasokat is közelebbről vizsgálhatjuk, hogy milyen a természetük és hogy milyen rizikós dolog az átváltozásuk.
De egyszerűen nem tudtam kibékülni a főszereplőkkel..
Bellát sajnáltam, mert oké depresszió, üresség, félelem.. aztán Jacob segít neki. Nem kellett volna ennyire elhitetnie Jacobbal, hogy mennyire szereti, ha amúgy csak barátként tekint rá. Megértem, hogy tiszta szomorú, de nem egy olyan fiú karjaiba kell hullania, akiről tudja, hogy esélye sincs az igazi szerelmével szemben. Hiszen éppen Jacob árulja el, igaz dacból, de hát ha valakit igazán szeretünk… akkor annak a személynek mindent úgy alakítunk, ahogy neki a legjobb. És erre Edward a kulcs. Becsülendő milyen önuralma van, és hogy Bellának a legjobb, emberi életet akarja. Csak hogy ezt Ő maga is tudja, hogy nem sokáig biztosíthatja…

>!
Kitti_Kinczer P
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

A sorozat leggyengébb kötete szerintem, bár ezt is szeretem, de nekem teljesen felesleges volt ez a nagy cécó.
Edward indoka nekem teljesen érthetetlen, Bella reakciójától pedig falnak tudtam volna menni. Persze értem én, hogy kellett a szakítás, hogy rájöjjenek dolgokra, de mégis nagyon gyenge indokok voltak és hát értem én, hogy Bella és Jacob kapcsolatát meg kellett erősíteni a szerelmi háromszög kiteljesítéséhez, mégis valami jobb indokot is kitalálhattak volna.

>!
tündérrózsa P
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold

Az összes rész közül ezt kedvelem legkevésbé. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem élesen három részre oszlik a történet. Az elejét szerettem, nagyjából addig, míg meg nem jelenik Jacob. Onnantól kezdődik számomra a második rész, amit sokszor szörnyen untam. Jacob már az első részben sem volt kedvenc, ebben meg még inkább idegesített a nyomulásával. Az első olvasások óta valahol mégis sikerült megbarátkoznom vele, de azért ebben a részben még most is rettentően bosszantó. Alig vártam, hogy történjen már VALAMI spoiler, úgy éreztem, kicsit hosszúra nyúlik már a vérfarkas sztorizgatás. Aztán végre megkaptam, amire vágytam, és onnantól kezdve megint felpörögtek az események, és megint élvezet volt olvasni. Főleg Alice-t bírtam, neki mindig sikerült megnevettetnie. Kedvenc részem pedig a repülőút és az utána következő események. Na, így nem lettem én Team Jacob. :D


Népszerű idézetek

>!
Zora85

Mielőtt megismertelek, Bella, az életem olyan volt, mint egy holdtalan éjszaka. Nagyon sötét, de azért akadtak csillagok, az értelem apró fénypontjai… Aztán egyszer csak te átszáguldottál az egemen, mint valami meteor, s hirtelen minden lángba borult, minden csupa szépség és ragyogás lett. Amikor elváltunk, amikor a meteor lehullt a láthatár mögé, minden elsötétült. Csakhogy a szememet már elvakította a fény: nem láttam többé a csillagokat. És így már nem volt értelme semminek.

532. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bella Swan
>!
zakkant

A szerelem irracionális, emlékeztettem magamat. Minél jobban szeretsz valakit, annál kevésbé bírsz ésszerűen viselkedni.

>!
Badiga

Elvégre is hányféleképpen lehet összetörni egy szívet, miközben még mindig elvárják tőle, hogy dobogjon?

>!
Zora85

Már egészen elfelejtettem, milyen érzés boldognak lenni. Márpedig most boldog voltam. Olyan boldog, hogy jó ötletnek tűnt belehalni.

>!
Zora85

Pontosan elég vagy ahhoz, hogy örökké és megmásíthatatlanul magadhoz láncolj.

>!
Zora85

Az idő múlik: még ha lehetetlennek tűnik is. Még akkor is, ha a másodpercmutató minden egyes kattanása olyan fájdalmas, mint a vér lüktetése a felsebzett bőr alatt. Nem egyenletesen múlik, hanem furcsa megiramodások és hosszan tartó, üres ácsorgások követik egymást, de mégiscsak múlik.

105. oldal

>!
kissüti

Amint megszeretsz valakit, többé nem tudsz logikusan gondolkodni róla.

321. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis

Az idő múlik. Még ha lehetetlennek tűnik is. Még akkor is, ha a másodpercmutató minden egyes kattanása olyan fájdalmas, mint a vér lüktetése a felsebzett bőr alatt.

105. oldal

>!
zakkant

Csak bámultam, és azt kívántam, bárcsak sose jönne el a jövendő. Bárcsak ez a pillanat örökké tartana, vagy ha ez nem lehetséges, akkor hadd múljak el én is a pillanattal!

>!
Zora85

Mit mondjak még, hogy higgy nekem? Nem álmodsz, halott sem vagy. Itt vagyok, és szeretlek. Mindig is szerettelek, és mindig is szeretni foglak. Mindig rád gondoltam, magam előtt láttam az arcod minden pillanatban, amíg távol voltam. Amikor azt mondtam, hogy már nem akarlak, az a legsötétebb szentségtörés volt


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Csontváros
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Lisa Jane Smith: Ébredés
Richelle Mead: A halál csókja
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Veronica Roth: A hűséges
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan