New ​Moon (Twilight Saga 2.) 204 csillagozás

Stephenie Meyer: New Moon Stephenie Meyer: New Moon Stephenie Meyer: New Moon Stephenie Meyer: New Moon Stephenie Meyer: New Moon Stephenie Meyer: New Moon

For Bella Swan, there is one thing more important than life itself: Edward Cullen. But being in love with a vampire is more dangerous than Bella ever could have imagined. Edward has already rescued Bella from the clutches of an evil vampire but now, as their daring relationship threatens all that is near and dear to them, they realise their troubles may just be beginning …

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Atom, London, 2012
498 oldal · ISBN: 9781904233886
>!
Atom, London, 2010
498 oldal · ISBN: 9781907410499
>!
Atom, 2010
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781904233886

13 további kiadás


Kedvencelte 31

Most olvassa 24

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

schesztiஐ P>!
Stephenie Meyer: New Moon

Régen ezt a részt szerettem legkevésbé. És utáltam Jacob-ot. :)
Furcsa volt újra átélni Bella magára hagyottságát, de ugyanolyan kétségbeejtőnek éreztem, mint sok évvel ezelőtt első olvasatra. Az üres lapokat. A semmit. A Nélkülét.
És szép lassan meggyógyulgattam Jacob mellett én is, bár nekem a barátsága mindig csak az maradt, és amikor választani kellett, gondolkodás nélkül tettem. Ahogyan végül Bella.

funkypigeon>!
Stephenie Meyer: New Moon

Bella Swannál introvertáltabb főszereplővel nem igazán találkoztam még a modern irodalomban, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy miután Edward fogja magát és felszívódik, az alatt a 4 hónap alatt konkrétan magasról ejti a barátait és az apját is, pusztán egy fiú miatt. Emiatt nehéz vele azonosulni, mert ugyanebben a helyzetben egy normális, átlag 17 éves lány biztosan máshogy viselkedne. Ettől függetlenül tetszik Stephenie stílusa, szórakoztató ahogyan lefesti nekünk a Twilight világát, szerethetőek a szereplői és olvastatja magát.

csiszárzsany>!
Stephenie Meyer: New Moon

Nos, Bellát nem tudom megkedvelni. Sehogy se. De Edwardot sem.
Én úgy ahogy van Team Jacob vagyok.
Ez a szereplő meg annyit bénázik, hogy azon már inkább sírok.
Feleslegesen kreálnak maguknak bonyodalmakat, holott a környezetükben kb mindenki el tudná fogadni, hogy igen együtt vannak, Cullenék szó nélkül befogadnák Bellát. De nem Edwardnak muszáj makacskodnia és kötni az ebet a karóhoz, hogy Bella maradjon ember.
Ott van előtte a tökéletes példa Carlisle és Esmee személyében. Ha ez nem elég megerősítés akkor mi az?
Bella meg…. eh hagyjuk. Amit Jacobbal művel az grrrr…
És igen láttam a filmeket, tudom, hogy mi miért történik de akkor is kinyílik a zsebemben a bicska erre a „ Jajjj most mit csináljak? Olyan könnyű lenne eljátszani, hogy szeretem. Hiszen ő szeret….” Tyűűűű de megráznám!
Szóval ez a könyv azért ilyen jó mert heves érzéseket vált ki belőlem. XD

abstractelf>!
Stephenie Meyer: New Moon

Kölcsönkönyvként kezdtem olvasni, de szerencsére megérkezett a saját példányom, mire a 3/4-hez értem. Nagyon szerettem ezt a részt.

morcica>!
Stephenie Meyer: New Moon

most úgy néz ki, mintha ezt olvastam volna legutoljára a 4 közül, de csak mert vhogy a magyar nyelvű változatot jelöltem olvasottnak. szóval: nekem jobban tetszett ez, mint az első, azt hiszem, leginkább a könyv első fele miatt – aki egyszer átélt vmi hasonlót (na nem vámpírral persze:), az teljesen bele tudja magát képzelni bella helyébe. később pedig épp azért dühített, mert én nem úgy reagáltam volna, ahogy ő, de pont ezért volt jó olvasni, mert erős érzelmi reakciót váltott ki belőlem.. a könyvek elvégre erre (is) valók.

Sonja>!
Stephenie Meyer: New Moon

Be kell lássam, néhol untam kissé, de csak mert már ismerem a történetet. Nem varázsolt el annyira, mint mikor elsőnek olvastam. De a mostani hangulatomhoz tökéletesen passzolt ez az olvasmány.

Pixelhiba>!
Stephenie Meyer: New Moon

Először eredeti nyelven olvastam, így a nyelvezet is sokkal kedvelhetőbb, tudom, hogy tipikus szidni a fordítást, de jogosnak érzem…
Talán az angol miatt, vagy csak miattam, de én nem éreztem Bellát egyáltalán nyavalygósnak, sem idegesítőnek, a történtek után, vagyis mindenki képzelje el a saját életét, amikor ez történt vele, ki táncolna vígan az utcán és mosolyogna mindenkire?! Szerintem abszolút normálisan viselkedett, én itt egyáltalán nem utáltam meg.
Persze a Twilight újdonság-varázsa után rá kell állni erre a lassúságra is, de nekem tetszett.

nemethan>!
Stephenie Meyer: New Moon

A könyv számomra 5 csillag, ugyanúgy magába szippantott, mint az Alkonyat. Már nem először és még mindig nagy izgalommal tudom olvasni. :-) Hiába nem ez a kedvenc könyvem a négy közül, mégis alig bírtam letenni.

AsesinaReina>!
Stephenie Meyer: New Moon

Én akkor is Jacob-ot választanám. Ha engem hagyna valaki így faképnél – mindegy milyen okból – nem hiszem, hogy egykönnyen meg tudnék bocsátani… ezért kicsit irritáló volt számomra a vége. :) De azért még belevágok a 3.-ba is, hátha mégis Jacob kerül ki győztesen ;) (bár erősen kétlem:D)

LairaDaewen>!
Stephenie Meyer: New Moon

Nehezen vettem rá magam, mert tudtam, hogy Edward keveset fog szerepelni benne. De végül megszerettem Jacobot is.


Népszerű idézetek

AsesinaReina>!

Who would want to ride a motorcycle here? It would be like taking a sixty-mile-per-hour bath.

5. Cheater

Rosaliacska>!

Would it be so wrong to try to make Jacob happy? Even if the love I felt for him was no more than a weak echo of what I was capable of, even if my heart was far away, wandering and grieving after my fickle Romeo, would it be so very wrong?

AsesinaReina>!

Forbidden to remember, terrified to forget; it was a hard line to walk.

4. Waking Up

Rosaliacska>!

She eyed me speculatively. „How strongly are you opposed to grand theft auto?”
A bright yellow Porsche screamed to a stop a few feet in front of where I paced, the word TURBO scrawled in silver cursive across its back. Everyone beside me on the crowded airport sidewalk stared.
„Hurry, Bella!” Alice shouted impatiently through the open passenger window.
I ran to the door and threw myself in, feeling as though I might as well be wearing a black stocking over my head.
„Sheesh, Alice,” I complained. „Could you pick a more conspicuous car to steal?”

AsesinaReina>!

My velvet-voiced delusion had yelled at me for almost five minutes before I'd hit the brake too abruptly and launched myself into the tree.

8. Adrenaline

AsesinaReina>!

Jacob was clinging precariously to the top of the spruce that grew in the middle of Charlie's little front yard. His weight had bowed the tree toward the house and he now swung—his legs dangling twenty feet above the ground—not a yard away from me. The thin branches at the tip of the tree scraped against the side of the house again with a grating squeal.
"I'm trying to keep"—he huffed, shifting his weight as the treetop bounced him—"my promise!"
I blinked my wet blurry eyes, suddenly sure that I was dreaming.
„When did you ever promise to kill yourself falling out of Charlie's tree?”

12. Intruder

B_M_Melinda>!

Not as bad! Not as bad! my mind tried to comfort me. It was true. This wasn't as bad. This wasn't the end of the world, not again. This was just the end of what little peace there was left behind. That was all.
Not as bad, I agreed, then added, but bad enough.

240. oldal, 11. fejezet - Cult (Little, Brown Book Group, 2010)

B_M_Melinda>!

I stared at him, wishing more than anything that the future would never happen. That this moment would last forever, or, if it couldn't, that I would stop existing when it did.

430-431. oldal, 22. fejezet - Flight (Little, Brown Book Group, 2010)

Parakaktusz>!

One thing I truly knew – knew it in the pit of my stomach, in the center of my bones, knew it from the crown of my head to the soles of my feet, knew it deep in my empty chest – was how love gave someone the power to break you.

AsesinaReina>!

Romeo wouldn't change his mind. That's why people still remembered his name, always twined with hers: Romeo and Juliet. That's why it was a good story. „Juliet gets dumped and ends up with Paris” would have never been a hit.

16. Paris


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

스테프니 메이어 (Stephenie Meyer): 트와일라잇 (Twilight)
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Richelle Mead: Academia Vampirilor
Richelle Mead: Blutsschwestern
Richelle Mead: Vampire Academy (spanyol)
Jennifer L. Armentrout: Eiskalte Sehnsucht
Richelle Mead: Upírska akadémia
Tracy Wolff: Crave (német)