Eclipse ​– Napfogyatkozás (Twilight saga 3.) 2167 csillagozás

Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Mondják, ​a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég.
Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz.
De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van,
hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég.”
(Robert Frost: Tűz és jég)

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
750 oldal · ISBN: 9789635619276 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
750 oldal · ISBN: 9789635619283 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
562 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454313 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Twilight

240 tag · 131 karc · Utolsó karc: 2022. november 3., 10:28 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen · Alice Cullen · Jacob Black · Bella Swan · Carlisle Cullen · Emmett Cullen · Charlie Swan


Kedvencelte 377

Most olvassa 121

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Talán ez az egyik legérzelemdúsabb Twilight kötet. A szerelmi háromszög ténye mondhatni megfűszerezi, illetve sokkal jobban megismerjük a szereplőket. Rosalie és Jasper történetére is fény derül, ezeket a részeket nagyon szerettem olvasni, hajtott a kíváncsiságom.
Tulajdonképpen Bella egy kicsit kiborított a szerelmi háromszög dologgal, mert szerintem mindannyiunknak egyértelmű, hogy kit is választ. Felesleges kavarás.. de így legalább örültek kicsit a Jacob fanok is. Rá kellett jönnöm, hogy egyáltalán nem bírom a szerelmi háromszögeket, egyszerűen idegesítenek. XD

Lillsz P>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Stephenie Meyer nagyon jól kigondolta és igen jól megírta ezeket a könyveket. Mondhat bárki bármit, de ezek az egyik legjobban kidolgozott szerelmi háromszöges könyvek amik vannak. Pontosan ezért van TeamJacob és TeamEdward csapat, mert mindkettő karakter igen varázslatos és igen szerethető.
Szerettem a könyv minden sorát, mondatát, jelenetét és szereplőjét! Lehetséges azért, mert túlságosan nagy beteges rajongója vagyok, de nem érdekel. :D
Nagyon-nagyon szeretném már olvasni a záró részt, igen kíváncsi vagyok, hogy mégis milyen jelenetek maradtak ki, vannak másképp. A filmek egy csomó jó részt kihagynak, átírnak. Amint meglesz a kövi rész el fogom olvasni! ❤ 5/5

2 hozzászólás
csakegyluca>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Nekem sokkal jobban tetszett ez a rész, mint a többi. Elrugaszkodott a filmtől, teljesen új történet szövődött belőle. Igazán átéltem az Alkonyat hangulatot. Rengeteg szereplő hátterét ismerhettem meg ebben a részben a legendák mellett. Eseménydús, izgalmas egy darab volt a sorozat kötetei közül. Beigazolódott, hogy most már mindenképpen Team Edward vagyok, de természetesen Jacobot is meg tudom érteni, nagyon nehéz lehet neki a helyzet. Ó, most annyira tipikus Twilight hangulatom van!! Nagyon tetszett. Bella altatódalát hallgatva és sóvárogva Forks erdői iránt, így jelentem ki, az egyik kedvencem ez a sorozat, bárki bármit mond.

csillagka>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Megint egy sorompó, felhalmozódtak az évek alatt azok a könyvek, amelyek elolvasásra nem igazán vágyom, mégis különböző listák miatt nélkülük nem tudok továbblépni (kényszeres listafüggőségben szenvedek)
Meglepett időnként mennyire tetszett.
Kezdjük a jó részekkel, Stephenie senkit nem hagy az út szélén, mindenkinek kimerítő háttér támogatást biztosít, nagyon tetszett a szellemharcos legenda és a harmadik feleség. A könyv cselekménye helyenként csillagos ötös, jól kitalált, kivitelezett, majdhogynem tökéletes, és de, sajnos itt kezdődnek a gondok. Egész egyszerűen gyűlölöm a kettős játékot (és most bocsásson meg minden érzékeny lelkű olvasó) a féltékeny cicaharc amit ezek hárman véghez vittek az egyik legutálatosabb, legvalószínűtlenebb történés az univerzumban.
Időnként kimondottan tetszett, már ez is több mint amire számítottam tőle.

3 hozzászólás
FVCsilla P>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Minden rész egyre jobb. Ez a legizgalmasabb eddig, Rosalie és Jasper része pedig kellett a történetnek. A szerelmi háromszög mindig idegesít, itt viszont nem.

Ferger_Jolcsi P>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Ez a rész sokkal több izgalmat tartogat az olvasó számára, mint az előzőek. Az újszülött vámpírok gondoskodnak róla, hogy a Cullen család se unatkozhasson. A kedvenc „mellékszereplőm” Emmett, mert annyira higgadt és jófej tud lenni Bellával. De a legjobban a dokit bírom, ő az abszolút kedvencem. ^^

tonks>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Ez a rész már nem öregedett olyan jól, mint az Alkonyat és az Újhold. Vagy csak én felejtettem el, mekkora szenvedés az egész könyv? Szó szerint, Bella végig gyötrődik 640 oldalt, így hát mi is vele együtt és néha igencsak forgattam a szemem olvasás közben. Nem a naaaaagy szerelmi dilemma miatt, hanem mert nagyon el van húzva, az idézőjeles „krimi” szál meg úgy is roppant gyenge volt, hogy alig emlékeztem valamire a sztoriból. Már az Újholdnál is írtam az értékelésemben, hogy most tűnt fel igazán, hogy Bella mennyire a határán táncolt egy másféle jövőnek és itt is ezt tudom kiemelni. Hiába nem érződött egy pillanatra sem komolynak, ahogy Bella a határmezsgyén táncol La Push és Forks között, felnőtt fejjel már sokkal jobban megragad Jacob, az egész vérfarkas és indián szál. Keveselltem is a vérfarkasokat, sokkal izgalmasabbnak találtam őket, mint Bella szenvedését azon, hogy mit pletykálnak majd róla, amiért a gimi után rögtön férjhez fog menni. Nagyobb bajod ne legyen édes lányom, komolyan.

Reelka>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Fél csillagot levontam azért, mert szerintem Bella megérdemelt volna Edwardtól egy taslit;)

5 hozzászólás
Lovely_Angel21>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Ez a rész már sokkal mélyebb, tartalomban és érzelmekben is. Nagyon érdekes és közben valahol fájdalmas volt megismerni Rosalie és Jasper történetét. Nagyon egyedi volt a szellemharcos legenda is, megvolt a hangulata a tábortűznél való mesélésnek, én is ott voltam velük lélekben.
Egyedül Jacob viselkedése vont le nálam fél csillagot, sokszor pszihológusért kiáltottam volna a viselkedése miatt és ahogy Bellának is, nekem is gyakran szimpatikusabb volt farkas formában.
Edward viszont belopta magát a szívembe az önzetlen szeretetével! ❤ Charlie beszólásain is jókat felnevettem, jófej az öreg! ❤

„Életem nagy értelme: ő. Ha mindenki más elpusztulna, és csak ő maradna életben: általa továbbélnék én is! De ha mindenki megmaradna, csak ő pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének.”
(Emily Brontë: Üvöltő szelek)

Ibanez P>!
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Nagyon-nagyon féltem tőle, hatalmas sóhajjal vettem le a téglányi könyvet „essünk túl rajta” felkiáltással… a második rész szenvedés volt, így fel voltam készülve, hogy ez folytatódni fog. És mégse. Volt egy-két unalmasabb, nyögvenyelősebb, „lelkizős bellás” rész, de ezen kívül szerencsére elég sok cselekmény jön egymás után, ráadásul ismét megtudunk olyan részleteket, amelyek a filmből nem, vagy nem ennyire részletesen derültek ki (Rosalie és Jasper története például, vagy pontosabb kép a falkáról – spoiler). Úgyhogy azt kell mondjam, nagy meglepetésemre ez egész jó volt, mutatja az is, hogy már tegnap este a felét elolvastam és elég gyorsan befejeztem a könyvet (halkan: úgy terveztem, hogy majd talán holnap este végzek vele, tehát kb. 2-3 napot szántam rá) :-D


Népszerű idézetek

FanniG>!

Alice és Edward sakkpartija volt a legmulatságosabb dolog, amit életemben láttam. Szinte mozdulatlanul ültek egymással szemközt, meredten nézték a táblát: Alice Edward minden lépését előre látta, míg Edward már Alice fejéből kiolvasta a válaszlépést.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen
2 hozzászólás
Zora85>!

     Olyan hamar visszajövök, hogy nem is lesz időd hiányolni. Vigyázz a szívemre – itt hagytam nálad.

104. oldal, 4. Természet (Könyvmolyképző, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen
5 hozzászólás
Sophia_Mathe>!

     – […] Tudod, Jacob, ha nem lennél az esküdt ellenségem, aki ráadásul még az életem értelmét is el akarja lopni tőlem, akkor azt hiszem, határozottan kedvelnélek.
     – Talán… ha nem lennél egy undorító vámpír, aki azt tervezi, hogy kiszívja az életet abból a lányból, akit szeretek… akkor… na nem, még akkor sem!

22. Tűz és jég

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen · Jacob Black
Zora85>!

Az én napom te vagy a felhők fölött. Tudom kezelni a felhőket, de nem tudok megbirkózni egy napfogyatkozással.

Cheril>!

Őrizd a percet! Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán.

1 hozzászólás
Cheril>!

– Gyűlöllek, Jacob Black!
– Helyes! A gyűlölet szenvedélyes érzés.
– Majd adok én neked szenvedélyt – fortyogtam. – Egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság pédául megfelel?

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Black
1 hozzászólás
Cicu>!

– Én is állandóan hazudozom.
– Igen, de te olyan rosszul csinálod, hogy az nem is számít hazugságnak. Senki nem hisz neked.

464. oldal

rekaa22>!

– Bella, már megint elestél?
– Nem, Emmett, csak felpofoztam egy vérfarkast.

Kapcsolódó szócikkek: Bella Swan · Emmett Cullen
Zora85>!

Lehet, hogy te elég bátor és elég erős vagy hozzá, hogy nélkülem élj, ha úgy gondolod, hogy így a legjobb. De én sose bírnék ennyire önfeláldozó lenni. Nekem veled kell lennem. Csak így tudok élni.

1 hozzászólás
Cicu>!

Úgy látszik, az Y kromoszómával együtt jár, hogy az ember imád harcolni. Mind egyformák ezek…

473. oldal

18 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Twilight saga sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Anna Banks: Poszeidón
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva