Eclipse ​– Napfogyatkozás (Twilight Saga 3.) 1762 csillagozás

Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"Mondják, ​a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég.
Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz.
De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van,
hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég."
(Robert Frost: Tűz és jég)

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
562 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454313 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
672 oldal · ISBN: 9789632455563 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451770 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Twilight

194 tag · 104 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 23., 17:55 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen · Jacob Black · Alice Cullen · Bella Swan · Carlisle Cullen · Emmett Cullen · Charlie Swan


Kedvencelte 360

Most olvassa 119

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Lillsz P
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Stephenie Meyer nagyon jól kigondolta és igen jól megírta ezeket a könyveket. Mondhat bárki bármit, de ezek az egyik legjobban kidolgozott szerelmi háromszöges könyvek amik vannak. Pontosan ezért van TeamJacob és TeamEdward csapat, mert mindkettő karakter igen varázslatos és igen szerethető.
Szerettem a könyv minden sorát, mondatát, jelenetét és szereplőjét! Lehetséges azért, mert túlságosan nagy beteges rajongója vagyok, de nem érdekel. :D
Nagyon-nagyon szeretném már olvasni a záró részt, igen kíváncsi vagyok, hogy mégis milyen jelenetek maradtak ki, vannak másképp. A filmek egy csomó jó részt kihagynak, átírnak. Amint meglesz a kövi rész el fogom olvasni! ❤ 5/5

2 hozzászólás
>!
Papusz P
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

A két csillag az előtörténetekért jár, meg a kicsit erőltetett, de azért viszonylag jól és a sorozathoz passzoló címért. Meg egy-két olyan apróságért, ami tetszett.
Egyébként gyakran eszembe jutott a szobatársam tavalyi kifakadása: „Ez a ribanc már megint hisztizik, ahelyett, hogy harcolnának vagy d.gnának!”

5 hozzászólás
>!
lindsey
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Így a harmadik rész felé már kezdek megvilágosodni, teljesen elrontottam tinikorom. Ostoba, magatehetetlen, hisztiző, mindenkit lenéző, nyafka csajnak kellett volna lennem, és rögtön két pasit is tudtam volna szédíteni.

4 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Ez a rész sokkal több izgalmat tartogat az olvasó számára, mint az előzőek. Az újszülött vámpírok gondoskodnak róla, hogy a Cullen család se unatkozhasson. A kedvenc „mellékszereplőm” Emmett, mert annyira higgadt és jófej tud lenni Bellával. De a legjobban a dokit bírom, ő az abszolút kedvencem. ^^

>!
Reelka
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Fél csillagot levontam azért, mert szerintem Bella megérdemelt volna Edwardtól egy taslit;)

5 hozzászólás
>!
ViveEe P
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Először nem gondoltam, de ez a rész sokkal idegesítőbb, mint a második rész.
Bella őrlődése, és siránkozása Jacob miatt, meg az érzései miatt, kiborított. Edward is érthetetlen, de egyik sem a normális gondolkodás mintapéldánya. Sajnos az a bajom, hogy ennek nem dobta fel a végét egy jó kis harc.
Sajnos elég kevés volt, amit kaptunk.
Ami jó pont, hogy én a két srác közös jelentein jót szórakoztam.
A negyedik könyvre nem emlékszem egyáltalán, így kíváncsi vagyok az mit nyújt..

>!
Ibanez MP
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Nagyon-nagyon féltem tőle, hatalmas sóhajjal vettem le a téglányi könyvet „essünk túl rajta” felkiáltással… a második rész szenvedés volt, így fel voltam készülve, hogy ez folytatódni fog. És mégse. Volt egy-két unalmasabb, nyögvenyelősebb, „lelkizős bellás” rész, de ezen kívül szerencsére elég sok cselekmény jön egymás után, ráadásul ismét megtudunk olyan részleteket, amelyek a filmből nem, vagy nem ennyire részletesen derültek ki (Rosalie és Jasper története például, vagy pontosabb kép a falkáról – spoiler). Úgyhogy azt kell mondjam, nagy meglepetésemre ez egész jó volt, mutatja az is, hogy már tegnap este a felét elolvastam és elég gyorsan befejeztem a könyvet (halkan: úgy terveztem, hogy majd talán holnap este végzek vele, tehát kb. 2-3 napot szántam rá) :-D

>!
kávésbögre P
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Fél nap és fél éjjelem töltöttem vele, de megérte. Hozzám azért állt közel a történet, mert tudom, milyen mikor két ember közül kell választanod. Nincs menekvés; vagy az egyik vagy a másik. Ketté akarsz szakadni, hogy mindkettővvel lehess, s megszakad a szíved a gondolattól is, hogy bármenyiket megbántod. Ám a végén mégis hoznod kell egy döntést, mellyel apró szilánkokra töröd az egyik fél szívét. És ilyenkor a Te szíved egy része is meghal… A lelki vívódás, a belső küzdelem mellett pedig ott voltak az írónőtól jól megszokott fordulatos események. Engem elvarázsolt – akárcsak az Alkonyat, akárcsak az Újhold. Ha tehetném, 6 csillagot is adnék rá:)

>!
Rebbencs
Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás

Úgy vágtam bele ebbe a részbe, hogy azután a borzasztó második rész után, csak jobb következhet. Mert olyan nincs, hogy attól is van lejjebb a sorozatot tekintve, a százalék is ezt mutatja, de hát összességében csak egy fél csillaggal adtam többet, mint az előző részre és egy kicsit azt érzem, ez a három és fél csillag mégis sok.

Ugyanaz történt, mint előzőleg. Az eleje kifejezetten tetszett. Ott még tudtam haladni vele, a szereplők csak minimálisan idegesítettek és nem találtam benne olyan kiugróan nagy hibát benne. Később jöttem csak rá, hogy igazából ezzel a könyvvel az a legnagyobb bajom, hogy ha egyben olvasom el az egészet, akkor nagyon idegesít, nagyon szenvedek, de ha minden nap egy kicsit vagy csak pár naponta veszem elő, nem károsítja veszélyesebben az agysejtjeimet. Igen, szeretném erre fogni majd’ egy hónapos olvasásomat, de nem biztos, hogy megtehetem. Nehezen haladtam vele, minden második oldalnál félre akartam tenni, mást elővenni, de nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy ez az én hibám. Maradjunk, amolyan hatvan-negyvennél, mert azért csak akkor szoktam hetekig olvasni egy könyvet, ha nem tetszik, de itt akkor sem vettem elő, amikor lett volna rá lehetőségem. It’s true.

Bella ennél a résznél kezdett még jobban idegesíteni. Eddig sem volt a szívem csücske és már előző értékelésemnél is leírtam, hogy jóformán utálom a karaktert, mégis ebben a könyvben volt az, hogy páros lábbal rúgtam volna ki az ablakon, vagy ha lehetne, inkább a könyvből. Egyik fiúról a másikra mászik méghozzá olyan módon, hogy a két szerencsétlent már igencsak kezdtem sajnálni, de azt nem tudtam megérteni, hogy miért nem hagyják ott a rib… lánykát. A helyükben ezer plusz egyszer álltam volna fel és jelentettem volna ki, hogy köszönöm, nekem elég volt, a méltóságom fontosabb. De a két Rómeó nem ezt az utat választotta, hanem mindent megtett volna azért, hogy a szende tündér Bella szívét megnyerje. It’s ture.

Sem Jacob, sem Edward nem tud megnyerni magának, a köztük lévő versengés egyre unalmasabb, vontatottabb és csak fejezet töltelék, mert úgyis tudjuk, hogy a Bella a végén kit választ, csak előtte még ide-oda ugrál a két hapsi között. Köszönöm, ebből nem kérek.

Azért örültem, hogy Rosaliról és Jasperről is megtudhattunk pár új dolgot, bár már csak homályos foltok ezek emlékeztemben és a mellékszereplőket még mindig jobban szeretem, mint a másik három főszereplőt együtt véve.

A történet pedig csak ismétli önmagát, Bella bajba kerül, ekkor pedig minden természetfeletti lény biztonságát sutba dobva, életét kockáztatva rohan, hogy a fő#hős#nőnek haja szála se görbüljön, de hogy ne legyen ennyire egyszerű a dolog, Bella úgy tesz, mintha mindent feláldozna és megmenti az egész helyzetet, mert annyira okos és lenyűgöző teremtés. Ja, hát azért nem. De valahogyan mindig ő lesz az, aki megoldja a leglehetetlenebb feladatot és életét áldozza azokért, akik életüket áldozzák érte. Csakhogy nem vagyunk olyan szerencsések, hogy letépje a fejét egy ragadozó vámpír, így vár még rám egy utolsó kötet, amit már csak azért is elolvasok, ha már végig szenvedtem az első hármat. Na, meg arra azért kíváncsi is vagyok.


Népszerű idézetek

>!
FanniG

Alice és Edward sakkpartija volt a legmulatságosabb dolog, amit életemben láttam. Szinte mozdulatlanul ültek egymással szemközt, meredten nézték a táblát: Alice Edward minden lépését előre látta, míg Edward már Alice fejéből kiolvasta a válaszlépést.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen
2 hozzászólás
>!
Zora85

Olyan hamar visszajövök, hogy nem is lesz időd hiányolni. Vigyázz a szívemre – itt hagytam nálad.

5 hozzászólás
>!
Zora85

Az én napom te vagy a felhők fölött. Tudom kezelni a felhőket, de nem tudok megbirkózni egy napfogyatkozással.

>!
Sophia_Mathe

…Tudod, Jacob, ha nem lennél az esküdt ellenségem, aki ráadásul még az életem értelmét is el akarja lopni tőlem, akkor azt hiszem, határozottan kedvelnélek.
– Talán… ha nem lennél egy undorító vámpír, aki azt tervezi, hogy kiszívja az életet abból a lányból, akit szeretek…akkor…na nem, még akkor sem!

22. Tűz és jég

Kapcsolódó szócikkek: Edward Cullen · Jacob Black
>!
Cheril

Őrizd a percet! Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán.

1 hozzászólás
>!
Cheril

– Gyűlöllek, Jacob Black!
– Helyes! A gyűlölet szenvedélyes érzés.
– Majd adok én neked szenvedélyt – fortyogtam. – Egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság pédául megfelel?

Kapcsolódó szócikkek: Jacob Black
1 hozzászólás
>!
Cicu

– Én is állandóan hazudozom.
– Igen, de te olyan rosszul csinálod, hogy az nem is számít hazugságnak. Senki nem hisz neked.

464. oldal

>!
kisbojtos

– Bella, már megint elestél?
– Nem, Emmett, csak felpofoztam egy vérfarkast.

Kapcsolódó szócikkek: Bella Swan · Emmett Cullen
>!
Zora85

Lehet, hogy te elég bátor és elég erős vagy hozzá, hogy nélkülem élj, ha úgy gondolod, hogy így a legjobb. De én sose bírnék ennyire önfeláldozó lenni. Nekem veled kell lennem. Csak így tudok élni.

1 hozzászólás
>!
Cicu

Úgy látszik, az Y kromoszómával együtt jár, hogy az ember imád harcolni. Mind egyformák ezek…

473. oldal

18 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Rick Riordan: A titán átka
Charlaine Harris: Inni és élni hagyni
Josh Malerman: Madarak a dobozban
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Jennifer L. Armentrout: El beso del infierno
Jennifer L. Armentrout: Steinerne Schwingen
Cassandra Clare: Ciudad de hueso