Eclipse (Twilight Saga 3.) 423 csillagozás

Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse Stephenie Meyer: Eclipse

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Readers captivated by Twilight and New Moon will eagerly devour Eclipse, the much anticipated third book in Stephenie Meyer's riveting vampire love saga. As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob – knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and werewolf. With her graduation quickly approaching, Bella has one more decision to make: life or death. But which is which?

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, London, 2010
560 oldal · ISBN: 9781907410505
>!
Little, Brown Books, New York, 2010
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316087384
>!
Atom, 2010
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781904233916

11 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Edward Cullen · Alice Cullen · Jasper Hale


Kedvencelte 68

Most olvassa 48

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

NannyOgg P>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Ajánlók a hátlapról:

„Csodálatos könyv egy kedves, önzetlen, bátor lányról, aki ráébred, hogy életének egyetlen értelme a testi adottságokon alapuló fizikai vonzalom, és ezért kétségbeesett és epikus küzdelmet vív a szobafogság, nemkívánt prom házibulik, születésnapi ajándékok és szabadban sátrazás ellen, hogy aztán eldobhassa a családját, a barátait, az összes maradék emberi kapcsolatát (kivéve talán a pasifelhőben tartott legjobb barátját), a továbbtanulási esélyeit, és 18 évesen elfoglalja helyét imádott passzív-agresszív vérszívója mellett, mint halhatatlan háziasszony. Imádom!”
– NannyOgg (14), a Szent Klára Őrjöngése Szentegyház Gimnáziumának meteorológia-tenyérjóslás tagozatos tanulója

„Ez a könyv ráébresztett, hogy még mennyi mindent kell tanulnom az életről ahhoz, hogy valóban én lehessek az irodalomtörténet legutáltabb YA hősnője. Örök kedvenc! 5/5!”
– Reni (18), egyetemi hallgató és evolúciós zsákutca

„Végre egy könyv, ami klasszikus értékeket közvetít! Végre egy hősnő, aki önállóan nem képes semmire! Már annyira megcsömörlöttem a nagy modern emancipációtól! Igen, az apa feladata megmondani, a lánya kiteheti-e a lábát a házból, és ha kimehet, akkor igen, az udvarló férfiak döntik el, hova mehet és mikor! És kivel! És ha kell, akkor elrabolják! És hát nem ők tudják jobban, egy ilyen kis fruska kibe szerelmes és kibe nem? Hát ha erővel kell rádöbbenteni, akkor azzal! Ez férfias! Romantikus! És aztán házasság – ha akarja, ha nem –, nagy esküvő – ha akarja, ha nem –, és csak utána jön a házasélet – ha akarja, ha nem. Hát mert nem-e a legfontosabb dolog egy nő életében a férfi? Dehogynem! Nnna.”
– NannyOgg (50), 19. századi dokkmunkás és időutazó

„Tudományos szempontból lenyűgöző alkotás, rávilágít a parafizika olyan kérdéseire, ami a mai paratudományos ismereteink mellett nem megválaszolhatók. Hogyan kötözi fel egy vérfarkas az összehajtogatott macinaciját a saját hátsó lábára miután felvette négylábú alakját? Hogyan lop egy vadidegen vámpír egy házból, ahova sohasem kapott engedélyt belépni? A mű hiánypótló, új irányba terelheti a mai modern mitikuslény-kutatást.”
– NannyOgg (28), paratudományos doktoranduszhallgató

„Meyer kisasszony az osztály egyik kiemelkedő tehetsége, aki megmutatta, hogy már egy eleve tökéletes irodalmi művet is lehet a létezés magasabb éteri fokozatára emelni. A sorozat ezen harmadik könyve, bár megtartotta a Ms Meyerre jellemző egyedi stíluselemeket (pl. izmos alabástromtest gyakori részletezése, szereplők érzelmes nyünnyögése a Semmi felett, a hősnő belső kínkeserve örök szerelme érzéseinek bizonytalansága okán), új, innovatív írói fogásokkal gazdagodott, úgyismint izmos rézbőrű test gyakori részletezése, szereplők érzelmes nyünnyögése egymás felett, valamint a hősnő belső kínkeserve saját érzéseinek bizonytalansága ÉS önnön szexuális frusztráltsága okán. Ezek mellett még arra is képes volt az írónő, hogy az előző két kötettel ellentétben cselekményt szőjön a történetbe, amelyben Bella ezúttal szinte már majdnem részt is vesz, ugyanakkor az alkotó kitűnő érzékkel távol tartja hősnőjét az izgalmaktól, hogy az a belső vívódásra koncentrálhasson a biztonságos távolban. Csodálatos írói bravúr!”
– NannyOgg (89), a „Modern ifjúsági próza kezdők és közepesen kezdők részére” tanfolyam létrehozója, oktatója és vizsgabizottsága

„Fú, ez nagyon durva morális kérdéseket boncolgat ez a könyv! Mer’ egyik részről oké, hogy Edward tök jól néz ki, mert folyékony arany a szeme és alabástrom a teste, és gazdag és szexin hideg, mint egy jégkocka és éjszakánként cukin nézi titokban, ahogy alszol és úúú, milyen édes már, ahogy ráerőlteti a házasságot Bellára meg folyton szét akarja tépni Jacobot, de váááá, Jacob meg milyen jól néz már ki, mert fekete a szeme és izmos rézszínű a teste és forró és magas, meg mindig félmeztelenül járkál és akkor is megcsókol, ha nem akarod (ahogy lefogta Bellát, kétszer is, hát totál lecsúszott a bugyim tőle, és milyen vicces volt már, amikor Bella bemosott neki, és eltört a keze, jaaaaj, akkorát nevettem, amikor erre Bella apja azt reagálta Jacobnak, hogy „gratulálok, hogy lekaptad”, annyira vicces ez a Stephenie Meyer, szerintem ilyet csak az élet tud produkálni, biztos ő is kiröhögte az olyan fiúkat, akik lefogták és csókolgatták akarata ellenére, aztán nem csoda, hogy Bella másodszorra rádöbben, hogy ő végül is szerelmes Jacobba IS, fúááá, ezt nem is vártam, de persze ha így lefognak meg minden, az tök férfias, én is rögtön beleszeretnék a srácba, meg, ugye, Jacob milyen jól néz ki már, meg erős meg farkas meg minden), hááááát, nem egyszerű választani, én tuti, nem tudnék!”
– NannyOgg (22), Szürke-rajongó, részmunkaidős al-fűszálszámláló-asszisztens a FKF Zrt-nél

„Egyszer olvastam egy könyvet, amiben egy csapat nyugdíjas megmenti Észak-Ontariót egy marék gyilkos, skorpiószerű, tavi többsejtűtől, miközben az orosz titkosrendőrségtől kezdve az összes földönkívüliig mindenki ideteleportál lakóvárosomba. Az speciel ennél egy hajszálnyival rosszabb volt.”
– NannyOgg (34), idióta könyvsznob és erkölcsi győztes

61 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Sokkal elviselhetőbb volt, mint a második rész. Bár, Bellát még mindig nem értem. Jó, ott volt mellette Jacob, amikor Edward elhagyta, de most már ott van az a fiú, akit valójában szeret? Akkor miért ámítsa mind két srácot? Az egyiket szereti, a másikhoz megragaszkodik (jó, soha voltam oda a szerelmi háromszögért, de amit ez a lány leművel, már egy kicsit sok).
De a Victória elleni harc tetszett, illetve, hogy zajlottak az események.

schesztiஐ P>!
Stephenie Meyer: Eclipse

„The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse.”
Nem tudnám megmondani, melyik rész a kedvencem a sorozatból, de ezt a részt most rettenetesen szerettem! :)
Jacob számomra mindig egy idegesítő kisfiú volt, aki ígéreteket tett, aztán nem tartotta be, aki kizsarolta magának Bella csókját szerelmét, és azzal keltette fel igazán a figyelmét, hogy sajnálatot ébresztett benne. De már nem. Így sokadszorra, eredetiben olvasva, azt hiszem, tulajdonképpen nagyon is szeretem Jacob-ot. Hogy mindigis szerettem. :))

4 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Nem, ez angolul sem volt jobb.

Az egész másról sem szólt, mint a kislányos tépelődésről. Szerintem Bella olyannyira nem rendelkezik önálló személyiséggel, hogy a mai világban ez valahogy így nézne ki (egy társkereső oldalon):

Sziasztok! A nevem Bella. Tizenhét éves vagyok, de az agyi fejlettségem megállt egy 10 éves szintjén. Az igaz szerelmet keresem nem. Harapás fétisem van. Harapj meg!!! Változtass át!!
Ugyanitt kerestetik jó áron dolgozó pszichiáter.

Lelkes jelentkezőink:
Jacob (17): Imádom sajnáltatni magam és szeretem ha simogatnak. *dörgölőzik*
Edward (17 107): Milyen a szagod?

Nem is tudom mire adok 2,5 csillagot. A „csatára”? Nem. A történetvezetésre? Nem. A karakterekre? *pff*
Arra, hogy végig kínlódtam!

3 hozzászólás
ciluvagyok>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Szerintem Bella rosszul választott.

Amúgy pedig:
„Nem értem, hogyan lehet egy örök szerelemnek az alapja az, hogy a srác jól néz ki, a csajnak meg jó szaga van.”

tthbrg_>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Jacob tökéletesen megfogalmazta. Egy másik, egy normálisabb életben ő és Bella együtt lehettek és lettek volna. Könnyű lett volna, mint a lélegzés.
Azonban ez nem egy normális, természetfeletti lényektől mentes élet és Edward is létezik.

Edward olyan Bella számára, mint egy drog, amely nélkül nem tud élni, de Jacob csupán csak levegőként szolgált volna, ha lett volna bármi jövőjük együtt. De mind tudjuk, hogy nem lehetett. Az egyetlen dolog, ami mégis boldogít az a tudat, hogy Jacob igenis boldog lesz; a következő kötetben és az örökkévalóságban.
Soha nem gondoltam volna, hogy így megszeretem majd Bella történetét, az őrlődését a két fiú és két élet között, Edwardot és Jacob-öt. Mégis így alakult és boldogabb nem is lehetnék miatta.

Mindig is Jacob pártját fogtam a filmek alatt, hiszen szegény újra és újra csalódik, Edward pedig szinte elérhetetlennek tűnt számomra Robert Pattinson alakításában. Azonban a könybeli, papíralapú Edward Cullen egy csapásra elnyerte a szívemet.
Habár sajnálom Jacob-öt, amiért nem kapta meg magának az első szerelmét, azt is tudom, hogy semmi sincs veszve számára. Edward és Bella pedig tökéletesek egymásnak.

BZsofi P>!
Stephenie Meyer: Eclipse

A befejezésétől számított 2 órán belül a kezemben van a folytatás… Ez jelent valamit? ;)

Mmsatone>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Hát az eleje nekem eléggé nem tetszett , többször le is tettem , de utána a történet kezdett izgalmassá válni és két nap alatt ki is olvastam :D Jó volt filmben is :)

MarkMax>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Imádom! Maga a sztori, egyszerűn csodálatos….
Csak ajánlani tudom, kezdő angol tanulásra, a nyelvezete tökéletes.
Edward Bella részek jöhetnek, bár Jacob részekkel, nem vagyok kibékülve….amit be kell vallani, ebben a kötetben, nem kevés a Jacob rész.
(Eclipse újraolvasva)

Tilla>!
Stephenie Meyer: Eclipse

Egész idáig gondolkodtam, hogy mit írjak ide az értékelésbe. Valami értelmeset kéne…
Napokig próbáltam felidézni, hogy miről is szólt ez a könyv. Egyszerüen nem ment! Persze emlékszem (haloványan) arra a farkasember legendára, amibe még az a szerencsétlen Bella is belealszik, meg hogy Jake és Edward passzolgatják egymásnak a lányt, aztán valami akciónak is kellett benne lennie, mint a többiben, de az már végképp feledésem ködös fiókjába veszett… Valami a babavámpírokról… Biztos eljöttek a Volturrik is…
Többszáz oldal tömény semmi. Pedig csak pár hónapja olvastam, és általában nem esik ki a fejemből egy történet ilyen hamar.
Ennyit erről. Gyenge könyvhöz gyenge vélemény… :)
Egyébként az imprinting hogyan került a magyar fordításba?

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pixelhiba>!

„I hate you, Jacob Black.”
„That's good. Hate is a passionate emotion.”

295. oldal, London: Atom, 2009

Pixelhiba>!

But she was smiling. And the emotions that were emanating from her were like nothing I'd ever felt before.
„'You've kept me waiting a long time,' she said.”
I didn't realize Alice had come to stand behind me again.
„And you ducked your head, like a good Southern gentleman, and said, 'I'm sorry, ma'am.'” Alice laughed at the memory.
Jasper smiled down at her. „You held out your hand, and I took it without stopping to make sense of what I was doing. For the first time in almost a century, I felt hope.”
Jasper took Alice's hand as he spoke.
Alice grinned. „I was just relieved. I thought you were never going to show up.”

268. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Jasper Hale
Pixelhiba>!

I'll be back so soon you won't have time to miss me. Look after my heart – I've left it with you.

84. oldal, London: Atom, 2009

Pixelhiba>!

Jasper, again. It was strange. In the Cullen family, Jasper was always a little on the fringe, part of things but never the center of them. It was my unspoken assumption that he was only there for Alice. I had the sense that he would follow Alice anywhere, but that this lifestyle was not his first choice. The fact that he was less committed to it than the others was probably why he had more difficulty keeping it up.

251. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Alice Cullen · Jasper Hale
reneev>!

„He’s like a drug for you, Bella.” His voice was still gentle, not at all critical. ’’ I see that you can’t live without him now. It’s too late. But I would have been healthier for you. Not a drug; I would have been the air, the sun.’’ The corner of my mouth turned up in a wistful half-smile. ’’I used to think of you that way, you know. Like the sun. My personal sun. You balanced out the clouds nicely for me.’’

He sighed. ’’The clouds I can handle. But I can’t fight with an eclipse.”

531. oldal, Chapter Twenty-Six - Ethics

Pixelhiba>!

„I don't know how Heathcliff and Cathy ended up being ranked with couples like Romeo and Juliet or Elizabeth Bennet and Mr. Darcy. It isn't a love story, it's a hate story.”
„You have some serious issues with the classics,” I snapped.

25. oldal, London: Atom, 2009

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Bennet · Heathcliff · Júlia · Mr. Fitzwilliam Darcy · Romeo
Pixelhiba>!

I wanted Edward to come to me. I wanted to make both of them get out of their cars and shake hands and be friends – be Edward and Jacob rather than vampire and werewolf. It was as if I had those two stubborn magnets in my hands again, and I was holding them together, trying to force nature to reverse herself. . . .

283. oldal, London: Atom, 2009

Pixelhiba>!

Emmett had said, „I'm really glad Jasper didn't kill you. Everything's so much more fun with you around.”

83. oldal, London: Atom, 2009

13 hozzászólás
Pixelhiba>!

„I'm not that girl, Edward. The one who gets married right out of high school like some small-town hick who got knocked up by her boyfriend! Do you know what people would think? Do you realize what century this is? People don't just get married at eighteen! Not smart people, not responsible, mature people! I wasn't going to be that girl! That's not who I am. . . .” I trailed off, losing steam.
Edward's face was impossible to read as he thought through my answer.
„That's all?” he finally asked.
I blinked. „Isn't that enough?”

244-245. oldal, London: Atom, 2009

2 hozzászólás
Pixelhiba>!

„One more thing,” Edward said slowly. „I'll be fighting for her, too. You should know that. I'm not taking anything for granted, and I'll be fighting twice as hard as you will.”
„Good,” Jacob growled. „It's no fun beating someone who forfeits.”
„She is mine.” Edward's low voice was suddenly dark, not as composed as before. „I didn't say I would fight fair.”
„Neither did I.”
„Best of luck.”
Jacob nodded. „Yes, may the best man win.”

302-303. oldal, London: Atom, 2009


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Richelle Mead: Vampire Academy
Kerstin Gier: Sapphire Blue
Maggie Stiefvater: Shiver
Kresley Cole: Poison Princess
Susan Ee: World After
Joss Stirling: Misty Falls