Bree ​Tanner rövid második élete (Twilight Saga 3,5) 540 csillagozás

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére… az életére, amikor még nem volt vámpír.

Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napfelkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.

Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?

Eredeti mű: Stephenie Meyer: The Short Second Life of Bree Tanner

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451800 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453828 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bree Tanner · Diego

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle


Kedvencelte 49

Most olvassa 26

Várólistára tette 134

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon rég olvastam már a Twilight sorozatot, emlékszem, hogy akkor nagyon szerettem, most viszont, utólag belegondolva, valószínűleg már közel sem lennék hasonló véleménnyel. Ezt is bizonyítja, hogy ezt a rövid kis kiegészítő kötetet mennyire nem tudtam élvezettel olvasni. Szerintem ez már csak azért készült, hogy egy újabb bőrt lehúzzanak az egészről, nem feltétlenül találom ténylegesen jelentőségteljesnek.

Ha meg mégis annak tekintem, akkor kicsit talán többet érdemelt volna. Rövid volt, nem kifejtett, nekem hiányosnak tűnt. Nem kötött le. Lehet, hogy másként gondolnám, ha nagyjából egyidőben olvasom a sorozattal, de így, ennyi év után már nem tudtam szeretni.

>!
lena91
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon jó volt. Olyan rég olvastam már a Twilight-ot, de emlékszem a hibáira is és a jó részekre is. Ez a kötet, mintha minden Twilight-os hibától mentes lenne (főleg a csöpögős jelenetek) és csak a jó maradt volna meg belőle.
Iszonyat tetszett, nem is tudom, hogy miért halogattam ennyit az elolvasását.

A legjobbat kihagytam az értékelésemből, hogy én teljesen meg voltam róla győződve, hogy Bree férfi, méghozzá Riley-val kevertem össze. Fura is volt az elején a Riley-zás, meg némely mondatban utalgattak, hogy nő, mire rájöttem, hogy összekevertem mindent:)

3 hozzászólás
>!
ParkYeonSeul
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó, jó csak rövid. Persze nem is lehettett volna hosszabra írni. A Diegos szál egész néhol egész furán vette ki magát, nagyon hirtelen jött ez a nagy „szerelem”.
Nem mostanában olvastam magát a sorozatott de tényleg olyan volt mintha nem is Stephenie írta volna. Nem csopögött és nem voltak benne idegörlő pillanatok.

>!
Tinah
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Megszerettem Bree-t. Annyira szerethető karakter, olyan kevéske idővel..
Belevaló, fiatal vámpír, aki használja is az eszét. Kiállt a tömegből; bátran, sorsába beletörődve halt meg. Mégis egy erős szereplő, tele józan ésszel. Kár érte, de így kellett lennie. Fontos szerepet töltött be, Bella saját magát láthatta benne újszülöttként.. és hát egyszer Bree is ilyen védtelen volt.
Tetszett a lány gondolatmenete, a „nindzsás dolog” Diegoval és a Freddel kötött barátsága. Ők hárman belopták magukat a szívembe, nagyon jó volt róluk olvasni.
Bree rövidke vámpírélete elvarázsolt és meghatott. :)

>!
Ailey
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Őszintén szólva szerintem Steph-nek sokkal jobban megy az újszülött/vad vámpírok írása, mint a vega diszkógömböké.
Nagyon tetszett, ahogy Bree szemén át láttam az egészet, például Riley karaktere is teljesen átértékelődött bennem.
Szívesen olvasnék még ehhez hasonló kiegészítő novellákat.
Ja, a mínusz fél csillag a „szerelmi szál” miatt… nem tudom, szerintem ez egy ilyen rövid novellába nem fért bele igazán.

3 hozzászólás
>!
Fancsee P
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Elég rég volt már, mikor a kezembe vettem bármelyik Alkonyat könyvet vagy DVD-t, így elsőre nem igazán emlékeztem Bree-re. Aztán olvasva az írónő szavait, beugrott, hogy ki is ő. Éles váltás volt a „csakállativértiszom” Cullenék után egy igazi újszülött fejébe is belelátni, de be kell vallanom, tetszett. A végkimenetele nem okozott meglepetést ugyebár. Bella szemszögéből nem érintett meg Bree, nem ismertem az érzéseit, a gondolatait, most viszont teljesen együtt tudtam érezni vele.
Az egyetlen olyan dolog, ami miatt fél csillagot levonok az értékelésből, az Bree, Diego és Fred sorsa. Nekik hármuknak el kellett volna szökniük, mikor még lehetőségük adódott rá.

>!
zsuzana P
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó ez az új funkció a molyon, hogy látom melyik sorozatot nem fejeztem még be. Már már el is felejtettem az alkonyat sorozatot. Jó volt visszaemlékezni rá, de semmi extra dolgot nem kaptam ettől a résztől. Breet Diegot és Fredet sajnáltam. Bár Fred története nagyon is érdekelne…

>!
Jean P
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Természetesen nagyon tetszett ez a Meyer könyv is. Érdekes volt más szemszögből is olvasni a történetet. Habár tudtam, hogy mi lesz a vége, még így is sírtam rajta. De imádtam!

8 hozzászólás
>!
mrsp
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A Bree Taner rövid második élete a nagysikerű Alkonyat saga kiegészítő novellája, a Hajnalhasadás előzménye, ha úgy tetszik. Szerintem remek ötlet volt kiemelni egy látszólag semmitmondó szereplőt, és megírni a történetét. Egyrészt mert betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen újszülött vámpírnak lenni, másrészt pedig azért, mert ez nagyon sok mindent megmagyaráz, amit a Hajnalhasadásban nem értettünk. Én utána olvastam el, így fény derült sok vakfoltra a regény nyomán, de eredetileg ez a saga 3,5. része, tehát a Napfogyatkozás és a Hajnalhasadás között lenne érdemes elolvasni.
Valószínűleg az Alkonyat-rajongók nagy része nem tud ennek a novellának a létezéséről, pedig szerintem mindenkinek érdemes lenne elolvasni. Van még egy dolog, amit kiemelnék, az pedig a borító. A vörös pöttyös könyvek borítói mindig is a gyenge pontjaim voltak, de ez a borító viszi a prímet nálam. Egyszerűen csodálatos, 3D hatású. :)

Annyit fűznék hozzá ehhez a könyvhöz: minden Alkonyat-rajongónak kötelező! :)

http://mostjo.blogspot.hu/2013/10/stephenie-meyer-bree-…

>!
petronella10
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Ciki – nem ciki, úgy vettem ma a kezembe a könyvet, hogy a sorozatból csak a legelső részt olvastam, azt is valamikor nagyon régen, és még gépen, szóval nem sok minden maradt meg. A többi részt csak filmben láttam, ezért túl sok részletre nem emlékeztem. :D Gondoltam jó lesz a mai buszozáshoz, mert pici, és vékonyka.
Amikor elkezdtem olvasni, nem is nagyon tudtam hova tenni, fogalmam sem volt, hogyan illeszkedik a történetbe Bree sőt, először azt hittem, hogy fiú. Aztán a felénél kezdtem rájönni, hogy melyik csatára is készülnek ezek az újszülöttek. Amikor Victoriát kezdték emlegetni, és a Volturi is megjelent, na akkor esett le igazán, hogy hol is vagyunk, mi történik éppen :D Kicsit lemaradva, de azért észbe kaptam.
Sajnáltam Bree-t, hisz alig csak pár hónapos volt, és valahogy meg is kedveltem szegényt. Kár, hogy Diego-ról semmi sem derült ki a végén, pedig annyira vártam, hogy na, most tuti megjelenik majd. Teljes bizonytalanságban hagyott az írónő…
Alig pár óra alatt elolvastam az egészet, és a végén azon kezdtem el gondolkozni, hogy miért is nem olvastam én el a többi részt is? Mert nem volt ez olyan rossz. Kedvet kaptam a többi részhez is… :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
victoria_m997

– Ne süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaid megsülnek (…)

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner
>!
Light_House

– Milyen képessége van Raoulnak? Életveszélyes hülyeség?
Diego felhorkant.
– Na, az tuti. De Riley szerint van valamiféle mágnesessége. Az emberek vonzódnak hozzá, követik.
– Csak a retardáltak.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
>!
Light_House

– Te olyan… babonás vagy.
– Vámpír vagyok. Ha ez nem bizonyítja, hogy az emberek jogosan babonásak, akkor semmi.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · vámpír
>!
cassiesdream

… olyan könnyű volt követni őket, mint egy elefántcsordát a frissen hullott hóban.

52. oldal

>!
dijja92

Diego sugárzó arccal vigyorgott rám, én meg összeránduló gyomorral rádöbbentem, hogy ez az egész öribari dolog igencsak átlényegült. Legalábbis a részemről. Annyira gyorsan történt!
Vigyora egyre szelídült, míg végül alig észrevehető mosollyá simult. Tágra nyílt szemmel bámult körbe, akárcsak én. Csupa ámulat és ragyogás volt. Megérintette az arcomat, ahogy a kezemmel is tette, mintha a fényt próbálná megfogni.

50. oldal

>!
Ingryd

– Nehogy még a végén elérzékenyülj itt nekem!
– Micsoda?! Nem akarsz – tágra nyitotta a szemét, a hangja pedig affektálva egy oktávval feljebb szökkent – az öribarim lenni? – vigyorgott.
Csak forgattam a szemem, mert nem tudtam eldönteni, hogy rajtam szórakozik, vagy a kifejezésen.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
>!
Light_House

A vámpír a karjába zárta a halandó lányt, aki mindkét kezét a fiú mellkasára szorította. Nyaka csupán néhány ujjnyira volt a fiú szájától, de nem úgy tűnt, mintha félne tőle. A vámpír pedig nem úgy festett, mint aki vadászik. Megpróbáltam felfogni, miféle klán lehet, ahol szórakozásból embert tartanak.

136. oldal

>!
Ingryd

– Mintha az ember úgy próbálna nézni, hogy közben sár van a szemében.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner
>!
Ingryd

Ezek szerint két lábon járó diszkógömbök vagyunk – vontam vállat.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner

A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Cassandra Clare: Üvegváros
Lisa Jane Smith: Ébredés
Rachel Hawkins: Hex Hall
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Richelle Mead: A halál csókja
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Julie Kagawa: The Iron Knight – Vaslovag
Rachel Vincent: Shift – Változás
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása