Bree ​Tanner rövid második élete (Twilight Saga 3,5) 634 csillagozás

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére… az életére, amikor még nem volt vámpír.

Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napfelkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.

Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451800 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453828 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bree Tanner · Diego

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle


Kedvencelte 54

Most olvassa 21

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

gabiica P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon rég olvastam már a Twilight sorozatot, emlékszem, hogy akkor nagyon szerettem, most viszont, utólag belegondolva, valószínűleg már közel sem lennék hasonló véleménnyel. Ezt is bizonyítja, hogy ezt a rövid kis kiegészítő kötetet mennyire nem tudtam élvezettel olvasni. Szerintem ez már csak azért készült, hogy egy újabb bőrt lehúzzanak az egészről, nem feltétlenül találom ténylegesen jelentőségteljesnek.

Ha meg mégis annak tekintem, akkor kicsit talán többet érdemelt volna. Rövid volt, nem kifejtett, nekem hiányosnak tűnt. Nem kötött le. Lehet, hogy másként gondolnám, ha nagyjából egyidőben olvasom a sorozattal, de így, ennyi év után már nem tudtam szeretni.

lena91>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon jó volt. Olyan rég olvastam már a Twilight-ot, de emlékszem a hibáira is és a jó részekre is. Ez a kötet, mintha minden Twilight-os hibától mentes lenne (főleg a csöpögős jelenetek) és csak a jó maradt volna meg belőle.
Iszonyat tetszett, nem is tudom, hogy miért halogattam ennyit az elolvasását.

A legjobbat kihagytam az értékelésemből, hogy én teljesen meg voltam róla győződve, hogy Bree férfi, méghozzá Riley-val kevertem össze. Fura is volt az elején a Riley-zás, meg némely mondatban utalgattak, hogy nő, mire rájöttem, hogy összekevertem mindent:)

3 hozzászólás
ParkYeonSeul>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó, jó csak rövid. Persze nem is lehettett volna hosszabra írni. A Diegos szál egész néhol egész furán vette ki magát, nagyon hirtelen jött ez a nagy „szerelem”.
Nem mostanában olvastam magát a sorozatott de tényleg olyan volt mintha nem is Stephenie írta volna. Nem csopögött és nem voltak benne idegörlő pillanatok.

Tinah>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Megszerettem Bree-t. Annyira szerethető karakter, olyan kevéske idővel..
Belevaló, fiatal vámpír, aki használja is az eszét. Kiállt a tömegből; bátran, sorsába beletörődve halt meg. Mégis egy erős szereplő, tele józan ésszel. Kár érte, de így kellett lennie. Fontos szerepet töltött be, Bella saját magát láthatta benne újszülöttként.. és hát egyszer Bree is ilyen védtelen volt.
Tetszett a lány gondolatmenete, a „nindzsás dolog” Diegoval és a Freddel kötött barátsága. Ők hárman belopták magukat a szívembe, nagyon jó volt róluk olvasni.
Bree rövidke vámpírélete elvarázsolt és meghatott. :)

Ailey>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Őszintén szólva szerintem Steph-nek sokkal jobban megy az újszülött/vad vámpírok írása, mint a vega diszkógömböké.
Nagyon tetszett, ahogy Bree szemén át láttam az egészet, például Riley karaktere is teljesen átértékelődött bennem.
Szívesen olvasnék még ehhez hasonló kiegészítő novellákat.
Ja, a mínusz fél csillag a „szerelmi szál” miatt… nem tudom, szerintem ez egy ilyen rövid novellába nem fért bele igazán.

4 hozzászólás
ap358 P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A sorozat teljessége miatt ideje volt erre is időt szánnom. Érdekes kis kiegészítő kötet volt, de kicsit többet vártam tőle, sajnos annyira nem tudtam megkedvelni Breet, mint magában az eredeti könyvben, ahol csak pár mondatot kaptunk róla, de az mégis ütősebb volt, mint a kisregénye.

Fancsee>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Elég rég volt már, mikor a kezembe vettem bármelyik Alkonyat könyvet vagy DVD-t, így elsőre nem igazán emlékeztem Bree-re. Aztán olvasva az írónő szavait, beugrott, hogy ki is ő. Éles váltás volt a „csakállativértiszom” Cullenék után egy igazi újszülött fejébe is belelátni, de be kell vallanom, tetszett. A végkimenetele nem okozott meglepetést ugyebár. Bella szemszögéből nem érintett meg Bree, nem ismertem az érzéseit, a gondolatait, most viszont teljesen együtt tudtam érezni vele.
Az egyetlen olyan dolog, ami miatt fél csillagot levonok az értékelésből, az Bree, Diego és Fred sorsa. Nekik hármuknak el kellett volna szökniük, mikor még lehetőségük adódott rá.

Zsuzana P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó ez az új funkció a molyon, hogy látom melyik sorozatot nem fejeztem még be. Már már el is felejtettem az alkonyat sorozatot. Jó volt visszaemlékezni rá, de semmi extra dolgot nem kaptam ettől a résztől. Breet Diegot és Fredet sajnáltam. Bár Fred története nagyon is érdekelne…

Jean>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Természetesen nagyon tetszett ez a Meyer könyv is. Érdekes volt más szemszögből is olvasni a történetet. Habár tudtam, hogy mi lesz a vége, még így is sírtam rajta. De imádtam!

8 hozzászólás
mrsp>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A Bree Taner rövid második élete a nagysikerű Alkonyat saga kiegészítő novellája, a Hajnalhasadás előzménye, ha úgy tetszik. Szerintem remek ötlet volt kiemelni egy látszólag semmitmondó szereplőt, és megírni a történetét. Egyrészt mert betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen újszülött vámpírnak lenni, másrészt pedig azért, mert ez nagyon sok mindent megmagyaráz, amit a Hajnalhasadásban nem értettünk. Én utána olvastam el, így fény derült sok vakfoltra a regény nyomán, de eredetileg ez a saga 3,5. része, tehát a Napfogyatkozás és a Hajnalhasadás között lenne érdemes elolvasni.
Valószínűleg az Alkonyat-rajongók nagy része nem tud ennek a novellának a létezéséről, pedig szerintem mindenkinek érdemes lenne elolvasni. Van még egy dolog, amit kiemelnék, az pedig a borító. A vörös pöttyös könyvek borítói mindig is a gyenge pontjaim voltak, de ez a borító viszi a prímet nálam. Egyszerűen csodálatos, 3D hatású. :)

Annyit fűznék hozzá ehhez a könyvhöz: minden Alkonyat-rajongónak kötelező! :)

http://mostjo.blogspot.hu/2013/10/stephenie-meyer-bree-…


Népszerű idézetek

victoria_m997>!

– Ne süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaid megsülnek (…)

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner
Light_House>!

– Milyen képessége van Raoulnak? Életveszélyes hülyeség?
Diego felhorkant.
– Na, az tuti. De Riley szerint van valamiféle mágnesessége. Az emberek vonzódnak hozzá, követik.
– Csak a retardáltak.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
Light_House>!

– Te olyan… babonás vagy.
– Vámpír vagyok. Ha ez nem bizonyítja, hogy az emberek jogosan babonásak, akkor semmi.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · vámpír
cassiesdream>!

… olyan könnyű volt követni őket, mint egy elefántcsordát a frissen hullott hóban.

52. oldal

dijja92>!

Diego sugárzó arccal vigyorgott rám, én meg összeránduló gyomorral rádöbbentem, hogy ez az egész öribari dolog igencsak átlényegült. Legalábbis a részemről. Annyira gyorsan történt!
Vigyora egyre szelídült, míg végül alig észrevehető mosollyá simult. Tágra nyílt szemmel bámult körbe, akárcsak én. Csupa ámulat és ragyogás volt. Megérintette az arcomat, ahogy a kezemmel is tette, mintha a fényt próbálná megfogni.

50. oldal

Ingryd>!

– Nehogy még a végén elérzékenyülj itt nekem!
– Micsoda?! Nem akarsz – tágra nyitotta a szemét, a hangja pedig affektálva egy oktávval feljebb szökkent – az öribarim lenni? – vigyorgott.
Csak forgattam a szemem, mert nem tudtam eldönteni, hogy rajtam szórakozik, vagy a kifejezésen.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
Ingryd>!

Ezek szerint két lábon járó diszkógömbök vagyunk – vontam vállat.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner
Leah P>!

Kb. újabb tizenkét óra elteltével – … – megböktem Fredet, és egy kör ötösre mutattam, amit áthelyezhetett volna. Bólintott, és meg is tette. Amikor végzett a játszmával, mindkettőnknek osztott. Römiztünk.

101. oldal

3 hozzászólás
Ingryd>!

– Mintha az ember úgy próbálna nézni, hogy közben sár van a szemében.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner

A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Cynthia Hand: Angyalnyár
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Kresley Cole: A sötétség démona
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Darren Shan: A vámpír inasa
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára