Bree ​Tanner rövid második élete (Twilight saga 3,5) 736 csillagozás

Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bree Tanner alig emlékszik előző életére, mielőtt érzékei csalhatatlanok, reflexei emberfelettiek és fizikai ereje megállíthatatlan lett volna. A szűnni nem akaró szomjúság előtti életére… az életére, amikor még nem volt vámpír.

Csupán annyit tud, hogy újszülött társaival élni kevesebb betartandó szabályt és még kevesebb elkerülhetetlen következményt jelent: figyelj a hátad mögé, ne vond magadra a figyelmet, és mindenekfelett érj haza napfelkelte előtt, vagy meghalsz. Amit nem tud: halhatatlan életéből már nem sok van hátra.

Aztán Bree váratlanul barátra lel, egy újszülött vámpír személyében. Diego hozzá hasonlóan kíváncsi teremtőjükre, akinek még a nevét sem tudják. Amikor felismerik, hogy az újszülöttek csupán sakkfigurák egy elképzelhetetlenül hatalmas játékban, Bree-nek és Diegónak el kell döntenie, hogy melyik oldalra áll, és kiben bízik meg. De ha minden, amit a vámpírokról tudsz, hazugságon alapul, hogyan derítheted ki az igazságot?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451800 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
150 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453828 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bree Tanner · Diego

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle


Kedvencelte 59

Most olvassa 19

Várólistára tette 170

Kívánságlistára tette 114

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Évekig halogattam Bree Tanner rövid második életének olvasását, de most a Midnight Sun után kedvet kaptam letudni a sorozatból hiányzó darabot. Azért halogattam, mert nyilván tudtam mi lesz a vége, és előre sajnáltam. Kár volt, mert valahogy azt hittem, az emberi életéből is lesznek részletek, család, barátok elvesztése, ilyesmi, de itt szó sincs erről ez csak a vámpírlétről szólt, nem is igen emlékezett korábbról semmire. És nagyon is jó volt megismerni a történetnek ezt az aspektusát, hogy a vérszomjas újszülött szemszögéből is belelássak a történetbe.

lena91>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon jó volt. Olyan rég olvastam már a Twilight-ot, de emlékszem a hibáira is és a jó részekre is. Ez a kötet, mintha minden Twilight-os hibától mentes lenne (főleg a csöpögős jelenetek) és csak a jó maradt volna meg belőle.
Iszonyat tetszett, nem is tudom, hogy miért halogattam ennyit az elolvasását.

A legjobbat kihagytam az értékelésemből, hogy én teljesen meg voltam róla győződve, hogy Bree férfi, méghozzá Riley-val kevertem össze. Fura is volt az elején a Riley-zás, meg némely mondatban utalgattak, hogy nő, mire rájöttem, hogy összekevertem mindent:)

3 hozzászólás
csingillin>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó, jó csak rövid. Persze nem is lehettett volna hosszabra írni. A Diegos szál egész néhol egész furán vette ki magát, nagyon hirtelen jött ez a nagy „szerelem”.
Nem mostanában olvastam magát a sorozatott de tényleg olyan volt mintha nem is Stephenie írta volna. Nem csopögött és nem voltak benne idegörlő pillanatok.

Tinah>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Megszerettem Bree-t. Annyira szerethető karakter, olyan kevéske idővel..
Belevaló, fiatal vámpír, aki használja is az eszét. Kiállt a tömegből; bátran, sorsába beletörődve halt meg. Mégis egy erős szereplő, tele józan ésszel. Kár érte, de így kellett lennie. Fontos szerepet töltött be, Bella saját magát láthatta benne újszülöttként.. és hát egyszer Bree is ilyen védtelen volt.
Tetszett a lány gondolatmenete, a „nindzsás dolog” Diegoval és a Freddel kötött barátsága. Ők hárman belopták magukat a szívembe, nagyon jó volt róluk olvasni.
Bree rövidke vámpírélete elvarázsolt és meghatott. :)

Ailey>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Őszintén szólva szerintem Steph-nek sokkal jobban megy az újszülött/vad vámpírok írása, mint a vega diszkógömböké.
Nagyon tetszett, ahogy Bree szemén át láttam az egészet, például Riley karaktere is teljesen átértékelődött bennem.
Szívesen olvasnék még ehhez hasonló kiegészítő novellákat.
Ja, a mínusz fél csillag a „szerelmi szál” miatt… nem tudom, szerintem ez egy ilyen rövid novellába nem fért bele igazán.

4 hozzászólás
Marianngabriella P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Nagyon érdekes kis szösszenet volt. Kicsit fáj érte a szívem, mert bár nagyon érdekes volt más vámpírokról olvasni, de jobban örültem volna ha a Volturi állna a középpontjában. És nem egy eleve halálra ítélt cselekmény, hiszen a történet egy részét már jól ismertük.
De ezek mellett is jó volt ebbe a világba belecsöppeni, és kicsit más részét megismerni. Remélem az írónő lassan elengedi Bella kezét, és inkább a Cullenékről – ehhez mondjuk a Midnight Sun tökéletes – ír többet, de még jobb lenne, ha inkább újabbakat alkotna.

ap358 P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A sorozat teljessége miatt ideje volt erre is időt szánnom. Érdekes kis kiegészítő kötet volt, de kicsit többet vártam tőle, sajnos annyira nem tudtam megkedvelni Breet, mint magában az eredeti könyvben, ahol csak pár mondatot kaptunk róla, de az mégis ütősebb volt, mint a kisregénye.

SzRéka P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Hű, nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Bree-re gondolva mindig csak az a jelenet jutott eszembe, amikor reszketve a félelemtől vár a Volturira, és akaratlanul is a „gyáva” jelzővel illettem. Viszont ez a könyv bebizonyította, hogy nem csak okos volt, hanem bátor is. Kedveltem őt, Diegót és Fredet, ami szerintem nem meglepő, hiszen a bagázs többi tagja erősen ellenszenves.
A kevés romantika izgalmasan működött együtt a humorral, ezért szerettem Bree és Diego párosát. ❣️ Lehet újranézem ezt a részt, és akkor majd igyekszem más szemmel figyelni Bree-re is. :))

Hencsulátor>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Szeretném a Stephanie Meyer kitüntetést, különben nem olvastam volna.
Így azonban elkezdtem, de aztán rájöttem, hogy fogalmam sincs ki is az a Bree Tanner, google a barátom volt, így legalább már tudtam, hogy Bree lány. :D
Eléggé feleslegesnek éreztem ezt a történetet, számomra semmit nem tett hozzá, de mint egy kis rövid „önálló történet” nem volt rossz.

Zsuzana P>!
Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

Jó ez az új funkció a molyon, hogy látom melyik sorozatot nem fejeztem még be. Már már el is felejtettem az alkonyat sorozatot. Jó volt visszaemlékezni rá, de semmi extra dolgot nem kaptam ettől a résztől. Breet Diegot és Fredet sajnáltam. Bár Fred története nagyon is érdekelne…


Népszerű idézetek

Light_House>!

– Milyen képessége van Raoulnak? Életveszélyes hülyeség?
Diego felhorkant.
– Na, az tuti. De Riley szerint van valamiféle mágnesessége. Az emberek vonzódnak hozzá, követik.
– Csak a retardáltak.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
Ingryd>!

– Nehogy még a végén elérzékenyülj itt nekem!
– Micsoda?! Nem akarsz – tágra nyitotta a szemét, a hangja pedig affektálva egy oktávval feljebb szökkent – az öribarim lenni? – vigyorgott.
Csak forgattam a szemem, mert nem tudtam eldönteni, hogy rajtam szórakozik, vagy a kifejezésen.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
victoria_m997>!

– Ne süss fel nap, fényes nap, kertek alatt a ludaid megsülnek […]

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner
dijja92>!

Diego sugárzó arccal vigyorgott rám, én meg összeránduló gyomorral rádöbbentem, hogy ez az egész öribari dolog igencsak átlényegült. Legalábbis a részemről. Annyira gyorsan történt!
Vigyora egyre szelídült, míg végül alig észrevehető mosollyá simult. Tágra nyílt szemmel bámult körbe, akárcsak én. Csupa ámulat és ragyogás volt. Megérintette az arcomat, ahogy a kezemmel is tette, mintha a fényt próbálná megfogni.

50. oldal

Marianngabriella P>!

Egy, az emberek nem tudnak a vámpírokról. Kettő, Riley arra buzdít, hogy kerüljük a feltűnést, ne vonjuk magunkra az emberek figyelmét, és ne világosítsuk fel őket. Három, Diegóval úgy véltük, hogy nyilván minden vámpír betartja ezeket a szabályokat, máskülönben a világ tudna rólunk. Négy, biztosan van okuk rá, hogy így tegyenek, márpedig erre nem az ember-rendőrség játék pisztolyai kényszeríti őket.

83. oldal

Marianngabriella P>!

Tisztában voltam vele, hogy a sárga szeműek nem tudják visszatartani. Ő a vámpír rendőrség. De azt, hogy a vámpír rendőrség szennyes, igazán szennyes, most már legalább a sárga szeműek is tudják.

149. oldal

SzRéka P>!

– Nehogy még a végén elérzékenyülj itt nekem!
– Micsoda?! Nem akarsz – tágra nyitotta a szemét, a hangja pedig affektálva egy oktávval feljebb szökkent – az öribarim lenni? – vigyorgott.
[…]
– Naaa, Bree! Legyél örökre a legjobb cimbim! Légyszi!

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
SzRéka P>!

Elvigyorodott.
– Legyünk nindzsák!
Rábólintottam.
– A szupertitkos nindzsa klub sokkal menőbbnek hangzik, mint ez az öribari dolog.
– Egyértelműen jobban.

Kapcsolódó szócikkek: Bree Tanner · Diego
Marianngabriella P>!

Ez jobb, mint az enyém. Nekem csak annyi jutott, hogy: „Akarsz egy sajtburgert, csajszi?”

36. oldal


A sorozat következő kötete

Twilight saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vámpírakadémia
Anna Banks: Poszeidón
Tracy Wolff: Sóvárgás
Richelle Mead: Vérvonalak
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Rachel Vincent: Lélektolvajok