Breaking ​Dawn (Twilight Saga 4.) 402 csillagozás

Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn

To be irrevocably in love with a vampire is both fantasy and nightmare woven into a dangerously heightened reality for Bella Swan. Pulled in one direction by her intense passion for Edward Cullen, and in another by her profound connection to werewolf Jacob Black, she has endured a tumultuous year of temptation, loss and strife to reach the ultimate turning point. Her imminent choice to either join the dark but seductive world of immortals or pursue a fully human life has become the thread from which the fate of two tribes hangs. Now that Bella has made her decision, a startling chain of unprecedented events is about to unfold with potentially devastating and unfathomable consequences. Just when the frayed strands of Bella's life – first discovered in TWILIGHT, then scattered and torn in NEW MOON and ECLIPSE – seem ready to heal and knit together, could they be destroyed…forever?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, 2013
702 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907410512
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
754 oldal · ISBN: 9780316226134
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
768 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316226424

9 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 65

Most olvassa 60

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

schesztiஐ P>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Imádtam olvasni, elmerülni újra a több évvel ezelőtt megszeretett sorozatban! :)) Nagyon jó volt angolul olvasni, és tulajdonképpen örülök, hogy ilyen sokáig tartott, mert ebben a világban bármeddig szívesen elbarangolok. :)
Szeretem a vámpír Bellát, aki a sarkára áll, titkokat rejt és határozott döntéseket hoz, aki erős mind fizikailag, mind lelkileg. Már csak alig-alig emlékeztet arra a csetlő-botló lányra, aki évekkel ezelőtt az apjához költözött, hogy ne legyen édesanyja boldogságának útjában.
Szerettem olvasni az esküvőről, és azt kell mondanom, a filmben gyönyörűen megcsinálták, még ha sokban eltér is a könyvbéli eseménytől. És épp így vagyok a végső „csatával” is: újra megállapítottam, hogy zseniálisan megoldották a filmben. :)
Mert igen, akaratlanul is össze-összehasonlítottam a jeleneteket, hiszen a filmeket kb. százszor láttam az utóbbi pár évben. :D

Ha van sorozat, amit időnként elő kell vennem, belebújni a világ elől, és sosem unom meg, akkor az egyik ilyen sorozat mindenképpen a Twilight saga. Edward-nak és családjának örök helye van a szívemben. :)))

funkypigeon>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Ennél jobb és szórakoztatóbb lezárása nem is lehetett volna a sorozatnak, és nagyon örülök, hogy eljutottam a végéig, szintén angolul. Jacob egyszerűen haláli, Stephenie egyik legjobb döntése volt, hogy a könyv egy részét az ő szemszögéből írta meg. Fordulatos, izgalmas regény volt, sokkal jobban olvastatta magát számomra mint az előző kötetek. Azért is kedvenc lett belőle, mert itt teljesedik ki Bella és Edward szerelme, ami valljuk be, tényleg valódi szerelem, olyan, amilyenről sokan álmodozunk. Örülök, hogy részese lehettem és megismerhettem az írónő által alkotott világot.

csiszárzsany>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

NA VÉGRE!!!!
Igaz, hogy végig kellett küzdenem magam az első három köteten, de végre itt a negyedik részben élveztem a történetet.
Nem lehetne innen indulni?
Bellát ki nem állhattam eddig, de a terhesség, szülés, átalakulás olyan prímán lett összerakva, hogy sír a lelkem, amiért a filmek nem hozzák át azt a belső átalakulást, amin keresztül megy.
Edward marad Edward. Sorry én még mindig Jacob párti vagyok.
Nade félre a preferenciákat.
Ez a lezárás, az ahogy eljutunk a végső „összecsapásig” és maga a „csata” leírása egyszerűen beszippantott.
Az utolsó 100 oldalt egyszerűen nem tudtam letenni.
Tetszett, ahogy összehozta a csoportokat, tetszett, ahogy Bella alkalmazkodott az vámpírléthez, tetszett, ahogy összeköti a családjait. Kivételesen nem éreztem benne azt az önző, jaj nekem szükségem van mindenkire is a boldogsághoz hátszelet.
Ha csak ebből a könyvből állna a sztori én elégedett lennék.

Rini P>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

A legjobb mind közül…
Nekem az volt a legfurcsább hogy tudtam Happy End lesz, de ezt annyira elfelejtettem hogy ott izgultam hogy mi lesz most???Mi lesz most??? Meghalnak/élnek?

MFKata>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Bár mankóztam de ez életem első angol nyelven kiolvasott könyve… örök kedvencek egyike lett!

Pixelhiba>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Furcsa lesz, hogy mikor pakolok utazáshoz, nem kell azon gondolkodnom, hogy hogyan pakoljam el és hogyan védjem ezt a tömböt. Az is furcsa lesz, hogy nincs több rész, mivel hát már majdnem két éve jelen van az életemben, és nem kell többet várnom, hogy de jó lesz a következő. Mert azért hiába tudom már megítélni más szemmel is, vagyis nem csak elvakultam látom az egészet, tudom mennyire irreális és rossz Edward és Bella kapcsolata, azért én szeretem ezt az egészet, bővebb áradozás majd a Papírrepülőn > http://papirrepulo.blogspot.com/2010/08/stephenie-meyer…

Sunshine>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Azt hiszem, a Twilight könyvekből ez a kedvencem. Furcsa volt úgy befejezni, hogy nincs több kötet.

abstractelf>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Na, igen. Ez a rész akkora csalódás volt számomra. Alig bírtam befejezni az olvasását, kb. olyan volt, mintha soha nem akarna véget érni. Ráadásul annyira a semmiről szólt, hogy úgy éreztem, semmi értelme ennek az egésznek.

Reelka>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Az első könyvet nem tudja egyik sem felülmúlni, de ez a kötet lezárja és elvarrja a legtöbb szálat, sok korábbi felmerült kérdést megválaszol.


Népszerű idézetek

Alexxa>!

Childhood is not from birth to a certain age and at a certain age
The child is grown, and puts away childish things.
Childhood is the kingdom where nobody dies.

Szelén>!

“I'll meet you at the altar"
"I'll be the one in white!”

26. oldal, 2. fejezet - Long Night, Book one (Atom, 2012)

MFKata>!

Where before there was just one thing I could not live without, now there were two. There was no division – my love was not split between them now; it wasn't like that. It was more like my heart had grown, swollen up to twice its size in that moment. All that extra space, already filled. The increase was almost dizzying.

119. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

B_M_Melinda>!

Nobody ever gave away a trophy for reading books. After eighteen years of mediocrity, I was pretty used to being average. I realized now that I'd long ago given up any aspirations of shining at anything. I just did the best with what I had, never quite fitting into my world.

484. oldal, 26. fejezet - Shiny (Atom, 2010)

Adrienne>!

I held my breath while his skin changed colors – fair to red, red to purple, purple to blue.

15. oldal

Rosaliacska>!

Ugh. i wondered what all house-of-horrors stuff they kept around here. Fridge full of blood, check. What else? Torture chamber? Coffin room?

Pixelhiba>!

This book is dedicated to my ninja/agent, Jodi Reamer.
Thank you for keeping me off the ledge.

And thanks also to my favourite band,
the very aptly named Muse,
for providing a saga's worth of inspiration.

ajánlás

Kapcsolódó szócikkek: Muse (együttes)
9 hozzászólás
Rosaliacska>!

„Sex was the key all along?” He rolled his eyes. „Why didn't i think of that?” he muttered sarcastically. „I could have saved myself a lot of arguments.”

101. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

B_M_Melinda>!

„You know, Jake, maybe you should think about getting a life.”
He didn't say it like a joke. His voice was sympathetic. That made it worse.

142. oldal, 8. fejezet - Waiting for the damn fight to start already (Atom, 2010)


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Chloe Neill: Hard Bitten
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Rainbow Rowell: Wayward Son
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Richelle Mead: Last Sacrifice
Maggie Stiefvater: Shiver
Anna Banks: Of Poseidon
Holly Black: The Wicked King
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Rick Riordan: The Red Pyramid