Breaking ​Dawn (Twilight Saga 4.) 365 csillagozás

Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn

To be irrevocably in love with a vampire is both fantasy and nightmare woven into a dangerously heightened reality for Bella Swan. Pulled in one direction by her intense passion for Edward Cullen, and in another by her profound connection to werewolf Jacob Black, she has endured a tumultuous year of temptation, loss and strife to reach the ultimate turning point. Her imminent choice to either join the dark but seductive world of immortals or pursue a fully human life has become the thread from which the fate of two tribes hangs. Now that Bella has made her decision, a startling chain of unprecedented events is about to unfold with potentially devastating and unfathomable consequences. Just when the frayed strands of Bella's life – first discovered in TWILIGHT, then scattered and torn in NEW MOON and ECLIPSE – seem ready to heal and knit together, could they be destroyed…forever?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, 2013
702 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907410512
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
754 oldal · ISBN: 9780316226134
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
768 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316226424

7 további kiadás


Kedvencelte 69

Most olvassa 76

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Csakegyolvasólány
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

A négy könyv közül ez az egyik kedvencem. Nemcsak azért, mert rendeződik minden, hanem mert Edward és Bella szerelme itt teljesedik ki. Illetve ebben a kötetben látszik, hogy Cullenéknek mit is jelent igazán a család, valamint, hogy kik az igazi barátok.
Kicsit fájó szívvel tettem le. Hiába, régen oda voltam, mint a könyvekért, mint pedig a belőlük készült filmekért. Egy régi korszakomra gondolhattam vissza, s egy kicsit visszarepülhettem oda, amikor erről beszélgettem a barátnőimmel, s azt vártam, mikor jelenik meg az újabb kötet vagy film. :)

>!
schesztiஐ P
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Imádtam olvasni, elmerülni újra a több évvel ezelőtt megszeretett sorozatban! :)) Nagyon jó volt angolul olvasni, és tulajdonképpen örülök, hogy ilyen sokáig tartott, mert ebben a világban bármeddig szívesen elbarangolok. :)
Szeretem a vámpír Bellát, aki a sarkára áll, titkokat rejt és határozott döntéseket hoz, aki erős mind fizikailag, mind lelkileg. Már csak alig-alig emlékeztet arra a csetlő-botló lányra, aki évekkel ezelőtt az apjához költözött, hogy ne legyen édesanyja boldogságának útjában.
Szerettem olvasni az esküvőről, és azt kell mondanom, a filmben gyönyörűen megcsinálták, még ha sokban eltér is a könyvbéli eseménytől. És épp így vagyok a végső „csatával” is: újra megállapítottam, hogy zseniálisan megoldották a filmben. :)
Mert igen, akaratlanul is össze-összehasonlítottam a jeleneteket, hiszen a filmeket kb. százszor láttam az utóbbi pár évben. :D

Ha van sorozat, amit időnként elő kell vennem, belebújni a világ elől, és sosem unom meg, akkor az egyik ilyen sorozat mindenképpen a Twilight saga. Edward-nak és családjának örök helye van a szívemben. :)))

>!
Rini
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

A legjobb mind közül…
Nekem az volt a legfurcsább hogy tudtam Happy End lesz, de ezt annyira elfelejtettem hogy ott izgultam hogy mi lesz most???Mi lesz most??? Meghalnak/élnek?

>!
tothbrigi98
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Muszáj még egyszer, utoljára elmondanom mennyire megszerettem ezt a sorozatot, még akkor is, ha először kissé szkeptikusan álltam hozzá. Magába szívott a vámpírok világa és büszke is vagyok rá. Kissé elkéstem a partiról, de kit érdekel? Jobb később, mint soha. :)

>!
Pixelhiba
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Furcsa lesz, hogy mikor pakolok utazáshoz, nem kell azon gondolkodnom, hogy hogyan pakoljam el és hogyan védjem ezt a tömböt. Az is furcsa lesz, hogy nincs több rész, mivel hát már majdnem két éve jelen van az életemben, és nem kell többet várnom, hogy de jó lesz a következő. Mert azért hiába tudom már megítélni más szemmel is, vagyis nem csak elvakultam látom az egészet, tudom mennyire irreális és rossz Edward és Bella kapcsolata, azért én szeretem ezt az egészet, bővebb áradozás majd a Papírrepülőn > http://papirrepulo.blogspot.com/2010/08/stephenie-meyer…

>!
Szabó_Dzsenifer
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Valóban csak azt tudom mondani, hogyha igénybe vesz hosszabb időt az életünkből egy könyv, akkor bizony nehéz az elválás. Én a könyv rabja lettem, egyszerűen jó volt egy irreális szerelmi világba csöppenni. Tudjuk, hogy ilyen nem létezik, mégis néha szerettem volna kicsit Bella lenni Edward oldalán. Néha befolyásolta a hangulatomat, a gondolataimat. De bizony valahol nem egészséges belebolondulni egy történetbe, mert akármennyire tökéletesnek tűnik, nem létezik. Sajnos vagy nem sajnos.

>!
Shinobu
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Nekem a történet tetszett. A harmadikhoz képest sokkal több volt benne a történés és kevesebb a túl áradó lelkiterrror, önmarcangolás.
Garrett beszéde nekem az amcsi Petőfit juttatta eszembe.
Bella kicsit meghazudtolja önmagát, mert a lánya születése után képes egyetlen pasit szeretni.

>!
abstractelf P
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Na, igen. Ez a rész akkora csalódás volt számomra. Alig bírtam befejezni az olvasását, kb. olyan volt, mintha soha nem akarna véget érni. Ráadásul annyira a semmiről szólt, hogy úgy éreztem, semmi értelme ennek az egésznek.

>!
Reelka
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Az első könyvet nem tudja egyik sem felülmúlni, de ez a kötet lezárja és elvarrja a legtöbb szálat, sok korábbi felmerült kérdést megválaszol.


Népszerű idézetek

>!
Alexxa

Childhood is not from birth to a certain age and at a certain age
The child is grown, and puts away childish things.
Childhood is the kingdom where nobody dies.

>!
tothbrigi98

“I'll meet you at the altar"
"I'll be the one in white!”

26. oldal, 2. fejezet - Long Night, Book one (Atom, 2012)

>!
MFKata

Where before there was just one thing I could not live without, now there were two. There was no division – my love was not split between them now; it wasn't like that. It was more like my heart had grown, swollen up to twice its size in that moment. All that extra space, already filled. The increase was almost dizzying.

119. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

>!
Melinda_Makkai

Nobody ever gave away a trophy for reading books. After eighteen years of mediocrity, I was pretty used to being average. I realized now that I'd long ago given up any aspirations of shining at anything. I just did the best with what I had, never quite fitting into my world.

484. oldal, 26. fejezet - Shiny (Atom, 2010)

>!
Rosaliacska

„Sex was the key all along?” He rolled his eyes. „Why didn't i think of that?” he muttered sarcastically. „I could have saved myself a lot of arguments.”

101. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

>!
Rosaliacska

Ugh. i wondered what all house-of-horrors stuff they kept around here. Fridge full of blood, check. What else? Torture chamber? Coffin room?

>!
Pixelhiba

This book is dedicated to my ninja/agent, Jodi Reamer.
Thank you for keeping me off the ledge.

And thanks also to my favourite band,
the very aptly named Muse,
for providing a saga's worth of inspiration.

ajánlás

9 hozzászólás
>!
Melinda_Makkai

„You know, Jake, maybe you should think about getting a life.”
He didn't say it like a joke. His voice was sympathetic. That made it worse.

142. oldal, 8. fejezet - Waiting for the damn fight to start already (Atom, 2010)

>!
Melinda_Makkai

Maybe I was what Leah thought she was. Some kind of dead end that shouldn't be passed on to another generation. Or maybe it was just that my life was a big, cruel joke, and there was no escape from the punch line.

306. oldal, 17. fejezet - What do I look like? The wizard of Oz? You need a brain? You need a heart? Go ahead. Take mine. Take everything I have. (Atom, 2010)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Cassandra Clare: City of Ashes
Maggie Stiefvater: Sinner
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Richelle Mead: Vampire Academy
Claudia Gray: Evernight
Meg Cabot: Awaken
Kelly Creagh: Enshadowed
Susan Ee: World After
Cynthia Hand: Unearthly