Breaking ​Dawn (Twilight Saga 4.) 387 csillagozás

Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn Stephenie Meyer: Breaking Dawn

To be irrevocably in love with a vampire is both fantasy and nightmare woven into a dangerously heightened reality for Bella Swan. Pulled in one direction by her intense passion for Edward Cullen, and in another by her profound connection to werewolf Jacob Black, she has endured a tumultuous year of temptation, loss and strife to reach the ultimate turning point. Her imminent choice to either join the dark but seductive world of immortals or pursue a fully human life has become the thread from which the fate of two tribes hangs. Now that Bella has made her decision, a startling chain of unprecedented events is about to unfold with potentially devastating and unfathomable consequences. Just when the frayed strands of Bella's life – first discovered in TWILIGHT, then scattered and torn in NEW MOON and ECLIPSE – seem ready to heal and knit together, could they be destroyed…forever?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atom, 2013
702 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781907410512
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
754 oldal · ISBN: 9780316226134
>!
Little, Brown Books, New York, 2012
768 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316226424

9 további kiadás


Kedvencelte 65

Most olvassa 58

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

A négy könyv közül ez az egyik kedvencem. Nemcsak azért, mert rendeződik minden, hanem mert Edward és Bella szerelme itt teljesedik ki. Illetve ebben a kötetben látszik, hogy Cullenéknek mit is jelent igazán a család, valamint, hogy kik az igazi barátok.
Kicsit fájó szívvel tettem le. Hiába, régen oda voltam, mint a könyvekért, mint pedig a belőlük készült filmekért. Egy régi korszakomra gondolhattam vissza, s egy kicsit visszarepülhettem oda, amikor erről beszélgettem a barátnőimmel, s azt vártam, mikor jelenik meg az újabb kötet vagy film. :)

schesztiஐ P>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Imádtam olvasni, elmerülni újra a több évvel ezelőtt megszeretett sorozatban! :)) Nagyon jó volt angolul olvasni, és tulajdonképpen örülök, hogy ilyen sokáig tartott, mert ebben a világban bármeddig szívesen elbarangolok. :)
Szeretem a vámpír Bellát, aki a sarkára áll, titkokat rejt és határozott döntéseket hoz, aki erős mind fizikailag, mind lelkileg. Már csak alig-alig emlékeztet arra a csetlő-botló lányra, aki évekkel ezelőtt az apjához költözött, hogy ne legyen édesanyja boldogságának útjában.
Szerettem olvasni az esküvőről, és azt kell mondanom, a filmben gyönyörűen megcsinálták, még ha sokban eltér is a könyvbéli eseménytől. És épp így vagyok a végső „csatával” is: újra megállapítottam, hogy zseniálisan megoldották a filmben. :)
Mert igen, akaratlanul is össze-összehasonlítottam a jeleneteket, hiszen a filmeket kb. százszor láttam az utóbbi pár évben. :D

Ha van sorozat, amit időnként elő kell vennem, belebújni a világ elől, és sosem unom meg, akkor az egyik ilyen sorozat mindenképpen a Twilight saga. Edward-nak és családjának örök helye van a szívemben. :)))

funkypigeon>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Ennél jobb és szórakoztatóbb lezárása nem is lehetett volna a sorozatnak, és nagyon örülök, hogy eljutottam a végéig, szintén angolul. Jacob egyszerűen haláli, Stephenie egyik legjobb döntése volt, hogy a könyv egy részét az ő szemszögéből írta meg. Fordulatos, izgalmas regény volt, sokkal jobban olvastatta magát számomra mint az előző kötetek. Azért is kedvenc lett belőle, mert itt teljesedik ki Bella és Edward szerelme, ami valljuk be, tényleg valódi szerelem, olyan, amilyenről sokan álmodozunk. Örülök, hogy részese lehettem és megismerhettem az írónő által alkotott világot.

tthbrg_>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Muszáj még egyszer, utoljára elmondanom mennyire megszerettem ezt a sorozatot, még akkor is, ha először kissé szkeptikusan álltam hozzá. Magába szívott a vámpírok világa és büszke is vagyok rá. Kissé elkéstem a partiról, de kit érdekel? Jobb később, mint soha. :)

Rini >!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

A legjobb mind közül…
Nekem az volt a legfurcsább hogy tudtam Happy End lesz, de ezt annyira elfelejtettem hogy ott izgultam hogy mi lesz most???Mi lesz most??? Meghalnak/élnek?

Pixelhiba>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Furcsa lesz, hogy mikor pakolok utazáshoz, nem kell azon gondolkodnom, hogy hogyan pakoljam el és hogyan védjem ezt a tömböt. Az is furcsa lesz, hogy nincs több rész, mivel hát már majdnem két éve jelen van az életemben, és nem kell többet várnom, hogy de jó lesz a következő. Mert azért hiába tudom már megítélni más szemmel is, vagyis nem csak elvakultam látom az egészet, tudom mennyire irreális és rossz Edward és Bella kapcsolata, azért én szeretem ezt az egészet, bővebb áradozás majd a Papírrepülőn > http://papirrepulo.blogspot.com/2010/08/stephenie-meyer…

Shinobu>!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Nekem a történet tetszett. A harmadikhoz képest sokkal több volt benne a történés és kevesebb a túl áradó lelkiterrror, önmarcangolás.
Garrett beszéde nekem az amcsi Petőfit juttatta eszembe.
Bella kicsit meghazudtolja önmagát, mert a lánya születése után képes egyetlen pasit szeretni.

abstractelf >!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn

Na, igen. Ez a rész akkora csalódás volt számomra. Alig bírtam befejezni az olvasását, kb. olyan volt, mintha soha nem akarna véget érni. Ráadásul annyira a semmiről szólt, hogy úgy éreztem, semmi értelme ennek az egésznek.


Népszerű idézetek

Alexxa>!

Childhood is not from birth to a certain age and at a certain age
The child is grown, and puts away childish things.
Childhood is the kingdom where nobody dies.

tthbrg_>!

“I'll meet you at the altar"
"I'll be the one in white!”

26. oldal, 2. fejezet - Long Night, Book one (Atom, 2012)

MFKata>!

Where before there was just one thing I could not live without, now there were two. There was no division – my love was not split between them now; it wasn't like that. It was more like my heart had grown, swollen up to twice its size in that moment. All that extra space, already filled. The increase was almost dizzying.

119. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

Melinda_Makkai>!

Nobody ever gave away a trophy for reading books. After eighteen years of mediocrity, I was pretty used to being average. I realized now that I'd long ago given up any aspirations of shining at anything. I just did the best with what I had, never quite fitting into my world.

484. oldal, 26. fejezet - Shiny (Atom, 2010)

Rosaliacska>!

„Sex was the key all along?” He rolled his eyes. „Why didn't i think of that?” he muttered sarcastically. „I could have saved myself a lot of arguments.”

101. oldal, 6. fejezet - Distractions, Book one (Atom, 2009)

Adrienne>!

I held my breath while his skin changed colors – fair to red, red to purple, purple to blue.

15. oldal

Rosaliacska>!

Ugh. i wondered what all house-of-horrors stuff they kept around here. Fridge full of blood, check. What else? Torture chamber? Coffin room?

Pixelhiba>!

This book is dedicated to my ninja/agent, Jodi Reamer.
Thank you for keeping me off the ledge.

And thanks also to my favourite band,
the very aptly named Muse,
for providing a saga's worth of inspiration.

ajánlás

9 hozzászólás
Melinda_Makkai>!

„You know, Jake, maybe you should think about getting a life.”
He didn't say it like a joke. His voice was sympathetic. That made it worse.

142. oldal, 8. fejezet - Waiting for the damn fight to start already (Atom, 2010)


A sorozat következő kötete

Twilight Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Maggie Stiefvater: Shiver
Kiersten White: Endlessly
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Richelle Mead: Vampire Academy
Kerstin Gier: Sapphire Blue
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Sarah J. Maas: Empire of Storms