!

A ​Vegyész 67 csillagozás

Stephenie Meyer: A Vegyész
Agave Könyvek · 3.980 Ft –25% 2.985 Ft
Bookline · 3.980 Ft –20% 3.184 Ft
Régikönyvek.hu · 3.980 Ft –15% 3.383 Ft
Book and Walk 2.480 Ft
Könyvtár

Letehetetlenül ​izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.

Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.

Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.

Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.

Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret… (tovább)

Eredeti mű: Stephenie Meyer: The Chemist

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634192121 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634192114 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Juliana Fortis · Kevin Beach · Daniel Beach · Val


Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 53

Várólistára tette 259

Kívánságlistára tette 269

Kölcsönkérné 7

Elcserélné vagy eladná

>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
Jess könyve Stephenie Meyer: A Vegyész
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Grimmy könyve Stephenie Meyer: A Vegyész
>!
2.200 Ft ★★★★★ Eladó
szolossylina könyve Stephenie Meyer: A Vegyész
>!
3.000 Ft ★★★☆☆ Eladó
mmm könyve Stephenie Meyer: A Vegyész

Kiemelt értékelések

+
>!
mate55 
Stephenie Meyer: A Vegyész

Az első néhány oldalnál még aggódtam, hogy megint csak kapkodni fogom a fejem, mi is folyik az oldalakon, (nehogy valami „Alkonyat” vagy valamiféle „Burok” című tébolydához legyen szerencsém) de Meyernek, hála az elején hamar eloszlottak a kétségeim. De később aztán…spoilerAz elolvasott kritikák alapján arra számítottam, hogy egy pörgős esemény és akció dús könyvet fogok végig izgulni, de ehhez képest: a „Vegyész” a 90-es évek klasszikus (Robert Ludlum féle) amerikai akció krimijeit idéző, hagyományos thriller, (szeretne lenni) amelyen akkor is lehetne izgulni, ha pontosan tudjuk, mi a vége. De sajnos nem lehet. Műfaján belül semmilyen értelemben nem mutat túl, akcióban és romantikában (de minek) nincs hiány, de borzasztó nehéz elhelyezni a szerelmi szálat egy ilyen krimiben, pláne úgy, hogy csak azért van benne, hogy legyen az is. Az volt az érzésem, hogy a két szereplő csak azért van együtt, mert az írónő egyszerűen eldöntötte, hogy nekik össze kell jönniük, és hogy ők egymásnak az igaziak. Ezt alátámasztás nélkül, sajnos képtelen voltam elhinni, átérezni pedig még kevésbé. spoiler Ezeken az észrevételeken felül, tartom azt az álláspontomat, hogy a könyv szórakoztató. Sokkal rosszabbat is olvastam már. A maga módján, és középszerű sodrásával kikapcsolódást nyújt, főleg ha az ember lánya erőszakos jelenetekkel tűzdelt, romantikára vágyik.

8 hozzászólás
+
>!
wzsuzsanna P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Én tökre megkajáltam ezt a könyvet. Olvasás előtt voltak fenntartásaim, mert azért ez mégis egy erős váltás műfajilag az írónőtől, de hát „működött már másnál is, nála miért ne működne” alapon belevágtam. És nem is bántam meg, mert kellően izgalmas és szórakoztató. És ami a legnagyobb erénye: bár van egy csomó dolog, amiről az ember érzi, hogy hát azért ez finoman szólva nem túl reális, a stílus és a cselekmény elvitte a hátán a történetet, és nem akadtam fent ezeken.

+
>!
Kathreen
Stephenie Meyer: A Vegyész

Olvasmányos, jól felépített. Eddig is szerettem Meyer stílusát és ez most se változott. Néha egy kicsit leülepedett, de ez a kis béke jó is volt a folyamatos készenlétek miatt.
Minden mást írni elég spoiler-es lenne, így csak azt tanácsolom, hogy akinek eddig tetszett Meyer könyvei, az bátran vágjon bele.

2 hozzászólás
+
>!
zsuzana P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nekem nagyon bejött. Amikor elhiszem egy írónak azt is, hogy a föld kocka és nem kerek. Na akkor igazán szeretem. Most is volt ami nem tűnt életszerűnek, de ezt Meyer úgy tálalta, hogy bármit elhittem neki amit leírt. Szeretem a stílusát és így, hogy megállta a helyét más kategóriában is mint a fantasy nagyon magasra feltornászta magát az én saját kis ranglétrámon. A kutyás részek voltak a kedvenceim imádtam a kis falkát. :)

+
>!
sztrapacska1213 P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Ez a történet a krimi, és főleg a skandináv krimi :) rajongóknak túl langyos, a „romantikusoknak” túl véres, valószínűleg ebből adódnak az igen eltérő kritikák. Nekem bejött a könyv, mondjuk nem is vagyok krimirajongó, megragadtam Nora Roberts egykönyves krimijei „vérességi” szintjén :)
A kicsit lassú indítás után vitt magával a történet, a jó karakterek, a humoros megjegyzések, a kutyás jelenetek miatt olvastatta magát.
Szóval első próbálkozásra nem volt rossz, az írónő stílusát kedvelőknek mindenképpen ajánlom.

+
>!
Ananiila
Stephenie Meyer: A Vegyész

Einstein! Akarok egy ilyen kutyát!
Szóval, először volt egy fantasy, ami nem volt jó, de újdonság volt abban az időben, így lecsúszott. Aztán volt egy sci-fi, ami baromi jó lehetett volna, ha nem lett volna túlírva a szerelmi szál.
És most itt van nekünk ez a thrillernek címkézett történet, ami szerintem inkább csak egy romantikus akcióregény.
S. Meyer valamit tud, mert a könyv feléig faltam a lapokat, aztán ahogy beindult a szerelmi szál az érdeklődésem is erősen megcsappant.
Ugyanaz a felállás, mint az előző könyvekben, van egy fura csaj, meg két pasi, akik közül az egyik irreálisan jó, a másik meg olyan amilyen, de szerencsére nem a szerelmi szál túlbonyolítása a szerepe.
Nem is tudom igazából mi volt ez, mert kriminek is kevés, romantikusnak is kevés. Tényleg a kutyák voltak benne a legjobbak. Nem hiszem, hogy valamikor is előveszem újra.

3 hozzászólás
+
>!
Boritek70 
Stephenie Meyer: A Vegyész

Én nem igazán vagyok krimi- vagy thrillerkompatibilis, elhiszem, hogy ez a könyv azon műfajok esetlegesen nem a legjobb képviselője, de számomra izgalmas és fordulatos volt, szerettem benne a humort, bírtam a szereplőket, imádtam a kutyákat. Izgultam, aggódtam, örültem. Nem adott annyi mögöttes gondolkodnivalót mint a Burok, viszont kikapcsolódásnak tökéletes volt. El tudnám képzelni megfilmesítve.

+
>!
rafaelo0824
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem tudom, mi akar lenni ez a könyv. Kriminek túl unalmas, thrillernek nevezni túlzás lenne, egy romantikus sztorihoz meg hiányzott a romantika, rejtélyes meg pláne nem volt, hiszen kábé a negyedére már mindent tudtunk, az egy dolog, hogy a fél könyv rámegy arra, hogy semmit sem csináltak a szereplő. Az biztos, hogy a kutyákat elővenni jó húzás, minden könyv sokkal élvezhetőbb, ha kutyák is vannak benne, még ha azok olyan szuper példányok is, mint ahogy Meyer elém vetítette. Jó ötletei voltak ennek a könyvnek, de senkit nem sikerült megkedvelnem, Alex túl érzelemmentes volt, Daniel túl érzelmes, Kevint pedig egyszer sem tudtam komolyan venni. Vártam az áttörésre, hogy megérintsen a könyv vagy a szereplők, vagy kapjak egy izgalmas, letehetetlen akciójelenetet, de még ez sem jött össze. Ez a könyv nagyon langyos, és sajnálom, mert minimum egy A burok szintű könyvet vártam. De ennél még az Alkonyat első része is jobban tetszett.

+
>!
Perly 
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem értem, miért csak 79%-on áll ez a könyv… Nem volt azért olyan rossz. Elismerem, egy kicsit másképp képzeltem el a történetet, ennek ellenére kellemesen csalódtam. Mondjuk, az is igaz, hogy kezdetben nyögvenyelősen ment az olvasás, mivel az eleje borzasztóan unalmas volt számomra, de miután Kevin „lepottyant” az égből, izgalmassá és nagyon humorossá vált az egész.
Imádtam Kevin és Juliana beszólásait, nagyon szórakoztatóak voltak. Val és Danny se volt semmi, de még ezeknél is jobban odavoltam a kutyákért! Tündériek voltak! <3 Úgyhogy ezek mind-mind segítettek elfeledtetni velem a kezdeti megrázkódtatást. Szóval, maximálisan megérdemli az öt csillagot. :-)

+
>!
adrykacska
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem is tudom hol kezdjem az értékelést… Nagyon vegyes érzések vannak bennem a könyvvel kapcsolatban. Amennyire vártam, hogy végre ki tudjam kölcsönözni a könyvtárból, annyira csalódtam is benne. Kolléganőm felkészített rá, hogy nem az „igazi” a könyv. Az első 100 oldal számomra nagyon unalmas volt, utána elkezdődtek pörögni az események, de összességében nem kötött le 100%,-an a mű.
A leírás sokkal izgalmasabbnak ígérkezett, mint amilyen élményben részesültem.

http://adrykacska.blogspot.hu/2017/01/stephenie-meyer-k…


Népszerű idézetek

+
>!
tonks

– Szeretném tudni, hogy mi lehet fontosabb több százezer amerikai állampolgár életénél.
– Ez rettenetesen önzőnek fog tűnni, de a ki- és belégzés szinte minden egyebet ver nálam.

34. oldal

+
>!
mate55 

Nem várok sokat az élettől. Ez megkönnyíti a dolgokat.

345. oldal

+
>!
wzsuzsanna P

Az ember néha már csak azért kapaszkodik a hibáiba, mert sok időbe telt elkövetni őket.

331. oldal

+
>!
zsuzana P

– Furcsa érzés Leander… de ebben a pillanatban szinte kedvellek.
– El fog múlni.
– Igazad van, már alig érzem.

378. oldal

+
>!
tonks

Az izmaimra nem támaszkodhatok, úgyhogy az agyamra szoktam. Úgy tűnik, a te problémád pont az ellenkezője.

133. oldal

+
>!
lilladudas

A becstelen emberek nem hisznek a becsületes emberek létezésében.

+
>!
mate55

– Mindig is úgy gondoltam, hogy a nők többfájdalmat képesek elviselni, mint az úgynevezett erősebbik nem. A férfiak igazából csak nagyra nőtt kisgyerekek.

343. oldal

1 hozzászólás
+
>!
zsuzana P

– Alex, te mi vagy? Republikánus vagy demokrata? – Kérdezte Daniel.
– Pesszimista.

374. oldal

+
>!
mate55 

Mindig elképeszt, amikor az emberek megfeldkeznek arról, hogy a valódi tehetség milyen értékes kincs.

32. oldal

+
>!
Klári_Filutás

-Pontosan. Idealizáljuk az embereket, és olyasvalakit hozunk létre, akivel lenni akarunk, majd igyekszünk a létező személyt abba az öntőformába begyömöszölni. De ez nem mindig működik.

65. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Karen Rose: Vigyázz rám
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Stephen King: 11.22.63
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Amanda Stevens: A birodalom
Stephen King: 11/22/63
Ann Aguirre: Horda
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése