A ​Vegyész 279 csillagozás

Stephenie Meyer: A Vegyész

Letehetetlenül ​izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.

Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.

Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.

Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.

Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret… (tovább)

Eredeti mű: Stephenie Meyer: The Chemist

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634192114 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634192121 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kevin Beach · Daniel Beach · Dr. Juliana Fortis · Val


Kedvencelte 23

Most olvassa 34

Várólistára tette 261

Kívánságlistára tette 222

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Derekasan bevallom, én annak idején Twilight rajongó voltam, egy-két nap alatt végeztem az egyik kötettel, aztán pedig alig vártam a következő részt. 13 éves voltam és a vámpírláz engem is magával ragadott.

Bella már olvasás közben is nagyon idegesített, aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt a nagy vámpírromantika iránti rajongásom, de azért arra, ahogy befeledkeztem ezekbe a könyvekbe, mindig jó emlékként fogok visszagondolni.

Az Alkonyat után elolvastam Stephenie Meyer Burok című könyvét is, na itt már nagyon kikészültem a furcsa, hibrid szerelmi háromszögtől, de azt véglegesen sikerült megtanulnom Stephenie könyveiből, hogy nem számít a világvége, sem a vámpírapokalipszis, a szerelem és a romantika útjába semmi sem állhat! :P

Most pedig nézzük a Vegyészt. A fülszöveg nagyon lightos, kapok is infókat a történetről meg nem is, de azt már megtudjuk, hogy itt minden nagyon titokzatos lesz.

A thriller műfajból és a hideg, szürke borítóból (no meg ugye ott van az a nagy injekciós tű is!) én valami véres és kemény könyvre számítottam. Ja igen, és egy kis borzongásra is mindenképpen vevő lettem volna még.

Volt rengeteg ackió, lövöldözés, menekülés, egy farm tele cuki kutyákkal, aztán megint menekülés, aztán pedig újból lövöldözés. Ja és igen, természetesen a történet végén győzött a szerelem is, de a kemény főhősnőnket ugye igazán nem hibáztathatjuk, amiért neki jutott a világ legtökéletesebb pasija.

Végül is nem igazán azt kaptam, amire számítottam, de azért nem volt ez olyan rossz könyv, szórakoztató volt, a végén izgalmas is, és egy kis Stephenie Meyer-féle romantika sem ártott még meg senkinek. :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.in/2017/04/stephenie-meyer-ve…

>!
ZsúésKrisz_Olvas
Stephenie Meyer: A Vegyész

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még így jó pár órával és gondolattal később sem vagyok képes eldönteni, hogy tetszett e a könyv, vagy sem.Az első közel hatvan oldalnál még kételkedtem abban, hogy végig tudom olvasni a történetet. Állandó gázmaszkok, mérgező gyűrűk, halálos gázzal teli csapdák…kell ez nekem?
Aztán mire összeállt a kép egyre jobban beleéltem magam….és teljesen bekajáltam! A szereplők, annak ellenére, hogy a főszereplőnkön kívül, nagyon felszínesre sikerültek a jellemábrázolások, mind-mind szerethetők. Fantasztikusan szórakoztam például Kevin és Alex(Juliana) civakodásán és bár sejtettem a végkifejletet, mégis végigizgultam az egészet.
Bővebben itt olvashatod az értékelést:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/01/stephenie-meyer-veg…

>!
mate55 
Stephenie Meyer: A Vegyész

Az első néhány oldalnál még aggódtam, hogy megint csak kapkodni fogom a fejem, mi is folyik az oldalakon, (nehogy valami „Alkonyat” vagy valamiféle „Burok” című tébolydához legyen szerencsém) de Meyernek, hála az elején hamar eloszlottak a kétségeim. De később aztán…spoilerAz elolvasott kritikák alapján arra számítottam, hogy egy pörgős esemény és akció dús könyvet fogok végig izgulni, de ehhez képest: a „Vegyész” a 90-es évek klasszikus (Robert Ludlum féle) amerikai akció krimijeit idéző, hagyományos thriller, (szeretne lenni) amelyen akkor is lehetne izgulni, ha pontosan tudjuk, mi a vége. De sajnos nem lehet. Műfaján belül semmilyen értelemben nem mutat túl, akcióban és romantikában (de minek) nincs hiány, de borzasztó nehéz elhelyezni a szerelmi szálat egy ilyen krimiben, pláne úgy, hogy csak azért van benne, hogy legyen az is. Az volt az érzésem, hogy a két szereplő csak azért van együtt, mert az írónő egyszerűen eldöntötte, hogy nekik össze kell jönniük, és hogy ők egymásnak az igaziak. Ezt alátámasztás nélkül, sajnos képtelen voltam elhinni, átérezni pedig még kevésbé. spoiler Ezeken az észrevételeken felül, tartom azt az álláspontomat, hogy a könyv szórakoztató. Sokkal rosszabbat is olvastam már. A maga módján, és középszerű sodrásával kikapcsolódást nyújt, főleg ha az ember lánya erőszakos jelenetekkel tűzdelt, romantikára vágyik.

13 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Én tökre megkajáltam ezt a könyvet. Olvasás előtt voltak fenntartásaim, mert azért ez mégis egy erős váltás műfajilag az írónőtől, de hát „működött már másnál is, nála miért ne működne” alapon belevágtam. És nem is bántam meg, mert kellően izgalmas és szórakoztató. És ami a legnagyobb erénye: bár van egy csomó dolog, amiről az ember érzi, hogy hát azért ez finoman szólva nem túl reális, a stílus és a cselekmény elvitte a hátán a történetet, és nem akadtam fent ezeken.

2 hozzászólás
>!
Kathreen 
Stephenie Meyer: A Vegyész

Olvasmányos, jól felépített. Eddig is szerettem Meyer stílusát és ez most se változott. Néha egy kicsit leülepedett, de ez a kis béke jó is volt a folyamatos készenlétek miatt.
Minden mást írni elég spoiler-es lenne, így csak azt tanácsolom, hogy akinek eddig tetszett Meyer könyvei, az bátran vágjon bele.

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Stephenie Meyer: A Vegyész

A szokásos vallomással szeretném kezdeni: Igen, nagyon szerettem az Alkonyat sorozatot. Igen, a Burok is elnyerte a tetszésemet. Igen, csak az írónő miatt vettem meg a könyvet. Ha ez bűn, vállalom a büntetést. Akciót, thrillert és kémes-leszámolós könyveket manapság ritkán olvasok, mert apukám rengeteg ilyen filmre elcipel. (Úgy teszek, mintha én is élvezném…Pszt!) Ami a Vegyészt illeti, próbálom pozitívan szemlélni az élmény: lehetett volna rosszabb is. A túlontúl erőltetett szerelmi száltól eltekintve, ez a sztori pont elnyerné apukám tetszését, mert Ő odavan még a B kategóriás akció és kémfilmekért is. A kezdeti titokzatoskodást sok-sok menekülés és lövöldözés követte, ebbe rendesen el is fáradtam, a lendületességre és tempóra viszont nem lehet panaszom. Sajnos sem Daniel, sem Alex nem tudott igazán lenyűgözni. Az igazság az, hogy a végére érve hangosan felsóhajtottam a megkönnyebbüléstől.

>!
Mnyuszika
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nagyon sokáig húztam ezt a könyvet, beköszöntött a nyár, sok lett a program, és kicsit elegem is lett az olvasásból. Nem volt unalmas, de annyira érdekes sem, hogy ne bírjam letenni. Az különösen tetszett, hogy az írónő mennyire precízen körüljárta a dolgokat és megszerezte a szükséges információkat.
Tetszett Kevin és Alex folyamatos civakodása is. Összességében egy jó könyvnek értékelem, de nem kiemelkedő.

>!
Edina_Varga
Stephenie Meyer: A Vegyész

Számomra kicsit nehezen indult be. Már már féltem, hogy abba kell hagynom egy Stephenie Meyer könyvet. Milyen jó, hogy nem tettem! Igaz a megjelölt műfajoknak csak a könnyed változata, mert azért ez nem igazán mondható thrillernek. inkább politikai- krimi egy kis romantikával fűszerezve. És kb. ennyi. De nagyon könnyed, gyorsan „fogyasztható”. Vannak benne ugyan véresebb jelenetek, de abszolút messze van a keménytől.
Nekem, mint hétköznapi háziasszonynak kicsit sok volt a főhősnőn paranoiája, de gondolom, ha az adott szitu a valóság, akkor érthető.Én nem tudnék egy laborban így elszigetelődve élni éveken át. Barátok, társasági élet nélkül. Nincs a a mentsük meg a hazánkat projekt, amit kibírtam volna így. Pont ezért örülök, hogy vége szép happyend lett.
Ami a Beach testvéreket illeti, ennyire különböző két embert egybe rakni, elképesztő. Míg Daniel maga az álom pasi, amilyen férjre mindenki vágyik, addig Kevin az rosszfiú, akit mindenki az ágyában akar tudni, legalább egyszer. e ahogy telik az idő, csak jönnek elő a hasonlóságok. Nekem mindkét férfi nagyon szimpatikus volt, főleg a végén Kevin…

>!
Felixa P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Én, aki anno maximálisan Twilight rajongó voltam, nagyon kíváncsian vártam, hogy mi fog visszaköszönni ennek a könyvnek a lapjairól. Érdeklődve álltam neki az olvasásnak, de egyhamar azt vettem észre, hogy kezdek lelombozódni a történetet tekintve. Az unalom és a vontatottság érzése lett úrrá rajtam. Egy idő után már a fejezeteket is úgy „olvastam”, hogy kihagytam és olvasatlanul átlapoztam egy-egy oldalt.
Egyébként itt-ott rá lehetett akadni egy-egy izgalmasabbnak mondható részre, de sajnos ezek csekély számban voltak jelen a számomra ingerszegény és monoton részekkel szemben.
A szereplők sem igazán kedveltették meg magukat. Közömbös maradt mindenki.
Az biztos, hogy nem maradandó olvasmányélmény…

1 hozzászólás
>!
rafaelo0824 P
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem tudom, mi akar lenni ez a könyv. Kriminek túl unalmas, thrillernek nevezni túlzás lenne, egy romantikus sztorihoz meg hiányzott a romantika, rejtélyes meg pláne nem volt, hiszen kábé a negyedére már mindent tudtunk, az egy dolog, hogy a fél könyv rámegy arra, hogy semmit sem csináltak a szereplő. Az biztos, hogy a kutyákat elővenni jó húzás, minden könyv sokkal élvezhetőbb, ha kutyák is vannak benne, még ha azok olyan szuper példányok is, mint ahogy Meyer elém vetítette. Jó ötletei voltak ennek a könyvnek, de senkit nem sikerült megkedvelnem, Alex túl érzelemmentes volt, Daniel túl érzelmes, Kevint pedig egyszer sem tudtam komolyan venni. Vártam az áttörésre, hogy megérintsen a könyv vagy a szereplők, vagy kapjak egy izgalmas, letehetetlen akciójelenetet, de még ez sem jött össze. Ez a könyv nagyon langyos, és sajnálom, mert minimum egy A burok szintű könyvet vártam. De ennél még az Alkonyat első része is jobban tetszett.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
tonks

– Szeretném tudni, hogy mi lehet fontosabb több százezer amerikai állampolgár életénél.
– Ez rettenetesen önzőnek fog tűnni, de a ki- és belégzés szinte minden egyebet ver nálam.

34. oldal

>!
wzsuzsanna P

Az ember néha már csak azért kapaszkodik a hibáiba, mert sok időbe telt elkövetni őket.

331. oldal

>!
zsuzana P

– Furcsa érzés Leander… de ebben a pillanatban szinte kedvellek.
– El fog múlni.
– Igazad van, már alig érzem.

378. oldal

>!
lilladudas

A becstelen emberek nem hisznek a becsületes emberek létezésében.

>!
mate55 

Nem várok sokat az élettől. Ez megkönnyíti a dolgokat.

345. oldal

>!
zsuzana P

– Alex, te mi vagy? Republikánus vagy demokrata? – Kérdezte Daniel.
– Pesszimista.

374. oldal

>!
mate55 

– Mindig is úgy gondoltam, hogy a nők többfájdalmat képesek elviselni, mint az úgynevezett erősebbik nem. A férfiak igazából csak nagyra nőtt kisgyerekek.

343. oldal

1 hozzászólás
>!
Klári_Filutás

Idealizáljuk az embereket, és olyasvalakit hozunk létre, akivel lenni akarunk, majd igyekszünk a létező személyt abba az öntőformába begyömöszölni. De ez nem mindig működik.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Juliana Fortis
>!
tonks

Az izmaimra nem támaszkodhatok, úgyhogy az agyamra szoktam. Úgy tűnik, a te problémád pont az ellenkezője.

133. oldal

>!
szuzij

– Te túl sok könyvet olvasol.
– Te meg nem eleget.

154. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jónína Leósdóttir: Halálkomoly
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Helena Silence: Ezüsthíd
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Eileen Cook: Címlapsztori
Megan Abbott: Riválisok