A ​Vegyész 416 csillagozás

Stephenie Meyer: A Vegyész

Letehetetlenül ​izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.

Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.

Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.

Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.

Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634192114 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789634192121 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kevin Beach · Daniel Beach · Dr. Juliana Fortis · Val


Kedvencelte 35

Most olvassa 31

Várólistára tette 289

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Tartottam ettől a könyvtől, de teljesen indokolatlanul. Nagyon kellemesen csalódtam.
Úgy gondoltam, hogy a Twilight írójától kissé meredek lesz ez a váltás, mégis csak teljesen más műfajhoz tartozik A Vegyész. Azonban szerintem jól megoldotta ezt is Stephenie Meyer. A könyv olvasmányos, jól kidolgozott, szimpatikus szereplőkkel, kellő izgalommal. Alex már az elején nagyon érdekes karakter, egyből bele csapunk a lecsóba. Nyilván túl paranoiás, de ez a kulcsa az életben maradásának.
Daniel aranyos fickó, viszont némely ponton annyira logikátlanul cselekedett, olyannyira hősszerelmes. Kicsit Edwardra emlékeztetett ezekkel a fene nagy romantikus jegyekkel.
A kedvenc szereplőm Kevin volt és a kutyája, Einstein. Rengeteget nevettem a beszólásain.
Összességében nagyon tetszett, több kémregényt kellene olvasnom. Kikapcsolt, olvastatta magát, és nem hátrány, hogy izgalmakban sem volt hiány.

Egyetlen egy durván szembetűnő bakira lettem figyelmes, de ezt inkább azokhoz intézném, akik olvasták a könyvet. Kinek mi a véleménye erről, vagy felfigyelt-e erre? :D spoiler

2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Derekasan bevallom, én annak idején Twilight rajongó voltam, egy-két nap alatt végeztem az egyik kötettel, aztán pedig alig vártam a következő részt. 13 éves voltam és a vámpírláz engem is magával ragadott.

Bella már olvasás közben is nagyon idegesített, aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt a nagy vámpírromantika iránti rajongásom, de azért arra, ahogy befeledkeztem ezekbe a könyvekbe, mindig jó emlékként fogok visszagondolni.

Az Alkonyat után elolvastam Stephenie Meyer Burok című könyvét is, na itt már nagyon kikészültem a furcsa, hibrid szerelmi háromszögtől, de azt véglegesen sikerült megtanulnom Stephenie könyveiből, hogy nem számít a világvége, sem a vámpírapokalipszis, a szerelem és a romantika útjába semmi sem állhat! :P

Most pedig nézzük a Vegyészt. A fülszöveg nagyon lightos, kapok is infókat a történetről meg nem is, de azt már megtudjuk, hogy itt minden nagyon titokzatos lesz.

A thriller műfajból és a hideg, szürke borítóból (no meg ugye ott van az a nagy injekciós tű is!) én valami véres és kemény könyvre számítottam. Ja igen, és egy kis borzongásra is mindenképpen vevő lettem volna még.

Volt rengeteg ackió, lövöldözés, menekülés, egy farm tele cuki kutyákkal, aztán megint menekülés, aztán pedig újból lövöldözés. Ja és igen, természetesen a történet végén győzött a szerelem is, de a kemény főhősnőnket ugye igazán nem hibáztathatjuk, amiért neki jutott a világ legtökéletesebb pasija.

Végül is nem igazán azt kaptam, amire számítottam, de azért nem volt ez olyan rossz könyv, szórakoztató volt, a végén izgalmas is, és egy kis Stephenie Meyer-féle romantika sem ártott még meg senkinek. :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.in/2017/04/stephenie-meyer-ve…

ZsúésKrisz_Olvas>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még így jó pár órával és gondolattal később sem vagyok képes eldönteni, hogy tetszett e a könyv, vagy sem.Az első közel hatvan oldalnál még kételkedtem abban, hogy végig tudom olvasni a történetet. Állandó gázmaszkok, mérgező gyűrűk, halálos gázzal teli csapdák…kell ez nekem?
Aztán mire összeállt a kép egyre jobban beleéltem magam….és teljesen bekajáltam! A szereplők, annak ellenére, hogy a főszereplőnkön kívül, nagyon felszínesre sikerültek a jellemábrázolások, mind-mind szerethetők. Fantasztikusan szórakoztam például Kevin és Alex(Juliana) civakodásán és bár sejtettem a végkifejletet, mégis végigizgultam az egészet.
Bővebben itt olvashatod az értékelést:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/01/stephenie-meyer-veg…

mate55 P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Az első néhány oldalnál még aggódtam, hogy megint csak kapkodni fogom a fejem, mi is folyik az oldalakon, (nehogy valami „Alkonyat” vagy valamiféle „Burok” című tébolydához legyen szerencsém) de Meyernek, hála az elején hamar eloszlottak a kétségeim. De később aztán…spoilerAz elolvasott kritikák alapján arra számítottam, hogy egy pörgős esemény és akció dús könyvet fogok végig izgulni, de ehhez képest: a „Vegyész” a 90-es évek klasszikus (Robert Ludlum féle) amerikai akció krimijeit idéző, hagyományos thriller, (szeretne lenni) amelyen akkor is lehetne izgulni, ha pontosan tudjuk, mi a vége. De sajnos nem lehet. Műfaján belül semmilyen értelemben nem mutat túl, akcióban és romantikában (de minek) nincs hiány, de borzasztó nehéz elhelyezni a szerelmi szálat egy ilyen krimiben, pláne úgy, hogy csak azért van benne, hogy legyen az is. Az volt az érzésem, hogy a két szereplő csak azért van együtt, mert az írónő egyszerűen eldöntötte, hogy nekik össze kell jönniük, és hogy ők egymásnak az igaziak. Ezt alátámasztás nélkül, sajnos képtelen voltam elhinni, átérezni pedig még kevésbé. spoiler Ezeken az észrevételeken felül, tartom azt az álláspontomat, hogy a könyv szórakoztató. Sokkal rosszabbat is olvastam már. A maga módján, és középszerű sodrásával kikapcsolódást nyújt, főleg ha az ember lánya erőszakos jelenetekkel tűzdelt, romantikára vágyik.

13 hozzászólás
wzsuzsanna P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Én tökre megkajáltam ezt a könyvet. Olvasás előtt voltak fenntartásaim, mert azért ez mégis egy erős váltás műfajilag az írónőtől, de hát „működött már másnál is, nála miért ne működne” alapon belevágtam. És nem is bántam meg, mert kellően izgalmas és szórakoztató. És ami a legnagyobb erénye: bár van egy csomó dolog, amiről az ember érzi, hogy hát azért ez finoman szólva nem túl reális, a stílus és a cselekmény elvitte a hátán a történetet, és nem akadtam fent ezeken.

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nem gondoltam volna, hogy ennyire összetett és jól kidolgozott cselekménye lesz ennek a könyvnek. Tekintve, hogy itt molyon ilyen alacsonyan (jelenleg 77%) áll az értékelése, azt gondoltam volna, hogy unalmas lesz, s épp ezért húztam-halasztottam ilyen sokáig, hogy nekiálljak, holott már két-három éve megvan a könyv. De nagyon kellemeset csalódtam benne, szerintem nagyon izgalmas volt, én egy percig sem bírtam unni. A téma és a főszereplő karakterek kidolgozása is nagyon jól sikerült szerintem. Kevin, Dan és Alex is a kedvenceim lettek. De ahogy az írónő a kutyákat is belevitte a szerepbe, az számomra lenyűgöző volt. Einsteint nagyon bírtam a könyvben, igazi, jól betanított vészhelyzeti kutya, aki teszi a dolgát, ha a megfelelő parancsszavak elhangzanak. Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mivel rukkol elő az írónő.

Kathreen>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Olvasmányos, jól felépített. Eddig is szerettem Meyer stílusát és ez most se változott. Néha egy kicsit leülepedett, de ez a kis béke jó is volt a folyamatos készenlétek miatt.
Minden mást írni elég spoiler-es lenne, így csak azt tanácsolom, hogy akinek eddig tetszett Meyer könyvei, az bátran vágjon bele.

2 hozzászólás
julcseee P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Teljesen értetlenül állok a viszonylag alacsony értékelési %-on ennél a könyvnél. A könyv megvan már évek óta, de mivel annyian írtak róla rosszat, mindig más könyvet olvastam inkább ehelyett. De most végre. És nem értem. Persze, ha valaki az Alkonyat könyveihez hasonlítja akkor itt merőben más típusú könyvet kapunk. És ez teljesen jól is van így (bár azoknak a táborát erősítem, aki – ciki, nem ciki – imádta azt a sorozatot). Szóval ez a könyv teljesen más, nincsenek benne vámpírok, bár hétköznapi ember is kevés. A főszereplőnk egy olyan lány, aki „vallató” munkát végzett, ő a vegyész, aki különböző vegyszerek segítségével szedte ki a „gonosz” emberekből az igazságot. Nehéz róla spoiler nélkül többet írni, de nagyon izgalmas könyv, ahol természetesen azért volt szerelem, voltak csavarok, és – hál isten – kutyák is :)
Ez egy tényleg nagyon izgalmas könyv, ajánlom az akció / krimi rajongóknak, akik viszont Alkonyat típusú könyvre vágynak, azoknak semmiképp! :)

Szilvi00 P>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

A szokásos vallomással szeretném kezdeni: Igen, nagyon szerettem az Alkonyat sorozatot. Igen, a Burok is elnyerte a tetszésemet. Igen, csak az írónő miatt vettem meg a könyvet. Ha ez bűn, vállalom a büntetést. Akciót, thrillert és kémes-leszámolós könyveket manapság ritkán olvasok, mert apukám rengeteg ilyen filmre elcipel. (Úgy teszek, mintha én is élvezném…Pszt!) Ami a Vegyészt illeti, próbálom pozitívan szemlélni az élmény: lehetett volna rosszabb is. A túlontúl erőltetett szerelmi száltól eltekintve, ez a sztori pont elnyerné apukám tetszését, mert Ő odavan még a B kategóriás akció és kémfilmekért is. A kezdeti titokzatoskodást sok-sok menekülés és lövöldözés követte, ebbe rendesen el is fáradtam, a lendületességre és tempóra viszont nem lehet panaszom. Sajnos sem Daniel, sem Alex nem tudott igazán lenyűgözni. Az igazság az, hogy a végére érve hangosan felsóhajtottam a megkönnyebbüléstől.

Mnyuszika>!
Stephenie Meyer: A Vegyész

Nagyon sokáig húztam ezt a könyvet, beköszöntött a nyár, sok lett a program, és kicsit elegem is lett az olvasásból. Nem volt unalmas, de annyira érdekes sem, hogy ne bírjam letenni. Az különösen tetszett, hogy az írónő mennyire precízen körüljárta a dolgokat és megszerezte a szükséges információkat.
Tetszett Kevin és Alex folyamatos civakodása is. Összességében egy jó könyvnek értékelem, de nem kiemelkedő.


Népszerű idézetek

Zsuzana P>!

– Furcsa érzés Leander… de ebben a pillanatban szinte kedvellek.
– El fog múlni.
– Igazad van, már alig érzem.

378. oldal

wzsuzsanna P>!

Az ember néha már csak azért kapaszkodik a hibáiba, mert sok időbe telt elkövetni őket.

331. oldal

tonks>!

– Szeretném tudni, hogy mi lehet fontosabb több százezer amerikai állampolgár életénél.
– Ez rettenetesen önzőnek fog tűnni, de a ki- és belégzés szinte minden egyebet ver nálam.

34. oldal

lilladudas>!

A becstelen emberek nem hisznek a becsületes emberek létezésében.

Zsuzana P>!

– Alex, te mi vagy? Republikánus vagy demokrata? – Kérdezte Daniel.
– Pesszimista.

374. oldal

mate55 P>!

Nem várok sokat az élettől. Ez megkönnyíti a dolgokat.

345. oldal

Klári_Filutás>!

Idealizáljuk az embereket, és olyasvalakit hozunk létre, akivel lenni akarunk, majd igyekszünk a létező személyt abba az öntőformába begyömöszölni. De ez nem mindig működik.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Juliana Fortis
tonks>!

Az izmaimra nem támaszkodhatok, úgyhogy az agyamra szoktam. Úgy tűnik, a te problémád pont az ellenkezője.

133. oldal

mate55 P>!

– Mindig is úgy gondoltam, hogy a nők több fájdalmat képesek elviselni, mint az úgynevezett erősebbik nem. A férfiak igazából csak nagyra nőtt kisgyerekek.

343. oldal

1 hozzászólás
Suzana>!

– Te túl sok könyvet olvasol.
– Te meg nem eleget.

154. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Kegyes halál
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Vavyan Fable: Szamurájszív
Guillaume Musso: Holnap
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Julie James: A hamis partner
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
J. D. Robb: Halálos szertartás
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Vavyan Fable: Sárkánykönny