A ​burok 1805 csillagozás

Stephenie Meyer: A burok Stephenie Meyer: A burok Stephenie Meyer: A burok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók magukkal hozták a rák ellenszerét, megszüntették a háborúkat, a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára.
Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket és kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Tud a mindent elsöprő érzelmekről és a mindennél erősebb emlékekről. Egyvalamire azonban nem készült fel. Arra, hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie nem hajlandó feladni, nem hajlandó eltűnni.
Ő egy kőkemény lány, aki a végsőkig küzdeni fog a testébe betolakodó idegen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
544 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155522529 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
544 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155522529 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Kaposvár, 2013
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639868274 · Fordította: Farkas Veronika

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A burok

113 tag · 32 karc · Utolsó karc: 2017. december 25., 20:41 · Bővebben


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Ian O'Shea · Vanda (Vándor) · Jared Howe · Melanie Stryder · Jeb Stryder · Jamie Stryder · Doki · Kyle O'Shea · földönkívüli


Kedvencelte 711

Most olvassa 69

Várólistára tette 565

Kívánságlistára tette 436

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Stephenie Meyer: A burok

„Ez a világ kétségkívül minden világok legjobbja és legrosszabbja – itt vannak a legszebb érzékletek, a legkifinomultabb érzelmek… a legaljasabb vágyak, a legsötétebb tettek. Ennek talán így kell lennie. Talán a mélypontok nélkül a csúcsok sem tudnak olyan magasra nőni.”

Mit ne mondjak, egy ideje megvan a könyv, már lassan egy éve csak nézegettem, gondoltam elolvasom, jó most még sem, mert nincs kedvem „nyálas” tinisztorit olvasni.
Mekkora bolond voltam már megint! Nem volt ez nyálas semmilyen szinten. Tele volt izgalommal, fájdalmas és egyben gyönyörködtető, – mint egy szivárvány ezer árnyalatával – ontotta felém a érzelmeket és nem tudtam, hogy azért sírok, mert boldog vagyok, vagy azért mert fáj.

A történet az első pillanattól kezdve fent tartotta a figyelmemet. Egyenletesen érdekes és izgalmas, mindig van valami újdonság a múltból vagy a jelenből, amin elgondolkodhattam vagy csodálkozhattam. Például imádtam a lelkek becsületességét és a pénz hiányának magyarázatát, és megértettem a megmaradt emberek, idegen gyűlöletét és a viselkedésüket feléjük.

Minden pillanatban úgy éreztem az élet egy csoda, és mint mindenki nem értékelem eléggé.
Az ilyen könyvek után jobban érzem magam, és ezt a felemelő érzést, viszem tovább a következő kötetig. Ajánlom! Kedvenc!

6 hozzászólás
nicosia P>!
Stephenie Meyer: A burok

Azt mondták az ismerősök jobb, mint az Alkonyat. (Megjegyzem, nekem az a sorozat sem nagy kedvencem). Vártam, hogy magával ragadjon a könyv, aztán küzdöttem vele, de igazán nem tetszett. A történet maga érdekes, de elég lassú. (Azóta láttam a filmet, de azt is vontatottnak találtam). Nem vett meg Stephenie Meyer ezzel sem.

9 hozzászólás
Amál P>!
Stephenie Meyer: A burok

Nagyon régóta megvan már a könyv és most egy kihívás miatt végre el is olvastam. Teljesen másra számítottam a Twilight saga után az írónőtől (ámbár én azt is imádtam, bármily meglepő), és pozitívan csalódtam. Olyan, mintha nem is Stephenie írta volna, hanem egy másik író. Az eleje kicsit nehezen indult be, de aztán beszippantott a történet. Nagyon érdekes az ötlet, hogy a földönkívüliek gazdatestben folytatják itt a Földön további életüket. De lázadók mindenhol vannak, és Melanie kőkeményen ellenáll és harcol, hogy visszaszerezze testét Vándortól. Egy nagyon izgalmas dísztópia, amit csak ajánlani tudok minden sci-fi rajongónak.

5 hozzászólás
gabiica P>!
Stephenie Meyer: A burok

Bár be kell ismernem, hogy a sci-fi nem feltétlenül az én világom, ez valahogy mégis tetszett.
Szerencsére sikerült elvonatkoztatnom az Alkonyat-sorozattól, ez annyira és annyiban más.
Bár az elején nehezen rázódtam bele a történetbe és kicsit féltem is, hogy nem fog tetszeni, hogy nagyon untatni fog, aztán ráéreztem a kaland ízére.
Lebilincselő volt a történet, egyedi és izgalmas. Bár még mindig azt mondom, hogy a sci-fi nem az én világom, valahogy nem tud annyira lekötni, de ezután talán egy kicsit könnyedebben nyúlok majd hasonló témájú könyvekhez.
A téma maga nagyon érdekes volt. A köré, vagy éppen bele épített szereplők és a világ is nagyon jól lett kialakítva. Különleges volt, felemelő érzés olvasni, hogy mennyire jól felépített.
Bár elég sok idő kellett, hogy eljusson hozzám és a filmet sem láttam még, ezután biztosan sort kerítek arra is.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Stephenie Meyer: A burok

(Tényleges spoiler nincs benne.)

OFF – spoiler
Jared? Bevallom, annyira unszimpatikus volt a gyerek az első pillanattól kezdve…! Nem volt egy oldal, amin kedveltem volna. (Pedig ez egy nagyon hosszú könyv ám.) Ellenben nagyon hamar megszerettem Vándort, megkedveltem Jeb bácsit és beleszerettem Ian stílusába. spoiler

A történet az első pillanattól az utolsóig fenn tartotta a figyelmemet. Egyenletesen érdekes és izgalmas, mindig van valami újdonság a múltból vagy a jelenből, amin elgondolkodhattam vagy elámulhattam. Például imádtam a lelkek becsületességét és a pénz hiányának magyarázatát, számomra inkább tűnik utópiának az általuk megreformált világ, amit pikk-pakk létrehoztak, mint disztópiának. (Mondjuk valami szimbiózis még jobb lenne ugye… de kedveltem ezt a békés harmóniát.) Abszolút egyedi, jól kitalált világról van szó és az egész sztori nagyon jól épül fel, majd áll össze egy szerethető, izgalmas, akció dús egésszé.
spoiler Mindazonáltal meg tudom érteni a leigázott embereket is, hogy bizalmatlanok és szemétként kezelik az idegeneket, de épp az ilyenek miatt merengtem el azon, hogy nem-e érdemelték meg?!

„Imádtam”-karakterek: Vándor-Vanda, Ian, Doki, Jeb bácsi
Kedvenc részek: bevásárlás, gyógyszerek, Jeb akármikor, a történetek más bolygókról/fajokról, Jamie ragaszkodása, Kyle és Napfény

Nem értem dolog: Miért lett a Burok a címe? :D Utólag belegondolva el sem hangzott talán a könyvben… és nem is igazán illik a helyzetre. Gondolom a Testrablók nem éppen YA romcom típusú cím…

Blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/11/sm-burok.html

7 hozzászólás
brena>!
Stephenie Meyer: A burok

Bár önmagamhoz képest igen lassan olvastam ki(főleg mert olvasón volt),DE iszonyat jó egy könyv!Hogy írhat valaki ennyire lebilincselő könyvet?Ez annyira más mint a Twilight,hihetetlen hogy ugyan az az író írta…!
A héten láttam,hogy készül a film is,epekedve várom!
Egy fantasztikus kaland volt ez a könyv,magával ragadó!Most már értem miért hallottam folyton,hogy ezt el kell olvasni!Nagyon tetszett az ötlet,és a vége is!Igaz az első 100 oldalon túl kell jutni:)
IMÁDTAM!

33 hozzászólás
csillagka P>!
Stephenie Meyer: A burok

Hatalmas ötlet, precíz kivitelezés, jó szereplők, érdekes lélektani dráma. Nagy szükségem volt már egy ilyen könyvre, amelyik ennyire okosan van megírva. Nagyon sok olyan kérdést feszeget amelyeken érdemes elgondolkozni. Második este mélázom a lehetőségeken. Miért is élünk? A szerelem egyszerű kémia? Kitől, mitől is függ egy faj túlélése? (túlélés e ez egyáltalán?)
Két apróbb (nagyobb) problémám akadt vele, egyik iszonyúan túlirt 100-200 oldallal lehetne rövidebb, másik egyszerűen nem tudtam a goa’uld-októl elvonatkoztatni, pedig a lelkek sokkal egyszerűbb és kedvesebb létformák.
Sajnálom, hogy nem került hamarabb a kezembe. Szuper volt.

2 hozzászólás
Cheril>!
Stephenie Meyer: A burok

Sokan írták, hogy előítéletekkel álltak hozzá a könyvhöz. Bevallom ez velem is így volt. A film eléggé tetszett, de mégis tartottam a könyvtől. Most pedig a barátnőm unszolására és az internethiánynak köszönhetően belekezdtem.
Sokan írták, hogy a történet lassan indul be, engem már az első néhány oldal magával ragadott. Egy egész éjszakát végig olvastam. Szerintem ez mindent elmond.
Maga a világ nekem nagyon tetszett. Valami újat kaptunk. Nem voltak angyalok, sem vámpírok vagy démonok, mégis magával tudott ragadni.
Az alaptörténet sem rossz, de a cselekményben már voltak kisebb, nagyobb hibák. Például: Egy lény, aki nem kedvelte Melaniet, mert más fajhoz tartozik és Melanie egyenesen ki nem állhatta őket, kb. 5 oldalon belül barátok lettek. Ám legyen…
A karakterek többsége reális, nem túl idegesítő vagy zavaró. Tény, hogy voltak eltúlzott és nem reális dolgok, de melyik könyvben nincsenek?
Ian és Jared is nagy kedvencem lett, bár Jaredet eléggé utáltam a könyv felétől. Plusz egy filmes baki Ian a könyvben elvileg fekete hajú (ha jól emlékszem) a filmben pedig szőke. Mindegy.
És külön jópont, hogy nem sorozatról van szó, hanem egy önálló kötetről. Nem is tudom, mikor olvastam egyedülálló fantasyt, ami még tetszett is. Talán soha.

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Stephenie Meyer: A burok

Ezt a könyvet, Anyával nagy Twilight fanokként már rögtön a megjelenése után megrendeltük magunknak, mert eléggé kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen könyvet alkothat Stephenie Meyer ebben a stílusban
Végül rajtam kívül mindenki elolvasta a könyvet, és nagyon szerették is (igen még a családunk férfi/fiú tagjai is!) . Természetesen én is egyből nekikezdtem, de félbehagytam (jó-jó, csak egy vagy két fejezetet olvastam el igazából belőle, úgyhogy ezt még félbehagyásnak sem igazán lehet nevezni). A „félbehagyás” oka az volt, hogy a történet elejét túl zavarosnak és érthetetlennek találtam….jó kis zakkant lehettem, mert most semmi zavarosat nem találtam benne. :)
És végülis nekem is tetszett a könyv, ha nem is vált kedvencemmé.
A testbe beköltözős alapötlet és a kidolgozás szerintem jó volt, és eredeti. Bár azt nem értettem, hogy ezek az angyali, gonoszságot nem ismerő lelkek, akkor hogy irthatnak ki ilyen egyszerűen teljes civilizációkat.
Szent Lélek Vandát egy párszor jól megráncigáltam volna (de most mondjuk az iránta támadt agresszívításom azon is elgondolkoztatott, hogy mi emberek tényleg ilyen gonoszak és erőszakosak lennénk, hogy ennyire irritált Vanda angyali viselkedése…).
Mostanában nem nagyon olvastam sok romantikus könyvet, így a sokat emlegetett négyes szerelmi kör vívódásai számomra még elviselhetőek voltak.
Eddig is tudtuk, hogy a szerelem minden akadályt és határt ledönt, de most az is bebizonyosodott, hogy bizony a fajok közötti ellentétek sem jelentenek számára akadályt!
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2015/12/stephenie-meyer-bu…

4 hozzászólás
Dawnofmyth>!
Stephenie Meyer: A burok

Először a könyvvel találkoztam, még az Alkonyat című film megjelenése után, kíváncsiságból kezdtem el olvasni, és meglepett milyen jó kis történetet épített fel az írónő. Ez a könyve sokkal jobban tetszik, mint az Alkonyat sorozatnál. Mindig is szeretettem a földönkívülis történeteket, ez sem okozott csalódást. Lassú de olvastatja magát. A karakterek érdekesek, Vándor, Jeb bácsi, Ian és a doki a kedvenceim. Bár kicsit indulatosan fogadták Vándort a barlagoknál, mégis a végére oly mértékben befogadták, hogy nem engedték el, a kívánsága ellenére sem. A filmet is igen jól eltalálták, aránylag egész könyvűre sikerült, és a színészeket is jól összeválgatták.


Népszerű idézetek

timearcz>!

– Nem az arcod tetszik, hanem a kifejezés, ami rajta ül. Nem a hangod, hanem amit mondasz. Nem az, ahogy kinézel ebben a testben, hanem az, amit teszel vele. Te vagy gyönyörű.

328. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea · Vanda (Vándor)
Zora85>!

Ez a világ kétségkívül minden világok legjobbja és legrosszabbja – itt vannak a legszebb érzékletek, a legkifinomultabb érzelmek… a legaljasabb vágyak, a legsötétebb tettek. Ennek talán így kell lennie. Talán a mélypontok nélkül a csúcsok sem tudnak olyan magasra nőni.

121. oldal, 15. fejezet - Házi őrizet

Cicu>!

Talán nem is létezhet öröm ezen a bolygón anélkül, hogy vele egyenlő mértékű fájdalom ne szülessen a kiegyensúlyozásához egy ismeretlen mérlegen.

511. oldal

Zora85>!

Ezalatt a sok ezer év alatt nem sikerült az emberiségnek megfejtenie, mi az a szerelem. Hány százalékban fizikális, mennyiben szellemi eredetű? Milyen szerepe van benne a véletlennek, és milyen a sorsnak? Miért vallanak kudarcot tökéletes párok, és miért sikerül a leglehetetlenebb párosításoknak? […] A szerelem egyszerűen csak ott van, ahol van.

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
gwyneira P>!

A hangja olyan halkan szólt, hogy csak én hallhattam.
– A kezemben tartottalak, Vanda. És gyönyörű voltál.

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea
Tiktak>!

Boldog és szomorú, mámoros és búskomor, magabiztos és rettegő, szeretett és szerethetetlen, türelmes és haragos, békés és vad, teljes és üres… mindez leszek. Mindent érezni fogok. Minden az enyém lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Vanda (Vándor)
Ailey>!

Amint Jamie eltűnt, odafordultam az álomkóros Ianhoz. – Menj, pihenj le. Miattam ne aggódj – majd keresek valami félreeső helyet. Mondjuk egy kukoricatábla közepén.
– Hol aludtál tegnap éjjel? – kérdezte Ian meglepően éles tekintettel a félig zárt szemhéja alatt.
– Miért?
– Mert most alhatnék ott – te meg félreeshetnél mellettem.

Kapcsolódó szócikkek: Ian O'Shea · Jamie Stryder · Vanda (Vándor)
1 hozzászólás
FruzsinaRacz>!

Először azon lepődtek meg, hogy nem válaszolok, most meg azon, hogy igen. Az embereket egyszerűen képtelenség boldoggá tenni.

Zora85>!

Soha nem tudhatod, mennyi időd van még. A szememből csorgó könnyek mindkettőnk könnyei voltak.

70. oldal


Népszerű triviák

BrigiMoly>!

“Azt kívánom, bárcsak olyan érdekes lenne a Burok ötletének felmerülése is, mint az Alkonyaté, de az igazság az, hogy akkor épp egy halálosan unalmas autóúton voltunk a gyerekekkel Phoenixből Salt Lake City felé. Semmi más nem volt az úton csak sivatag és tömény csúfság.“

[hu.m.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Stephenie Meyer: A burok

Stephenie Meyer: A burok

Kapcsolódó alkotók: Stephenie Meyer

BrigiMoly>!

„2008-ban írta meg az első felnőtteknek szánt regényét A burok címmel, ami a New York Times és a Wall Street Journal bestsellerlistájának az élén nyitott, és 2013-ban nagy költségvetésű film készült belőle.”

[www.agavekonyvek.hu]

Kapcsolódó könyvek: Stephenie Meyer: A burok

Stephenie Meyer: A burok

Kapcsolódó alkotók: Stephenie Meyer


Hasonló könyvek címkék alapján

Veronica Roth: Árnyak és jelek
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Cecelia Ahern: A Vétkes
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Lauren Oliver: Delírium
Sara Raasch: Hó mint hamu
Stephanie Garber: Legendary