A ​sárkány szolgálói (World War S – Spirituális világháború 2.) 15 csillagozás

Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

Stephen ​Paul Thomas izgalmas, történelmi időutazással gazdagon tűzdelt regénysorozata – a démoni megszállás évezredeken átívelő történetének megdöbbentően hiteles krónikája – folytatódik.
Ebben a részben színre lép a szellemvilág földi ura, a Mester: a kezdetekben megnyerő, fiatalos és rámenős üzletember álcája lassan lehull az olvasók előtt, és bepillanthatunk valódi szándékaiba. Hamarosan láthatóvá válik az Európát és a világot megmenteni kívánó, ünnepelt hős igazi, sötét arca.
Szellemi béklyójában tovább szorongatja Sue-t, aki megragadja az esélyt, hogy visszakapja korábbi népszerű műsorát és újra a spirituális valóságshow-k királynője legyen. Belemegy a Mester – és a démoni erők – játékaiba, és azzal nyugtatja magát: a szolgálatait lánya, a halálos beteg Kathy miatt adja el az ördögnek.
Josh megszerzése továbbra is elsődleges célja a fekete felhőként előrenyomuló Gadarai Démonlégió számára: a fiú képességei kulcsszerepet játszhatnak majd az új okkult vallás… (tovább)

>!
Articity, Magyarország, 2015
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638998590 · Illusztrálta: Tomasovszki István

Kapcsolódó zóna

!

World War S – Spirituális világháború

7 tag · 23 karc · Utolsó karc: 2018. november 22., 07:17 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Carl Millerbeck · John Levi · Josh Heartley · Julie Bond


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

„ Amikor a sötétség erői azt gondolják, hogy teret nyernek, akkor Isten megmutatja erejét.”

Hűűű! Hihetetlenül jó volt!!!
Még izgalmasabb és fordulatosabb, mint az első.
Amikor már azt hiszed, hogy tudsz valamit, egyszer csak kiderül, hogy köze sincs a valósághoz…

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.co.ke/2016/12/stephen-paul-…

>!
Articity, Magyarország, 2015
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638998590 · Illusztrálta: Tomasovszki István
4 hozzászólás
>!
mdmselle IP
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

Ötcsillagos mű, de hát mi nem az, amit ő írt, nemigaz?

Roppant érdekes a felépítése, mivel több szálon fut a cselekmény, illetve ennyire az elején még csak érezhető és tudható, hogy van egy közös cselekmény, ami összefogja a részeket és szálakat, és (bár még nem tudni mikor és hogyan, de) kifut majd egy közös platformra mind, de most szakaszonként értesülünk az egyes szereplők történetéről, amik folyamatosan váltják egymást, és minden szakasz úgy van megkomponálva, hogy mindig tartalmaz vagy egy megdöbbentő csavart vagy egy fontos új információt az adott szereplő sorsáról, így folyamatosan fennmarad az érdeklődés iránta, olyannyira, hogy az olvasónak néha meg kell küzdeni a késztetéssel, hogy ne lapozzon előre a következő olyan szakaszhoz, ami szereplőnkkel foglalkozik, de aztán eszébe jut, hogy nem szabad, mert éppen attól érezni hogy minden mindennel összefügg, hogy a szereplők állandóan hatással vannak egymásra, még akkor is, ha életükben nem is hallottak még egymásról: az egyik megdöbbentő csavar csavarint egyet egy másik sorsán is, és a fontos új információ egy másik lépéseit is befolyásolhatja akár, tehát mégis érdemes linerisan olvasni.
Ez így leírva az én szavaimmal talán káosznak tűnhet, de olvasva nem az, teljesen jól érthető és követhető. Hát igen, ez van, ha egy író érti a mesterségét.

Ami pedig a konyakos meggy a habostorta tetején, az egy történelmi idők ködébe vesző múltbéli szál, ami visszfelé halad az időben, nyomatékosítva ezzel is, hogy itt bizony a kurta emberi élethez képest szinte időtlen létezésű és emlékezetű lények befolyásáról van szó, akik évszázadok, évezredek óta rakosgatják helyükre türelmesen egy gigantikus puzzle darabkáit a sarkok és szélek felől haladva befelé a kép leglényegéig, egészen addig, míg be nem teljesítik szörnyű küldetésüket, és akkor minden megváltozik majd.

Akinek van füle a hallásra…
Keresztényként én hiszem és tudom, hogy ez a befolyás ténylegesen is létezik a látható és tapasztalható világunk fölött, ahogyan sok más keresztény is hiszi és vallja ezt, csak éppen ennek a befolyásnak a mértékével és természetével nem vagyunk mindig teljesen tisztában, könnyen elbagatellizáljuk a szerepét és erejét, talán mert annyira rémítő szembesülni az igazi gonoszsággal. Nos, ez a könyv nem is próbálja elkendőzni az igazságot, és megszépíteni a valóságot, hanem szembesít vele a maga módján, és sajnos ez a valóság cseppet sem szép. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy homokba dugjuk a fejünket struccként, mert ha nem fogjuk fel teljes valójában, hogy a gonosz éppolyan gonosz mint amennyire Istenünk és Krisztusunk jó, akkor könnyen a széles ösvényen járva találhatjuk magunkat. Mindig legyen gyanús, ha túl könnyű.

2 hozzászólás
>!
Szencsike MP
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

Az ördög a részletekben rejlik, ez a rész ezt be is bizonyította. Sokkal izgalmasabb mint az első kötet, végig ott van a feszültség, a mi következik most érzés. Most jobban kedveltem a pozitív szereplőket, hisz végre már ők is látták, hogy mi készül kibontakozni és cselekedtek is. A démonok… remélem az imádkozók elég erősen imádkoznak majd, mert ez kemény menet lesz.

>!
gellertanya
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

A foci EB kicsit hátráltatta az olvasási intenzitast. Nagy kedvenc maradt a 2. rész után is ez a sorozat. Máris kezdem a következő kötetét.

1 hozzászólás
>!
Persephoné
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

Nagyon tetszett az elejétől a végéig. Keresztény szemléletű vagy csak egy izgalmas történetre vágyò olvasòknak egyaránt csak ajánlani tudom :) Jah, és a borító is nagyon szép :) Következő rész olvasása hamarosan folyamatban :)

>!
hurtoncs
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

Elsősorban a témája miatt adtam 4 csillagot a könyvnek. Összességében szövevényes, átgondolt cselekményszál, gazdag képzelőerő és logikus gondolkodás jellemzi a könyvet. A harmadik részt is elolvasom.

>!
juditti
Stephen Paul Thomas: A sárkány szolgálói

A szerző izgalmas regénysorozata igazán vérpezsdítő olvasmány. Nem szűkölködik a kalandokban, és rejtélyekben. Erőssége mégsem a pörgésben rejlik, sőt, a pörgés zaklatottsága határozottan hiányzik belőle (ami nem baj), mert sokkal higgadtabb és alaposabb annál a történet vezetése, hogy csak úgy fejvesztve átroboghassunk az eseményeken. Nagyon is észnél kell lennünk olvasás közben, mert rólunk szól, és arról a világról, amiben jelenleg élünk. Nem érintőlegesen, nem felszínesen, hanem kegyetlenül mélyen.
Nem írok az egyes részekről külön, tegye ezt az, aki külön akarja ajánlani őket – én egyben ajánlom az egész sorozatot, mert szerintem úgy van értelme olvasni, ha megismerhetünk minden szálat, és átélhetjük minden szál kibomlását, az események kiteljesedését. Éppen emiatt izgatottan várom a megígért ötödik, hatodik részt.
De addig is…
Az első négy rész olyan lebilincselő olvasmány volt számomra, amit nem könnyű szó nélkül elengedni. A regényekben megjelenő spirituális világ ősi ereje mindent átjár, mindent megmozgat, és szinte mindent megkérdőjelez, amit ismerünk, hiszünk, vagy ismerni esetleg hinni vélünk.
Az nem kérdés, hogy a regényfolyam elgondolkodtató, sőt, fájdalmasan az. Önvizsgálatra késztet, és olyan kapuk mögé enged bepillantást nyernünk, amik szemléletváltásra ösztökélnek. Megrázó erejű (sablonszöveg, tudom, de ez a sorozat tényleg az). A valóságban játszódik, abban, amiben élünk, mégis alig tudunk róla valamit.
A történet egyébként olvasmányos, bár több szálon fut egyszerre, a szálak természetesen idővel összekapcsolódnak, és nem okoz nehézséget a váltás közöttük. A szerző stílusa tiszta, sallangmentes, egyenes, nyílt. Az ember-szereplők esendők, jól árnyalt karakterek, akik szerethetőek hibáikkal, gyengeségeikkel együtt. Nem feketék-fehérek. A „rosszak” is emberek, szívvel, lélekkel, a „jók” is emberek, gyarlóságokkal, vétkekkel. A fény és a sötétség angyalai és démonai pedig éppen olyanok, amilyennek elképzeljük őket, amilyennek lenniük kell, amilyenek a valóságban…
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki nem fél megismerni a körülötte lévő világ spirituális mozgató erőit, és hajlandó megpillantani a démonok valódi arcát. És ajánlom azoknak is, akik hisznek a szeretet és Isten erejében, hogy láthassák a remény útját és a mindig jelenlévő, útmutató fényt.


Népszerű idézetek

>!
Gorkie P

Az emberek általában segítőkészek akkor, ha kedvesen szólunk hozzájuk.

203. oldal

>!
Gorkie P

Mert a család a legfontosabb forrása a hitnek…

382. oldal

>!
Gorkie P

Ha a démonok …megszállják a papságot, akkor elkezdődött…

8. oldal

10 hozzászólás
>!
Gorkie P

Ez az ügy olyan szövevényes, és annyira hátborzongató, hogy John lassan már nem zárta ki a transzcendens eredetet sem.

272. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Levi
>!
Gorkie P

… egy szemléletváltással már nem a múltba nézünk, nem a múltat vizsgáljuk, hanem a jövőt kutatjuk.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carl Millerbeck
>!
Gorkie P

Amikor a sötétség erői azt gondolják, hogy teret nyernek, akkor Isten megmutatja erejét.

405. oldal

>!
Gorkie P

Ha van Isten, gondolta Julie, akkor ezzel a sráccal valami dolga van.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Josh Heartley · Julie Bond
>!
Gorkie P

„… mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát.”

46. oldal

>!
Gorkie P

– Az én feladatom nem a védelmezés, hanem a pusztítás!

277. oldal

>!
Gorkie P

– Nagyon magas a transzcendens ingerküszöböm, de ez már nekem is sok – mondta Ray, és magára húzta a takarót.

303. oldal


A sorozat következő kötete

World War S – Spirituális világháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája
Shana E. Collins: Kezdetek (Origin)
David Mitchell: Felhőatlasz
Jack London: Kóbor csillag
Szepes Mária: Corinna története
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Michael Newton: Lelkünk útja IV.
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Acsai Roland: Szívhajítók
Sarwat Chadda: Az ördög csókja