A ​fekete mágia szívében (World War S – Spirituális világháború 3.) 13 csillagozás

Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Az ​évezredeken átívelő spirituális küzdelem eredményeképpen az előző rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényező, nem a titkait féltve őrző, iratait földalatti könyvtárban rejtegető, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegető és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elődeinek nem volt meg a hite és bátorsága.
Az előző rész hősei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az első afrikai születésű pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik őket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei.
John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedővel, aki ismeri az “Afrika Szentjeként” emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan… (tovább)

>!
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · Illusztrálta: Tomasovszki István

Kapcsolódó zóna

!

World War S – Spirituális világháború

7 tag · 22 karc · Utolsó karc: 2017. november 22., 19:04 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jake Bond · John Levi · Josh Heartley · Paul Levi · Raymond Fletcher · Salome Sue Richardson


Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ugyanazt a magas színvonalat kaptam, amit az első két részben. Ismét nagyon jó volt a történet, sőt, még izgalmasabb volt, mint eddig. Elképesztő csavarok voltak benne, egyáltalán nem számítottam rájuk.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.co.ke/2016/12/stephen-paul-…

12 hozzászólás
>!
Szencsike MP
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Izgalmas volt, kalandos, néha már túlságosan is :) Hozta az előző kötetek izgalmait, de azt hiszem még messze vagyunk az igazi megoldástól. Elég kiegyenlítettnek éreztem a küzdelem a démonok és a jók között, mindkét oldal nyert is és vesztett is, de messze még a vég.

>!
juditti
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

A szerző izgalmas regénysorozata igazán vérpezsdítő olvasmány. Nem szűkölködik a kalandokban, és rejtélyekben. Erőssége mégsem a pörgésben rejlik, sőt, a pörgés zaklatottsága határozottan hiányzik belőle (ami nem baj), mert sokkal higgadtabb és alaposabb annál a történet vezetése, hogy csak úgy fejvesztve átroboghassunk az eseményeken. Nagyon is észnél kell lennünk olvasás közben, mert rólunk szól, és arról a világról, amiben jelenleg élünk. Nem érintőlegesen, nem felszínesen, hanem kegyetlenül mélyen.
Nem írok az egyes részekről külön, tegye ezt az, aki külön akarja ajánlani őket – én egyben ajánlom az egész sorozatot, mert szerintem úgy van értelme olvasni, ha megismerhetünk minden szálat, és átélhetjük minden szál kibomlását, az események kiteljesedését. Éppen emiatt izgatottan várom a megígért ötödik, hatodik részt.
De addig is…
Az első négy rész olyan lebilincselő olvasmány volt számomra, amit nem könnyű szó nélkül elengedni. A regényekben megjelenő spirituális világ ősi ereje mindent átjár, mindent megmozgat, és szinte mindent megkérdőjelez, amit ismerünk, hiszünk, vagy ismerni esetleg hinni vélünk.
Az nem kérdés, hogy a regényfolyam elgondolkodtató, sőt, fájdalmasan az. Önvizsgálatra késztet, és olyan kapuk mögé enged bepillantást nyernünk, amik szemléletváltásra ösztökélnek. Megrázó erejű (sablonszöveg, tudom, de ez a sorozat tényleg az). A valóságban játszódik, abban, amiben élünk, mégis alig tudunk róla valamit.
A történet egyébként olvasmányos, bár több szálon fut egyszerre, a szálak természetesen idővel összekapcsolódnak, és nem okoz nehézséget a váltás közöttük. A szerző stílusa tiszta, sallangmentes, egyenes, nyílt. Az ember-szereplők esendők, jól árnyalt karakterek, akik szerethetőek hibáikkal, gyengeségeikkel együtt. Nem feketék-fehérek. A „rosszak” is emberek, szívvel, lélekkel, a „jók” is emberek, gyarlóságokkal, vétkekkel. A fény és a sötétség angyalai és démonai pedig éppen olyanok, amilyennek elképzeljük őket, amilyennek lenniük kell, amilyenek a valóságban…
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki nem fél megismerni a körülötte lévő világ spirituális mozgató erőit, és hajlandó megpillantani a démonok valódi arcát. És ajánlom azoknak is, akik hisznek a szeretet és Isten erejében, hogy láthassák a remény útját és a mindig jelenlévő, útmutató fényt.

>!
adri30
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ajánlom ezt a fantasztikus könyvet mindazoknak, akik igazi válaszokat keresnek ebben a sokszor átláthatatlan, „mindent” tálcán kínáló világban! Nem fogod tudni letenni, ennyi csak a „baja” a könyvnek! Lendületes, izgalmas, türelmetlenül várom a következő részt!!! Mert a szellemvilág nem csak mese…


Népszerű idézetek

>!
Gorkie P

Az igazi adakozók csendben végzik a munkájukat.

311. oldal

>!
Gorkie P

– Eddig halott voltál, de most össze kell szedned a bátorságodat, hogy végre élj!

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Levi
>!
Gorkie P

A legtöbb médium boldog lenne, ha a lánya is spiritisztává válna – gondolta. De médiumnak lenni nem egyszerű dolog. Nem veszélytelen.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
>!
Gorkie P

Ha ezt most látná valaki, gondolta. A vak vezet világtalant mondás két bénára hangolva.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Bond
>!
Gorkie P

A zsaruélet összekovácsolja az embereket. Több időt töltenek együtt, mint a családjukkal.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raymond Fletcher
>!
Gorkie P

Figyeljetek a szívetekből jövő szabadság szavára!

135. oldal

>!
Gorkie P

De itt új korszak kezdődik. Új remény, új élet. Nem lehet másként.

109. oldal

>!
Gorkie P

Önzetlen, jó szándékú meglepetésnek tűnk, de Sue ismerte már annyira a Mester praktikáit, hogy tudja: semmit sem tesz érdek nélkül.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
>!
Gorkie P

Egy hatalmas, láthatatlan erők által írt, végeláthatatlan regény.

243. oldal

>!
Gorkie P

Az örökség arra való, hogy továbbadjuk, és hogy valaki megkapja és vigye magával – töprengett magában. Milyen örökség az, amit polcok rejtekén őrzünk, amit titkos üzenetekben továbbítunk, amely soha nem kerül napvilágra?

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson

A sorozat következő kötete

World War S – Spirituális világháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Jack London: Kóbor csillag
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Andy R. Cain: Az átok őrzője
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Raoul Renier: A hitehagyott
Arielle Bourtree: Angyali kísértés
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Marosi Katalin: Teddy bosszúja