A ​fekete mágia szívében (World War S – Spirituális világháború 3.) 18 csillagozás

Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Az ​évezredeken átívelő spirituális küzdelem eredményeképpen az előző rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényező, nem a titkait féltve őrző, iratait földalatti könyvtárban rejtegető, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegető és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elődeinek nem volt meg a hite és bátorsága.
Az előző rész hősei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az első afrikai születésű pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik őket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei.
John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedővel, aki ismeri az “Afrika Szentjeként” emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan… (tovább)

>!
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · Illusztrálta: Tomasovszki István

Kapcsolódó zóna

!

World War S – Spirituális világháború

8 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2020. december 12., 18:38 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

John Levi · Josh Heartley · Jake Bond · Paul Levi · Raymond Fletcher · Salome Sue Richardson


Kedvencelte 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ugyanazt a magas színvonalat kaptam, amit az első két részben. Ismét nagyon jó volt a történet, sőt, még izgalmasabb volt, mint eddig. Elképesztő csavarok voltak benne, egyáltalán nem számítottam rájuk.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.co.ke/2016/12/stephen-paul-…

>!
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · Illusztrálta: Tomasovszki István
12 hozzászólás
Szencsike P>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Izgalmas volt, kalandos, néha már túlságosan is :) Hozta az előző kötetek izgalmait, de azt hiszem még messze vagyunk az igazi megoldástól. Elég kiegyenlítettnek éreztem a küzdelem a démonok és a jók között, mindkét oldal nyert is és vesztett is, de messze még a vég.

juditti>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

A szerző izgalmas regénysorozata igazán vérpezsdítő olvasmány. Nem szűkölködik a kalandokban, és rejtélyekben. Erőssége mégsem a pörgésben rejlik, sőt, a pörgés zaklatottsága határozottan hiányzik belőle (ami nem baj), mert sokkal higgadtabb és alaposabb annál a történet vezetése, hogy csak úgy fejvesztve átroboghassunk az eseményeken. Nagyon is észnél kell lennünk olvasás közben, mert rólunk szól, és arról a világról, amiben jelenleg élünk. Nem érintőlegesen, nem felszínesen, hanem kegyetlenül mélyen.
Nem írok az egyes részekről külön, tegye ezt az, aki külön akarja ajánlani őket – én egyben ajánlom az egész sorozatot, mert szerintem úgy van értelme olvasni, ha megismerhetünk minden szálat, és átélhetjük minden szál kibomlását, az események kiteljesedését. Éppen emiatt izgatottan várom a megígért ötödik, hatodik részt.
De addig is…
Az első négy rész olyan lebilincselő olvasmány volt számomra, amit nem könnyű szó nélkül elengedni. A regényekben megjelenő spirituális világ ősi ereje mindent átjár, mindent megmozgat, és szinte mindent megkérdőjelez, amit ismerünk, hiszünk, vagy ismerni esetleg hinni vélünk.
Az nem kérdés, hogy a regényfolyam elgondolkodtató, sőt, fájdalmasan az. Önvizsgálatra késztet, és olyan kapuk mögé enged bepillantást nyernünk, amik szemléletváltásra ösztökélnek. Megrázó erejű (sablonszöveg, tudom, de ez a sorozat tényleg az). A valóságban játszódik, abban, amiben élünk, mégis alig tudunk róla valamit.
A történet egyébként olvasmányos, bár több szálon fut egyszerre, a szálak természetesen idővel összekapcsolódnak, és nem okoz nehézséget a váltás közöttük. A szerző stílusa tiszta, sallangmentes, egyenes, nyílt. Az ember-szereplők esendők, jól árnyalt karakterek, akik szerethetőek hibáikkal, gyengeségeikkel együtt. Nem feketék-fehérek. A „rosszak” is emberek, szívvel, lélekkel, a „jók” is emberek, gyarlóságokkal, vétkekkel. A fény és a sötétség angyalai és démonai pedig éppen olyanok, amilyennek elképzeljük őket, amilyennek lenniük kell, amilyenek a valóságban…
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki nem fél megismerni a körülötte lévő világ spirituális mozgató erőit, és hajlandó megpillantani a démonok valódi arcát. És ajánlom azoknak is, akik hisznek a szeretet és Isten erejében, hogy láthassák a remény útját és a mindig jelenlévő, útmutató fényt.

padamak >!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ez a kötet inkább kalandregény (WS-re hajaz), nagyon olvasmányos. És még a régmúltba is csak egyszer ugrunk vissza. Eddig ez tetszett a legjobban.

adri30>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ajánlom ezt a fantasztikus könyvet mindazoknak, akik igazi válaszokat keresnek ebben a sokszor átláthatatlan, „mindent” tálcán kínáló világban! Nem fogod tudni letenni, ennyi csak a „baja” a könyvnek! Lendületes, izgalmas, türelmetlenül várom a következő részt!!! Mert a szellemvilág nem csak mese…

M_Kincső>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Nagyon jó volt! Még sokkal izgalmasabb, mint az előző részek.
Örülök, hogy itt sem maradtak el a történelmi jelenetek, pedig én azt hittem, hogy csak a második kötet végéhez kellettek, de itt is nagyon fontosak voltak. Nagyon sok felé elágazik a regény, egy csomó szemszögből íródott, és szinte hihetetlen, ilyen rengeteg szereplő van, és mégis mindegyiket ennyire jól megismerjük, és sokukat nagyon meg is kedveljük.
És a kereszténység megint olyan szép és olyan jó helyen van ebben az egészben…

Caracal>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Nem vagyok a szavak embere (írásban sem), így nem fogok hosszas értékelést írni, de elmondható, hogy olyan sorozat eddig megjelent köteteit van szerencsém birtokolni, mely letehetetlennek bizonyult. Hiszek abban, hogy világunkban kétféle erő feszül egymásnak nap mint nap, „kicsiben” s „nagyban” is. Ez a sorozat erről szól. Aki többet akar tudni, olvassa el a köteteket, érdemes! Türelmetlenül várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Szöszmösz_Gorkie P>!

– Eddig halott voltál, de most össze kell szedned a bátorságodat, hogy végre élj!

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Levi
Szöszmösz_Gorkie P>!

A legtöbb médium boldog lenne, ha a lánya is spiritisztává válna – gondolta. De médiumnak lenni nem egyszerű dolog. Nem veszélytelen.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
Szöszmösz_Gorkie P>!

Ha ezt most látná valaki, gondolta. A vak vezet világtalant mondás két bénára hangolva.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Bond
Szöszmösz_Gorkie P>!

A zsaruélet összekovácsolja az embereket. Több időt töltenek együtt, mint a családjukkal.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raymond Fletcher
Szöszmösz_Gorkie P>!

De itt új korszak kezdődik. Új remény, új élet. Nem lehet másként.

109. oldal

Szöszmösz_Gorkie P>!

Önzetlen, jó szándékú meglepetésnek tűnk, de Sue ismerte már annyira a Mester praktikáit, hogy tudja: semmit sem tesz érdek nélkül.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
Szöszmösz_Gorkie P>!

Az örökség arra való, hogy továbbadjuk, és hogy valaki megkapja és vigye magával – töprengett magában. Milyen örökség az, amit polcok rejtekén őrzünk, amit titkos üzenetekben továbbítunk, amely soha nem kerül napvilágra?

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
1 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!

Egy hatalmas, láthatatlan erők által írt, végeláthatatlan regény.

243. oldal


A sorozat következő kötete

World War S – Spirituális világháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Szepes Mária: Corinna története
Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája
Tamási Áron: Jégtörő Mátyás
Shana E. Collins: Kezdetek (Origin)
David Mitchell: Felhőatlasz
Jack London: Kóbor csillag
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Michael Newton: Lelkünk útja IV.
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége