A ​fekete mágia szívében (World War S – Spirituális világháború 3.) 17 csillagozás

Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Az ​évezredeken átívelő spirituális küzdelem eredményeképpen az előző rész végén a Vatikán örökre megváltozott: már nem világi hatalmi tényező, nem a titkait féltve őrző, iratait földalatti könyvtárban rejtegető, botlásait és a hatalmi visszaéléseit mentegető és takargató vallásos intézmény, hanem viszonyát Istennel megújító és helyreállító, igazi keresztény misszió. Az új pápa gyökeresen átalakítja a szervezetet, amire elődeinek nem volt meg a hite és bátorsága.
Az előző rész hősei, Paul, Lylian, John és Julie Afrikába indulnak a Josh által látott profétikus álmot követve, hogy megkeressék az első afrikai születésű pápát, II. Pétert. Útjukat nem egyedül teszik meg: árnyként kísérik őket a Gadarai Démonlégió szövetségesei, a fekete mágia boszorkánymestereinek szellemiségei.
John és Julie a varázslók és mágusok feketepiacán találkozik egy fétiskereskedővel, aki ismeri az “Afrika Szentjeként” emlegetett pápát, és tud arról a faluról, ahol a világtól visszavonultan… (tovább)

>!
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · Illusztrálta: Tomasovszki István

Kapcsolódó zóna

!

World War S – Spirituális világháború

7 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2020. december 12., 18:38 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jake Bond · John Levi · Josh Heartley · Paul Levi · Raymond Fletcher · Salome Sue Richardson


Kedvencelte 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ugyanazt a magas színvonalat kaptam, amit az első két részben. Ismét nagyon jó volt a történet, sőt, még izgalmasabb volt, mint eddig. Elképesztő csavarok voltak benne, egyáltalán nem számítottam rájuk.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.co.ke/2016/12/stephen-paul-…

>!
Articity, Budapest, 2016
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158032520 · Illusztrálta: Tomasovszki István
12 hozzászólás
Szencsike P>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Izgalmas volt, kalandos, néha már túlságosan is :) Hozta az előző kötetek izgalmait, de azt hiszem még messze vagyunk az igazi megoldástól. Elég kiegyenlítettnek éreztem a küzdelem a démonok és a jók között, mindkét oldal nyert is és vesztett is, de messze még a vég.

juditti>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

A szerző izgalmas regénysorozata igazán vérpezsdítő olvasmány. Nem szűkölködik a kalandokban, és rejtélyekben. Erőssége mégsem a pörgésben rejlik, sőt, a pörgés zaklatottsága határozottan hiányzik belőle (ami nem baj), mert sokkal higgadtabb és alaposabb annál a történet vezetése, hogy csak úgy fejvesztve átroboghassunk az eseményeken. Nagyon is észnél kell lennünk olvasás közben, mert rólunk szól, és arról a világról, amiben jelenleg élünk. Nem érintőlegesen, nem felszínesen, hanem kegyetlenül mélyen.
Nem írok az egyes részekről külön, tegye ezt az, aki külön akarja ajánlani őket – én egyben ajánlom az egész sorozatot, mert szerintem úgy van értelme olvasni, ha megismerhetünk minden szálat, és átélhetjük minden szál kibomlását, az események kiteljesedését. Éppen emiatt izgatottan várom a megígért ötödik, hatodik részt.
De addig is…
Az első négy rész olyan lebilincselő olvasmány volt számomra, amit nem könnyű szó nélkül elengedni. A regényekben megjelenő spirituális világ ősi ereje mindent átjár, mindent megmozgat, és szinte mindent megkérdőjelez, amit ismerünk, hiszünk, vagy ismerni esetleg hinni vélünk.
Az nem kérdés, hogy a regényfolyam elgondolkodtató, sőt, fájdalmasan az. Önvizsgálatra késztet, és olyan kapuk mögé enged bepillantást nyernünk, amik szemléletváltásra ösztökélnek. Megrázó erejű (sablonszöveg, tudom, de ez a sorozat tényleg az). A valóságban játszódik, abban, amiben élünk, mégis alig tudunk róla valamit.
A történet egyébként olvasmányos, bár több szálon fut egyszerre, a szálak természetesen idővel összekapcsolódnak, és nem okoz nehézséget a váltás közöttük. A szerző stílusa tiszta, sallangmentes, egyenes, nyílt. Az ember-szereplők esendők, jól árnyalt karakterek, akik szerethetőek hibáikkal, gyengeségeikkel együtt. Nem feketék-fehérek. A „rosszak” is emberek, szívvel, lélekkel, a „jók” is emberek, gyarlóságokkal, vétkekkel. A fény és a sötétség angyalai és démonai pedig éppen olyanok, amilyennek elképzeljük őket, amilyennek lenniük kell, amilyenek a valóságban…
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, aki nem fél megismerni a körülötte lévő világ spirituális mozgató erőit, és hajlandó megpillantani a démonok valódi arcát. És ajánlom azoknak is, akik hisznek a szeretet és Isten erejében, hogy láthassák a remény útját és a mindig jelenlévő, útmutató fényt.

padamak>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ez a kötet inkább kalandregény (WS-re hajaz), nagyon olvasmányos. És még a régmúltba is csak egyszer ugrunk vissza. Eddig ez tetszett a legjobban.

adri30>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Ajánlom ezt a fantasztikus könyvet mindazoknak, akik igazi válaszokat keresnek ebben a sokszor átláthatatlan, „mindent” tálcán kínáló világban! Nem fogod tudni letenni, ennyi csak a „baja” a könyvnek! Lendületes, izgalmas, türelmetlenül várom a következő részt!!! Mert a szellemvilág nem csak mese…

Caracal>!
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében

Nem vagyok a szavak embere (írásban sem), így nem fogok hosszas értékelést írni, de elmondható, hogy olyan sorozat eddig megjelent köteteit van szerencsém birtokolni, mely letehetetlennek bizonyult. Hiszek abban, hogy világunkban kétféle erő feszül egymásnak nap mint nap, „kicsiben” s „nagyban” is. Ez a sorozat erről szól. Aki többet akar tudni, olvassa el a köteteket, érdemes! Türelmetlenül várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Gorkie P>!

– Eddig halott voltál, de most össze kell szedned a bátorságodat, hogy végre élj!

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Levi
Gorkie P>!

Az igazi adakozók csendben végzik a munkájukat.

311. oldal

Gorkie P>!

A legtöbb médium boldog lenne, ha a lánya is spiritisztává válna – gondolta. De médiumnak lenni nem egyszerű dolog. Nem veszélytelen.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
Gorkie P>!

Ha ezt most látná valaki, gondolta. A vak vezet világtalant mondás két bénára hangolva.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Bond
Gorkie P>!

Figyeljetek a szívetekből jövő szabadság szavára!

135. oldal

Gorkie P>!

A zsaruélet összekovácsolja az embereket. Több időt töltenek együtt, mint a családjukkal.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raymond Fletcher
Gorkie P>!

De itt új korszak kezdődik. Új remény, új élet. Nem lehet másként.

109. oldal

Gorkie P>!

Az örökség arra való, hogy továbbadjuk, és hogy valaki megkapja és vigye magával – töprengett magában. Milyen örökség az, amit polcok rejtekén őrzünk, amit titkos üzenetekben továbbítunk, amely soha nem kerül napvilágra?

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
1 hozzászólás
Gorkie P>!

Önzetlen, jó szándékú meglepetésnek tűnk, de Sue ismerte már annyira a Mester praktikáit, hogy tudja: semmit sem tesz érdek nélkül.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salome Sue Richardson
Gorkie P>!

Egy hatalmas, láthatatlan erők által írt, végeláthatatlan regény.

243. oldal


A sorozat következő kötete

World War S – Spirituális világháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Szemán Zoltán: Az elfeledett világ
On Sai: Szürke szobák
Bánki Éva: Elsodort idő
A. O. Esther: Az Életfa
P. Vörös Panni: A kezdet peremén
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Farkas Bíborka: Druidaösvény