A ​csend kezdete (World War S – Spirituális világháború 1.) 64 csillagozás

Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Stephen ​Paul Thomas sodró lendületű, izgalmas regénye a démoni megszállás évezredeken átívelő történetének megdöbbentően hiteles krónikája. Hátborzongató követni a sötétség erőinek munkáját az emberi történelmen keresztül, és ahogy ez a harc már egyre kevésbé marad rejtett és okkult: a szellemvilág a fizikai valóság uralmára tör.

Julie Bond, a pszichológus, a halálközeli élemények kutatója szembesül először ezzel, amikor megszerzi első bizonyítékát a lélek testenkívüléségéről. Josh, ez a különleges és intelligens, szívátültetett fiú bevezeti őt egy olyan világba, amely túlmutat a tudományon. Keith, a pszichiáter barátja másképpen lépi túl az emberi élet határait: klienseket vezet vissza előző életükbe. Míg Julie a tudomány oldalán áll, Keith-t a szellemvilág vonzza: mindketten Josh tapasztalataira éhesek.

De nem csak ők: fekete seregek gyülekeznek a horizonton, mert Josh számukra is fontos. Bárkit felhasználnak, hogy közelebb kerüljenek a fiúhoz – befolyásolják,… (tovább)

>!
Articity, Budapest, 2015
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638998545 · Illusztrálta: Stephen Paul Thomas

Kapcsolódó zóna

!

World War S – Spirituális világháború

8 tag · 23 karc · Utolsó karc: 2018. november 22., 07:17 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

John Levi · Josh Heartley · Julie Bond · Benet Heartley · Dr. Kenneth Walsh · Joe Richardson · Karnelo · Kathy Richardson · Linda Heartley · Martha Simonsen · Paul Levi · Robert Martens · Salome Sue Richardson · William Ridmoore


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Érdekes egy regény ez – nem elég rossz ahhoz, hogy egy ízes félcsillagost írjak belőle, de nem is elég jó ahhoz, hogy az egekig magasztaljam.
Stephen Paul Thomas (továbbiakban SPT) az a fajta író, akinek van némi tehetsége, de pénze meg aztán tényleg sok van, úgyhogy írói ambíciói beteljesítéséhez rögtön létre is hoz egy saját kiadót, belefeccöli a pénzt a reklámba, stb…Kár, hogy pont a szerkesztőn spórolt, mert amikor egy oldalon háromszor jön szembe velem ugyanaz a durva helyesírási hiba, akkor ölni tudnék.
A történet, és a több szálon futó cselekmény elég jó és izgalmas ahhoz, hogy fenntartsa az érdeklődést, ez a regénynek határozottan az erősségei közé sorolható. Az is dicséretes, hogy az írói stílus is alakul, egyre jobb lesz a könyv vége felé. A karakterekkel már nem vagyok ennyire kibékülve. SPT hiába élt meg már nem egy és nem két évtizedet, a nőkről annyit sikerült megállapítania, hogy egyfajta furcsa, impulzív lények, akik a logika teljes hiányát mellőzik, és váratlan dühkitöréseik vannak minden különösebb ok nélkül. Köszi Stephen, köszi, de tényleg.
Vannak továbbá azok a kisebb hibák, amiket egy google kereséssel ki lehetett volna küszöbölni, mint pl. hogy a pszichiáter gyógyszert ír fel, és nem hipnotizál, illetve hogy nincs a világon olyan kardiológus, aki a szívmonitoron látható egyenes vonalat defibrillálná.
De ami a legjobban zavart a könyvben: nem tudtam eldönteni, hogy akkor ez most egy fantasy, aminek a világában vannak bizonyos szabályok, vagy az író ezeket komolyan gondolja. Mindkettő mellett tudnék érveket felhozni, de a tutit csak SPT tudná megmondani. Amennyiben komolyan gondolja, akkor viszont vannak naggggyon gáz dolgok a regényében, mint pl:
– mindenki, aki nem keresztény hitű, az gonosz démonokat szolgál, csak meg van tévesztve
– SPT hisz a sátánista-zsidó illuminati összeesküvéselméletben
– SPT komolyan gondolja, hogy létezik olyan csaj a világon, aki meglát egy tetoválást egy fickón, és azonnal összefekszik vele, majd az ezt követő házassági ajánlatot is lelkesen elfogadja.

Összegezve: Messze nem hibátlan, de olvastatja magát. Én kíváncsi vagyok a következő részre, de ha egy mód van rá, ingyen szeretnék hozzájutni. :D

156 hozzászólás
Cicu>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

„Ha a démonok felnyitják az emberek harmadik szemét, akkor elkezdődött…”

Ha egy szóval akarnám kifejezni az érzéseim a könyvvel kapcsolatban, akkor pusztán annyit írnék, hogy IMÁDTAM! ♥
Teljesen magával ragadott a történet, beszippantott, megvett magának.

A jó és a rossz örök harca, a Menny és a Pokol háborúja. Háború a győzelemért, az emberi lelkekért.

Ennyi izgalmat és rejtélyt egy könyvbe: egy különleges, gyilkosság, egy rejtélyes baleset, reinkarnáció, lélekvándorlás, hipnózis, ördögűzés.
Istentelenül jó volt! Olvasmányos és izgalmas.
Engem Tarantino filmjeire emlékeztet a regény, mert az események a sorrendiség és a több szálon futó cselekmény folyamatosan fenntartják az izgalmat, hogy vajon most mi következik, vajon mi fog történni.
Egyszóval zseniális! :)
El sem hiszem, hogy október-novemberig kell várnom a folytatásra!

Borító: 5/5
Történet: 5/5
Karakterek: 5/5

3 hozzászólás
Gorkie>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

A borító egyszerűen csodaszép! Hihetetlenül jól néz ki!
Annyi minden van ebben a könyvben, hogy nehéz lenne felsorolni. Teljesen magával ragadott.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.com/2016/12/stephen-paul-th…

2 hozzászólás
Rhyen>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Végre! Végre egy olyan magyar kortárs szerző, akinek imádtam a könyvét! Csípjetek meg, hátha álmodok. A borító és az alapötlet megnyert magának, bár bevallom, kezdetben úgy álltam hozzá, hogy úgysem fog tetszeni, ezért meglepődtem, mikor pozitívan csalódtam.
Nagyon tetszik a történet és a hangulat, a rengeteg szál szép lassan összefonódik, az író ügyesen csűri-csavarja a cselekményt. Örülök, hogy vallásról van szó, és mégsem szélsőséges: egyelőre nem akar megtéríteni (minden olyan könyv taszít, melyben vallás, spiritualitás vagy efféle dolog van), de nem is pocskondiázza az egyházat. Egyszerűen jó volt olvasni.
Persze vannak negatívumok is. Leginkább a vérszegény párbeszédek zavartak, melyek fölött szemet lehet hunyni a cselekmény izgalmassága miatt, de néha elég kellemetlenül éreztem magam, mikor erőltetetten vagy színpadiasan próbálták a számba rágni, hogy mi is történt voltaképpen. Úgy hiszem, ez még változhat a jövőben. Hasonlóan zavaró tényező volt a sok helyesírási hiba. Ami már egyéni szocprobléma, az az volt, hogy nekem nagyon lassan indult be a történet, nehezen ragadott meg, amiből az is következik, hogy egyszer félreraktam, utána pedig csigalassúsággal haladtam. Persze az utolsó kb. 150 oldalt egyszerre el tudtam olvasni, ott már nagyon tetszett.
Csak annyit tudok mondani az írónak és a kiadónak, hogy köszönöm. Élmény volt. Remélem mihamarabb sikerül megszereznem a folytatást.

36 hozzászólás
Vincent>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Nekem nagyon tetszett a könyv, durván jó!
A cselekmény könnyen követhető, annak ellenére hogy több szálon fut! Látszik hogy az író mindennek alaposan utánanézett. Vigyázni kell a könyvvel, mert ha egyszer elkezdi az ember olvasni, nem tudja letenni! (én például reggel kezdtem, és estére be is fejeztem) Végig fentartja a figyelmet, izgalmas, fordulatokban gazdag. Mikor befejeztem egyetlen dolog miatt voltam szomorú, hogy miért nincs még kint a folytatás. A külsejére áttérve, a boritó igényes, nagyon jó kézbevenni. Nagyszerű könyvnek tartom, és mindenkinek szívből ajánlom!

1 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Első olvasásom az írótól. Nem voltak elvárásaim, egyrészt, mert ajándék nyeremény könyvnek ne nézd a fogát :) másrészt pedig, mindenevő vagyok :)
Nagyon érdekes történet, akár valós, akár fikció. szerintem nincs jelentősége
Az egész regényt átszövi egy rejtély, ami az én emberi elmém számára egyenlőre mindenképpen felfoghatatlan, mégis érdekes. Megjelenik egy valós család, Heartley-ék személyében, akik elszenvedik az autóbalesetet. Ekkor kezd kibontakozni az egész misztikum. Egyébként a halálközeli élményekről is van sok film, ami boncolgatja a témát, de nekem mindenképpen félelmetes. pl. mikor valaki kívülről nézi saját magát, ahogy küzdenek érte az orvosok, majd visszaidéz minden párbeszédet, ami a műtőben zajlott

A pszichológusnő Julie nagyon szimpatikus volt, a barátja Keit – pszichiáter – már kevésbé.
Féltem a gonosz szereplőktől, mint Karneló, Kenneth Walsh, Vrangol…időnként nem tudtam átlátni ki mit is akar elérni, számomra ez a vallási fanatizmus még homályos terület. Sok a bibliai utalás (Nem is hallottam ilyenről, hogy Judit könyve, már ezért érdemes volt elolvasni :)
De szerintem egy olvasást mindenképpen megér!

1 hozzászólás
mdmselle I>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Mivel az olvasásom idején már két kötet jelent meg a sorozatból, és mivel szorosan összefüggenek, úgy a második kötethez írt értékelésem tartozik ide is:
http://moly.hu/ertekelesek/1942774

Repesve várom a harmadikat :-)

Szencsike P>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Mikor megjelent, azonnal felkaptam a fejemet, mert a téma rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Nem merültem bele nagyon a természetfelettivel foglalkozó (szak)irodalmakba, de ez a misztikus világ és ezek ábrázolásai (bár leginkább a könnyedebb ábrázolásai) mindig is vonzottak. Nem tudtam, hogy mire számítsak a könyvvel, hogy mennyire lesz „durva” az angyal-démon harc, de tényleg vártam, hogy elolvashassam. Sokszor gondolkodom a mi lenne, ha… kérdésen, ha egy-egy ilyen sztorival találkozok, hogy vajon mennyire valóságosak, vagy mennyire válhat valóssá. Ha léteznek is magasabb erők, nem tudom, mi lenne a jobb, ha békén hagynának minket vagy se…
Nekem az volt végig az érzésem, hogy ez egy tipikus bevezető kötet. Bemutatta főszereplőket, a világot és a következő könyvekben jöhet a zúzás. Jó az ötlet, jók a szereplők is, az biztos, hogyha valakit elkap, akkor könnyen végig lehet olvasni.
Fura, de leginkább démonok és a hozzájuk köthető szereplők eseményei tetszettek, mert valahogy őket sokkal meggyőzőbbnek éreztem, mint a pozitív szereplőket, valahogy ők túlságosan is egysíkúak, a gonoszok meg mindig mutattak valami „extrát” is magukból. Persze, a jó oldalnak drukkolok, de az ő száluk – most még – kevésbé kötött le , de meglátjuk a folytatásokat is.

1 hozzászólás
balage P>!
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete

Izgalmas, pörgős, a figyelmet végig fenntartja. Keresztényként különösen ajánlott könyv, de nem keresztényeknek is szórakoztató, szerintem :).

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

(…) az ajándék szinte az egyik legjobb dolog, amit az ember kitalált a Földön.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ajándék
4 hozzászólás
Cicu>!

A szeretet nem személyválogató. Főleg nem a testvéri szeretet.

138. oldal

Cicu>!

Ha a démonok felnyitják az emberek harmadik szemét, akkor elkezdődött…

1 hozzászólás
Cicu>!

A lélek határtalan, és nem kötött a testhez.

184. oldal

Cicu>!

– A mondás is azt tartja: nincsenek véletlenek!

58. oldal

Gorkie>!

A kobold nálam csak éhen dögölhet. Valahol ott rohad majd a hullája az egyik sarokban. A végén manógyilkossággal vádolnak meg.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Levi
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

World War S – Spirituális világháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hernád Péter: Hollóember
Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja
Frank E. Peretti: Ez élet sötétsége
Sarwat Chadda: Az ördög csókja
William Morgenthaler: A vezér és a pusztító
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Arielle Bourtree: Angyali kísértés
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
Andy R. Cain: Az átok őrzője
T. C. Lang: A Lámpás nyomában