Az ​ezüst kéz (Albion dala 2.) 33 csillagozás

Stephen Lawhead: Az ezüst kéz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Bánfáith próféciája továbbra is vészterhes jövendőt jósol Albionnak. Az Édenkert Háborújá-ban megismert Lewis (Llew) rádöbben, hogy saját és egykori barátjának, Simonnak (Siawn Hy) a kelta legendák Másik Világában való jelenléte a párhuzamosan létező világok egyensúlyát fenyegeti, ezért elhatározza, hogy Simont bármi áron, de visszakényszeríti az elhagyott saját világukba. Tegid, a bruida azonban megérteti vele, hogy küldetése van Albion földjén: mint Ollathir mágikus erejű awen-jének birtokosa, s mint Meldryn Mawr bajnoka, ő a legalkalmasabb, hogy a halott Arany Királyt kövesse a trónon. Meldron herceg azonban, Simon által megfertőztetvén a kelta társadalomban eladdig ismeretlen örökletes királyság eszméjétől, az ősi szentségeket és szokásjogot lábbal tiporva magához ragadja a hatalmat. Hitszegő módon megkaparintja a királyság jelvényeit és Albion Dalának köveit. Vérbe és tűzbe borítja a hajdanvolt Édenkertet, leigázza a fejedelemségeket, gonoszsága mérgezi a vizeket és a… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 1998
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630764067 · Fordította: Rézműves Zoltán

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Arianrhod MP
Stephen Lawhead: Az ezüst kéz

Ebben a részben részben beteljesedik a jóslat, Lewis, aki immár Llew – a velszi mítoszok szerint az egyik isten, – folytatja hódító körútját Albionban, és legyőzi a gonoszt. Na azért nem teljesen, hisz tudjuk, a gonosz nem kiírthatatlan.
Llew istenekkel találkozik, elnyeri támogatásukat, és elfelejti – mint Michael Ende Barnabása a Végtelen történetben – a saját világát, saját életét. Már nem számít neki más, csak Albion, az új város, melyet a tó közepén, erdők és hegyek közt épít fel a barátaival, és persze a szerelme.
Llew nemcsak istenné válik, amiről egyelőre még maga sem tud, hanem istenek segítik a működését: a Hollóharcosok, Bran szent madarának jelképei, vagy Daghda isten, a kelta pantheon főistene.
Annyi kelta – ír és velszi – mítosz szövi át a történetet, hogy a sok jelkép jelentését nem is vagyunk képesek utánaolvasás nélkül kibogozni. Már ha érdekel, és ki akarjuk. De nem szükséges, a tündérmese a szimbólumok megértése nélkül is magával ragad.

>!
KatieV
Stephen Lawhead: Az ezüst kéz

Jó pörgős kötet, bár vannak benne néhol lassú részek, és a visszaemlékezősdi/magyarázósdi pár helyen elég unalmas, főleg ha az ember közvetlenül az első kötet után olvassa. A történet viszont nagyon jó, izgalmas, kíváncsi leszek a folytatásra.


A sorozat következő kötete

Albion dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Raymond E. Feist: Tündérmese
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Patrick J. Morrison: A Holló hatalmában
Kerstin Gier: Emerald Green
Wendy Mass: The Last Present
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona