Wolves ​of the Calla (The Dark Tower 5.) 10 csillagozás

Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla Stephen King: Wolves of the Calla

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Roland ​Deschain and his ka-tet are bearing southeast through the forests of Mid-World, the almost timeless landscape that seems to stretch from the wreckage of civility that defined Roland's youth to the crimson chaos that seems the future's only promise. Readers of Stephen King's epic series know Roland well, or as well as this enigmatic hero can be known. They also know the companions who have been drawn to his quest for the DarkTower: Eddie Dean and his wife, Susannah; Jake Chambers, the boy who has come twice through the doorway of death into Roland's world; and Oy, the Billy-Bumbler. In this long-awaited fifth novel in the saga, their path takes them to the outskirts of Calla Bryn Sturgis, a tranquil valley community of farmers and ranchers on Mid-World's borderlands. Beyond the town, the rocky ground rises toward the hulking darkness of Thunderclap, the source of a terrible affliction that is slowly stealing the community's soul. One of the town's residents is Pere Callahan,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Hodder & Stoughton, London, 2017
770 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444723489
>!
Pocket Books, New York, 2006
932 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781416516934
>!
Hodder & Stoughton, London, 2005
640 oldal · keménytáblás · ISBN: 0340827157

5 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Szentinel>!
Stephen King: Wolves of the Calla

Kábé ugyanazt érzem, mint a „Varázsló és üveggömb” esetében. Az eleje és a vége zseniális, de a kettő közötti rész olvasása közben többször is eszembe jutott, hogy letegyem a könyvet. Itt azonban volt egy további probléma is: apróbb cselekménymódosításokkal sokkal jobb lehetett volna az „A calla farkasai”.

Ha az első todash később történik; ha a farkasok támadása után zajlik le a következő részre való felkészítés, és nem közben ugrálva a világok között; ha Callahan atya és a többi lakos sztorija nem ennyire elnyújtott és hossszúúúúú; ha a csata a farkasokkal hosszabb lett volna. Mert azért több, mint hatszáz oldalt elolvasni alig tíz oldalnyi csatáért (de lehet, hogy még annyi se volt) szerintem rossz döntés az író részéről.

Tökéletesen megértem, hogy miért érezte több rajongó is, hogy az első négy és az utolsó három rész között volt egy töréspont. Itt King olyan történetvezetési mechanizmusokat vetett be, amelyek a feszültség fokozása helyett altatják a figyelmet, és sok olyan szereplőnek van a sztorija részletezve, akik nem biztos, hogy érdeklik az olvasót.

Amikor a farkasok felbukkantak alaposan elmosolyodtam, három okból:
– úgy néznek ki, mint Dr. Doom, a Fantasztikus Négyes egyik nagy ellenfele.
– fénykardokat forgatnak.
– egy „cikesz” nevű repkedő bombát vetnek be.
Nem tudom, King mit szív, de én is kérek. A sztoriban egyébként több utalás is van más szerzők műveire is. A robotok behozásával megnőtt a sci-fis hangulat, ismét kapunk apró Watership Down utalásokat, itt érezhető leginkább, hogy King saját regényei világát fűzte össze a sorozattal, az egész callás rész A hét mesterlövész újramesélése, valamint Robert A. Heinlein Ajtó a nyárba című regénye is kap egy kis tisztelgést.

A befejezést sikerült olyan izgalmasan megírnia, hogy muszáj azonnal kézbe vennem a „Susannah dalát”. Szerencsére se nekem, se az angolszász olvasóknak nem kellett sokat várni az új részre. King gyorsan folytatta a mesét, melyben hőseink közelebb érnek a Sötét Toronyhoz.

Összegezve tehát ez a sorozat eddigi leggyengébb darabja, legalábbis sz.v.sz. Nagyon túlírt, a cselekményt kicsit máshogy is elő lehetett volna adni, és lehetett volna hosszabb is a végső harc. Ezeket leszámítva érezhető, hogy King már előkészíti a befejezést. Így hát úgy döntöttem, hogy követem. Mindent félreteszek addig, amíg el nem értem Rolandékkal a Sötét Toronyhoz.

Viktoria_Agnes_Takacs P>!
Stephen King: Wolves of the Calla

Pere Callahan tortenete nagyon jol sikerult. Mondhatni, regeny a regenyben volt ez is, bar kicsit kevesbe osszeszedetten es koncentraltan. Ujabb szalakkal bovult a mar eddig sem aprocska tortenet, kezd lassan igazi pokhalova valni. Erdekes volt a gyerekrablo szornyek alapotlete, bar a vegkifejlet nem volt nagyon meglepo.

ujhelyiz P>!
Stephen King: Wolves of the Calla

A harcos egyre közelebb kerül a Sötét Toronyhoz, ami mindenre hatással van. Továbbra is abszurd, rémisztő szituációkon megy keresztül társaival együtt, miközben próbál megmenteni mindenkit, akit lehetséges, miközben feszegeti a világa és a mi világunk közötti határokat.

Érdekes, de kissé egyszerű és kiszámítható a történet. Ráadásul a végén egyes magyarázatok az előzmények ismeretében nem érthetőek (pl. honnan tudja egy szereplő, amit elmagyaráz a többieknek).

Összességében, a sorozatnak biztosan nem a legerősebb tagja, az első három (vagy négy?) kötet sokkal ragaszkodik egy hangulathoz, amit itt ugyan ismétel, de keveset ad hozzá. Azért a folytatást el fogom olvasni, de félek tőle, hogyan akarja a végén lezárni az eseményeket úgy, hogy legyen füle és farka…

Ildiko_Lengyak>!
Stephen King: Wolves of the Calla

Ennél a könyvnél világossá vált, mennyire ócska a memóriám. Ugyanis korábban már olvastam a Calla farkasait, de nem emlékeztem rá, hogy benne van Callahan. :D (Meg amúgy arra sem, hogy van egy chap.)


Népszerű idézetek

Noro>!

Once he’d read a novel called The Door Into Summer, by…who? One of the science-fiction guys he was always dragging home from the library, one of his old reliables, perfect for the long afternoons of summer vacation. Murray Leinster, Poul Anderson, Gordon Dickson, Isaac Asimov, Harlan Ellison…Robert Heinlein.

Part Three: The Wolves, Chapter I: The Dogan (part one)

Noro>!

Jake held the book out wordlessly. Callahan took it. Almost snatched it.
“’Salem’s Lot,” he read. “A novel by Stephen King.” He looked up at Eddie, then at Jake. “Heard of him? Either of you? He’s not from my time, I don’t think.”

Epilogue: The Door Way Cave

Noro>!

To the left of the platform was a round stage with seven men on it, all dressed in white shirts, blue jeans, and sashes. Eddie recognized the instruments they were holding, and although the mandolin and banjo made him think their music would probably be of the shitkicking variety, the sight of them was still reassuring. They didn’t hire bands to play at human sacrifices, did they? Maybe just a drummer or two, to wind up the spectators.

Part Two: Telling Tales, Chapter I: The Pavillion

Noro>!

Callahan said, “Do you know how folks say, ‘We’re not in Kansas anymore, Toto?’ ”
“The phrase has some vague resonance for us, sugar, yes,” Susannah said dryly.

Part Two: Telling Tales, Chapter IV: The Priest's Tale Continued


A sorozat következő kötete

The Dark Tower sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: The Passage
Peter Clines: 14 (angol)
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Benjamin Percy: Red Moon
Anne Rice: The Vampire Lestat
Dan Wells: Over Your Dead Body
Ransom Riggs: Library of Souls
Victor LaValle: The Changeling
Joe Hill: NOS4A2 (angol)