Wizard ​and Glass (The Dark Tower 4.) 7 csillagozás

Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass Stephen King: Wizard and Glass

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Part IV of an epic quest. Roland the Gunslinger and his followers have to contend with a sentient monorail intent on killing itself and taking them with it. While seeking to return to the Path of the Beam that will lead them to the Dark Tower, Roland tells his friends a story about the tragic loss of his first love, Susan Delgado.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Hodder & Stoughton, London, 2012
846 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444723472
>!
862 oldal · ISBN: 0340829788 · Illusztrálta: Dave McKean
>!
Signet, 2003
752 oldal · ISBN: 0451210875

3 további kiadás


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Szentinel
Stephen King: Wizard and Glass

Ez a regény nagyon megosztó volt. Az „életem egyik legjobb könyve” és a „legtúlírtabb vacak”-ig mindent mondanék rá. Az első fejezetek zseniálisak voltak. Roland talán az egyik legőrültebb – és egyben legmenőbb – karakter, akiről valaha olvastam, melyet bizonyít a Blaine és közte lejátszódó párbeszéd. A rébuszpárbaj lezárása is zseniális, komolyan mondom, nekem eszembe nem jutott volna soha az életben, hogy ezt vessem be a vonat ellen. Eddie is nagyot nőtt a szememben, bár eddig is szimpatikus volt.

A történet ezek után nagyon lassan folyik tovább, illetve vissza. Roland elmeséli a múltja legsokkolóbb élményét, ami egészen az hatszáz-harminchatodik oldalig tartott. Itt éreztem, hogy King nagyon túlírta ezt a részt. Ha csak Rolandékról és Susanről (esetleg Rheáról) lett volna szó, akkor nem éreztem volna unalmasnak, de az író több más, a cselekmény szempontjából lényegtelen karakternek is szentelt egy csomó oldalt, nem is beszélve az állandó hangulatkeltésről. Én mondom, gyanús, ha egy regény vastagabb hatszáz oldalnál, mert ez azt jelenti, hogy a szelektálás nem sikerült épp a legjobban. Ezért a hibáért egyébként ő maga is bocsánatot kér az utószóban, ami kedves tőle. Meg is bocsátottam neki.

A regény utolsó nagy fejezete pedig már ismét zseniális volt. Az Oz, a nagy varázslót beletenni pedig szintén remek húzás volt, és sikerült elég „kingesen” megoldani. Roland megmutatta a társainak, miért nem tud megbocsátani magának, én pedig roppant aranyosnak tartottam, hogy a társai még hozzá is bújtak, hogy ne érezze annyira rosszul magát. Valszeg' én is megveregettem volna a hátát a csórikámnak. Szegény Rolcsi.

Összességében egy jó olvasmány volt, de az előzőt jobban kedveltem. Nagy reményeket fűzök a Wolves of the Callához, igaz, nem mostanában fogok visszatérni a Sötét Torony világába.

>!
Ildiko_Lengyak
Stephen King: Wizard and Glass

Ez most annyira nem tetszett. Bár a Blaine-ről szóló rész pörgős és izgalmas, a visszatekintős fejezeteket ezzel szemben kifejezetten vontatottnak tartottam. És nem volt benne elég Oy. :P

>!
Viktoria_Agnes_Takacs P
Stephen King: Wizard and Glass

Picit tulsagosan el volt ez nyujtva, amolyan Kingesen. A kevesebb tobb lett volna talan. A regeny a regenyben motivum tetszett, erdekes megoldas ahelyett, hogy valami prequelt irt volna hozza. Erdekes, ahogy a nevekkel jatszik, Susan, Susannah, bar nem hiszem, hogy a ket karaktert valami kozos sikra futtatna ki.

>!
ujhelyiz P
Stephen King: Wizard and Glass

Mostanra tényleg elmerültem ebben a titokzatos világban. Mind Roland visszatekintése, mind a főszál folytatása jó; a titokzatos kapcsolat a mi világunk és a misztikus világ között egyre „furcsább”. Tényleg tetszett, és kíváncsi vagyok a folytatásra is…


A sorozat következő kötete

The Dark Tower sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. R. Carey: The Girl With All the Gifts
Dean Koontz: Phantoms
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Susan Ee: World After
James Dashner: The Death Cure
Michael Crichton: Jurassic Park (angol)
Marissa Meyer: Cress (angol)
Patrick Ness: Monsters of Men
Dan Wells: Ruins
Sophie Jordan: Uninvited