Night ​Shift 7 csillagozás

Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift Stephen King: Night Shift

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Never trust your heart to the New York Times bestselling master of suspense, Stephen King. Especially with an anthology that features the classic stories „Children of the Corn,” "The Lawnmower Man," „Graveyard Shift,” "The Mangler," and „Sometimes They Come Back”-which were all made into hit horror films.

From the depths of darkness, where hideous rats defend their empire, to dizzying heights, where a beautiful girl hangs by a hair above a hellish fate, this chilling collection of twenty short stories will plunge readers into the subterranean labyrinth of the most spine-tingling, eerie imagination of our time.

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
Anchor, New York, 2011
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780307743640
>!
Anchor, 2008
368 oldal · ISBN: 9780385528849
>!
Hodder & Stoughton, London, 2007
488 oldal · ISBN: 9780340952672

7 további kiadás


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Kovács_Heni>!
Stephen King: Night Shift

A novelláskötet rosszul nyit, mert az első két elbeszélés központi témája tulajdonképpen megegyezik, és az ember már az elején megijedhet, vajon milyen gyakran ismétlődnek majd ugyanazok a jelenetek – hiszen a horrornak is megvan a maga kliséje, pláne King esetén –, de összességében nincs meghatározott irányvonal. A természetfeletti lények és az életre kelt tárgyak persze vissza-visszatérnek időnként, ám előfordul egy-két olyan novella is, amelyben semmiféle misztérium nincs, tehát nem egyértelmű, mi alapján válogatták össze az írásokat. Talán benyúltak King fiókjába és találomra kihúzták őket.

Persze, akad benne néhány gyengén sikerült és kifejezetten unalmas novella is, mint a legtöbb gyűjteményben általában, de összességében jó kis gyűjtemény ez, olyan kiemelkedő darabokkal, mint A kukorica gyermekei, A mángorló vagy A mumus. Ha nem tudnám, hogy King írta őket, akkor is rá tippelnék elsőnek, annyira jellegzetes darabok, a stílusát majdhogy lehetetlen összetéveszteni mással. A Different seasons-el majdnem egyszerre olvastam, de egyértelműen ez a válogatás nyeri a versenyt.

A kötet eredeti megjelenése egyébként a 70-es évek végére esett, amikor King még a pályája elején járt, és nagyon érezhető, hogy sok-sok későbbi regényét ezekből a novellákból kiindulva írta meg.

entropic P>!
Stephen King: Night Shift

Nagyon vegyes. Van a novellák között rettenetes gagyi és zseniális írás is. Nagy kár, hogy King sokat ismétli önmagát. Nem hiszem, hogy 20 novella között kell 2-2 írás a tériszonyról, a gonosz által megszállt városokról vagy az önálló életre kelt gépekről. Ez így kissé unalmas.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

VERDI>!

Let's talk, you and I. Let's talk about fear.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: The City of Mirrors
Sarah Lotz: The Three
Benjamin Percy: Red Moon
Dean Koontz: Phantoms
Dean Koontz: The Dead Town
H. G. Wells: The Island of Doctor Moreau
Peter Clines: 14 (angol)
Frank Herbert: The White Plague
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: The Strain
Benjamin Percy: The Dead Lands