Lisey's ​Story 3 csillagozás

Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story Stephen King: Lisey's Story

Lisey Debusher Landon lost her husband Scott two years ago, after a twenty five year marriage of the most profound and sometimes frightening intimacy. Lisey knew there was a place Scott went – a place that both terrified and healed him, could eat him alive or give him the ideas he needed in order to live. Now it's Lisey's turn to face Scott's demons, Lisey's turn to go to Boo'ya Moon. What begins as a widow's effort to sort through the papers of her celebrated husband becomes a nearly fatal journey into the darkness he inhabited.
Perhaps King's most personal and powerful novel ever, Lisey's Story is about the wellspings of creativity, the temptations of madness, and the secret language of love.

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Hodder & Stoughton, London, 2021
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781529385212
>!
Hodder & Stoughton, London (United Kingdom), 2011
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444707892 · ASIN: 1444707892
>!
Gallery Books, New York, 2008
528 oldal · ISBN: 9781416585718

6 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Lylyana_Bell P>!
Stephen King: Lisey's Story

A Lisey története valóban nagyon személyes hangvételű regény, hiszen Lisey írófeleség volt. Az író maga, Scott Landon, ugyan halott, de hagyatéka és az emlékek összekötik őt a jelen történéseivel is. Kíváncsi lettem, majd utánaolvasok Stephen King milyen főbb életeseményeit szőtte bele a történetbe. Azt hallottam, hogy volt egy elég súlyos balesete, ez bizonyos formában szerintem meg is jelenik a regényben.
Nekem kicsit döcögősen indult a regény eleje, lehet csak nehezen tudtam belehelyezkedni a történetbe személyes okokból. Viszont ahogy kezdett kibontakozni a thriller szál, és megjelentek a jól ismert Stephen Kinges motívumok, történések spoiler, már egészen beszippantott a könyv. Tetszett benne a testvéri vonatkozás is, valamint a fantasy és a horror elemeket pedig kifejezetten izgalmasnak találtam. Szép volt a lezárása is, nagyon meghatódtam.
Lehetséges, hogy a jövőben újraolvasom, de jelenleg a többi Stephen Kinghez hasonlítva nekem négy csillagot ér. Tetszeni tetszett, a történet is kellően komplex és mély volt, szépen kirajzolódott belőle milyen lehet egy házasság és milyen lehet a testvéri szeretet, de ennek ellenére nem lett a kedvencem ez a regény. Ettől függetlenül mindenképp megnézzem a minisorozatot is majd :)

frankysilver P>!
Stephen King: Lisey's Story

Nagyon nagyon tetszett. Nagyon sokban eltér Stephen King többi könyvétől. Sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az érzelmek. Kedvencem lett. Egyszerűen nem tudom elmondani azt a sok mindent, ami megfogott a műben, mert teljesen a hatása alatt vagyok. Gyönyörű írás.


Népszerű idézetek

Gergő_Muráth>!

Darkness loves him. He dances with it like a lover and the moon comes up over the purple hill and what was sweet smells sour. Smells like poison


Hasonló könyvek címkék alapján

Josh Malerman: Malorie (angol)
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Justin Cronin: The Passage
Neil Gaiman: American Gods
Joe Hill: NOS4A2 (angol)
Chuck Wendig: Blackbirds
Shea Ernshaw: A History of Wild Places