Just ​After Sunset 6 csillagozás

Stephen King: Just After Sunset Stephen King: Just After Sunset Stephen King: Just After Sunset Stephen King: Just After Sunset Stephen King: Just After Sunset

What ​would you do if your everyday world were turned upside down in an instant? Here are twelve riveting stories about relationships with unexpected twists. Be very careful what you wish for. Read about the acts of kindness from strangers: 'workmen' who intervene in the obsessive exercise regime of a middle aged artist in Stationary Bike; the unexpected visitor, a blind girl, whose kiss saves a dying man; a mute hitchhiker who helps a driver get over his wife's affair. There are tales of obsession and fights for power: The Gingerbread Girl runs and runs to ease her pain; two neighbours contesting for a piece of land get into A Very Tight Place and a man who witnesses an act of domestic violence in a Rest Stop needs to step into his identity as a crime writer if he's to intervene. Then there are the unexpected outside events which turn people's worlds upside down or the right way up: a young couple, David and Willa who are derailed on a train find themselves seeking the bright… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Pocket Books, New York, 2009
576 oldal · ISBN: 9781416586654
>!
Hodder, London, 2009
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780340992999
>!
Hodder & Stoughton, London, 2009
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780340977187

1 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Morn>!
Stephen King: Just After Sunset

Először is, a borítókat elnézve, ahhoz képest, hogy 2008-as könyv, jó pár kiadást megért már.
Szenvedtem vele egy cseppet, mert hát angol, és nekem az idegen nyelv sosem tartozott az erősségeim közé. Szótáraztam is persze, de nem mindig, egyrészt lusta voltam, vagy sikerült olyan helyen olvasnom, ahol nem volt angol-magyar (pedig angol tanárnál voltam, de hát… biztos nem szorul rá). Meg így is elég lassan haladtam vele. Azért némi büszkeség meg van, hogy egész sokat megértettem belőle. :)
Nem a legjobb King-kötet. Egy volt, amit szabályosan annyira untam, hogy alig emlékszem rá, elkalandoztam. Nem is próbáltam még egyszer elolvasni. Ez a Graduation Afternoon volt. Meg a Stationary Bike-nak is háromszor futottam neki, mire sikerült végigolvasnom, az elején túljutva már egész jó. :) Kettő nagyon tetszett, a Mute és a Harvey's Dream, ami a Bocsánat, nem tévesre emlékezett (Rémálmok és lidércek, ha jól emlékszem). Meg még az N.-t élveztem, eleve az ilyen naplószerűen szerkesztett novellákat, történeteket szeretem.
Szó mi szó, el kell olvasnom magyarul is, hogy teljes lehessen a kép. Hátha amit nem találtam olyan jónak vagy szörnyűnek, magyarul értelmet nyer.

1 hozzászólás
maneki_neko>!
Stephen King: Just After Sunset

Egyik novella sem ragadott meg különösebben. A legjobban talán a Gingerbread Girl tetszett, mert az egy olyan klasszikus thriller-helyzet, amit izgalmasan meg lehet írni. A Cat from Hell-t nagyon vártam, mert imádom a macskákat; a történet nagy része még el is ment, végül is elképzelhető, amit felvázol – de a vége miatt sajnos a vicc-kategóriába került!


Népszerű idézetek

LMA>!

I think we cover the faces of corpses for the same reason. We see the faces of the dead as a kind of gate. It's shut against us…but we know it won't be always shut. Someday it will swing open for each of us, and each of us will go through.

288. oldal, Hodder (2009)

lilijan>!

My mother once told me that if a man wiped his ass and saw blood on the toilet tissue, his response would be to shit in the dark the next thirty days and hope for the best. She used this example to illustrate her belief that the cornerstone of male philosophy was 'If you ignore it, maybe it'll go away.'
I ignored the things I'd found in my apartment, I hoped for the best, and things actually got a little better.

page 233, Hodder


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Ince – Johnny Mains (szerk.): Dead Funny
Nathan Ballingrud: North American Lake Monsters
Carmen Maria Machado: Her Body and Other Parties
Mort Castle – Sam Weller (szerk.): Shadow Show
Christopher Barzak: Before and Afterlives
Neil Gaiman: Fragile Things
Richard Matheson: The Best of Richard Matheson
Joyce Carol Oates: The Corn Maiden and Other Nightmares
Cameron Chaney: Autumncrow
Peter Straub (szerk.): American Fantastic Tales – Terror and the Uncanny from the 1940's to Now