Joyland ​(angol) 13 csillagozás

Stephen King: Joyland (angol) Stephen King: Joyland (angol) Stephen King: Joyland (angol) Stephen King: Joyland (angol)

Set in a small-town North Carolina amusement park in 1973, Joyland tells the story of the summer in which college student Devin Jones comes to work as a carny and confronts the legacy of a vicious murder, the fate of a dying child, and the ways both will change his life forever.

„I love crime, I love mysteries, and I love ghosts. That combo made Hard Case Crime the perfect venue for this book, which is one of my favorites. I also loved the paperbacks I grew up with as a kid, and for that reason, we’re going to hold off on e-publishing this one for the time being. Joyland will be coming out in paperback, and folks who want to read it will have to buy the actual book.” – Stephen King

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781783295326 · Illusztrálta: Robert McGinnis, Glen Orbik, Mark Summers, Pat Kinsella
>!
Titán, London, 2014
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781781167694
>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781781162644

2 további kiadás


Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gabriella_Szaszkó IP>!
Stephen King: Joyland (angol)

Én bizony nagyon szeretem ezt a könyvet. Bár bizonyára elfogult vagyok az összes Kinggel, hiszen rengeteget köszönhetek az írónak, és tizenkét éves korom óta elkötelezett olvasója vagyok. A Joylandet öt évvel ezelőtt olvastam először, számomra akkor igazi indián nyár hangulata volt, szerettem a karaktereket, és hosszú ideig velem maradt a történet. Szeretem, ahogy áthatja a finom paranormális-nyomozós vonal ezt a könyvet, miközben itt is az emberi kapcsolatok a legfontosabbak. Nem akar többet mutatni, mint ami. Egyszerűen csak jó.

Péter_Szombati>!
Stephen King: Joyland (angol)

King did it again.

Nem sok olyan író van a világon, akitől ezt az egyszerű történetet elolvastam volna. Olyan még kevesebb van, akitől szivesen olvastam volna. És olyan csak konktéran egy van, akitől ennyire szivesen olvastam.

A könyv két negatívumát gyorsan idecitálom, hogy legyünk túl rajta gyorsan: túl egyszerű a sztori és túl rövid a könyv. 300 oldal Kingtől semmi tulajdonképpen, és ez az egyik oka annak, hogy a könyv nem kap maximális pontszámot. Az is igaz azonban, hogy ezt a konkrét sztorit, ezt a konkrét világot nem olvastam volna még 500 oldalon keresztül – egyrészt azért, mert a sztorira tényleg tökéletesen elég 300, másrészt a Joyland világa nem ragadott meg annyira közel sem, mint más lefestett világok a Mestertől.

Abból a 300 oldalból is az első száz felvezetés, és King pontosan tudja, hogy hol kell igazán beindítani a sztorit. Ha az első száz oldal lassan is halad, az utolsó kétszáz oldal szinte lehetetetlenül habzsoltatja magát, és bár a végkifejlet és a fordulatok egyszerűek, King prózájában van valami, amire az immunrendszerem soha nem lesz képes felkészülni, és egy ilyen faék egyszerűségű klasszikus detekívtörténetnek megfelelő szösszenetet is nagy élvezettel tudok tőle olvasni.

A jellegzetes kingi mondatok, szófordulatok árulkodó jelek, és akár elcsépeltnek is nevezhetném őket, de egyrészt az olvasó két perc múlva már nem is emlékszik nagyon egyre sem, annyira jól belesimulnak minden művébe, másrészt pont ez adja azt a pluszt, ami miatt egyszerűen nem vagyok képes még a gyengébb King-könyveket sem letenni addig, amíg végig nem olvastam őket.

Ebből a műfajból úgy látszik ennyit akart most kihozni a Mester, és ez most három és fél csillagra elég. Látszik, hogy ez nem egy „teljes verziós” King-könyv, inkább valami experimentális jellegű; emiatt leginkább a Coloradói Kölyök című művéhez tudom a leginkább hasonlítani. De száz szónak is egy a vége: King az King. És ez a könyv is nagy értéket képvisel, mert egy ilyen egyszerű történetet csak ő tud így elmesélni. Különösen ajánlom azoknak, akik nem akarnak túl nagy agymunkát kifejteni olvasás közben, de olvasnának valami olyasmit, ami veszettjól van megírva.

Banditaa P>!
Stephen King: Joyland (angol)

Stephen King átmegy krimiíróba? Sebaj.
A történet a hetvenes években játszódik, egy csóró egyetemista srác nyári munkát vállal egy tengerparti vidámparkban. Szeretem Kinget, amikor egyetemistákról ír, bár valahogy mindegyik ilyen karaktere egy kicsit egyforma…
De a törénet rendben van, van benne kísértet, haldokló kisfiú, dögös anyuka meg különleges képességek és a vége keserédes, ami jó, mert nem szeretem a happy endinget.

Video>!
Stephen King: Joyland (angol)

Hangulatosan volt megírva, mint mindig, de nagyon lassan bontakozott ki a történet, és egyik pontján sem volt igazán izgalmas. Ennél sokkal jobbakat is írt már King.

Ildiko_Lengyak>!
Stephen King: Joyland (angol)

Bárki bármit mond, nekem akkor is tetszett a Joyland. Lehet, hogy nem egy szokványos King-könyv, de azok a jellegzetes szófordulatok, azok a titokzatos hint-ek, azok a jól kidolgozott karakterek, amiket tőle megszoktunk, ugyanúgy jelen vannak itt is, mint bármely másik könyvében.

Klári_Ladányi I>!
Stephen King: Joyland (angol)

Nehéz összefoglalni, de nem is akarom nagyon bő lére ereszteni az értékelést. Egyszerűen szuper volt! King valóban nagy mester. A történet felépítése szép fokozatos, kellő nagy csavarral a végén. A karakterek kerekek, valósághűek. Van benne humor, és izgalom bőven, egy kis borzongással megfűszerezve. Biztos, hogy nem egyszerolvasós. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Over Your Dead Body
Chris Carter: The Death Sculptor
J.D. Barker: The Fifth to Die
James Patterson – J.D. Barker: The Coast-To-Coast Murders
Jennifer Lynn Barnes: The Hawthorne Legacy
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Samantha Downing: My Lovely Wife
J. D. Robb: Naked in Death
Jo Nesbø: The Snowman