Eduard ​Delacroix szörnyű halála (A halálsoron 4.) 97 csillagozás

Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elérkezett az idő, hogy Eduard Delacroix meglakoljon bűneiért. Előbb azonban szeretne búcsút venni az őröktől, a fogolytársaktől, és attól a rejtélyes teremtménytől, mely vigaszt nyújtott neki utolsó napjaiban. Mit sem sejt egy beteg elmében fogant ördögi bösszútervről és az E blokk rideg cellái velőtrázó sikolyoktól visszhangzanak.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Európa, Budapest, 1997
108 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630761653 · Fordította: Bihari György

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Eddig ez a rész ment a legkönnyebben. (Mármint nekem, az olvasàsa)

Zanit>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

A sorozatot egyben értékelem, mert számomra csak így van értelme.
A filmet minimum 50 alkalommal láttam, egyik kedvencem, így nagyon kíváncsi voltam a könyvre is. A hangulat teljesen ugyanaz, nem csalódtam benne.
John Coffey, Edgecombe, Brutál a kedvenc karaktereim.
Ami picit zavart, az az ugrálás az időben és itt nem arra gondolok, hogy 1932 és az idősek otthona között, hanem hogy az 1932-es történéseket nem időrendben mondja el az író. Ezért ugyan levonok fél csillagot a maximálisból, de így is nagyon szerethető, tanulságos és elgondolkodtató könyv.

Balázs_Erőss>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Igazi King-sziporkázás volt! Olyannyira nyomasztóra sikerült, hogy az szinte elmondhatatlan.
Szinte rimánkodtam azért, hogy véget érjen a szenvedés. Ezek után furcsa, de nem adok rá 5 csillagot. Ilyen történet nem kaphat annyit… de ez a 4 és fél talán sejteti.
Tovább, még tovább!

chhaya>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Talán ezt a kötetet volt a legnehezebb olvasni, tekintve, hogy láttam már a filmet… És tudtam, hogy Eduard Delacroix halála tényleg szörnyű. Szemet szemért, mondhatnánk, de ilyen kivégzést senki sem érdemel. Sokkal szebb lenne az élet, ha Percy Wetmore-féle kegyetlen és aljas alakok nem lennének a világon. Mert sajnos nem csak könyvekben léteznek… Azt viszont alig várom, hogy a büntetéséről olvashassak. És persze Coffey-ról.

2 hozzászólás
Petrus601>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Hát persze, hogy a maxot érdemli. Nagyon jó ez a rész is. A Percy féle emberektől a hideg is kiráz, szép szavakkal tudnám illetni… Stephen King ért hozzá, hogy egyszerűen, de nagyszerűen keltse fel az ember érdeklődését. Kíváncsi vagyok a következő részre is..:)
5*

simon_dio>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Egyszerűen letehetetlenek ezek a kis könyvek.
Stephen King munkái nálam nagyon szélsőséges fogadtatásra találnak: vagy imádom, és le sem teszem amíg a végére érek, vagy nem köt le és nem is erőltetem.
Ez a sorozat az előbbibe tartozik.
Zseniális, megérint, sőt, ezen a részen még sírtam is.

DCinti>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Szép ahogy King ebben részben hogy mutat be egy nagy csodát, illetve később az emberi kegyetlenséget. Tudom, hogy azok, akik a halálsoron vannak nagy bűnt követtek el, de én mégis először Percy Wetmore-t szíjjaznám inkább az Öreg füstös ölébe… (Egyébként a könyv által most megint elkezdtem morfondírozni a halálbüntetéssel kapcsolatban, de még valahogy mindig nem jutottam vele dülőre.)

MisssBee P>!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Azt a cliffhangeres mindenségit! Mennyire jó ötlet volt ezt a könyvet külön kötetekben elkezdeni olvasni!

De amúgy tényleg. Valahogy gyorsabban is haladok vele, mint amikor egy óriási könyvnek ülök neki, meg sokkal jobban élvezem is. Persze szinte minden rész elején van egy kis visszatekintés az előzőre, ami szerintem fölösleges, de én magas lóról beszélek, leteszem az egyiket, veszem a kezembe a másikat, nem kell várnom az új megjelenésre xD

Végre eljutottunk a sztoriban ahhoz a részhez, amit az előzőből hiányoltam, és megkaptuk a valaha volt legundorítóbb kivégzést is. Nem is voltam benne biztos tegnap este, hogy el tudok aludni, mert pont ezután a rész után tettem le a könyvet.

Így a felén túl azt hiszem már mondhatom, nem csak a film, hanem a könyv is a kedvenceim közé fog tartozni.

Apocalypto >!
Stephen King: Eduard Delacroix szörnyű halála

Az emberek, akik a halálsorra kerülnek kegyetlen, borzalmas dolgokat műveltek, de az ide került Delacroix végig szimpatikus kis ürge volt, a cella másik oldalán lévő Percy-vel ellentétben, akit sokkal szívesebben ültettem volna az Öreg Füstös deszkáira. Pedig Del sem volt angyal életében, de ezt még olvasni is horror volt, nemhogy átélni…
Meg a végén körvonalazódó terv, hogy mire is készülnek a fiúk… nagyon kíváncsi vagyok mi fog ebből kísüli.


Népszerű idézetek

Purpur>!

Rájöttem, hogy sok dolog van, ami nem számít, de ez nem akadálya, hogy az ember ne rágódjon rajtuk.

SDániel P>!

Piszok veszélyes hely ez. Először nem veszi észre az ember, először azt hiszi, csak egy unalmas hely, annyira veszedelmes, mint egy bölcsőde a délutáni alvás idején, pedig veszélyes. Amióta itt vagyok, sok embert láttam belecsúszni az elhülyülésbe, és néha még csak nem is csúsztak, hanem a kettétört tengeralattjáró sebességével merültek. Nagyjából épen kerülnek ide – ködös szemmel, botra támaszkodva, talán egy kissé meglazult hólyaggal, de máskülönben egészségesen –, és ekkor történik velük valami. Egy hónappal később csak ülnek a tévészobában, tátott szájjal, bávatagon bámulnak föl Oprah Winfreyre a tévében, észre se veszik, hogy félredőlt poharukból csordogál a narancslé. Egy hónappal később neked kell megsúgnod, hogy hívják a látogatóba jött gyerekeiket. Megint egy hónappal később a tulajdon nyavalyás nevüket is neked kell eszükbe juttatnod. Valami erőt vesz rajtuk: és ez a valami a Georgia Pines-i idő, amely itt olyan, mint egy gyenge sav: először az emlékezetet, azután az élet akarását marja szét.
Harcolni kell ellene.

6-7. oldal

SDániel P>!

Láthatóan ő is úgy gondolta, hogy hihetnek nekünk. És Percy nem szeretett pácba kerülni. A szabályokat megszegni, azt igen. Hogy rajtakapjak, azt már nem.

35. oldal

Sansa I>!

A vezeklés hatalmas dolog; ez az a zár, amivel bezárhatod a múltra nyíló ajtót.

87. oldal

Sansa I>!

Ha az embernek feladata van, akkor azt el kell végeznie, és ha fáj, akkor pech.

7. oldal

Purpur>!

Szerintem a férfi, akinek jó felesége van, Isten legszerencsésebb teremtménye, anélkül viszont a legnyomorultabb, akinek az egyetlen öröme, hogy nem is tudja, milyen szegény.

Sansa I>!

Arra gondoltam, hogy talán mindnyájan cirkuszi egerek vagyunk, futkosunk körbe-körbe abban a homályos tudatban, hogy Isten és mennyei seregei figyelnek minket bakelitházainkban, a pillámüveg ablakokon át.

86. oldal

Purpur>!

A papám arra tanított, hogy ha egyszer elkezded engedni, hogy mások löködjenek, akkor egész életedben löködni fognak.

Sansa I>!

És közben mosolygott rám. Utált. Talán még gyűlölt is. És miért? Nem tudom. Néha nincs miért. Ez benne a legrémítőbb.

11. oldal


A sorozat következő kötete

A halálsoron sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Dennis Lehane: Viharsziget
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Richard Chizmar: A rémkirály nyomában
Santa Montefiore – Michael Connelly – Karen Harter – Tom Rob Smith: A francia kertész / Kilátó / A szeretet ára / A 44. gyermek
Dean R. Koontz: A rossz hely
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Dean R. Koontz: A visszatérő
Ania Ahlborn: Vértestvérek