Coffey ​keze (A halálsoron 3.) 98 csillagozás

Stephen King: Coffey keze

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A siralomházban egymást követik a szokatlan események. Edgecombe blokkparancsnok kíváncsiságát mindinkább fölkelti a kettős gyermekgyilkosságért elítélt fekete óriás, és nyomozása újabb furcsaságokra derít fenyt. John Coffey egy napon rendkívüli dolgot művel, mely talán örökre megváltoztatja a halálsor életét.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Európa, Budapest, 1997
110 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630761572 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Percy Wetmore


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Cukormalac P>!
Stephen King: Coffey keze

Könnyen lehet, hogy túlzottan is rá vagyok kattanva erre az egér-témára, de nekem akkor is a trükkmester Mr. Jinglesre volt kihegyezve ez a kötet is… Pedig a címben foglaltak is igen csak mozgatják a cselekményt és ásnak, szinte betonoznak bele minket egyre jobban a Fegyház mindennapjaiba. Érdekes figura ez a Coffey, akármennyire nincs még számomra teljesen jól kibontva, vagy csak nem rá koncentrálok, nem is tudom… Eugene-t nagyon csípem (de nem az egér miatt, hanem amúgy is kedvelem a fura figurákat és ez a kis francia hapsi aztán ott van a szeren), Vad Billt viszont inkább hagyjuk, kiborít. Sajnos a lezárás – bár bolondság igazából így hívni, hiszen rövidesen folytatódik majd – alaposan felforgatta a kis lelkivilágomat és a következő rész előre látott címe sem derített fel, még mindig nagyon feszes, intenzív és méregerős cuccról beszélhetek, komolyan egyre inkább várom a filmet. Továbbra is egy a jelszó: vezess minket, István!

>!
Európa, Budapest, 1997
110 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630761572 · Fordította: Bihari György
Zsuzsanna_Makai>!
Stephen King: Coffey keze

Vad Bill éppen Szelid Bill-t játszott.
Tökre nem emlékszem a filmre, de most szerintem újra fogom nézni. Ugye Sam Rockwell miatt, persze. Baromira kíváncsi vagyok az alakítására, mint William Wharton.

1 hozzászólás
Balázs_Erőss>!
Stephen King: Coffey keze

A meglehetősen unalmasra sikerült második kötet után, egy igazán pörgős harmadik részt kaptam! Megérkezik Wharton, Coffey is villant egyet, Percy pedig… nos marad Percy, egy utolsó gyökér.
Hozzá kell tennem, hogy tv-sorozatokat is azért szoktam elkerülni, mert pont ilyen cliffhanger-es megoldásokat alkalmaznak, mint itt is.
Kiváló élmény, szuper epizód!

Zanit>!
Stephen King: Coffey keze

A sorozatot egyben értékelem, mert számomra csak így van értelme.
A filmet minimum 50 alkalommal láttam, egyik kedvencem, így nagyon kíváncsi voltam a könyvre is. A hangulat teljesen ugyanaz, nem csalódtam benne.
John Coffey, Edgecombe, Brutál a kedvenc karaktereim.
Ami picit zavart, az az ugrálás az időben és itt nem arra gondolok, hogy 1932 és az idősek otthona között, hanem hogy az 1932-es történéseket nem időrendben mondja el az író. Ezért ugyan levonok fél csillagot a maximálisból, de így is nagyon szerethető, tanulságos és elgondolkodtató könyv.

raka0328>!
Stephen King: Coffey keze

Egyre jobb és jobb ez a könyv. Ez a rész már nagyon izgalmas volt. Itt már egyre inkább belefolyunk ebbe a misztikus világba, és végre megismerjük John-t is.

chhaya>!
Stephen King: Coffey keze

Végre, több szó esik Coffey-ról! Hiába akartam beosztani magamnak a köteteket, nem fog menni. Túl jó. Mr. Jingles pedig a legjobb.

Risus P>!
Stephen King: Coffey keze

Teljesen mindegy, hogy részenként vagy egészben nézem a sorozatot, nekem ez a rész a kedvencem, mert tömör, lényes részeket tartalmaz, és gyakorlatilag ez a rész számomra a kulcs az egészhez.
spoiler

Leliana>!
Stephen King: Coffey keze

Ha nem érezném kétpercenként, hogy leragad a szemem, biztosan végigolvasnám a hat részt, egyre izgalmasabb és fájdalmasabb a történet, Percy-t pedig egyre jobban gyűlölöm. Nem is értem, hogy hogyan szorulhat valakibe ennyi kegyetlenség, embertelenség, gyűlölet… Szegény egér.. :(
Ami pedig Coffey-t illeti.. Nagyon kíváncsi vagyok.. :)

Petrus601>!
Stephen King: Coffey keze

Csak egy baj van vele, hogy túl rövid.:) Mint, ahogy már írtam, láttam a filmet, de mégis kíváncsi vagyok, hogy hogy alakulnak a dolgok, hogy kap úgymond nagyobb szerepet John Coffey.
Ez a Percy egyén valami nagyon idegesítő. Ilyen „ki ha én nem?” alak..
Amúgy nem gondoltam, hogy ennyire meg fogom kedvelni a sorozatot, lehet, hogy a jövőben több Stephen King könyv fog megfordulni a kezemben.:)
5*

kismaco4>!
Stephen King: Coffey keze

A Mester hitelesen ábrázolja a gonoszt aki Percy és Wharton alakjában is megtalálható. Sokszor nem tudod eldönteni ki az igazi… mindenesetre szorosan ott loholnak egymás nyomában. Coffey keze úgymond elgondolkodtatja az embert…


Népszerű idézetek

SDániel P>!

Azt hiszem, láthatta rajtam a sajnálatot, és ez még borzalmasabb hatással volt rá: mintha besóznának egy nyílt sebet.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Wetmore
Róka>!

– Csukd be a szádat, Paul, mert beleszáll egy légy.

13. oldal

Leliana>!

Minden korban szörnyű dolog egyedül lenni és félni, de azt hiszem, öregkorban a legszörnyűbb.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: magány · öregség
SDániel P>!

De azért a barátság – szigorúan csak barátság – se rossz, sőt ha úgy vesszük, még jobb is. Az a csomó probléma és szívfájdalom, ami a szokásos baráti-barátnői kapcsolatokkal vele jár, belőlünk egyszerűen kiégett. Tudom, hogy bizonyos kor, mondjuk úgy ötven év alatt senki sem hisz nekem, de néha jobb a parázs, mint a tábortűz. Különös, de így van.

6-7. oldal

SDániel P>!

Az itteni esküdtszékek nemigen adnak az olyan lélektani dumákra, hogy azok az emberek, akikkel rosszul bánnak, nem felelnek magukért. Meggyőződésük, hogy igenis mindenki felel mindenért.

53. oldal

Purpur>!

…nincs a világon olyan csatorna, amely emlékezne a rajta keresztülzubogó vízre, ha egyszer eláll az eső.

Purpur>!

…a gyógyulás sohasem a gyógyítón vagy a betegen múlik, egyedül Isten akaratán.

Sansa I>!

Kísértetek? Naná.
Mindent tudok a kísértetekről.

15. oldal

SDániel P>!

– Mondok valamit – kezdte. – De jól figyeljen, mert ez magát is érdekelheti.
– Figyelek.
– Volt egy kutyánk, Sir Galahadnek hívták – mondta, és hüvelykujjával a kutyaól felé bökött. – Jó kutya volt. Nem éppen fajtiszta, de szelíd. Nyugis. Bármikor hajlandó megnyalni az ember kezét vagy apportírozni. Rengeteg ilyen korcs kutya van, nem igaz?
Vállat vontam, bólintottam.
– Sok szempontból egy jó korcs kutya olyan, mint a maga niggere – folytatta. – Ha kiismeri, gyakran még megis kedveli. Nem különösebben hasznos, de az ember ott tartja maga mellett, mert azt hiszi, hogy az is szereti őt. Ha szerencséje van, Mr. Edgecomb, akkor sohasem jön rá, hogy ez nincs így. Cynthiának és nekem nem volt ilyen szerencsénk.

RGabriella>!

Ahogy Brutál lecsapta, nem hittem volna, hogy Whartonnak cellára lenne szüksége; úgy gondoltam, megteszi egy koporsó is. Nem volt ilyen szerencsénk. Whartonban kiment a biztosíték, de esze ágában se volt meghalni.

18. oldal, 2. fejezet - Coffey keze (Európa, 1997)


A sorozat következő kötete

A halálsoron sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Dennis Lehane: Viharsziget
Richard Chizmar: A rémkirály nyomában
Santa Montefiore – Michael Connelly – Karen Harter – Tom Rob Smith: A francia kertész / Kilátó / A szeretet ára / A 44. gyermek
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Joe Hill: Furcsa időjárás
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Gregg Olsen: Tartsd a szád!
Barry Lyga: Játszma