Coffey ​a halálsoron (A halálsoron 6.) 77 csillagozás

Stephen King: Coffey a halálsoron

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy napon megérkezik a parancs Coffey kivégzésére. Edgecombe blokkparancsnok az utolsó pillanatban kideríti a kettős gyilkossággal kapcsolatos rettenetes igazságot, és az idővel versenyt futva próbálja megmenteni magát és Coffeyt. Mert a halál néha megváltás, tetteink következményeivel együtt élni viszont maga a pokol.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Európa, Budapest, 1997
136 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630761661 · Fordította: Bihari György

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

A sorozatot egyben értékelem, mert számomra csak így van értelme.
A filmet minimum 50 alkalommal láttam, egyik kedvencem, így nagyon kíváncsi voltam a könyvre is. A hangulat teljesen ugyanaz, nem csalódtam benne.
John Coffey, Edgecombe, Brutál a kedvenc karaktereim.
Ami picit zavart, az az ugrálás az időben és itt nem arra gondolok, hogy 1932 és az idősek otthona között, hanem hogy az 1932-es történéseket nem időrendben mondja el az író. Ezért ugyan levonok fél csillagot a maximálisból, de így is nagyon szerethető, tanulságos és elgondolkodtató könyv.

Zsuzsanna_Makai>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Nyilván messze ez volt a legjobb rész.
Eddig Coffey volt meg John Coffey. Ebben a részben már csak John.

Balázs_Erőss>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Az egész sorozat méltó befejezést kapott! King szemtelenül játszott egyszerre az igazságérzetemmel és a tehetetlenséggel.
Talán a legjobb, ha nem A legjobb King-könyv a Halálsoron, tökéletes első könyv lehet bárkinek!

chhaya >!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Hát véget ért Coffey története. Az utolsó lapokon felmerül a kérdés, volt-e értelme, mondanivalója ennek a történetnek? Mindenképpen… Hogy az élet nem feltétlen ajándék, a halál nem feltétlen büntetés. Csak nézőpont kérdése.

King egyik legjobb könyve, a belőle készült filmet is csak ajánlani tudom mindenkinek.

Evione>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Így együtt értékelve a hat részt, az elmondhatom, hogy King legjobb könyve A halálsoron. Ha valakit az tart vissza, az olvasásától, hogy King horror író, az nyugodtan szerezze be és kezdje el olvasni, mert ez abszolút nem horror könyv.
Azt is elmondhatom, hogy ez volt az egyik legszomorúbb történet, amit valaha is olvastam.

"- A szeretetükkel ölte meg őket – folytatta John. – Azzal, hogy szerették egymást. Már érti, hogy történt?
Bólintottam, mert képtelen voltam megszólalni.
Elmosolyodott. Szeméből ismét peregtek a könnyek, de mosolygott. – Így megy minden áldott nap – mondta –, az egész világba. – Azután lefeküdt, és a fal felé fordította az arcát."
Már itt majd megszakadt a szívem, és hol volt akkor még a vége…

raka0328>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Összességében ez egy nagyon szép és fájdalmas történet. Mindenki megkapja, amit megérdemel, de közben mégsem. spoiler spoiler
Vártam valami más véget, annak ellenére, hogy tudtam nem lesz, vártam, hogy egy kevésbé keserédes befejezést kapjunk.
Amúgy ezen a borítón az az egérnek látszó izé elég furán nézni ki.

2 hozzászólás
Sansa I>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

John Coffey személyisége, és maga a szituáció hátborzongató mivolta avatja számomra ezt a könyvet kedvenccé.
A film is az. (szerintem a legjobb filmadaptáció)
A könyv még inkább.

8 hozzászólás
Sisyll>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Próbálom visszaidézni eddigi olvasmányaimat Kingtől. Talán John Coffey a legmelegszívűbb karaktere, akit valaha is megteremtett. A nagy, kopasz, kedves melák valamiért úgy a szívemhez nőtt, akár csak Paul Edgecomb-nak.
Ahogy befejeztem a könyvet, hümmögve jegyeztem meg magamban: nincs igazság a világon… Tudom, hogy ez csak egy történet, de annyira jól sikeredett, hogy már-már túlságosan is beleéltem magam, s kedvem lett volna mindent megtenni, hogy megmentsek valakit, akit nem lehet.

Egyébként érdekes volt ez a kísérlet a több részre tagoltsággal . Nem tudom más művét olvasnám e ily módon, de az biztos, hogy ennek a történetnek ez a pikantériája. Jól esett így olvasni.

3 hozzászólás
Melinda_Kléri>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Amikor elkeztem az első kötetet olvasni, úgy terveztem, hogy hetente/havonta olvasok egy részt, mint ahogyan régen megjelent és a King rajongók izgatottan várták a következő rész megjelenését… de amikor a Delacroix haláláról szóló rész végére értem nem volt megállás. Nem bírtam nem hozzá nyúlni a következő kötethez.
Ha a harmadik részről azt írtam hogy kitépi a szívedet, akkor ez a rész kitépi, összemorzsolja, ledobja, rátapos… Majd felveszi, összeilleszti a darabkákat… de az utolsó oldalakon még beléd rúg vagy kettőt…
Imádtam minden egyes sorát!

Petrus601>!
Stephen King: Coffey a halálsoron

Hát csak vége lett. Vége John Coffey történetének. Imádtam ezt a sorozatot, ezt a karaktert! Komolyan. Ez volt az első (hat) Stephen King könyv, amit olvastam, és pozitív csalódás volt! Szomorú történet, de így volt jól, így volt jó befejezése.
5*


Népszerű idézetek

Purpur>!

Néha jobb, ha az ember erőszakot tesz magán, nem számít, hogy a teste és a lelke mennyire tiltakozik. Néha ez az egyetlen járható út.

Purpur>!

Az ember keze olyan, mint egy félig megszelídített állat; többnyire jól viselkedik, de néha kitör, és belemar az első dologba, ami a szeme elé kerül.

Róka P>!

Az idő megteszi a magáét, akár akarod, akár nem. Mindent magával visz, és a végén nem marad más, csak a sötétség. Néha találkozunk másokkal ebben a sötétségben, és néha megint elveszítjük őket.

105. oldal

Purpur>!

…néha egyáltalán nincs különbség az üdvözülés és a kárhozat között.

Moon_Child P>!

Ha így van, akkor Isten engedi, hogy így legyen, és mikor mi azt mondjuk: „nem értem”, akkor Isten azt válaszolja: „nem érdekel”.

505. oldal, 13. fejezet

Sansa I>!

A neveket lemosták, az embereket, akik odaírták őket, úgy is lehet mondani, szintén lemosták, de azt hiszem, semmit nem moshatsz le tökéletesen a világ sötét üvegéről, és most ismét láttam őket, a nevek egymásba érő gubancos dzsungelét, és ahogy rájuk néztem, mintha a holtakat hallottam volna, amint beszélnek, énekelnek, kegyelemért könyörögnek.

79. oldal

Róka P>!

Azt álmodtam, hogy a sötétben vándorolsz, akárcsak én. Találkoztunk.

127. oldal

Horgas_Tóth_eSztike>!

Az idő megteszi a magáét, akár akarod, akár nem. Mindent magával visz, és a végén nem marad más, csak a sötétség.

105. oldal, 11. fejezet (Európa, 1997)

Sansa I>!

– Csináltam pár dolgot az életemben, amire nem vagyok büszke, de ez az első alkalom, amikor csakugyan félek a kárhozattól.
Ránéztem, nem tudtam eldönteni, tréfál-e, bár nem tartottam valószínűnek.
– Hogy érted ezt?
– Úgy, hogy Isten ajándékát készülünk meggyilkolni – felelte. – Valakit, aki sohasem ártott nekünk vagy bárki másnak. Mit mondok majd, amikor halálom után odaállok a Mindenható ítélőszéke elé, és a Mennyei Atya rám parancsol, hogy magyarázzam el, miért tettem? Hogy ez volt a dolgom? Az én dolgom?

75. oldal

Sansa I>!

Egy dolog tudni, hogy ő maga is akarja – ez engedte meg, hogy egyáltalán elvégezzük a munkánkat –, és megint más tudni, hogy villamosszékbe visszük valaki másnak a bűne miatt.

87. oldal


A sorozat következő kötete

A halálsoron sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Robert McCammon: Egy fiú élete
Dennis Lehane: Viharsziget
Dean R. Koontz: A rossz hely
Dean R. Koontz: A visszatérő
Dean R. Koontz: Maszk
Dean R. Koontz: Tiktak
Dean R. Koontz: A sötétség szeme
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal