Karcok 5

Kamilla_Peter>!
Molyvlogolók

Ez egy videónapló, amiben végigolvasom Stephen King Az intézet c. könyvét. Beszélek a benyomásaimról és a véleményemről.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az Intézet

Stephen King: Az Intézet

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

misevy>!
Könyvtárak és könyvtárosok a történetekben

Stephen King 2019-es új regényének elején felbukkan a klasszikus könyvtárosnéni karakter. Rozzant autóval közlekedő vénlánysorban maradt kedves, és megnyugtató kisugárzású karakter ő, aki egy darabon fuvarozza Tim Jamiesont, cserébe azért, hogy ő segít neki könyves dobozokat rámolni.

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az Intézet

Stephen King: Az Intézet
Könyves_Magazin U>!

Mi baja Stephen Kingnek a gyerekekkel?

Stephen King új könyve, Az intézet – filmes zsargonnal élve – egy Tűzgyújtó-reboot. Az 1980-as klasszikusában egy nyolc éves kislányt rabol el a csúf, gaz állami intézmény, hogy nem mindennapi képességeit a saját céljaira kiaknázza. Az intézet ellenben magára az intézményre fókuszál, valamint arra a kérdésre keresi a választ, hogy lehet-e létjogosultsága az abúzus bármilyen formájának egy magasztos cél érdekében? Azt mondod elszörnyedve, hogy szó sem lehet róla? És ha lehetőség adódna rá, hogy Hitler életének fonala már gyerekkorában elszakadjon? Vagy a szüleié? Esetleg – biztos, ami biztos alapon – az egész családfáé?

A TELJES KRITIKÁT ITT LEHET OLVASNI: https://konyvesmagazin.hu/kritika/stephen_kint_az_intez…

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az Intézet

Stephen King: Az Intézet

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

Hellena P>!
Fordítási hibák, amelyektől égnek áll a hajad

Ezen most nagyon kivagyok. Hogy lehet egy ilyen nyilvanvaló utalást így elb….ni?

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az Intézet

Stephen King: Az Intézet
17 hozzászólás
Zsoffedli>!

Köszönöm szépen a megjelölèst, @csucsorka! :) Volt, amin sokat törtem az agyam, de végül sikerült kitöltenem. :)

Maradj otthon! BookTag

▶Lakás – Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?
Az olvasósarkomban a galéria alatt, a babzsákban a nappali nagy ablaka alatt, a gangon, és anyukámnál a „szobámban” bárhol – sajnos ez jelenleg nem kivitelezhető, úgyhogy akár le is vehetjük a listáról :(

▶Konzerv – 1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra.
Michelle McNamara : Eltűnök a sötétben

I'll be Gone In The Dark címen elkezdtem egyszer ebookban, de mindenképpen fizikai valójában szerettem volna olvasni. Pár hete láttam az örömhírt, hogy idehaza is megjelenik, az Európa Kiadónál. ♥
Nagyjából 15 éve érdekel a sorozatgyilkosok témája, részben ez is indított a pszichológusi pálya felé. Időközben realizáltam, hogy kriminálpszichológus képzés nem létezik Magyarországon, de végül olyan helyen kötöttem ki munkaügyileg, ami egész közel áll ehhez. :)

▶Gumikesztyű – 1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön
Hm… Nos, nem igazán szeretek könyvet kölcsön adni, mert sokszor megjártam már… Vagy saláta állapotban kaptam vissza, vagy egyáltalán nem. Rendkívül kellemetlenül érint, amikor nekem kell magyarázkodnom, miért szeretném visszakapni, amit nem ajándékba adtam. :D Sokszor adok csak úgy könyvet, most is kaptak a kolléganőim egy kupacot, szóval nem irigység ez, csupán a gyűjteményem óvása. Persze kivételek vannak: ritka esetben kölcsönadok megbízható személyeknek, akik megèrtik, hogy fontos nekem a könyveim állapota. :)

▶Szájmaszk – egy borító, amin nem látszik az arc alsó része
Peter Langman : Why kids kill

▶WC papír – 1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni
A szürke ötven árnyalata trilógia, illetve hasonszőrű, számomra értéket egyáltalán nem képviselő kötet. Bocsánat. :)
Utólag jutott eszembe a legfontosabb, ami miatt valószínűleg népszerűtlen leszek : az összes kamu motivátor, 1 napos képzésen „készült” coach és társai azon művei, melyek sokszor félrevezetik az embereket a két perc alatt kitalált bölcsességeikkel.

▶Koronavírus – a kedvenc koronás borítód
Hűha. Gondolkodom egy ideje, semmi nem jut eszembe. :/ Vagy… Mégis! Egy Sissiről szóló regény borítója. Vagy lehet, hogy azon nincs is korona? :D Áh, feladom.

▶Karantén – 3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában
Épp most mászok ki egy súlyos olvasási válságból. Mint máskor, most is krimik rángattak ki az állapotból. Ehhez igazodva van egy krimi is a 3 között :
Stefan Ahnhem : Mínusz 18
A már emlegetett Eltűnök a sötétben
illetve egy ’18-ban fèlbehagyott, az Egyetlen gyermek Rhiannon Navintól/től.

▶TV/Netflix – 5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját
A legfrissebb élménnyel kezdem : pár napja véletlenül fedeztem fel a Dare me sorozatot a Netflixen, ami Megan Abbott – Riválisok című regényének adaptációja. Imádtam.
Szintén újabb élmény a Mindhunter-Sorozatgyilkosok . Nem is részleteznèm, mennyire odavagyok érte.
A Mielőtt megismertelek Jojo Moyestől csodás volt filmen, talán jobb is, mint a könyv.
A Holtodiglan is jó adaptáció. :)
Mi legyen az utolsó… Hm. Az a baj, hogy egy nagy kedvencem könyves verzióját még nem olvastam, vajon így is jöhet? :D Mert akkor egyértelmű : Szerelmünk lapjai. ♥

▶Internet böngészés – 3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését
Kíváncsi vagyok, mit hoz ki ebből az írónő : Suzanne Collins – Énekesmadarak és kígyók balladája
Jussi Adler-Olsen Q-ügyosztály sorozatának 8.rèsze egyelőre csak dán nyelven jelent meg, nagyon várom a magyar fordítást :)
A harmadik legyen Stephen Kingtől az Intézet. Hirtelen ezek ugrottak be. :) Rengeteg jó könyvet várok, az agyam viszont még alszik, úgy tűnik. :D

▶Kézmosás – 1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett

Harry Potter! :D Egy teljesen ismeretlen kis könyv volt, amikor anyukám meglàtta a könyvesboltban, és találomra hazahozta nekem az első részt. Aztán másnap mehetett a 2. és 3. részért (akkoriban csak ezek voltak magyarul kiadva) is, mert még aznap befaltam. :D Valahol itt kezdődött az őrült része a könyvrajongásomnak.

Kapcsolódó könyvek: Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai · John Douglas – Mark Olshaker: Mindhunter · Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek · Gillian Flynn: Holtodiglan · Peter Langman: Why Kids Kill · Megan Abbott: Riválisok · Stephen King: Az Intézet · Michelle McNamara: Eltűnök a sötétben

Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
John Douglas – Mark Olshaker: Mindhunter
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Gillian Flynn: Holtodiglan
Peter Langman: Why Kids Kill
Megan Abbott: Riválisok
Stephen King: Az Intézet
Michelle McNamara: Eltűnök a sötétben
2 hozzászólás