Álomcsapda 202 csillagozás

Stephen King: Álomcsapda

Különös ​fényjelenségeket észlelnek Maine vadregényes erdei fölött. Idegen bolygóról?, galaxisból? származó űrhajó landol a környéken, s a szürke kis földönkívüliek nemcsak az ott lakók testét fertőzik meg valami undorító gombás kórsággal, de a tudatukat is megtámadják. Az emberek olvassák egymás gondolatait, és az idegen lények hatására olykor nem uraik cselekedeteiknek. Természetesen közbeavatkozik a hadsereg, s egy paranoiás egykori kommandós vezetésével lezárja a területet. Vadászidény van, s négy jó barát is a karanténban reked; ők kora ifjúságuktól ide járnak vadászni. Rejtélyes okból ők másként reagálnak a fertőzésre. Először értetlenül szemlélik az eseményeket, majd megkezdődik a gyilkos hajsza: egyrészt megpróbálják megakadályozni a szürke lényeket, hogy teljesítsék küldetésüket, másrészt szembeszállnak az őrült katonával, aki számára csak egyetlen megoldás létezik: az öldöklés. A szálak Derrybe vezetnek (ahol sok évvel azelőtt a nyomasztó emlékű Az, a bohócmaszkos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Európa, Budapest, 2006
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630779501 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2002
750 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630772566 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 3


Kedvencelte 18

Most olvassa 11

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

dagikám>!
Stephen King: Álomcsapda

Nagyon nem tetszett ez most az írótól, ami látszik is abból, hogy mennyi ideig olvastam. Nem volt kedvem olvasni, zagyvaságnak tartottam, igaz imitt-amott voltak izgalmas részek, de zöme inkább értelmetlen, unalmas fecsegésekkel, történetekkel volt tele.
Kicsit most csalódtam benne, de lehet azért is mert a könyv témája teljesen távol áll tőlem.

3 hozzászólás
ancsee P>!
Stephen King: Álomcsapda

A moziban megnéztük a filmet belőle és utána nagy lelkesen belekezdtem a könyvbe is. :) Aztán rájöttem, hogy ha a filmektől is parázok, akkor könyvben még félelmetesebb és nem nekem való ez a műfaj. Azóta nem próbálkozom. :)

Röfipingvin P>!
Stephen King: Álomcsapda

Köszönöm drága Barátom, hogy egy Down-szindrómást tettél meg majdnem főszereplőnek. És köszönöm Bihari György, hogy szindrómának fordítottad a szindrómát kór, idiótizmus és minden egyéb borzalom helyett!!!

Abszolút kedvencet sajnos nem sikerült avatnom, mert helyenként nagyon untatott a történet. Bizonyos részeknél persze csak úgy száguldottak a lapok! Szóval felemás, nagyon felemás, de a szerző teljesen egyértelmű.

A_S1M0N P>!
Stephen King: Álomcsapda

Elejétől a végéig izgalmas volt, bár az időbeni ugrálások néha nem tetszettek, mert természetesen mindig a legjobbkor váltott át a cselekmény szála.

A szereplők szimpatikusak voltak, lehetett értük izgulni, a történet pedig kellően félelmetes és undorító.

Én nem éreztem, hogy a könyv hosszú lett volna, a bevezetés is érdekes volt, ráadásul eléggé hamar kezdődik az akció, ezt szakítják meg a visszaemlékezések.

Ráadásul ez a könyv King számára is fontos alkotás, hiszen súlyos balesete utáni lábadozásakor írta, nem titkoltan bele is csempészve ezt a történetbe.

Aliko P>!
Stephen King: Álomcsapda

Egy újabb film feldolgozás, egy újabb King. Valami olyan következik, amit még sosem próbáltam. Érkezik egy sci-fi szerűség a horror királyától…

A regény egy nem túl jól sikerült, harmadik típusú találkozás története, ahol 4 gyerekkori barátot ismerhetünk meg, akik a mainei erdőben egy furcsa fertőzést kapnak. Na jó hát nem csak ők, hanem az ott lakók is. Ám ők valahogy, valamiért másképp reagáltak és képessé váltak a gondolatolvasásra.

Kapunk katonai különítményt, rejtélyes vírust, havat és lezárt utakat, érkezik Duddits, jön Mr Szürke na meg persze a négyek Jonesy, Henry, Pete és Beaver és a nagy kérdés. Ki Mr. Szürke? Mit keres itt? Honnan jött? Hogyan állítható meg? És az egész hogy kapcsolódik a szellemileg nem túl stabil ám mindenre emlékező kisfiúhoz?

Érdekes kis próbálkozás ez, bár nem a legkiválóbb King mű az tuti. Sőt bevallom nekem sci-fiként se igazán funkcionált. Kicsit hullámzó a cselekmény, és bár voltak jó részei, na meg a fordulatok egy részét is megvettem, de nem volt túl akció dús. A közepe- vége fele pedig már többször kifejezetten untam. Viszont hangulata van. Az a nyomasztó légkör, amit ide rajzolt elénk szerző, az valami zseniális… Ennek ellenére nem nyűgözött le a könyv, talán még azt is megreszkírozom, hogy a filmet jobban szerettem. Morgan Freeman nagyot alkotott benne.

Tüncsimüncsi>!
Stephen King: Álomcsapda

Nem mondanám rossznak, de annak a túl eseménydús regénynek sem. Az eleje még izgalmas volt, de 750 oldalon keresztül olvasni erről az „egyszerűbb” cselekményről kicsit unalmas. A könyvből készült filmet nem láttam, de ezek után nem is vágyom rá. Szerepelt benne pár érdekes karakter. Mr Szürke és Beaver volt a kedvencem. Viszont a katonaság „munkájával” nem voltam elégedett.

3 hozzászólás
Blissenobiarella>!
Stephen King: Álomcsapda

Az Álomcsapdából készült filmet még egyszer régen láttam, és hát nem nagyon tetszett. Viszont a cselekményre abszolút nem emlékeztem, csak annyira, hogy vannak benne vadászok, meg „szargörények”. Ebből kifolyólag a könyv eleje nagyon izgalmas volt, és elkapott a hangulata egyből, tetszett. Viszont sajnos a 300. oldal környékére már teljesen ellaposodott….
Sajnos ez ismét egy olyan 750 oldalas King-könyv, amiből bőven elég lett volna 400 is… szerintem nagyon túl van írva. Látszik rajta, hogy Mr. King nem volt túl jó állapotban mikor írta – az egésznek nagyon nyomasztó a hangulata – meg gondolom nagyon más dolga se lehetett, és marhára ráért.
MNUSZ

chhaya P>!
Stephen King: Álomcsapda

Szeretem Kingben, hogy lövésem sincs előre, ki az aki meg fog halni és ki az, aki életben marad (egész kevés kivétel van, akiről biztosra tudom, hogy nem élheti túl). A fantáziája sem semmi, alig tudtam letenni, annyira érdekelt a történet. Olvasás közben, főleg az elején éreztem, hogy azért kissé bő lére van eresztve a sztori… de utólag minden a helyére került, és azt kell mondanom, nincsenek benne felesleges részek. Jól megírt könyv, bár tényleg van ennél ütősebbje is.

3 hozzászólás
kitty03>!
Stephen King: Álomcsapda

Szeretem Sephen King könyveit, bár néha a hideg ráz tőlük és előfordul, h egy kis is ideig elhiszem, h ez tényleg megtörténhet.
Félig láttam a filmet, hát akkor nem nagyon tetszett, de azt hiszem, h ha most újra megnézném más fényben látnám az egészet. Nem volt rossz, de azért még kicsit várok, mire újraolvasom. Nekem valahogy jobban tetszett az Állattemető, v a Rémület a sivatagban.

Praetorianus P>!
Stephen King: Álomcsapda

Nem és nem, továbbra sem szeretem. Először filmen láttam, utána olvastam, és most, egy kihívás kedvéért újraolvasva egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez nem nekem íródott. A Mester sci-fi jellegű írásait sosem sikerült őszinte mosollyal olvasni. Ennél speciel az a furcsa helyzet áll elő, hogy a tőle nyúló, belőle merítő regények némelyike (pl Cutter Falka című könyve) magasan jobban sikerültek ennél, de nyugodtan hozhatnék régebbi, hasonló parazitás/ufós sztorikat a polcról és a képernyőről egyaránt. Oké, nem ez King legrosszabb könyve, távolról sem, de hogy kényszerítő eszközök nélkül neki nem ülnék harmadszorra is, az biztos.


Népszerű idézetek

Szilvia_Szalóki>!

Ha belegondolunk, kész csoda, hogy a nők képesek szeretni akár a legkülönb férfiakat is… a többiekről nem is beszélve!

Szilvia_Szalóki>!

Egyes dolgokat nem biztonságos elmondani, még a legjobb barátoknak sem. És ezt néha a legjobb barátok is tudják.

chhaya P>!

…semmitől sem kell félnünk, csak a félelemtől.

630

Kapcsolódó szócikkek: félelem
Holdtündér>!

Az évek múlásával fölfedezte a tényt, hogy az álmok gyorsabban öregszenek, mint az álmodók. Gyakran mégis meglepő, milyen nehezen akarnak meghalni az utolsó álmok, amelyek fojtottan, siralmasan sikoltoznak a tudat mélyén.

Szilvia_Szalóki>!

Ha az ember Duddits Cavell nevetését hallotta, akkor ismét hitt egy kis ideig a régi hazugságokban: hogy az élet szép, és hogy a fiúk és férfiak, lányok és asszonyok életének van valami célja. Hogy éppen úgy van fény, mint sötétség.

vajdaz>!

Beaver házasságáról azt mondani, hogy nem jött be, annyi lett volna, mint azt állítani, hogy a Challenger űrsikló kilövését egy kicsit elpaccolták.

chhaya P>!

Rájött, hogy lehullott az utolsó hópehely. A világban körülötte összesen három szín maradt: az ég mély szürkéje, a lucfenyők sötétzöldje és az új hó tökéletes, folttalan fehérsége. És a fojtott csend.
Először az egyik, majd a másik oldalra hajtotta a fejét, úgy hallgatózott. Igen, fojtott. Semmi. A világban semmilyen hang sem hallatszott…

Kapcsolódó szócikkek: csend ·
daney>!

Mi a bort szaglásszuk, a kutyák egymás segglyukát, az eredmény ugyanaz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dean R. Koontz: Az ősellenség
Dean R. Koontz: Az eljövetel
Michael Crichton: Ködsárkányok
Peter Straub: Lebegő sárkány I-II.
Dean R. Koontz: Virrasztók
Libba Bray: The Diviners – A Látók
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Joe Hill: NOS4A2
Joe Hill: Szarvak