Álom ​doktor (A ragyogás 2.) 748 csillagozás

Stephen King: Álom doktor Stephen King: Álom doktor Stephen King: Álom doktor

Nem ​tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.

– Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod.
– Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.
– Sabbatha hanti – danolta a kórus. – Lodsam hanti. Cahanna risone hanti.
Andi visszajött, kimeredő, fájdalmas szeme köré megképződött az arc, melyet aztán a test is követett. Rose egy pillanatig látta karcsontjait és az ő ujjait szorító ujjakéit, majd ismét rájuk nőtt a hús.
Rose újból megcsókolta. Andi még kínjai között is reagált, Rose pedig a fiatalabb nő torkába lehelte saját lényegét.
Kell nekem ez a nő. És ami kell nekem, azt meg is kapom.
Andi újra lenullázódóban volt, de Rose érezte, hogy küzd ellene, és felülkerekedik. A tüdejébe szívott, jajongó életerőből táplálékot merített, ahelyett hogy megpróbálta volna eltaszítani.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Európa, Budapest, 2020
564 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635041329 · Fordította: Szántó Judit
>!
Európa, Budapest, 2019
576 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635041329 · Fordította: Szántó Judit
>!
Európa, Budapest, 2017
694 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634051411 · Fordította: Szántó Judit

3 további kiadás


Enciklopédia 73

Szereplők népszerűség szerint

Danny Torrance · Daniel Anthony "Danny" Torrance · Dick Hallorann · Edgar Allan Poe · Abra Rafaella Stone · Billy Freeman · Wendy Torrance · Rose O'Hara · Varjú Fater (Henry Rothman) · Casey Kingsley · Concetta Reynolds · David Stone · Dr. John Dalton · Emil Kemmer · Kígyófogú Andi (Andrea Steiner) · Lucy Stone

Helyszínek népszerűség szerint

Panoráma · Florida, USA · Frazier, New Hampshire, USA · Helen Rivington Ház · hospice · Kentucky, USA · New Hampshire, USA


Kedvencelte 94

Most olvassa 59

Várólistára tette 274

Kívánságlistára tette 279

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Stephen King: Álom doktor

Nekem ez a része is tetszett, habár kissé túl van írva, de nekem így is bejött. :) Ez volt a második könyvem King bácsitól, és most sem csalódtam benne, pedig még egy csomó könyve hátra van, amit el kellene még olvasnom, de eddig nagyon tetszik, amit tőle olvastam. :D Dannyt már az első részben is nagyon megszerettem, sőt imádtam. Nagyon cuki és különleges gyerek, aki most felnőtt, és igyekszik valahogy boldogulni, túlélni azokat a rémálmokat, amit gyerekként átélt, spoiler A könyv végig lekötötte a figyelmemet, habár eleinte nagyon lassan haladtam vele, de még így is tetszett nekem. Izgalmas volt, és nagyon érdekes is, jó volt újra Danről is olvasni, és persze megismerni Abrát is. :) Abra is nagyon különleges kis csaj, és igazán szerethető a karaktere is. Annyira szerettem közte és Dan közötti párbeszédeket, olykor egészen szórakoztató volt, és aranyos is. :D A filmet már korábban láttam 2x is, és az is nagyon tetszett. spoiler De azért így is jó volt. Kalapos Rose-t pedig utálom, ahogy a filmben is gyűlöltem, és a bandáját is pfuj. XD spoiler Annak ellenére, hogy a cselekmények nem annyira ütősek, mint az első részben, nekem tetszettek. :) Ugyanolyan jó ez is, és a karakterek is eléggé jók, habár Lucy és David egy kicsit bosszantóak voltak, de még őket is megkedveltem. Azzie a macska pedig tök cuki volt, ahogy Abra is. :D Billyt is megszerettem, nagyon bírtam a beszólásait is. :) Szóval nekem tetszett, és alig várom már a kövi Stephen King könyvet, hogy olvashassam. :D

link

6 hozzászólás
Heni_könyvespolca P>!
Stephen King: Álom doktor

Woww…sokkal jobban tetszett mint A Ragyogás.
Viszont ugyan úgy nehezen ment az olvasása. Az én hibám valószínűleg de a Ragyogás egyáltalán nem fogott meg, így kicsit negatívan kezdtem bele ebbe a könyvbe. Viszont ez nagyon kellemes csalódás volt. Abra nagyon megfogott, talán neki köszönhető, hogy magával ragadott a történet. Kicsit kiszámítható volt számomra az Igaz Kötéssel való végződés. Jól felépített történet attól függetlenül, viszont a végére csöppet elnyújtottnak éreztem a függőség témát. Sokat gondolkoztam, hogy hány csillagra értékeljem, de mivel a Ragyogásra 4,5-et adtam így megadom az 5*-ot :D

4 hozzászólás
bokrichard>!
Stephen King: Álom doktor

Messziről kezdem. Úgy érzem, hogy a 21. századi King, a komolyodó, drogmentes irodalmár megváltozott. Olvastam majd minden könyvét, a régieket, az újakat. A régiekben az alkohol, a droggőz dolgozik, a lázálmokkal operál, nagyot üt, húha faktoros. Aztán jött a 2000-es évek, a Duma Key, meg társai, többek közt ez is. Amiért ezt kifejtettem, az a folytatás, a 2. kötet jelzése.

Dan, aki az előző könyvben ragyogott, visszatért, alkeszesen, mint a fater, hiába, családba nem üt a mennykő. Most, hogy felnőtt, talált egy másik Dant, aki lány. Abra (akiről a pszicho pokémon jutott eszembe egész végig stílszerűen), aki erős, vonzó karakter. Kalandjaik azonban nem lettek borgőzösek, nem éreztem a „Ragyogást” (aki olvasta, tudja), kicsit tompább, kicsit vontatottabb, egészen a végéig, kicsit hiányos. Persze igencsak jó az átlaghoz képest is, sőt vannak benne zseniális pillanatok, de visszafogottságot érzek. Lehet Abra-val továbbfolytatni, az talán megint ragyogni fog.

1 hozzászólás
Niki P>!
Stephen King: Álom doktor

A Raqgyogás után egy picuri csalódást okozott. Nehezen indult be számomra, lasabban is haladtam vele, mint először gondoltam/terveztem. Néhány részletet feleslegesnek éreztem, vagy lehet, hogy csak számomra nem került a helyére

dagikám>!
Stephen King: Álom doktor

Ennek a könyvnek az esetében sem tudtam azonosulni az író gondolatvilágával. Valahogy nemjön át a hangulata king sci-fijeinek, vagy egyszerűen engem hagy hidegen a fantasy műfaja. Voltak érdekes részek, de összességébe véve untatot, jobban szeretem a véresebb, kicsit kézzel foghatóbb történeteket.

KATARYNA>!
Stephen King: Álom doktor

Köszönöm drága Stephen King, hogy ezt megírtad.
Bár szerintem nem kellett volna.
A Ragyogásnál nincs jobb. És pont.

Hiába nőtt fel a kis Danny Torrance, nekem mindig az a kisfiú marad a Ragyogásból.
Ha nem írtad volna bele Abrat, Kalapos Rose-t, és Kigyófogú Andit, szétuntam volna az agyamat. És még 3 csillagot se adnék rá.

Hosszadalmas és személy szerint untatott 350 oldal, majd a második fele egy igazán pörgős kis történet.
Csak ezt ki kell várni..
Főleg Kalapos Rose és a kis Szukalány telepatikus, és telefonos cívódásait. Meg ahogy kib.sztak az Igaz Kötéssel és csapdába csalták őket.
Ezeket szerettem. Nagyon!

Viszont ezeken át kell magad rágni. És vajon megéri-e?
Egy olvasásnak lehet. Már csak King bácsi kedvéért.

De inkább vedd a kezedbe, és éld újra át a Ragyogást! ;)

Petrasek>!
Stephen King: Álom doktor

Eljön a perc, amikor az ember felismeri, hogy nincs értelme tovább vándorolni. Akárhova megyünk, magunkat úgyis magunkkal visszük.
Több dologra is rá kellett jönnöm.
1. Imádom az író stílusát. Egyszerre félelmet kelt és arra késztet, hogy olvassak tovább. Letehetetlen.
2. Stephen King egy istenverte zseni. És a zsenikről azt tartják, hogy őrültek. Nos, nem tudom, hogy ez mennyiben igaz az íróra, de az biztos, hogy tud valamit :)
3. Vége doki Dan történetének. Pedig úgy a szívemhez nőtt, mint gyerekként és felnőttként is.
Nehezen hittem, hogy a Ragyogást felül tudja múlni, teljesen más értelemben, de sikerült neki. Míg az első résznél a sikítófrász kerülgetett, addig ennél érzelmileg volt rám nagy hatással. Mindenesetre nagyon hiányozni fog Torrance Doki, és újonnan szerzett családja sőt még az ellenségei is.

anglee>!
Stephen King: Álom doktor

Éppen most fejeztem be… nem térek magamhoz.
Ez a könyv. Felülmúlta minden várakozásomat és képzeletemet Dan életét illetően.
Nem gondoltam, hogy kenterbe veri a Ragyogást. Mert nem is de közben mégis.
Lebilincselt. Az ágyhoz, vagy a buszhoz, vagy ahol éppen olvastam a könyvet.
Akkora történetet fabrikált, egyszerűen képtelenség nem szeretni.
Nem tudok értelmeset írni, aki olvasta a Ragyogást, azonnal szerezze be EZT is, aki pedig nem olvasta, az nagyon gyorsan hajtsa fel egy antikváriumból, mielőtt a Dokiba belekezd. A Ragyogás egy kiváló King-mű, de ettől a könyvtől, még kiválóbb lesz.
Ennyi.

12 hozzászólás
KingucK P>!
Stephen King: Álom doktor

Mint annyi King könyvnél itt is az volt az első gondolatom, hogy miért nem olvastam már hamarabb.
Más hangulata van, mint A ragyogásnak, kevésbé nyomasztó és számomra nem is volt olyan félelmetes (persze voltak olyan részek). Összességében izgalmasabb és mozgalmasabb, lendületesebb. Valószínűleg rányomta a bélyegét a sok év tapasztalat és a mai ember türelmetlensége is.
A karaktereket nagyon szerettem, mind (még az Igazaknál is) emberiek voltak, jó és rossz tulajdonságokkal. Ahogy a végén írja az élet egy körforgás és van hogy többször visszatérünk ugyanoda.
Szívből ajánlom mindenkinek!
(Nagyon remélem, hogy jól sikerül a filmadaptációja!!!)

Timesz>!
Stephen King: Álom doktor

Egyszerűen imádtam! Egy percet nem unatkoztam az olvasása alatt,beszippantottak az események. Dan-t már Danny-ként nagyon megszerettem és most Abra-t is ugyanígy a szívembe zártam.Hihetetlen képességekkel rendelkező kislány.Azt hiszem,ez a köynv most nekem túlszárnyalta a Ragyogást is. Fantasztikus könyv, egy remek írótól. :)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

anglee>!

Maga vidám, ami fontos dolog, nagyszájú, ami még fontosabb, és formás feneke van, ami mindennél fontosabb.

264. oldal

10 hozzászólás
Kkatja P>!

Eljön a perc, amikor az ember felismeri, hogy nincs értelme tovább vándorolni. Akárhova megyünk, magunkat úgyis magunkkal visszük.

67. oldal

7 hozzászólás
Kkatja P>!

Ha ma senki iránt nem érzel szeretetet, legalább ne is bánts senkit.

480. oldal Tizenhetedik fejezet Szukalány 6. rész

Rick>!

A FÉLELEM annyit tesz: szarj le mindent, és fuss.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: félelem
1 hozzászólás
anglee>!

A halál nem kisebb csoda, mint a születés.

449. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál
anglee>!

Mert a múlt elmúlt, még akkor is, ha meghatározza a jelent.

518. oldal

Citrompor P>!

Billy előszeretettel mondogatja, hogy az öregségben egy a jó: nem kell félnünk, hogy fiatalon fogunk meghalni.

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: öregség
Kkatja P>!

A tudat palatábla, és az ital a szivacs.

93. oldal Isten hozott Pöttömvárosban 18.

Futtetenne I>!

Nem, kisfiam. A Panorámában látottakat talán elzárhatod a páncéldobozodba, de emlékeket soha. Azokat nem. Azok az igazi kísértetek.

55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Panoráma
anglee>!

Akárhová megyünk, magunkat úgyis magunkkal visszük.

67. oldal


Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Chuck Wendig: Halálmadarak
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Amanda Stevens: Örök kísértés
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Joe Hill: NOS4A2
Darynda Jones: Első sírhant
Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád
Joe Hill: Szarvak