!

Varázsló ​és üveg (A Setét Torony 4.) 221 csillagozás

Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
1 2
Régikönyvek.hu 2.320 Ft-tól
Book24 · 4.290 Ft –16% 3.604 Ft
Scifimarket.hu · 4.290 Ft –15% 3.642 Ft
Bookline · 4.290 Ft –15% 3.646 Ft
1.400 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A Setét ​Torony sorozatban – melynek negyedik kötetét tartja kezében az olvasó – a thriller koronázatlan királya a fantasy birodalmába kalandozik. Egy mitikus, történelem előtti – vagy utáni – varázsvilágba, amely idegensége mellett is ismerős a mesék és mítoszok mellett talán leginkább a nagy amerikai westernekből. A regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, de együtt alkotnak kerek egészt, hoznak létre egy olyan teljes világot, amelyet sokan A Gyűrűk Urá-éhoz hasonlítanak.

Roland és hűséges barátai sikeresen megküzdöttek Blaine-nel, a Monóval. Egy valaha civilizált, ám mostanra elpusztult városban szálltak le a bomlott számítógépagyú, egysínű vasútról. Roland elérkezettnek látja az időt, hogy pihenőjük közben elmesélje társainak múltját. Megtudjuk, miért kellett idő előtt elhagynia atyái földjét, Gileádot, s milyen küldetéssel érkezett Alain és Cuthbert barátjával a Külső Ívbe. Itt ismerte meg a gyönyörű és bátor Susan Delgadót, s egy… (tovább)

Eredeti mű: Stephen King: Wizard and Glass

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Európa, Budapest, 2014
1024 oldal · ISBN: 9789630796163 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2004
904 oldal · ISBN: 9630776618 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2000
900 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630766809 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Roland Deschain · Eddie Dean · Jake Chambers · Susannah Dean · Randall Flagg · Susan Delgado · Cuthbert Allgood · Alain Johns · Eldred Jonas · Sheb McCurdy

Helyszínek népszerűség szerint

K tanya


Hirdetés

Kedvencelte 48

Most olvassa 18

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

>!
anglee P
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Stephen King újra elkápráztatott.
És egy újabb szerelmes történetet tolt a képembe.
Nagy tévedésben voltam idáig: azt hittem nem szeretem az ilyet. Pedig de.
Az ilyen szenvedéllyel megírt felkavaró és magával rántó szerelmes történeteket, nos szeretem. Ez most már biztos.

Roland elbeszélése annyira izgalmas volt, hogy epekedve bámultam szerelmes pillantásokkal a könyvemet, amikor épp nem volt lehetőségem olvasásra. Munkahelyemen, ha beszaladtam egy korty vizet inni, ott hívogatott az asztalon. Zuhanyzás közben csak arra gondoltam, hogy olvasni akarok! Lefekvésnél, amikor már az összes könnyem, és szemem szétfolyt a fáradtságtól, és le-lebukott a fejem olvasás közben, akkor sem hagytam abba!

Ó, Roland. Te szerelmes hős. Te drága áldozat. Már az elején sejtetni engedi a történet végét. spoiler Mégis úgy vezeti a szálakat, és rakja egymás tetejére az eseményeket, hogy teljes mértékben reménykedsz, hogy neeem, neeem, hát ez nem így lesz, hát látom, hogy mi történik, és pont az ellenkezője annak, amire számítottam és amire felkészített minket az író, aztán jön a szomorú igazság. Ez egy annyira brutálisan jól megírt és kikerekített egész történet, hogy nem kerülhetjük el, amiről titkon mindig tudtuk, hogy meg fog történni. Mert megtörténik. Kegyetlenül. Tisztára mint A halálsoronban. spoiler Ugyan az a felállás. Ha nem így történik, akkor egy űr marad a történetben, olyan lehetetlennek tűnik az egész, ezért akármennyire is az ellenkezőjét szeretnénk, így fog tetszeni. Így akarjuk igazából, hogy történjen. A Setét Torony esetében is ugyan ez a helyzet. Ha máshogy alakulnak a dolgok, akkor nos, nem íródott volna még három kötet, hogy folytatódjanak Roland, Eddie, Susannah, Jake, és Csi kalandjai. A mese (igen, végül is az) visszatekintés, és ha bejön amiben mindvégig reménykedünk, akár még önmagában is helyt álló, nem sorozat részét képező regény is lehetne belőle. De nem az. Ennek pedig örülnünk kell! Folytatódik a kedvenc sorozatunk!

Stephen King tényleg mestere a feszültségkeltésnek. Attól hogy ez nem az éjszaka nem merek kimenni pisilni, csak ha minden lámpát felnyomok a lakásban – féle feszültség, attól még az.

Annyira kidolgozottak a karakterei (szokás szerint természetesen), hogy a rosszakat tényleg úgy igazán lehet gyűlölni, és szidni az anyukat, aki a világra pottyantotta őket, és gúnyosan kárörvendeni, amikor jól megszívják. És a végén a gonosz természetesen mindig jól megszívja, előbb, vagy utóbb. Sajnos néha utóbb. A jókkal pedig mi a helyzet? Roland csapata még itt van. És vár a folytatásban.

>!
Európa, Budapest, 2004
904 oldal · ISBN: 9630776618 · Fordította: Bihari György
5 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Ebből a bumhugból szerintem zseniális szakdolgozatot lehetne írni… Még nem tudom, hogy akkor emiatt most beiratkozzak e a bölcsészkarra…

6 hozzászólás
>!
Haarkon
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Bár King ezzel a regénnyel sokaknál „kihúzta a gyufát”, nekem a második rész mellett mégis ez lett a kedvencem. Épp itt volt már az ideje hogy Roland is megnyíljon kissé és a Charles Bronson image mögött meglássuk az embert, hiszen a szereplőkkel együtt kell vándorolni, küzdeni, nevetni de sírni is ahhoz hogy szimpatizálni tudjon velük az olvasó. A szerző a feladatnak maximálisan eleget tesz, fiú létemre ez egyike volt azoknak a szerelmi történeteknek amiket nem találtam lányosan romantikusak sem giccsesen csöpögősek, úgy volt megírva ahogy kellett.

>!
eMeR
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Nem győzöm hangoztatni, ha valaki nekem 1 évvel ezelőtt azt mondja, hogy Kinget fogok olvasni és még tetszeni is fog…!
Nem a Setét Torony volt az első könyv, amit Donald Edwin fia Stephentől olvastam, de ez a 4. kötete lopta be magát a leginkább a szívembe. Nagyon tesztet a történetvezetés, hogy minden kis apróság számít, még akkor is ha éppen akkor nem is jelent semmit. Ahogy a fő karakterek mellett a mellékszereplők háttértörténete is ki volt dolgozva.
A vége pedig fenomenális, pont a legrámaibb jelenet úgy volt megírva, hogy nem elborzasztott (mint ahogy normál esetben egy égetés tenné), hanem megmelengette (és fájdította) a szívemet: Susanért.

>!
Zsaninyusza
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Hát ez hosszú volt! Viszont nagyon jó. Nem úgy jó, mint az előző részek, mert ismét ugrottunk egyet az időben (ami felpuhult) és Roland múltjának meséjét ismerhetjük meg. Szinte már romantikus a történet, ha nem lenne tragikus a vége. De inkább olvassátok!

>!
Margarita
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Roland ifjúkori kalandja és élete nagy szerelmének tragikus története.
Mennek és mendegélnek. Roland és a ka-tet. Múltban/jelenben/jövőben. Mejisben/Gileádban/Kansasban.
Erre a kis időre jó volt velük tartani.
A Setét Torony még messze van.

>!
negoti 
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Az utolsó 200 oldalt egy ültő helyemben kellett elolvasni, mert az a 'rózsaszín' fény nem engedte, hogy letegyem. Jó kaland volt, folyt.köv. a közeljövőben!

>!
Sai_home
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg

Eljött hát az a rész, amire meg tudom adni az öt csillagot! Tetszett, habár kicsit hosszabb, mint amit még kényelmesnek mondanék.
Végre ismét előkerül az a Harcos, akit az első részben láttunk, megismerhetjük a múltjának egy fejezetét, ami talán leginkább azzá alakította, aki végül lett. Átélhetjük a Susan nevű lány történetét, ami már jó ideje a „levegőben lóg”, és bepillantást nyerhetünk Roland világába, amikor az még kevésbé mozdult el.
Bevallottan nem olyan történet ez, amihez Stephen King igazából értene, mégis sikerült úgy összeraknia, hogy nem igazán lehet belekötni. spoiler
Az eleje egy kicsit lassan indul be, túlhúz pár olyan részt, amit rövidebben is meg lehetett volna oldani, de Roland megjelenésével beindulnak a dolgok, nehezen letehető, kalandos olvasmánnyá válik.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Morn

Az igaz szerelem, mint minden más erős kábítószer, unalmas – ha egyszer a találkozás és fölfedezés meséjét elmondták, a csókok gyorsan állottak, a simogatások fárasztók lesznek… kivéve természetesen azokat, akik osztoznak a csókokban és a cirógatásokban, miközben körülöttük dúsabb, fényesebb színű lesz a világ. Mind minden erős kábítószer, az első igazi szerelem is csak azoknak fontos, akik a foglyai.
És más erős kábítószerhez hasonlóan az első igazi szerelem is veszedelmes.

Harmadik rész - Gyere aratás - I. A vadászistennő holdja alatt

>!
amnaen

Férfiak! Nem tudta megérteni, hogy sok nő miért fél annyira tőlük. Hát nem úgy teremtették őket az istenek, hogy pont a zsigerük legérzékenyebb része fityeg ki belőlük, akár egy rossz helyre került béldarab? Odarúgsz, összenyaklanak, mint a bicska. Ott simogatsz, és megolvad az agyuk.

>!
amnaen

Minden helyzetben három dolgot tehetsz, lányom – mondta egyszer az apja. – Elhatározod, hogy megteszel valamit, elhatározod, hogy nem teszel meg valamit… vagy elhatározod, hogy nem határozol semmit. – Mely utóbbi a papa szerint sehova sem vezet, és azt is mondta (noha nem is kellett volna), hogy ez a gyengék és bolondok választása.

>!
lilla_csanyi

– Tényleg vannak vakfoltjai? – kérdezte Eddie.
– Ha nincsenek – felelte nyugodtan Roland –, akkor mi meghalunk ezen a vonaton.
– Imádom, hogy átsegítesz minket bennünket a bukkanókon! – mosolygott fakón Eddie. – Számos vonzó tulajdonságod közül ez az egyik.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roland Deschain
>!
yendayi

(…) Eddie megértett valami csodálatos, felszabadító tényt: ki-ki maga dönti el, mi a jó. Mindig így volt, mindig így is lesz. Lehet az ember akár ezeréves, lőhet úgy, mint Buffalo Bill, a jó fogalma akkor is egyéni.

83. oldal

>!
mefi69 P

Nem volt választása. És ha nincs választás, a tétovázás mindig hiba.


A sorozat következő kötete

A Setét Torony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Trónok harca
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
Ursula K. Le Guin: Atuan sírjai
Jack Vance: Haldokló Föld
Christopher Moore: Ördögöd van!
Lisa Jane Smith: Ébredés
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia