Puszta ​földek (A Setét Torony 3.) 348 csillagozás

Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Roland és barátai, Eddie és Susannah Dean elszántan haladnak úti céljuk, a titokzatos Setét Torony felé. A homárszörnyekkel sikeresen megküzdöttek ugyan, ám mepróbáltatásaiknak koránt sincs vége. Új ellenséggel találják szemközt magukat, a félig gép, félig állat ősöreg óriási medvével. Elhívják Jake-et, azt a kisfiút, akit a harcos annak idején kénytelen volt feláldozni. Lud, az egykor szupercivilizált-technicizált város (talán a valahai New York?) – amelyet feltehetőleg szörnyűséges nukleáris katasztrófa pusztított el – romjai között élethalálharcot vívnak a testileg-lelkileg eltorzult, vérszomjas túlélőkkel. Kimerült, ám tántoríthatatlan hőseink folytatják útjukat. Sikerül-e elérniük a Setét Tornyot, s ott vajon mi vár rájuk?

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Európa, Budapest, 2014
696 oldal · ISBN: 9789630797023 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2004
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630776480 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 1999
606 oldal · ISBN: 9630764857 · Fordította: Bihari György

Kapcsolódó zóna

!

A Setét Torony

43 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2021. március 22., 14:10 · Bővebben


Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Roland Deschain · Eddie Dean · Jake Chambers · Susannah Dean · Bill Tudbury · Cortland Andrus · Detta Walker · Talitha Unwin · Till Tudbury

Helyszínek népszerűség szerint

Belső-Világ · Második és Negyvenhatodik utca sarka, New York · George Washington híd · Send


Kedvencelte 54

Most olvassa 16

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Timcsibaba77>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Teljesen kibillentett a valóságból. Egyre jobb ez a sorozat, ahogy „bele rázódik az ember”. Mondjuk Istenesnek tartom, hogy Stephen King összefoglalókkal indít, aki számára nagyon magas lenne ez az irodalma. Így most már én is megértettem, megszoktam a könyv stílusát. Nagyon tetszett a sok elmaradhatatlan sziporka, a vonatos rész, belekavarodott a történetbe egy kalóz, és megannyi fantasy szál, melyen elcsúszik az ember, ha nem vigyáz. Találós kérdések voltak mindig is a nagy szívszerelmeim, meg a rejtvény feladványok, így ez a rész visszarepített kicsit nosztalgikus gyermekkori hangulatomba, a sor megannyi emlékek közé.
Felpörögtek az események, bár lehet, van, aki nem tudja megszokni ezt az Óz birodalmat. Nekem nagyon tetszett.
Teljesen kizáródott a valóság, egy mesekönyv felnőtteknek. Alig várom a folytatást. Most már tényleg a fejembe vettem, hogy ha törik ha szakad, végig fogom olvasni mind a hét részt.
A nagy trükk talán abban áll e sorozatban, hogy King úgy írta meg minden könyvét, mintha nem akarná tovább folytatni, illetve hagyta, hogy a tolla vezesse. Nem egy megtervezett mű, magától alakult, hangulat, ahogy adódott, mégis roppant élvezhető mesterűvé gyúródott össze. Azt kell mondjam, egyre jobban felcsigáz, lehengerel, megdöbbent ez a fránya Setét Torony.

ggizi P>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Nem is emlékeztem rá, hogy ennyire izgalmas volt ez a rész! Jake elhívása nagyon kemény volt, amit csak tetézett a Lud városában (vagy inkább alatta) történtek. Wow! Megint tökéletesen a helyén volt minden egyes morzsa. És most jön majd a kedvenc részem!

jehuka P>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Egyre több minden derül ki erről a sötét poszt-apokaliptikus világról, ugyanakkor újabb és újabb új elemmel bővül a repertoár. Megjósolhatatlan, hová fog kifutni a történet, mindig akad valami meglepetés, amire nem számít, nem is számíthat az olvasó. Zseniális ahogy King a világok közötti kapcsolatot kitalálta. Örültem, hogy ismét találkozhattam Jake-kel, imádtam Csi-t, és beleborzongtam Lud hátborzongató, őrült világába. Blaine egy igazi pszichopata, de hihetetlenül szórakoztató :) Jöhet a következő rész :)

anglee>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

King piszkosul ért a csőbe húzáshoz. Szívatja az embert. De megéri elviselni, mert cserébe egy kibebaszottjó történetet tehetünk a magunkévá, ami úgy beszippant, mint spoiler
Szóval nagyon. Na. Kőkeményen. Ehehe.
Sajnálom, hogy komolytalanul ébredtem, és elviccelem ennek a csodálatos könyvnek az értékelését, de King is bővelkedik viccekben, meg őrült beszólásokban. Őrület ez a könyv, őrület gyerekek. Megyek is, inkább olvasom a következő részt…
Vége.

>!
Európa, Budapest, 1999
606 oldal · ISBN: 9630764857 · Fordította: Bihari György
chhaya>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

A Hármak elhívattak a mi valóságunkból Roland elmozdult világába, hogy innen együtt folytassák útjukat a Setét Torony felé. Élveztem olvasni, ahogy a megszállott harcos és szedett-vedett társai erős kis közösséggé válik, sorsuk összefonódik, s a torony mindannyiuk szívügye lesz. Tetszett a Sugár működése, Lud hátborzongató városa és kalandos útjuk leírása, ahogy egyre többet látunk az eltorzult világból, egyre több töredékes részletet és információmorzsát ismerünk meg, de a nagy egész még mindig nem látszik… Csak annyi, hogy a titokzatos Setét Torony egyre közelebb kerül.

bokrichard>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Aki idáig eljut, az legalább annyira nyakig benne van a Belső-világban, mint főhőseink. Két nagy részre bontható a cselekmény: Jake visszatér, mégpedig nem is akármilyen izgalmak közepette, és a kalandok Lud városában.
Amennyire nehezen halad a ka-tet (legalábbis az elején biztosan), annyira könnyen haladtam én ezzel a kötettel is. Faltam a sorokat, igazán elmélyültem a páratlan élményben, amit a könyv ad. Mind a világ, mind a szereplői egyszeriek, és megismételhetetlenek, és ez lenyűgöző. Jake visszatérése olyan intenzívre sikerült, hogy a fejezetváltás egy kicsit leült, de azonnal felpörgött újra az egész, és mindjárt jött Blaine, és a rejtvények… Ó, imádom a találós kérdéseket, és ahogy ez be van építve egy ilyen műfajú írásba… (Nyilván látszik, mennyire imádom az egészet!!)

Balázs_Erőss>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Oké, sikerült ledolgoznom egy újabb King-elmaradásomat, hiszen ez a könyv a megvásárlása óta olvasatlanul várt a polcon. Hozzá kell tennem, hogy az előző részhez képest azért volt némi visszalépés. Viszont, Jack elhívása, illetve a kísértetházas események megcsillantották az a klasszikus King-stílust, ami miatt annak idején megkedveltem az írásait.
Lehetett volna sokkal több esemény Lud-ban, de így se panaszkodhatok, pörgős és szórakoztató volt.
Jövőre folytatom!

Röfipingvin P>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Nagyjából egy oda-vissza repülőút elég volt a könyvnek. Külvilág megszűnik, egyre mélyebben és mélyebben ott vagy a történetben, érzed az ő időjárásukat, eszed, amit ők, lősz – a szíveddel –, mint ők, keresed a rózsát, a kulcsot és persze a zárat, meg befut a vonatod, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy nincs tovább.. Illetve dehogynem! Hála az égnek! Na, meg a Mesternek!

A_S1M0N P>!
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

—2018—
Tartja a második kötet minőségét, ami már önmagában is remek, a cselekmény halad, a szereplőket is jobban megismerhetjük.
A kötet „főellensége” is nagyon jól lett megírva, ismét remekül szórakoztam.

—2020—
Így van, hozza az előző kötet minőségét, újraolvasva is izgalmas, érdekes, King fantasztikusan keveri a kártyákat, rakja össze a cselekményt. Rolandot és társaságát továbbra is imádom, nem lehet nem szeretni, kedvelni őket.
A könyv bizonyos pontján érdemes elolvasni a Csu-csu Charlie-t, alaposan megnézni a borítón és a belsejében található képeket, mindenképpen hozzáad az élményhez!
A könyv végére a cselekmény függőben marad, de egy igen kövér kötettel folytatódik is!


Népszerű idézetek

amnaen>!

– Hát ez nem egy futó zápor, mi? – kérdezte Eddie.
– De nem ám. Addig zuhog, amíg bele nem fárad, azután még esik egy kicsit, tiszta piszokságból.

Kapcsolódó szócikkek: Eddie Dean · Susannah Dean
Timcsibaba77>!

-Eredj haza, feküdj le. -tanácsolta Timmy.- Igyál sok tiszta folyadékot: gint, vodkát, ilyesmit.

160. oldal

ppayter>!

– Van valamid a Z. Z. Toptól? – kérdezte savanyúan Eddie.
– DE MENNYIRE – felelte Blaine. – MIT SZÓLNÁL EGY KIS „CSŐKÍGYÓ BUGI”-HOZ, NEW YORK-I EDDIE?

Második könyv: Lud - VI. Találós kérdés és pusztaság - 9.

Kapcsolódó szócikkek: Eddie Dean · Z. Z. Top: Tube Snake Boogie
7 hozzászólás
Hellena P>!

Az ég hatalmas volt – nem emlékezett rá, hogy látott-e valaha is ilyen óriási, megszakítatlan teret, ilyen végtelen, tiszta ürességet. Ettől nagyon kicsinek érezte magát, de hite szerint nem volt ebben semmi rossz. A dolgok rendjében ő tényleg nagyon kicsi.

262-263. oldal

Hellena P>!

Valamikor régen az ilyen arcú srácokra mondhatták, hogy ez is azért született, hogy felkössék.

269. oldal

Hellena P>!

Vedd például a Bermuda-háromszöget. Az egy hely az egyik óceánunkon, Roland. Állítólag elátkozott. Lehet, hogy tulajdonképpen egy bazi nagy kapu a világaink között, amely majdnem mindig nyitva áll.

397. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bermuda-háromszög

A sorozat következő kötete

A Setét Torony sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Rice: Interjú a vámpírral
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chuck Wendig: Halálmadarak
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Michael Crichton: Az elveszett világ
M. R. Carey: Kiéhezettek
Dean R. Koontz: Az ősellenség
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Isaac Marion: Eleven testek