!

Puszta ​földek (A Setét Torony 3.) 218 csillagozás

Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek
Scifimarket.hu · 3.690 Ft –15% 3.133 Ft
Bookline · 3.690 Ft –15% 3.136 Ft
Régikönyvek.hu · 3.690 Ft –15% 3.136 Ft
1.600 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Roland és barátai, Eddie és Susannah Dean elszántan haladnak úti céljuk, a titokzatos Setét Torony felé. A homárszörnyekkel sikeresen megküzdöttek ugyan, ám mepróbáltatásaiknak koránt sincs vége. Új ellenséggel találják szemközt magukat, a félig gép, félig állat ősöreg óriási medvével. Elhívják Jake-et, azt a kisfiút, akit a harcos annak idején kénytelen volt feláldozni. Lud, az egykor szupercivilizált-technicizált város (talán a valahai New York?) – amelyet feltehetőleg szörnyűséges nukleáris katasztrófa pusztított el – romjai között élethalálharcot vívnak a testileg-lelkileg eltorzult, vérszomjas túlélőkkel. Kimerült, ám tántoríthatatlan hőseink folytatják útjukat. Sikerül-e elérniük a Setét Tornyot, s ott vajon mi vár rájuk?

Eredeti mű: Stephen King: The Waste Lands

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Európa, Budapest, 2014
696 oldal · ISBN: 9789630797023 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2004
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630776480 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 1999
606 oldal · ISBN: 9630764857 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Roland Deschain · Eddie Dean · Jake Chambers · Susannah Dean · Bill Tudbury · Cortland Andrus · Detta Walker · Talitha Unwin · Till Tudbury

Helyszínek népszerűség szerint

Belső-Világ · George Washington híd · Második és Negyvenhatodik utca sarka, New York · Send


Hirdetés

Kedvencelte 34

Most olvassa 19

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

>!
anglee P
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

King piszkosul ért a csőbe húzáshoz. Szívatja az embert. De megéri elviselni, mert cserébe egy kibebaszottjó történetet tehetünk a magunkévá, ami úgy beszippant, mint spoiler
Szóval nagyon. Na. Kőkeményen. Ehehe.
Sajnálom, hogy komolytalanul ébredtem, és elviccelem ennek a csodálatos könyvnek az értékelését, de King is bővelkedik viccekben, meg őrült beszólásokban. Őrület ez a könyv, őrület gyerekek. Megyek is, inkább olvasom a következő részt…
Vége.

>!
Európa, Budapest, 1999
606 oldal · ISBN: 9630764857 · Fordította: Bihari György
>!
Röfipingvin MP
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Nagyjából egy oda-vissza repülőút elég volt a könyvnek. Külvilág megszűnik, egyre mélyebben és mélyebben ott vagy a történetben, érzed az ő időjárásukat, eszed, amit ők, lősz – a szíveddel –, mint ők, keresed a rózsát, a kulcsot és persze a zárat, meg befut a vonatod, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy nincs tovább.. Illetve dehogynem! Hála az égnek! Na, meg a Mesternek!

>!
tamasloczi
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Zseniális egy rohadék ez az ember.
Gördülékenyen megy tovább a történet, hősei újabb és újabb kínokat állnak ki, ahogy a szerző szadista kis lelke egyre halmozza rájuk a válogatott nehézségeket. Persze néha van egy kis móka, na meg kacagás, de inkább csak amolyan kontrasztélmény jelleggel.
Ez a rész (is) tökéletesen megállja a helyét a poszt-apokaliptikus borzongatás témakörében, bedobva még pár csavart az amúgy sem egyszerű gondolatmenetbe.
Szerencsére még van pár további rész, így hát egyelőre ennyi elég is, majd a végén nevetünk, vagy inkább sírunk, a mestert ismerve.

>!
Blissenobiarella
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

A cselekmény hömpölyög tovább, de nekem ez a rész túl lassú volt ahhoz, hogy igazán elvarázsoljon. Türelmetlen olvasó vagyok, sokat unatkoztam, lassan is olvastam ki ezt a könyvet. Bízom a következő részek nagyobb sikerében.

>!
Morn
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Teljes sorozat kívánságlistára kerül, és szandi akcióban beszerzendő a második és hatodik, hogy annál előrébb legyek.
Nagyon tetszett ez a rész is, a skizofrénia, az újbóli némi világok köztiség, az izgalmak a végén és a lezáratlan kérdések. Meg hogy King ilyen jóóóó lassaaan csepegtet mindent, engem meg a türelmetlenség fojtogat, hogy már a hasam is belefájdul – ezt is! Csak azt sajnálom, hogy a hülye fejemmel régi telefont vittem magammal egy hetes programomra, így nem tudtam olvasni, de ma egyhuzamban elolvastam a visszamaradt kb 100 oldalt. Nehéz volt felvenni újból a fonalat ennyi idő után, emiatt akartam csillagot levonni, de hát én voltam a barom, nem pedig King rossz író. Úgyhogy maradt az öt, de még mindig az előző tartja a kedvenc szintet. És ideje lenne belekezdeni a negyedikbe is…

2 hozzászólás
>!
Irasalgor
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Kicsit csalódás volt számomra a Puszta Földek, lévén a lassan hömpölygő cselekményszerkezetnek, a ráérős narratíva miatt sokszor kicsit unalomba fullad a könyv, sőt inkább kiszámíthatónak. Noha, a fejezetcímek is erre utalnak ugyanis a Kulcs és a Rózsa, valamint a Találós Kérdés és Pusztaság sejteti hogy mik lesznek a kulcsmomentumai az adott résznek. Nem mondom hogy rossz könyv a Puszta Földek, de kevésbé izgalmas mint a korábbi epizódok, noha a hangulata és a bája ugyancsak megvan. Mondhatni, a címéhez igazodik, olyan mint egy pusztaság. A sík üres telepen néhol felbukkanó oázisok szolgáltatják a cselekményesebb jelenetket, addig pedig csak az oázis keresése történik. Sebaj, majd a 4. részben.

Értékelés: 7/10
http://irasalgor.blog.hu/2011/06/24/stephen_king_a_sete…

2 hozzászólás
>!
Near
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

King könyvet olyan tizenkét évesen fogtam először a kezembe. Mert hát milyen menő dolog volt gyerekfejjel őt olvasni! Igaz, hogy túl sokat nem értettem az Álomcsapdából… meg körülbelül egy értelmező kéziszótár kellett volna hozzá, annyi ismeretlen szó volt benne. De olvastam vagy egy hónapig, majd elfelejtettem.
Aztán újabb és újabb könyvei kaptak tőlem egy-egy esélyt. Állattemető, Ragyogás, Christine… a nagy hírnévnek örvendőek. Vagy félbehagytam, vagy végigszenvedtem őket. Túl sok, túl írt, túl unalmas. Mire történne valami, én már rég eluntam magam az előtte lévő 500 oldalban.
De aztán szembe jött velem a Setét Torony. A képregényt szerettem, és úgy gondoltam, megérdemel még egy esélyt az író. Bele a közepébe, harmadik kötet! Addigra csak lement már a felesleg, nem igaz? A bevezetések, nem lényeges szövegelés, időhúzás…

A könyv elején már nagyot néztem és lapozni kezdtem. Köszönetnyilvánítás… előszó… vers… és máris ötven-hatvan oldal elment a könyvből. Oké, nem számít. Előző kötetet tartalma, nézzük. Három-négy oldal? Ennyiben össze lehet foglalni két féltégla kötet tartalmát? Itt valami sántít. Nem baj, nézzük.
Jó feléig jutottam a regénynek, mire rájöttem, hogy igazából még mindig alig történt valami. Egy részem megkedvelte a szereplőket, a másik részem viszont halálra unta magát és azt számolgatta, hogyha ma elolvasok x oldalt, és holnap is… akkor vajon mikor végzek és mikor kezdhetek új könyvet. Na itt adtam fel.
Be kell vallanom, King bácsival én soha, de soha nem leszek jóban. Nekem túlírt az egész, amit csinál és az unalom végtelen tengere. Sajnálom. Maradok a filmeknél – azok még ma is megállják a helyüket a horrorfilmek között – és nagy rajongással várom a fia újabb műveit.

>!
Profundus_Librum
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

King írói eszközei, stílusa mit sem változtak a második részhez viszonyítva (az első ugyebár teljesen kilóg a következő részekhez képest). Izgalmas, olvasmányos, szórakoztató és drámai egyszerre, amiben az akcióban gazdag, kalandos részek szinte tökéletes arányban keverednek a karakterépítéshez elhagyhatatlanul fontos elbeszélő visszaemlékezésekkel. Azért csak szinte, mert a második részhez képest kevesebb a visszaemlékezés, ezeket a részeket pedig különösen szerettem. King ezen sorozata – ateistáknak a Biblia helyett – erkölcsi iránytűként is használható. Rolandot követve – hibáiból tanulva – sosem fogjuk elfelejteni atyáink arcát.

Bővebben a blogon:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/06/stephen-king…

>!
Szirmocska
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Ha valaki azt mondja nekem néhány héttel ezelőtt, hogy King lesz a legnagyobb menedékem ezekben a napokban, szerintem körberöhögöm. Tényleg soha ne mondd, hogy soha, mert mégis így lett.
Megint kicsit más volt, mint az előző, de ha lehet, még jobban tetszett nekem. Még ha kiszámítható is, amihez a fülszöveg jócskán hozzájárul, hisz szinte kivonatolja a főbb eseményeket, végig lekötött. Az egymásba futó szálak, összefüggések zseniálisan voltak felépítve. Határozottan tetszett! :)
Viszont kezdem úgy érezni, hogy az első kötetet a 2. és a 3. után olvasva sokkal jobban élveztem volna.
No de, ami a lényeg, hogy most már végérvényesen elvesztem útban a Setét Torony felé :) Lehet, hogy a végén ezzel a sorozattal nevezek majd a „Találd meg az igazit! A következőt” kihívásra. :)

8 hozzászólás
>!
Zsaninyusza
Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek

Izgalmas volt! Jake elhívatása különösen tetszett, ahogy újra összefonódtak a szálak, minden mindennel kapcsolatban van. Fura mód, ez nem bonyolítja, hanem inkább tisztázza a történetet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog mesélni Roland, mi vitte romlásba az ő világát, de hát, mint mondta, ez egy másik napra való történet. Blaine. Blaine annyira „Kinges”, hogy még majdnem meg is kedveltem.


Népszerű idézetek

>!
ppayter

– Van valamid a Z. Z. Toptól? – kérdezte savanyúan Eddie.
– DE MENNYIRE – felelte Blaine. – MIT SZÓLNÁL EGY KIS „CSŐKÍGYÓ BUGI”-HOZ, NEW YORK-I EDDIE?

Második könyv: Lud - VI. Találós kérdés és pusztaság - 9.

Kapcsolódó szócikkek: Eddie Dean · Z. Z. Top: Tube Snake Boogie
7 hozzászólás
>!
amnaen

– Shardik? – vágott közbe Jake. – Hiszen az egy könyv címe! A mi világunkban írták! Az az ember, akinek az a híres könyve van a nyulakról…
– Richard Adams! – kiáltott föl Eddie. – A nyulakról szóló könyvnek Watership Down a címe.

>!
amnaen

– Hát ez nem egy futó zápor, mi? – kérdezte Eddie.
– De nem ám. Addig zuhog, amíg bele nem fárad, azután még esik egy kicsit, tiszta piszokságból.

Kapcsolódó szócikkek: Eddie Dean · Susannah Dean
>!
Wilsonné

– Martalócok – felelte Talitha néne. – Billogvassal csinálták, azzal ám. Azt mondták, azért, mert szemtelenül nézett rájuk. Huszonöt évvel ennek előtte történt, úgy ám. Most pedig igyátok meg a kávétokat! Akkor is pocsék, ha forró, de ha kihűl, olyan, mint a sár.
Eddie a szájához emelte a bögrét, és óvatosan belekortyolt. Nem nevezte volna sárnak, de nem is volt egy Douwe Egberts.
Susannah is megkóstolta, és meglepetten pillantott föl.
Nahát, ez cikória!
Talitha ránézett. – Azt nem ismerem, csak a katángot, és mi egyfolytában katángkávét iszunk, amióta engem elért az asszonyok átka – az pedig nagyon, de nagyon rég levétetett rólam.

Kapcsolódó szócikkek: billog · Eddie Dean · katáng · kávé · Susannah Dean · Talitha Unwin
>!
amnaen

Amióta az utolsó barátom is meghalt, akivel erre a kalandra indultam, most először ismét a ka-tet közepén találom magamat.
– Kvartett? – kérdezte kétkedve Eddie.
A harcos megrázta a fejét. – Ka annyit tesz, „sors”, Eddie, noha a tényleges jelentése ennél sokkal bonyolultabb. Nehéz meghatározni. Ez a helyzet a Nemes Nyelv csaknem minden szavával. A tet viszont egy csoport embert jelenti, akiknek azonosak az érdekeik és a céljaik. Mi hárman például egy tet vagyunk. A ka-tet az a hely, ahol sok olyan ember van, akiket a végzet kötött össze.
– Mint a Szent Lajos király hídjá-ban – mormolta Susannah.

>!
amnaen

… nem kíván mást, mint ott állni a Broadway é a Negyvenkettedik utca sarkán az ujjait ropogtatva, csilis dogot majszolva, miközben sétálómagnója fülhallgatójából bömböl a Creedence Clearwater Revival…

Kapcsolódó szócikkek: Creedence Clearwater Revival
>!
amnaen

Most pedig fogadd el ezt, ha akarod. – Benyúlt kifakult ingválla alá, kihalászott egy vékony ezüstláncon lógó ezüstkeresztet, és leakasztotta a nyakából.
Most Roland hökkent meg. – Biztos vagy benne, hogy nekem akarod adni? Nem azért jöttem, hogy elvegyem, ami a tiéd és a tieidé, Öreg Anya.
– Biztos vagyok benne, amennyire lehetek. Harcos, ezt több mint száz éve hordom nappal és éjszaka. Most viseld te, és helyezd el a Setét Torony lábánál, és mondd ki Talitha Unwin nevét a világ másik végén.

Kapcsolódó szócikkek: Roland Deschain · Talitha Unwin
>!
amnaen

Susannah, aki olvasta Tolkient, arra gondolt: Ilyesmit láthatott Frodó és Samu, amikor elérték Mordor szívét. Ezek itt a Végzet Repedései.

>!
amnaen

Az istenek nem szeretik a pocsékolást. Rolandot erre nevelte az apja, később pedig legnagyobb mestere, Cort, és a harcos ma is ezt az elvet követte. Lehet, hogy az istenek nem büntetnek azonnal, de előbb-utóbb fizetni kell… és minél később, annál többet.

Kapcsolódó szócikkek: Cortland Andrus · Roland Deschain
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Setét Torony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Trónok harca
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
Ursula K. Le Guin: Atuan sírjai
Jack Vance: Haldokló Föld
Christopher Moore: Ördögöd van!
Lisa Jane Smith: Ébredés
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia