A ​mobil 544 csillagozás

Stephen King: A mobil Stephen King: A mobil

Clay ​Riddell grafikus Bostonba utazik, hogy tárgyaljon az általa tervezett képregény ügyében. A kiadóba menet a parkban beáll a fagylaltoskocsi előtt kígyózó sorba, mert a melegben bizony jólesne egy hűsítő nyalánkság. Az előtte állók némelyikének megcsörren a mobiltelefonja, s mikor beleszólnak, leírhatatlan dolgok történnek. A telefonálók megvadulnak, egymásnak esnek vagy önmaguk ellen fordulnak, s pillanatok alatt őrjöngő-vérengző emberek töltik meg az utcákat. Claynek – micsoda szerencse! – nincs mobilja, s hamar rájön, hogy az őrületet csakis a telefon által közvetített impulzus okozhatja. Néhány hozzá hasonló, mobilmentes emberrel elindul, hogy olyan területet keressenek, ahol nincs telefonos lefedettség és hajtja az aggodalom is, vajon mi történhetett otthon a feleségével és a kisfiával, akik mindketten mobilhasználók?

A káoszban nem könnyű az utazás. A megfertőzőtt telefonembereket mintha egy ijesztő kollektív tudat irányítaná, a kevés megmaradt „normális” pedig… (tovább)

Stephen King: Cell

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Európa, Budapest, 2011
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630792226 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2007
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630783019 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2006
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630781428 · Fordította: Bihari György

1 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Alice Maxwell · Charles Ardai · Clayton Riddell (Clay) · Jordan · Tom McCourt · Ulrich Ashland

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 54

Most olvassa 24

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Stephen King: A mobil

A közepe valóban leült egy kicsit, én maradtam volna az akciós-menekülős-trancsírozós vonalnál, nem ennél a változnak ők is, miért és magyarázatot találni rá a PC-működés alapján dolognál. Az eleje durván jól beindul, nagyon szeretem az ilyet. Vicces volt, percekig röhögtem saját magamon, hogy spoiler. A telepatikus és álmokban beszélő Rongyos Emberről teljesen a Végítélet jutott eszembe, meg úgy általában is, a két részre szakadt, hordaszerűen vonuló tömegek miatt is (ami nem baj, mert nagy kedvenc). Összességében egy néha kicsit leülő, de sokszor gyomorszorító könyv, a végét én pozitívnak képzelem el :-D

5 hozzászólás
nemeth97>!
Stephen King: A mobil

Így a végére érve, annyit tudok mondani rá…meh és megvonom a vállamat.
A King féle groteszk ábrázolás és brutalitás megvan benne, de nem nagyon tudott lelket adni ennek az egésznek úgymond.:D
Alicet nagyon sajnáltam a könyv felénél, de azon az egy pillanaton kívül nem nagyon fogott meg semmi ebben a könyvben, olvastatta magát, de semmi extra.

3 hozzászólás
juanito_b192 P>!
Stephen King: A mobil

Hihetetlenül durva és erős történetet olvashattunk King mestertől. A fülszövegben olvasható, „a telefon által közvetített impulzus” hátborzongató módon lett az olvasó elé tárva, idegborzoló, zseniális stílusban. Talán mert kevés King regényt olvastam, off végig élvezni tudtam a történetet, a borzongás ellenére is. A karakterekről sem lehet rosszat mondani, talán kicsit keveset is tudtunk meg róluk a nagyívű pörgés miatt. Megérdemelten repül az öt csillag, de most már felettébb kíváncsi vagyok, hogy van-e ennél is magasabb szint a Mesternél? spoiler

16 hozzászólás
dagikám>!
Stephen King: A mobil

Hátborzongató volt még csak olvasni is. Sosem tudtam magam elképzelni hasonló helyzetben, nem tudom,hogy ugyanígy ura lennék – e a helyzetnek,mint ezek a szereplők. Manapság majdnem ugyanez a helyzet áll fenn,hogy az emberek csak bámulják a telefonukat és létezni sem tudnának a kütyük nélkül.

Jaina>!
Stephen King: A mobil

Nem teljesen értem, miért 74%-os ez a könyv molyon. Pedig jó. Egy gond van vele: olyan, mintha lecsípték volna az elejét és a végét. Hiányzik az, hogy legyen időm megismerni és megkedvelni a szereplőket, mert egyből belecsapunk a lecsóba. Így nem is éreztem senkit igazán szimpatikusnak spoiler A vége is lezáratlan, emiatt frusztráló volt, bár ezeket a függővégeket megszokhattuk már a Mestertől. :)

1 hozzászólás
Blissenobiarella>!
Stephen King: A mobil

Mr. King ezúttal nagyon trendi vizekre evezett. Zombisapokalipszisesakciófilmes könyvet írt, de el kell ismerni, hogy neki ez is megy, és marha jól csinálja.
Az alapötlet nem tudom, hogy mennyire eredeti, de tök jó. A könyv eleje nagyon jól indul, az első oldalakon máris jön az akció és a parázás. (egy kicsit az Esemény c. film jutott eszembe, meg is kéne nézni újra, mert nem emlékszem, hogy miért épp az ugrott be) Viszont ebből a könyvből hiányoltam a szerző azon erényeit, amiket én igazán szeretek benne. Kevés hangsúly volt a karaktereken, főleg megismerésükön, sokkal inkább az eseményekre, az akcióra volt helyezve. Így egy igazán pörgős, akciódús könyvet kaptunk, ami gyorsan olvastatja magát, és jól el lehet merülni benne. Tudom, hogy valahol ez igazságtalan, de azt mondom, ha nem King írta volna, sokkal jobban odalennék érte, egyszerűen azért, mert tudom, hogy ő ennél sokkal jobbat is kihozhatott volna belőle.
Ami a cselekményt, a történetet illeti, számomra egy kicsit túlzásba vitte, és a végére nagyon elszállt… a másik negatívum számomra Jordan karaktere volt. Azt még el tudom fogadni, hogy tizenkét éves létére ő lesz a kis túlélőcsapat pcguruja, de nekem kínos olyan szavakat olvasnom a szájából, mint „premissza”. (ennél a résznél felkaptam a fejem, és ellenőriztem, hogy tényleg ő mondta-e)
Szóval, kedves Mr. King, minden tiszteletem, jó könyv volt, de nagyjából csak a háromnegyedéig élveztem, azután túl sok lett. Izgi volt, de az agyam nem dobtam el tőle.

3 hozzászólás
KingucK P>!
Stephen King: A mobil

Eddig nem sok olyan könyv volt Kingtől, ami nem kötött le teljesen, de sajnos ezt azok közzé kell számítanom. Igaz, hogy most a szokásával ellentétben már az elején belevág a sűrűjébe, nincs a nagy elővezetés és út közben ismerhetjük meg a szereplőket, így kicsit filmszerűbbre is sikerül, de mégsem fogott meg, viszont a filmet majd megnézem.

raka0328>!
Stephen King: A mobil

Érdekes elgondolás, társadalomkritika 2006-ből, ami ma még inkább aktuális. Valószínűleg ma mindenki is meghalna a pitába. Ennek ellenére nem a legjobb regénye Kingnek. Valahogy kevés és fura, bár voltak elég jó gondolatok is a sztoriban. Kedvenc nem lett, de örülök, hogy olvastam.

2 hozzászólás
Baba082>!
Stephen King: A mobil

Ezt a könyvet barátnőmtől kaptam kölcsön, és előbb olvastam el, mint ő. Akkoriban videó tékában dolgoztam, és kimondottan mérges voltam, ha megzavartak olvasás közben. Hozzáteszem azt is, hogy kedves ismerősök erősen poénkodtak azzal, hogy a semmiért felhívtak telefonon, és elég jókat röhögtek azon, hogy kicsit habozok, mielőtt felvenném a készüléket:)
Jól megírt kis történet, mint minden King könyv, olyan mese, amiről tudjuk, hogy nem igaz, na de mi volna, ha mégis az lenne…
Nagyon szurkoltam a túlélőknek, de ellentétben a legtöbb ijesztegetős sztorival, itt szegény pihegő zombikat is nagyon sajnáltam.

11 hozzászólás
Anó P>!
Stephen King: A mobil

Régi olvasmány újraolvasása volt a feladat a Stephen King-kihívásban. Nos, teljesítettem, de bevallom, nem emlékeztem rá, hogy ennyire borzalmas a könyv, mert akkor nem ezt választottam volna. Nagyon rossz hatással van az emberre ebben a mobilos-számítógépes-kütyüs világban, ha belegondol egy hasonló helyzetbe: „Mi lenne, ha…?” Hányan őrülnének meg, zombisodnának el és ölnék meg egymást?! (Velem az élen, mert jómagam is ragaszkodom a „kis okosomhoz” ! Ha nincs velem, máris félkezűnek érzem magam… )
Gonosz dolog volt az írótól, hogy nyitva hagyta a mű végét, nem tudjuk, mi történt Johnny Gee-vel! Vagy éppen ez a jó, mert maradt remény?


Népszerű idézetek

Kyra>!

[…] az elme számol, a lélek sóvárog, a szív pedig tudja, amit tud.

323. oldal

Kyra>!

Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charles Darwin
Lunemorte P>!

– Barátaim, Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszesebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.

Kapcsolódó szócikkek: Charles Ardai
vilmos>!

… ha minden tudatos gondolatot, minden emléket, minden értelmi képességet egy szempillantás alatt lehántanánk az emberi agyról, akkor ott valami tiszta és szörnyű marad vissza.

szangi P>!

– Mi a jó a világvégében, ha nem hajthatsz át egy átkozott kerítésen?

Lunemorte P>!

Gyere, és biztonságban leszel – a túlélésért folytatott küzdelmed véget ér.
Gyere, és kedvedre élhetsz a saját helyeden.
Gyere, és beszélhetsz szeretteiddel.
Gyere.

vargvani>!

„AΖ IFJÚ ELME LÁMPÁS A SÖTÉTSÉGBEN”

Lunemorte P>!

– Mit gondolsz, hány fokozat van egy ilyen teherautón?
– Előre egy éppen elég – mondta Clay.
– Ahogy most parkolnak, azt hiszem, azzal kell kezdeni, hogy megkeressük a hátramenetet.
– Baszki – felelt Clay. – Mi a jó a világvégében, ha nem hajthatsz át egy átkozott kerítésen?
És áthajtottak.

Kapcsolódó szócikkek: Clayton Riddell (Clay) · Tom McCourt
vargvani>!

[…] kockázat nélkül nem lehet tudásra szert tenni.

Lunemorte P>!

Itt vagyunk a világ végén, gondolta. Fölnézett az égre, és meglátta az Esthajnalcsillagot.

Kapcsolódó szócikkek: Clayton Riddell (Clay) · Esthajnalcsillag

Hasonló könyvek címkék alapján

Justin Cronin: A szabadulás
Peter Clines: 14
Dean R. Koontz: Az ősellenség
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: A kór
Dean R. Koontz: Az eljövetel
M. R. Carey: Kiéhezettek
H. G. Wells: Dr. Moreau szigete
H. G. Wells: Szörnyetegek szigetén
John Shirley: Resident Evil: A kaptár – Megtorlás
Benjamin Percy: Vörös hold