A ​mobil 401 csillagozás

Stephen King: A mobil Stephen King: A mobil

Clay ​Riddell grafikus Bostonba utazik, hogy tárgyaljon az általa tervezett képregény ügyében. A kiadóba menet a parkban beáll a fagylaltoskocsi előtt kígyózó sorba, mert a melegben bizony jólesne egy hűsítő nyalánkság. Az előtte állók némelyikének megcsörren a mobiltelefonja, s mikor beleszólnak, leírhatatlan dolgok történnek. A telefonálók megvadulnak, egymásnak esnek vagy önmaguk ellen fordulnak, s pillanatok alatt őrjöngő-vérengző emberek töltik meg az utcákat. Claynek – micsoda szerencse! – nincs mobilja, s hamar rájön, hogy az őrületet csakis a telefon által közvetített impulzus okozhatja. Néhány hozzá hasonló, mobilmentes emberrel elindul, hogy olyan területet keressenek, ahol nincs telefonos lefedettség és hajtja az aggodalom is, vajon mi történhetett otthon a feleségével és a kisfiával, akik mindketten mobilhasználók?

A káoszban nem könnyű az utazás. A megfertőzőtt telefonembereket mintha egy ijesztő kollektív tudat irányítaná, a kevés megmaradt „normális” pedig… (tovább)

Eredeti mű: Stephen King: Cell

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Európa, Budapest, 2011
450 oldal · ISBN: 9789630792226 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2007
450 oldal · ISBN: 9789630783019 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2006
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630781425 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 1


Kedvencelte 47

Most olvassa 27

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Blissenobiarella
Stephen King: A mobil

Mr. King ezúttal nagyon trendi vizekre evezett. Zombisapokalipszisesakciófilmes könyvet írt, de el kell ismerni, hogy neki ez is megy, és marha jól csinálja.
Az alapötlet nem tudom, hogy mennyire eredeti, de tök jó. A könyv eleje nagyon jól indul, az első oldalakon máris jön az akció és a parázás. (egy kicsit az Esemény c. film jutott eszembe, meg is kéne nézni újra, mert nem emlékszem, hogy miért épp az ugrott be) Viszont ebből a könyvből hiányoltam a szerző azon erényeit, amiket én igazán szeretek benne. Kevés hangsúly volt a karaktereken, főleg megismerésükön, sokkal inkább az eseményekre, az akcióra volt helyezve. Így egy igazán pörgős, akciódús könyvet kaptunk, ami gyorsan olvastatja magát, és jól el lehet merülni benne. Tudom, hogy valahol ez igazságtalan, de azt mondom, ha nem King írta volna, sokkal jobban odalennék érte, egyszerűen azért, mert tudom, hogy ő ennél sokkal jobbat is kihozhatott volna belőle.
Ami a cselekményt, a történetet illeti, számomra egy kicsit túlzásba vitte, és a végére nagyon elszállt… a másik negatívum számomra Jordan karaktere volt. Azt még el tudom fogadni, hogy tizenkét éves létére ő lesz a kis túlélőcsapat pcguruja, de nekem kínos olyan szavakat olvasnom a szájából, mint „premissza”. (ennél a résznél felkaptam a fejem, és ellenőriztem, hogy tényleg ő mondta-e)
Szóval, kedves Mr. King, minden tiszteletem, jó könyv volt, de nagyjából csak a háromnegyedéig élveztem, azután túl sok lett. Izgi volt, de az agyam nem dobtam el tőle.

3 hozzászólás
>!
Jaina
Stephen King: A mobil

Nem teljesen értem, miért 74%-os ez a könyv molyon. Pedig jó. Egy gond van vele: olyan, mintha lecsípték volna az elejét és a végét. Hiányzik az, hogy legyen időm megismerni és megkedvelni a szereplőket, mert egyből belecsapunk a lecsóba. Így nem is éreztem senkit igazán szimpatikusnak spoiler A vége is lezáratlan, emiatt frusztráló volt, bár ezeket a függővégeket megszokhattuk már a Mestertől. :)

1 hozzászólás
>!
Baba082 P
Stephen King: A mobil

Ezt a könyvet barátnőmtől kaptam kölcsön, és előbb olvastam el, mint ő. Akkoriban videó tékában dolgoztam, és kimondottan mérges voltam, ha megzavartak olvasás közben. Hozzáteszem azt is, hogy kedves ismerősök erősen poénkodtak azzal, hogy a semmiért felhívtak telefonon, és elég jókat röhögtek azon, hogy kicsit habozok, mielőtt felvenném a készüléket:)
Jól megírt kis történet, mint minden King könyv, olyan mese, amiről tudjuk, hogy nem igaz, na de mi volna, ha mégis az lenne…
Nagyon szurkoltam a túlélőknek, de ellentétben a legtöbb ijesztegetős sztorival, itt szegény pihegő zombikat is nagyon sajnáltam.

11 hozzászólás
>!
Anó P
Stephen King: A mobil

Régi olvasmány újraolvasása volt a feladat a Stephen King-kihívásban. Nos, teljesítettem, de bevallom, nem emlékeztem rá, hogy ennyire borzalmas a könyv, mert akkor nem ezt választottam volna. Nagyon rossz hatással van az emberre ebben a mobilos-számítógépes-kütyüs világban, ha belegondol egy hasonló helyzetbe: „Mi lenne, ha…?” Hányan őrülnének meg, zombisodnának el és ölnék meg egymást?! (Velem az élen, mert jómagam is ragaszkodom a „kis okosomhoz” ! Ha nincs velem, máris félkezűnek érzem magam… )
Gonosz dolog volt az írótól, hogy nyitva hagyta a mű végét, nem tudjuk, mi történt Johnny Gee-vel! Vagy éppen ez a jó, mert maradt remény?

>!
Sund3lion I
Stephen King: A mobil

Ez volt a második King könyvem. Sok értékelésben olvastam, hogy gyengébb regény a régiekhez képest, nekem mégis tetszett. Nem bánom, hogy ez a második, mert ha tényleg rosszabb a többinél, akkor ennél már csak jobb jöhet.
Mindig történt benne valami, amiért nem lehetett letenni, és volt benne pár igen elgondolkodtató mondat. Ha nem is ebben a formában, de telefonbolondok már ma is léteznek…

5 hozzászólás
>!
indra
Stephen King: A mobil

Hát nekem nagyon-nagyon tetszett, így másodjára is. Nem tartottam vontatottnak, valami mindig történt, az volt inkább a gondom, hogy szívesebben olvastam volna el egyvégtében, mint így pár nap alatt. Valóban elég gyomorforgató némelykor, és abszolút realista. Én még a tetejében vízuális típus vagyok, olvasás közben mindig úgy látom, mint egy filmet, de azért bírtam.
Szóval jó volt, jöhet a következő King,mert mostanában erre vagyok ráállva. Lehet, hogy valami gond van a lelkületemmel??
Ja! És ebben a könyvben van a nagy kedvenc idézetem:
„…az elme számol, a lélek sóvárog, a szív pedig tudja, amit tud”.

>!
felhőbodorító
Stephen King: A mobil

Tudom, hogy ez a könyv nem feltétlen King legnépszerűbb alkotása, és kövezzetek meg, de nekem úgy tetszik, ahogy van. Szerintem igen is fontos, hogy felhívja a figyelmet az emberi manipulálhatóságra, a hülyeség határtalanságára és a modern eszközök túlzott használatára. Akik szeretik a horror stílust, és érdekeltek ebben a témában, mindenképp olvassák el ezt a könyvet! =))

3 hozzászólás
>!
Vhrai P
Stephen King: A mobil

Az íróval elfogult vagyok. Sajna nekem nagyon hiányzott a bevezetés. De ettől függetlenül nem rossz könyv.

Bővebben: http://libellum.blog.hu/2016/10/24/stephen_king_a_mobil…

>!
Sisyll
Stephen King: A mobil

Ahogy elnézem az olvasók javát ez a könyv nagyon megosztja. Vagy igen, vagy nem… Nekem ez most nem jött be. A legjobb King könyveknél nem kell alig pár oldal, hogy azonnal el tudjak merülni a sztoriban, de itt valahogy ez nem akart az istenért sem kialakulni. Nem fogott meg sem a sztori, sem a szereplők… Bocs, King bácsi, majd a legközelebbi…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kyra

(…) az elme számol, a lélek sóvárog, a szív pedig tudja, amit tud.

323. oldal

>!
Kyra

Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.

207. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charles Darwin
>!
vilmos

… ha minden tudatos gondolatot, minden emléket, minden értelmi képességet egy szempillantás alatt lehántanánk az emberi agyról, akkor ott valami tiszta és szörnyű marad vissza.

>!
Koksa

Arra gondolt, hogy ha ez a portás egy fing lenne, akkor a fajta, amely olyan hangon robban elő, mint amikor egy asztmás gyerek fújja meg a papírtrombitát.

49. oldal (9.fejezet, Európa Kiadó 2011.)

>!
vargvani

„AΖ IFJÚ ELME LÁMPÁS A SÖTÉTSÉGBEN”

>!
Chiara

– Sem a freudisták, sem a jungisták nem mondják ki nyíltan, de nyomatékosan céloznak rá, hogy talán létezhet egy mag, egy alapvető vivőhullám vagy – hogy olyan kifejezést használjak, amely Jordannak sem cseng ismeretlenül – egyetlen kódsor, amelyet nem lehet lehántani.
– AD – szólalt meg Jordan. – Az Alapdirektíva.
– Igen – helyeselt az Igazgató. – Az AD alatt már nem vagyunk Homo sapiens. A gyökér az őrület. Az AD a gyilkos. Barátaim, Darwin túlságosan udvarias volt ahhoz, hogy kimondja, nem azért uralkodunk a világon, mert a legokosabbak vagyunk, vagy netán a leggonoszabbak, hanem mert mindig mi voltunk a legeszelősebb, a legrohadtabb gyilkosok az őserdőben.

207. oldal, Európa Kiadó 2006

3 hozzászólás
>!
szangi

– Mi a jó a világvégében, ha nem hajthatsz át egy átkozott kerítésen?

>!
Kyra

Az ember azért jött, hogy uralma alá hajtsa ezt a bolygót, és ehhez két alapvető tulajdonsággal rendelkezett. Az egyik az értelem. A másik, hogy feltétel nélkül hajlandó volt elpusztítani bárkit és bármit, aki vagy ami az útjába került.

>!
mandarina

Nem tetszett neki, hogy állatnak nevezik, de nem tagadhatta, hogy bizony az: oxigén és étel be, szén-dioxid és szar ki.

>!
vargvani

(…) kockázat nélkül nem lehet tudásra szert tenni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ann Aguirre: Helyőrség
Dan Wells: Ruins – Romok
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Alan Dean Foster: A Dolog
David Bischoff: A vadászok bolygója
Ilsa J. Bick: Hamvak
Courtney Summers: This Is Not a Test – Éles helyzet
Dan Simmons: Hyperion
Mary Shelley – Bram Stoker – Robert Louis Stevenson: Frankenstein / Drakula / Dr. Jekyll és Mr. Hyde
Duncan Shelley: Vadászidény