Bukott ​angyalok (Kellan Colt 3.) (Shadowrun 3.) 4 csillagozás

Stephen Kenson: Bukott angyalok

2063. ​A Föld újjászületett, régóta szunnyadó mágikus erőket szabadítva el a bolygón. A megavállalatok irányítják a társadalmat, míg a szervezett bűnőzök szindikátusai az alvilágot. A két világ mezsgyéjén élnek az árnyvadászok: vérbeli profik, akik a pénzért és a túlélésért bármire hajlandók.

Kellan Colt mára képzett varázslóvá vált. Azt viszont minden igyekezete ellenére még mindig nem sikerült kiderítenie, mi történt árnyvadász édesanyjával, és hogy milyen titkokat rejt az amulett, amelyet tőle örökölt. A lány elhatározza, hogy fényt derít minderre, és közben talán vadásztársai elismerését is sikerül kivívnia.
Az utóbbi időben furcsa álmok gyötrik Kellant. Mintha üzenni akarna neki valaki – de mire rájönne, hogy ki vagy mi az, addigra Tir Tairngire-ban találja magát, egy őrült vadászat kellős közepén. Itt, a sötét és ismeretlen vidék fogságába esve végre választ kap kérdéseire, de ekkor már egy új, minden eddiginél súlyosabb kérdéssel kell szembenéznie:… (tovább)

>!
Beholder, Budapest, 2007
250 oldal · ISBN: 9789638428424 · Fordította: Gábor Emma

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Stephen Kenson: Bukott angyalok

Messze a trilógia legjobb kötete. Távol áll a tökéletestől, Kellan Colt továbbra is megdöbbentő inkompetenciáról tesz tanulságot, és csak lesek, hogy néha mennyire szembe megy a saját logikájával, de ennek a kötetnek végre volt rendes, több szálon futó, értelmezhető története, volt benne néminemű bonyodalom, és pár egészen korrekt csavar. Nem mondanám kiszámíthatatlannak, sőt… de alapvetően élvezetes volt.
A fordítóváltásnak részben örülök, ez a rész végre nem hemzsegett a magyartalan szórendű mondatoktól, annak viszont, hogy a sorozatspecifikus kifejezések és helyenként a nevek másképp lettek fordítva nem örültem.
A világot még mindig nagyon-nagyon szeretem, apránként jöhet a többi Shadowrun is :)

Nevox>!
Stephen Kenson: Bukott angyalok

Na ez a rész mutatta meg, hogy Stephen Kenson tud Shadowrun regényt írni, nagyon kellemes olvasmány volt. Érdekes és fordulatos sztorit kapunk, amibe még némi jellemfejlődés és fordulat is belefér.Tetszett finálé, ügyesen, több szálon futó lezárást kapunk, ahol az egyes szálak összeérnek, noha nyilván lehetet volna bővebbe és alaposabban megalapozni de nincs az a kalandmodul regébyne érzés, mint a másodikban. Az akció jelenetek rendben vannak és most a mágia ábrázolása is felnőtt hozzá, hangulatos Shadowrun regény, ami az olyan vén rókálnak mint én különös nsozatlgiával bír.


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jak Koke: Minden határon túl
Marissa Meyer: Scarlet
J. D. Robb: Halálos híresség
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Richelle Mead: Vérvonalak
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Roger Zelazny: Amber kilenc hercege
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
John Twelve Hawks: Az utazó