Bukott ​angyalok (Kellan Colt 3.) (Shadowrun 3.) 4 csillagozás

Stephen Kenson: Bukott angyalok

2063. ​A Föld újjászületett, régóta szunnyadó mágikus erőket szabadítva el a bolygón. A megavállalatok irányítják a társadalmat, míg a szervezett bűnőzök szindikátusai az alvilágot. A két világ mezsgyéjén élnek az árnyvadászok: vérbeli profik, akik a pénzért és a túlélésért bármire hajlandók.

Kellan Colt mára képzett varázslóvá vált. Azt viszont minden igyekezete ellenére még mindig nem sikerült kiderítenie, mi történt árnyvadász édesanyjával, és hogy milyen titkokat rejt az amulett, amelyet tőle örökölt. A lány elhatározza, hogy fényt derít minderre, és közben talán vadásztársai elismerését is sikerül kivívnia.
Az utóbbi időben furcsa álmok gyötrik Kellant. Mintha üzenni akarna neki valaki – de mire rájönne, hogy ki vagy mi az, addigra Tir Tairngire-ban találja magát, egy őrült vadászat kellős közepén. Itt, a sötét és ismeretlen vidék fogságába esve végre választ kap kérdéseire, de ekkor már egy új, minden eddiginél súlyosabb kérdéssel kell szembenéznie:… (tovább)

>!
Beholder, Budapest, 2007
250 oldal · ISBN: 9789638428424 · Fordította: Gábor Emma

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Stephen Kenson: Bukott angyalok

Messze a trilógia legjobb kötete. Távol áll a tökéletestől, Kellan Colt továbbra is megdöbbentő inkompetenciáról tesz tanulságot, és csak lesek, hogy néha mennyire szembe megy a saját logikájával, de ennek a kötetnek végre volt rendes, több szálon futó, értelmezhető története, volt benne néminemű bonyodalom, és pár egészen korrekt csavar. Nem mondanám kiszámíthatatlannak, sőt… de alapvetően élvezetes volt.
A fordítóváltásnak részben örülök, ez a rész végre nem hemzsegett a magyartalan szórendű mondatoktól, annak viszont, hogy a sorozatspecifikus kifejezések és helyenként a nevek másképp lettek fordítva nem örültem.
A világot még mindig nagyon-nagyon szeretem, apránként jöhet a többi Shadowrun is :)


A sorozat következő kötete

Shadowrun sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder
Jak Koke: Minden határon túl
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Charles Stross: Pokoli archívum / A Betontehén-akció
László Zoltán: Nulla pont
Roger Zelazny: Amber hercegei
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Peter Clines: 14