Jane ​és a Hollókirály 26 csillagozás

Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ez a nap is rosszul kezdődik. Míg a többi gyerek az udvaron játszik, az osztályteremben senyvedő Jane különös dolgot vesz észre: az iskolaudvar egyik fáján lakó mókus összecsomagol és elköltözik – ahogyan a jelek szerint a környék összes más állata is. Leguánja vészjósló figyelmeztetést karmol a homokba: Közeleg. Méghozzá a rejtélyes és félelmetes Hollókirály, s egy kutyát sétáltató vak öregember szerint éppen Jane az, aki megmentheti tőle a világot. És ha mindez még nem lenne elég egy napra, Jane szüleit szemmel láthatóan megbabonázzák az elektronikus eszközök, teljesen megfeledkeznek a világról, valamint arról, hogy vacsorára várják Diana nagyit, aki hatalmas vihar és egy különös ajándék kíséretében érkezik. Hamarosan aztán végleg elszabadul a gonosz, és úgy tűnik, Jane valóban kénytelen lesz egymaga szembeszállni a Hollókirállyal, hogy megtörje hatalmát és helyreállítsa a világ rendjét.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
244 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155632136 · Fordította: Hudácskó Brigitta
>!
200 oldal · ISBN: 9789637051388 · Fordította: Hudácskó Brigitta

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

"A hátsó tornácon lógó szélcsengők csörögtek és zörögtek, közben villámlás vágott végig a viharfelhőkön. Jane apja mindig azt mondogatta, hogy vihar idején az angyalok bowlingoznak, és ahogy a villámlás újra lecsapott, Jane eltűnődött, vajon az angyaloknak sikerült-e ledönteniük a bábukat.+

Egy leárazáson jutottam hozzá a kötethez, a fülszöveg és a borító nagyon megtetszett.
Nagyon szeretem az olyan meséket, ami dark vagy legalább is nem a szokványos cukiságokkal van tele. A sárkányokért, hollókért pedig oda meg vissza vagyok.

Így viszonylag nagy volt az elvárásom, de azt kell írjam csak egy picit csalódtam.

A alap történet nagyon jó, a karakterek érdekesek, bár egy bizonyos testvért, megtudtam volna fojtani egy kanál vízben, de őt leszámítva, minden oldal képviseltette magát és hűek voltak szerepeikhez.

Csalódásom két apróságnak szól.
Az egyik, hogy túl rövidnek találtam, még elbírt volna vagy száz oldalt.
A másik pedig, hogy túl „rózsaszín” lett a vége, ehhez a történethez szerintem erőltetetten hat.

Mindenesetre mosolygok, mert jó volt olvasni.
Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

1 hozzászólás
ria_konyvei>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

IMÁDTAM EZT A KÖNYVET! *-*
Nekem nagyon tetszett az egész történet, a világfelépítés, a szereplők és a cselekmény is. Mivel én is átmentem nem is egyszer azon, hogy kiközösítenek és nincsenek barátaim, így könnyen Jane helyébe tudtam képzelni magam és át tudtam élni az egészet.

A szereplők egytől egyig nagyon egyediek és ötletesek voltak. A cselekményszálak jól kapcsolódtak össze, és a lezárása is olyan lett a könyvnek amit vártam, nem maradt kérdésem.

Könnyen lehet vele haladni, és nekem nagyon tetszett, hogy minden kis dolog külön fejezetet kapott a történetben. Így nem voltak hosszúak a fejezetek, de a fejezetcímekről szóltak és nem mellébeszélésről.

Nekem nagy kedvencem lett, tetszett az írásmód, a stílus, a karakterfelépítés, a cselekményszál, a szereplők és a világfelépítés – mint már említettem. Biztos, hogy még valamikor újra fogom olvasni. :)

Az ajánló már olvasható a blogomon: https://riakonyveikonyvesblog.blogspot.com/2020/04/step…

Roni_olvas>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Tudjátok, a könyv olvasása közben újra gyermekké lettem: szárnyalt velem a képzeletem, bebarangoltam Forróföld minden mesebeli szegletét, kóboroltam Alsod számos titkot rejtő kastélyában, találkoztam bámulatos lényekkel, bátorságpróbákon vettem részt, rejtvényeket fejtettem meg, sárkányháton repültem, megküzdöttem a gonosz Hollókirállyal és megmentettem az egész világot. Hős lettem és bátor, és csodálatos, és különleges.
Mint ahogy a könyv is az.
Imádtam!

RoseMarry>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Nagyon jó mesének ígérkezett, Jane jó főszereplő volt, okos, bátor, és megfelelt a korának, ami különösen tetszett benne. Finn-t nagyon kedveltem, és az Elfelejtett erdő is jó ötlet volt. Ami viszont nekem illúzióromboló volt az a vége. Ültem felette és csak az járt az eszemben, hogy ennyi? Kicsit összecsapottra sikerült, amit nagyon sajnáltam :/

zakkant>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Egyszerűen I M Á D T A M az elejétől a végéig! Egy dolog zavart a regényben, hogy nagyon rövidke és néhány résznél én sokkal több leírást és sztorit hallgattam volna meg erről a különleges világról és lakóiról. A történettel kapcsolatban nincs hiányérzetem, amikor becsuktam a regényt, helyén volt minden, csak kevés ideig tartott az élmény.

littlebug>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Sok idő telt el, mire izgalmas lett a könyv, kb. 90 oldal. Kicsit emlékeztet a fa szerepe miatt Michael Scott Az alkímista c. könyvére és Michael jellemvonása miatt Brandon Mull Titokföldjéből Seth-re. Összességében olyan könyv, amit megtartok.

Corvus_CoRex P>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Hát nem is tudom. Az elején jó volt, hogy végre egy mesét olvasok. Jó volt az is, hogy volt benne sok állat, na meg azok a részek, hogy Jane mit mond és közben mit gondol. :D
A gyilkosságon és hullákon viszont kicsit nagyot néztem, hogy meséhez képest milyen könnyedén vannak emlegetve. =D A vége viszont nem is tudom, mintha kicsit … nem tudom. Kicsit túl könnyen ment vagy nem is tudom. De összességében jó volt.

Pöfivonat>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Hihetetlen mennyire jól esett nekem ez a mese. A történet hiába happy end, mégis annyi minden történik benne, hogy az ember automatikusan elveszik benne. Jó volt együtt utazni Jane-nel, a beszélő állatokkal, sárkánnyal és a többiekkel. :) Újra gyereknek éreztem magam az olvasása közben. :)

16 hozzászólás
Hiranneth>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

A mai véres, krimi befejezése után valami másra vágytam, így vetettem rá magam erre a könyvre. Jó, már nem vagyok gyerek (legalábbis az irataim szerint, de ha erről bárkit kérdeztek, aki ismer is, akkor lehet hogy más véleményeket kaptok), de engem elvarázsolt a történet. Jó, volt néhány kisebb dolog, ami nem tetszett benne, de tökéletes könyv nincs. Vagy nagyon ritka. Gyerekként szerintem imádtam volna. Varázslatos, föld alatti világ, beszélő állatok, egy sárkány! Persze hőseink vállán nyugszik a világ megmentése, ami nem könnyű, pláne ha gyerek az ember.
Nem feltétlenül esti meseként olvasnám kisgyerekeknek, mert ahhoz kissé sokat szerepel benne a halál, de szerintem az iskolás (felsős) korosztály már nem nagyon akadna fent ilyen dolgokon. (Elég csak a játékokra és filmekre gondolni manapság.)
Jól esett egy ilyen varázslatos világban lenni, ahol a rossz és a jó szokás szerint összecsap. És hogy hogyan győz az egyik oldal?
Olvasd el és megtudod. :)

brena>!
Stephen Chambers: Jane és a Hollókirály

Érdekes egy mese az biztos. Kicsit zavart, hogy igen csak rövid fejezetek voltak,sok üres fél oldal van a könyvben. Viszont kalandos és eszméletlen ötletes:) Talán hamar győzött a jó, egy kis akciót,feszültséget el viselt volna még a történet. A legjobban a képen lévő számsor tetszett:)Mekkora ötlet:)Olvastam volna még…


Népszerű idézetek

Roni_olvas>!

A gyerekek sokkal tisztábban látják a dolgokat, mint a felnőttek. Pont ezért olyan nehéz a nagyokkal.
– Miért? – kérdezte Jane
– Mert féltékenyek…..A felnőttek elfelejtik, hogy egykor ők is kicsik voltak. Elfelejtik azokat a dolgokat, amiket tudtak.

22. oldal

Roni_olvas>!

Néha akkor is küzdeni kell, amikor nem nyerhetsz.

145. oldal

ria_konyvei>!

A világon minden kaotikus lehet, de attól még létezik a helyes és a helytelen.

237. oldal, 62. fejezet: Jane és a Hollókirály

ria_konyvei>!

Mutass egy kis tiszteletet, vagy ki se nyisd a szádat. Most rögtön bele kellene lökjelek a vízbe.

93. oldal, 19. fejezet: A lila láp

Roni_olvas>!

…a rosszfiúk mindig veszítenek a végén. Így működik a világ, nem?

85. oldal

ria_konyvei>!

Akkoriban éppen a szellemek megszállottja volt, jutott Jane eszébe. Sajnos épp akkor a szellemek is mind nyaralni voltak.

67. oldal, 14. fejezet: A lefelé vezető út

Nikolett0907 P>!

A hátsó tornácon lógó szélcsengők csörögtek és zörögtek, közben villámlás vágott végig a viharfelhőkön. Jane apja mindig azt mondogatta, hogy vihar idején az angyalok bowlingoznak, és ahogy a villámlás újra lecsapott, Jane eltűnődött, vajon az angyaloknak sikerült-e ledönteniük a bábukat.

32. oldal

ria_konyvei>!

– Egy fa sosem csupán egy fa – mondta Gaius. – Ez pedig nem egy fa. Ez Alsod kastélya. Mi pedig elkéstünk.

99. oldal, 21. fejezet: Találkozások

ria_konyvei>!

– Mit csinálsz, ha a gyíkod belekakál az öledbe?
– Hozzád vágom a cuccot.

22. oldal, 4. Fejezet: A figyelmeztetés

ria_konyvei>!

Jane apja mindig azt mondogatta, hogy vihar idején az angyalok bowlingoznak, és ahogy a villámlás újra lecsapott, Jane eltűnődött, vajon az angyaloknak sikerült-e ledönteniük a bábukat.

32. oldal, 7. fejezet: A vihar


Hasonló könyvek címkék alapján

Hilari Bell: Kobolderdő
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Michael Ende: A Végtelen Történet
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
Ernest Drake: Sárkánytan – Sárkánytudósok kézikönyve terepmunkához
Caroline McAlister: John Ronald sárkányai
Michael Peinkofer: A sárkánylovagok átka
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Nathalie Dau: Fantáziavilág – Legendás lények