Prága ​és a Cseh Köztársaság 4 csillagozás

Stephen Brook: Prága és a Cseh Köztársaság

A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nemcsak a díszleteket bámulják meg – a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben.

Az utazás megtervezése: Prága és Csehország átfogó áttekintése, hogy utazásunkat a rendelkezésre álló időhöz igazítsuk és az igényeinkre szabjuk.
Kalandra fel!: Egyedülálló élmények aktív részvétellel: bogyószedés, sörtúrák, látogatás szénbányákban, lovaglás a hegyekben, marionettkészítés.
Bennfentes tippek: A National Geographic fotósai, szerzői és felfedezői valamint helyi szakértők nyújtanak különleges információkat közkedvelt helyekről, gyakorlati tudnivalókról és egyebekről.
Séták és autós túrák: Pl. Prága Óvárosába,… (tovább)

Eredeti cím: Prague & the Czech Republic

Eredeti megjelenés éve: 2004

A következő kiadói sorozatban jelent meg: National Geographic Traveler útikönyvek

>!
Geographia, Budapest, 2012
336 oldal · ISBN: 9786155105135 · Fordította: Frigyik László · Illusztrálta: Zsák Teri

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Stephen Brook: Prága és a Cseh Köztársaság

Tervezünk a barátommal Prágába menni, erre készülve olvastam el a könyvet. Nem az a tipikus magaddal hurcolászós fajta könyv, de a helyek történeltének, kultúrális, gasztronómia részleteket meg lehet belőle ismerni. Ha megyünk majd, nem ezt visszük, viszont nagyon sok mindent kiírtam belőle, aminek szeretnék utánajárni.

Panda>!
Stephen Brook: Prága és a Cseh Köztársaság

Hasznos kis útikönyv, és nagyon szép. Aki ragaszkodik a biztos pontokhoz és fél az ismeretlentől, kevésbé szereti a spontaneitást, annak tökéletes útvonalakat ír le a könyv. De jó kis útmutató az olyanoknak is, mint én, akik maguk szeretik felfedezni a várost, csupán egy kis háttértörténetre vágyik az adott helyről. Különösen tetszett, hogy sok cseh kifejezés volt benne adott témakörhöz kapcsolódóan, mert mint tapasztaltam, a „belvároson” kívül nem nagyon beszélnek angolul az emberek.

7 hozzászólás
szvandaaa>!
Stephen Brook: Prága és a Cseh Köztársaság

Őszinte könyv, bizonyos részein jókat nevettem, annyira igaza van! Leszólja a cseh konyhát és vendégszeretetet. Jó tippeket ad, szép képekkel. Ugyanakkor egy bajom volt vele: sok alapvető információ hiányzott belőle. Például az asztronómiai óra leírása vagy a Károly híd legendái… Kedvcsinálónak tökéletes.


Hasonló könyvek címkék alapján

Květa Křížová – Jan Kulich: Telč
Vladimir Soukup (szerk.): Prága
Alena Ježková: Prágai legendák
Louis James: Prága
Hajnal Gabriella (szerk.): Prága
Bajomi-Lázár Dávid – Simek Zuzana: Prága
Thomas Veszelits: Prága
Derek Hall – Marion Dent – Alexander Stillwell (szerk.): Prága
Mike Ivory: Csehország
Lindsay Bennett: Prága