My ​True Love Gave to Me 21 csillagozás

Twelve Holiday Stories
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

If you love holiday stories, holiday movies, made-for-TV-holiday specials, holiday episodes of your favorite sitcoms and, especially, if you love holiday anthologies, you’re going to fall in love with MY TRUE LOVE GAVE TO ME: TWELVE HOLIDAY STORIES by twelve bestselling young adult writers, edited by international bestselling author Stephanie Perkins. Whether you celebrate Christmas or Hanukkah, Winter Solstice or Kwanzaa, there’s something here for everyone. So curl up by the fireplace and get cozy. You have twelve reasons to stay indoors and fall in love.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Kiersten White, Laini Taylor, Rainbow Rowell, Matt de la Peña, Myra McEntire, Kelly Link, David Levithan, Jenny Han, Gayle Forman, Ally Carter, Holly Black, Stephanie Perkins

Tartalomjegyzék

>!
Macmillan, London, 2015
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781447281276
>!
Pan Macmillan, London, 2015
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447272816

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Morcant >!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

1. Rainbow Rowell: Midnights

Nagyon aranyos volt, úgy éreztem, mintha évek óta ismerném már a két főszereplőt. Végig szurkoltam nekik, imádtam őket.
5*

2. Kelly Link: The Lady and the Fox

Imádtam volna, ha kicsit hosszabban kifejtette volna az írónő. A koncepció iszonyat érdekes, misztikus is, szóval egyből levett a lábamról.
4.5*

3. Matt de la Pena: Angels in the Snow

Kicsit off, de Shyt én végig Leo Valdezként képzeltem el (de most hirtelen nem tudom, hogy Leo is mexikói-e). Az eleje nagyon tetszett, imádom az olyan történeteket, ahol a hó miatt nem lehet kimenni egy házból, és így találnak egymásra szereplőink. Ez olyan különleges, és megismételhetetlen, és nyilván semmi nem lesz ugyanolyan érzetű, amikor megkapják a lehetőséget, hogy távozzanak. Aranyos a címben szereplő hóangyalosdi, de azt reméltem, hogy több szerepet kap, és nem csak visszaemlékezés lesz. Illetve a végével se vagyok megelégedve.
3.5*

4. Jenny Han: Polaris Is Where You'll Find Me

Az elfek mióta magas teremtmények? Már kicsit tele a hócipőm, hogy minden történetben magas, vékony, vagy kigyúrt fiúk szerepelnek, mintha nem lenne másmilyen… A történet amúgy cuki volt, érdekes, hogy az Északi-sarkra helyezte, eredeti ötlet, viszont nem fogott meg. Senki se lett szimpatikus, nem tudtam őket túlzottan megismerni. Viszont az édességek leírása, ahh, Jenny Han ért hozzá.
2.5*

5. Stephanie Perkins: It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown

Ez nagyon-nagyon jó kis novella volt! Pont elegendő hosszúságú, a két főszereplő is remek volt, nem volt sekélyes az ábrázolás, mint az előző novellában. Mondjuk ő is izmos fiúba szeret bele, de itt nem rovom fel, mert direkt ilyen (karácsonyfa cipeléstől ki ne lenne az). Hangulat csillagos ötös, háttértörténet is.
5*

6. David Levithan: Your Temporary Santa

Semleges vagyok ezzel kapcsolatban. Egyrészt örülök végre egy LMBT sztorinak, másrészt viszont nem volt nagy durranás.
3.5*

7.Holly Black: Krampuslauf

Nem tudom megmagyarázni pontosan miért, de nagyon tetszett. Sötét volt és varázslatos. Nem max csillagos, de közel járt hozzá.
4.5*

8. Gayle Forman: What the Hell Have You Done, Sophie Roth?

Még jobb lenne, ha nem jöttek volna össze a végén… Szerintem sokkal nagyobbat szólhatott volna, ha csak barátokká válnak. Amúgy meg teljesen együtt tudtam érezni Sophie-val, kicsit magamra ismertem benne. A történet annyira nem volt extra, karácsonyi hangulata se jött át, de mégis tetszett.
4*

9. Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus

Először is, mi ez a cím? A Baby Jesust még értem, de, hogy semmilyen sörről nem volt szó, az is biztos. De az egésszel nem voltam kibékülve, unalmasnak találtam, nem volt se aranyos, se érdekes.
1*

10. Kiersten White: Welcome to Christmas, CA

Na, ez már beszéd! Annyira beleéltem magam a helyzetbe, hogy muszáj leszek forró csokit innom a közeljövőben (pedig nem vagyok nagy rajongója). Az, hogy egy étkezdében játszódott a nagy része, teljesen feldobta, és konkrétan minden ételleírásnál türtőztetnem kellett magam, hogy ne járjak rá a hűtőre hajnalban. Csodálatos történet volt, csipetnyi varázslattal. A vége pedig szívmelengető.
5*

11. Ally Carter: Star of Betlehem

Ez valahogy nem fogott meg. Az érdeklődésemet végig fenn tartotta, de nem nyújtott semmi extrát. Felejthető.
2.5*

12. Laini Taylor: The Girl Who Woke the Dreamer

Hűha, ez nagyon-nagyon nem jött be. Pedig mindenhol azt olvastam, hogy imádják, de nekem ez abszolút nem illett bele ebbe az antológiába. Az oké, hogy egyedi, de ez az összes, amit értékelni tudok benne. Na jó, az írásmód is szép, de nem tudja kompenzálni a negatívumokat. Rettentően untam, ez volt az első, amit átlapoztam. Szerintem nem is fogok az írónő többi könyvével próbálkozni, nem vagyunk kompatibilisek.
1*

Összességében tehát 3.5 csillag lett ez a kötet, de így is örülök, hogy elolvastam. Remek novellákat találtam benne és csodás, karácsonyi hangulatot idézett elő. Vannak benne komolyabb témák is, amiket nem volt terük kifejteni a szerzőknek. Vannak benne könnyedebbek, amelyekkel pihentetheted elméd. Lényeg a lényeg, szerintem érdemes elolvasni, ha másért nem, a karácsonyi hangulatért.

Szamღca>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Most vettem eszre hogy nem ertekeltem. Vegyesek az erzelmeim. Eleg jo kis osszeallitas. Ami tetszett az nagyon tetszett de volt olyan is ami nagyon nem.
A kedvenceim:
Rainbow Rowell: Midnights
Matt de la Pena: Angels in the Snow
Stephanie Perkins: It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown
Kiersten White: Welcome to Christmas, CA
Laini Taylor: The Girl Who Woke the Dreamer

abstractelf>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Összességében: Nagyon aranyos novellagyűjtemény, ami kiváló segítséget nyújtott az ünnepi ráhangolódásban.

Rainbow Rowell: Midnights
Oh my FEELS! Annyira aranyos szilveszteri sztori volt – és ez a pár oldal már elég volt ahhoz, hogy új favorit szereplőm legyen + 1 Noel-em, akitől elolvadok itt helyben. Szívesen megmenteném őt én is.

Kelly Link: The Lady and the Fox
Bevallom töredelmesen, még sosem hallottam az írónőről. Volt ebben a történetben valami keserédes gyönyörűség, azonban összességében nem igazán tetszett az írásmód, és néhol eluntam már magam.

Matt de la Pena: Angels in the Snow
A címe fogott meg először, és imádtam, hogy visszatérő motívum lett a novellában. Nagyon keserédesre sikerült nagyrészt, de tetszett, hogy az író elővett olyan témát, mint az identitáskeresés.

Jenny Han: Polaris Is Where You'll Find Me
Miééért?! Ez annyira feelses lett, és nem hiszem el, hogy itt lett félbehagyva! Egyébiránt imádtam, de NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. Miért csináltad ezt velem?!

Stephanie Perkins: It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown.
Ez a novella annyira ünnepi hangulatba hozott – és seriously… kell egy North. Egyébként ez a novella is bővelkedett keserédes pillanatokban, de a vége nagyon gyönyörű lett. Bár kíváncsi lettem volna a reakcióra – bízom benne, hogy pozitív lett.

David Levithan: Your Temporary Santa
Nem is tudom, miért lepődtem meg azon, hogy a szívem darabokra tört ennek a novellának az olvasása közben. Komolyan, David Levithan még egy ebéd megfőzéséből is tudna teljes angst-festet csinálni. Érzelmi gyilkos.
Amúgy imádtam, csodálatosan megírt történetecske volt.

Holly Black: Krampuslauf
Well… érdekes. Nem tudok mit mondani erre – voltak jó pillanatai (varázslat ♥), de azon túl meh.

Gayle Forman: What the Hell Have You Done, Sophie Roth?
Kissé csalódtam, mert bár jól megírt novella volt, az írónő egyetlen érzelmet sem tudott átadni nekem. Nem ragadott el az ünnepi érzés, amit sajnálok nagyon.

Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus
Oké, ezt a címet nem nagyon értem, őszintén szólva. Egyébiránt egészen kis aranyos, irrealisztikus sztori lett. Végül is, tetszett, mert nagyon édes a főszereplő páros. Örülök, hogy legalább egy napra minden jobb lett.

Kiersten White: Welcome to Christmas, CA
Pozitívan csalódtam, ugyanis az írónő egyik sorozata annyira nem volt favorit. Viszont ennek a novellának olyan szép vége lett, és a szereplők is szerethetők. Összességében egy aranyos novella volt.

Ally Carter: Star of Betlehem
Jaj, ez nagyon kis aranyos, szívet melengető történet volt. Igazán ünnepi hangulatot varázsolt – és még, hogy nem lesz olyan szomorú, mint a többi történet. Na ja!

Laini Taylor: The Girl Who Woke the Dreamer
Annyira imádom a Laini Taylor által teremtett világokat. Ezt a novellát is annyira el tudtam volna képzelni egy teljes regénynek. Úgy érzem, ez az egyik legtartalmasabb novella. És a befejezés egyszerűen gyönyörű lett.

zsebibaba007>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Aranyos volt. Azt hiszem ezt tudom elmondani erről a novellagyűjteményről. Rowell erősen indított, az volt végig a kedvencem. Nagyon tetszett. Volt pár novella, ami nem nyerte el a tetszésemet, ezért kap a kötet csak 4*-ot
. A UK kiadás valami gyönyörűséges. Imádom a borítóját (rózsaszín-türkiz változat van meg nekem) :)
Novellák, amelyek tetszettek:
– Rainbow Rowell: Midnights (BEST!!!!!)
– Matt de la Pena: Angels in the snow
– Stephanie Perkins: It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown
– David Levithan: Your Temporary Santa (Miért nem olvastam még semmit Levithantóóóól?????)
– Gayle Forman: What the hell have you done, Sophie Roth?
– Kiersten White: Welcome to Christmas, CA
– Laini Taylor: The girl who woke the dream. (tökéletes lezárása a kötetnek)
Abban pedig biztos vagyok, hogy ezentúl minden télen elő fogom venni, és egy-egy novellát (Rowell-t tuti!) újra el fogok olvasni :)

Sabinomi>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Elolvasva: 3/12
Sajnos, Moly-n nincs olyan funkció, hogy félretenni egy könyvet. Ezzel én most ezt csinálom… Elmúlt karácsony, nincs kedvem tovább olvasni, és mivel több rövid történetet tartalmaz, nem lesz nehéz kizökkeni… Nem akarom egész évben az aktuális olvasmányok között látni, mikor decemberig kezembe sem fogom venni… Lehet még akkor sem, mert eddig nem túlzottan dobtam el az agyam…

Midnights By Rainbow Rowell 4/5
Okés kis történet volt :) Aranyos, és tetszett, hogy csak a szilveszterjeiket ismerhetjük meg :) Bár azért semmi extrát nem éreztem benne…

The Lady And The Fox by Kelly Link 1/5
A novella alapból egy katyvasz volt, de lehet adtam volna 2 csillagot, mert 1-et csak a nagyon szörnyűekre adok. De rettentően allergiás vagyok a drogokra, főleg ha egy ifjúsági könyvben jelenik meg (nem kell mindig pozitív példát állítani a könyvben, de azért hanyagoljuk már), és már csak azért sem adom meg…

Angels In The Snow by Matt De La Peña 3/5
Annyira semmilyen volt ez a történet. Nem mondom, hogy rossz volt, de jónak sem nevezném….

heysunny>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Őszintén szólva, én semmit nem vártam ettől a novelláskötettől, azt hittem, szenvedni fogok vele, és nem fog menni több mint egy sztori/nap, néha még annyi se. Erre olyan kellemeset csalódtam, hogy ihaj! :D

Midnights By Rainbow Rowell – ★★★★★
Ez egy végtelenül aranyos történet volt, szuper koncepcióval, semmi extra (ez amúgy kb. az összes történetre igaz), mégis annyira jólesett. Viszont nem volt jó ötlet az elejére betenni, mert nagyon magasra tette a lécet…

The Lady And The Fox by Kelly Link – ★★1/2☆☆
Sokan utálják ezt a novellát a kötetből, de szerintem nem volt annyira rossz, egyszerűen csak nem ilyen rövid sztorinak való. Igy olyan nesze semmi fogd meg jól érzete volt, túlságosan misztikus, rejtélyes, érthetetlen és inkonzekvens volt a történet, pedig amúgy láttam én ebben potenciált, csak na. Nem lett belőle semmi.

Angels In The Snow by Matt De La Peña – ★★★☆☆
Nagyon unszimpatikus volt a főszereplő srác a hazudozásával, a csajt pedig nem igazán tudtam hova tenni, amig olvastam, lekötött, de amúgy elég semmilyen.

Polaris Is Where You’ll Find Me by Jenny Han – ★★★1/2☆
Szuper koncepció: egy, a Mikulás által örökbefogadott kislány az elfek között nevelkedik, és az egyik ajándékosztó körúton találkozik egy kissráccal, akit utána mindenáron meg akar találni. Voltak nagyon jó pontjai, de csapnivaló, anti-klimaktikus a befejezése és az elfek furák voltak.

It’s A Yuletide Miracle, Charlie Brown by Stephanie Perkins – ★★★★★
Ez nagyon tetszett, szintén semmi extra, de annyira jó volt a kémia a két főszereplőhöz, hogy totál bezsongtam tőlük!

What The Hell Have You Done, Sophie Roth? by Gayle Forman – ★★★☆☆
Szintén aranyos volt a páros, de semmi extra. A faji sztereotipiákról szól, örültem a fekete srác reprezentációjának.

Star Of Bethlehem by Ally Carter – ★★☆☆☆
Meeeeh. Ezt végigolvastam, de minek? A csattanó egyértelmű volt, nem volt miért izgulni, kicsit erőltetetten szappanoperásnak hatott nekem.

Amik nem tudtak lekötni, igy nem olvastam végig őket: Your Temporary Santa, Krampuslauf (sorry Holly :( ), Beer Buckets And Baby Jesus (itt nagyon jó volt az ötlet, de nem kötött le), Welcome To Christmas, CA (szintén remek ötlet, de untatott), The Girl Who Woke The Dreamer (ez meg mégis mi a jóisten volt?)

colorful_monkey>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Megfogadtam tavaly, hogy a 2015-ös karácsonyra bizony elolvasom. És el is kezdtem, nagyon jól tettem. Iszonyatosan aranyos és érdekes kis ünnepi novellákat rejt az a könyv. Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy mindig nagyon lassan sikerült belemerülnöm egy-egy novellába, aztán meg alig akartam leállni. Némelyikből egy egész regényt fel tudtam volna falni, annyira jó volt. A kedvencem Dávid Levithan (NAGYON NAGYON), Holly Black Krampuslaufja, Rainbow Rowell és Kiersten White sztorijai.

tthbrg_>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

– Rainbow Rowell: Midnights: 4/5
– Kelly Link: The Lady and the Fox: 2/5
– Matt de la Peña: Angels in the Snow: 4/5
– Jenny Han: Polaris is Where You'll Find Me: 3/5
– Stephanie Perkins: It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown: 5/5
– David Levithan: Your Temporary Santa: 3/5
– Holly Black: Krampuslauf: 2/5
– Gayle Forman: What the Hell Have You Done, Sophie Roth?: 4/5
– Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus: 3/5
– Kiersten White: Welcome to Christmas, CA: 5/5
– Ally Carter: Star of Betlehem: 5/5
– Laini Taylor: The Girl Who Woke the Dreamer: 2/5

Rileey>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

A novelláskötet eléggé a két véglet között lavíroz: van benne néhány igazán kiemelkedő írás, és akad pár borzasztó is, a maradék meg fájdalmasan középszerbe süllyed.
Bővebben:
http://chasingcraziness.blogspot.hu/2015/12/my-true-lov…

Lex>!
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me

Először is: imádtam a rajzokat a novellák elején. :)
Másodszor: Nem rajongok a rövid történetekért, de pár író kedvéért ezúttal kivételt tettem. Találtam egy-két gyöngyszemet, és jó pár olyat is, akik jócskán lehúzták összértékelésben a könyvet, de jöjjenek egyesével.

Midnights by Rainbow Rowell
Imádtam! Egyszerűen elképesztő, hogy egy ilyen kis szösszenettel is lúdbőrözést kiváltó érzéseket képes kelteni az írónő. Olyan volt, mintha egy komplett regényből kiragadott pár momentumot kaptunk volna tőle. Hiába csak ez a kis darabka jutott, mégis ott érződött mögötte vagy 300 oldalnyi háttértörténet. :D Aranyos kis szerelmetes novella volt, amit nagyon szívesen olvastam volna még.
5/5

The Lady and the Fox by Kelly Link
Elég nehezen rázódtam bele, valahogy nem hívogatott a történet. Aztán viszont elkezdett érdekelni, és a végére már egészen tetszett. Olyan tündérmesés volt az egész, egy kicsit túl sok nyálcserével, amivel nem lett volna különösebb baj, ha nem egy múltból érkezett férfiú műveli. Karakteridegen volt az a sok enyelgés. De egyébként meg tetszett, és jó volt az ötlet, bár mindenképp jót tett volna a történetnek, ha lett volna lehetősége az írónőnek kibontani.
4/5

Angels in the snow by Matt de la Peña
Hát, ez olyan semmilyen volt. Alap ötletnek nem rossz a dolog, csak ahhoz, hogy egy ilyen történet üssön, több idő kell a cselekmények kibontakoztatására. A megosztott történetek felszínesek voltak (és ehhez hozzá kell tenni, hogy az egyik történet ihlette a novella címét!), és hiába volt egy pillanat, amikor őszintén együtt éreztem a kilátástalan helyzetbe jutott fiúval, mégis azt kell mondanom, az érzelmek is felületesen voltak ábrázolva. És a vége sem tetszett. Úgy éreztem, elindultunk A-ból B-be, majd útközben elakadtunk a hóban. Több oldalban talán jobb lett volna. Talán…
2,5/5

Polaris is where you'll find me by Jenny Han
Ugh… Ez annyira szót sem érdemel, de azért megerőltetem magam. (De ez tényleg annyira semmi. Egy nulla.) A történet minimumon, nincs is. A karakterekben semmi különleges, annak ellenére, hogy a nagyon vágyott srác egy manó. De nem ám akármilyen manó, magas és karcsú. Bezony. Mert hát milyen groteszk lett volna már, ha egy törpenövésűbe esik bele a lány, ugye? Na de a vége… ugh… tényleg hagyjuk.
0,5/5

It's a Yuletide Miracle, Carlie Brown by Stephanie Perkins
Mi az hogy vége? Hát, hogy lehet vége? Hol a többi? Akarok még! Akarok! Akarok! Akarok! Annyira jó volt! Rövid, mégis telis-teli érzelmekkel. Tetszett maga a story, a karakterek is aranyosak voltak, és minden… ajjj… Annyira jól esett ez most. :) Eddig voltak kétségeim az írónővel kapcsolatban, de ezután egy szemernyi sem. Biztos, hogy fogok még tőle olvasni. És új szót tanultam: tchotchkes. :D
5/5

Your Temporary Santa by David Levithan
Kár érte… Nagyon erősen indított, aranyos volt a story, humoros volt a karakter. Szétröhögtem magam a novella első felén. Aztán elkezdett komolyodni a történet, de a család melankolikus hangulatának az okát épp csak érintettük, egyszerűn nem járta körül az író a témát. Pedig (!) bőven lett volna még helye, mert van, aki kétszer ennyit is írt a kötetben. A vége is olyan összecsapott volt; eleve még vártam volna a kibontakozást, az elmélyülést, valami plusz érzelmet. Tényleg kár érte. :(
3,5/5

Krampuslauf by Holly Black
Nincs mit ragozni rajta: nem tetszett. Szimplán nem az én történetem. Elég nehezen indult be, zavaros is volt az eleje. Aztán jött a konfrontáció, majd ez a nagy Szilveszteri buli, ahol ment a lerészegedés, majd jött egy kis megmagyarázhatatlan mágia. Az egész olyan bénácska volt, sajnos. Semmi ünnepi hangulatot nem árasztott magából, semmiféle érzelmet nem váltott ki belőlem, az elégedetlenségen kívül.
2/5

What the hell have you done, Sophie Roth? by Gayle Forman
Meglepődtem! Olvastam már az írónőtől, és nem tetszett a stílusa, úgyhogy nem vártam túl sokat. Ez viszont egész jóra sikeredett. Egyszerű volt a történet, az érzelmek az én ízlésemhez képest túl gyorsan alakultak ki, de a karakterek aranyosak és humorosak voltak, ami kárpótolt az előbbiekért. És pont azt az ünnepi hangulatot hozta ez a történet, amit az előző novellában hiányoltam.
4/5

Beer Buckets and Baby Jesus by Myra McEntire
Az elején nem kicsit fogtam a fejem a rossz fiú-jó lány klisé miatt, de azért próbáltam esélyt adni a történetnek. Ám hiába, nekem ez nem jött be. Az alapötlet nem volt rossz, de a kivitelezés része már nem sikerült jóra. Az írónő túl sok érzelmet és háttérproblémát próbált ebbe a pár rövid oldalszámba belerakni, amit aztán egyértelműen nem volt ideje rendesen kibontakozni. Valami egyszerűbb, viccesebb, örömtelibb történet jobb lett volna, és akkor talán ünnepi hangulatot is sikerült volna teremtenie. Nálam karácsonyi zene mellett sem sikerült neki elérnie ezt.
2/5

Welcome to Christmas, CA by Kiersten White
Ki az a Kiersten White? És hogy nem olvastam még tőle semmit? Ja… hogy alapból nem romantikus kategóriában tevékenykedik. Pedig megérné maradnia ezen a vonalon. Vagy ezen is folytatnia az írást. Nagyon tetszett a története, nagyon édes volt, teli szeretettel, és egyszerűen tökéletes az ünnepekre. Most úgy ennék egy kis mézeskalácsot, de igazából bármit, amit Ben készítene nekem. :) Egyedül a lezárással volt egy kis bajom, az az utolsó szakasz már nem kellett volna szerintem. De ezért nem vonok le pontot, mert amúgy nagyon szerettem a történetet.
5/5

Star of Betlehem by Ally Carter
Jól indított a történet, nagyon tetszett az ötlet, a kivitelezés is jó volt, csak utána kicsit másfelé kanyarodott, mint szerettem volna. (Utólag mondjuk látom, hogy meglehetősen beszédes a novella címe, de ez az elején persze nem esett le.) Jobb lett volna, ha más indok áll a szökés hátterében, valami nem is tudom… csak valami más. De ettől függetlenül jó kis történet volt, és simán elolvasgattam volna még pár száz oldalon keresztül. :) Kicsit kibővítve, átdolgozva, elmélyítve klassz kis regény lenne belőle. :)
4/5

The Girl Who Woke the Dreamer by Laini Taylor
Különös egy darab, és egyáltalán nem számítottam ilyesmire a kötet végén. Arra pedig végképp nem, hogy ennyire tetszeni fog ez a furcsa történet. Nem érzem igazán ünnepinek, inkább egy sötét esti mesének, csodás befejezéssel. És most először mondom azt a kötet során, hogy nem baj, hogy kevés meghittséget kaptam egy novellától, mert amúgy tetszett. Határozottan emlékezetes marad a számomra.
4,5/5

Összesítve tehát:
*dobpergés*
42/60

*fejvakargatás*
Most vagy túl jószívű voltam, vagy tényleg több volt a jó történet, mint a rossz. Így se tetszik az a 3,5 csillag, mert van egy-két olyan novella benne, ami több, mint 5 csillagot is érdemelne, de jobb lett, mint vártam. :)


Népszerű idézetek

FairyDust P>!

Being hungry is bad news. Being hungry and alone? That’s when people start Googling info about suicide hotlines.

abstractelf>!

Rules make people feel safe. But they can turn into judgments. Condemnation is easy, Vaughn. The harder choice is love.

Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus · Myra McEntire

Lex>!

Mags sighed and lifted up her hands. She wasn’t sure what to do with them …
Noel took one of her hands in his and put her other hand on his shoulder, curling his arm around her waist. “Jesus Christ,” he said, “was that so hard?”
“I don’t know why this is so important to you,” she said. “Dancing.”
“I don’t know why it’s so important to you,” he said. “Not to dance with me.”

Midnights · Rainbow Rowell

abstractelf>!

Shame leads to secrets, and secrets lead to lies, and lies ruin everything. Especially friendships.

Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus · Myra McEntire

abstractelf>!

„Are you flirting with me?”
„I'm sorry.” I felt my face getting red. My face never got red. „Did I take it too far?”
„No. You took it exactly far enough.” The frown slipped into a grin. „I'm just trying to figure out the most effective way to flirt with you.”

Myra McEntire: Beer Buckets and Baby Jesus · Myra McEntire

dottya P>!

„Nice car,” she commented.
„Thanks,” he said. „Hand-me-down.”
„Really? My hand-me-downs are usually more of the winter-coat-slash-ice-skating variety. And yachts. Everyone gives me their castoff yachts. It's really a pain.”
Russell laughed. „Yeah. I hate it when that happens.”

204. oldal

rita_66>!

It’s hard not to feel just a little bit fat when your boyfriend asks you to be Santa Claus.

David Levithan

rita_66>!

I am here, and he is here, and everything I need to know is that I will hold him and he will hold me until I am warm again, until I know I belong.

rita_66>!

“Also terrible? ‘Santa Claus Is Coming to Town.’”
“Santa as Big Brother. Just imagine his posters, staring at you from every wall. SANTA IS WATCHING.”
“I love Christmas, but Santa is creepy.”
“Thank you, yes! No one understands. If someone is watching me sleep, it had better be a hot vampire, otherwise I’m calling the cops.”

Lex>!

(…) He says presents aren’t important, but I think they are—not because of how much they cost, but for the opportunity they provide to say I understand you.

Your temporary Santa · David Levithan


Hasonló könyvek címkék alapján

Jay Asher: What Light
Marni Bates: Decked with Holly
Catherine Rider: Kiss Me in New York
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Let it Snow
Rachel Cohn – David Levithan: Dash and Lily’s Book of Dares
Shani Petroff: My New Crush Gave to Me
Kasie West – Aimee Friedman – Melissa de la Cruz – Nic Stone: Snow in Love
Catherine Anderson: Silver Thaw
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
Fern Michaels – Beverly Barton – Joanne Fluke – Shirley Jump: Sugar and Spice