Ajándékba ​adlak 89 csillagozás

12 szerelmes ünnepi történet
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Az Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel.
David Levithan, többek között az Egy másik nap világhírű szerzője, egy eszeveszett karácsonyról ír, amelyben egy srác Mikulásnak öltözve próbálja meglepni barátja kishúgát. A félreértések és bonyodalmak elkerülhetetlenek, de mit szól majd a család, ha kiderül, hogy a Mikulás idén valójában szerelmet vallani jött?
Gayle Forman, aki az Itt voltam című regénnyel szerzett több millió rajongót, Sophie és Russell világába enged bepillantást, ahol a kívülállás erény is lehet, és egy apró csoda akár szerelmet is hozhat az iskola falai közé.
Noel súlyosan allergiás a diófélékre, Mags majdnem a biztos halálból hozza vissza. Minden évben együtt ünneplik a szilvesztert, de vajon van-e a más a barátságon túl is a számukra? Rainbow Rowell, az Eleanor és Park és a Fangirl népszerű írója négy varázsos éjszaka történetét meséli el.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A művek szerzői: Rainbow Rowell, Gayle Forman, David Levithan, Stephanie Perkins, Holly Black, Ally Carter, Jenny Han, Kelly Link, Myra McEntire, Matt de la Peña, Laini Taylor, Kiersten White

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia

>!
Libri, Budapest, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108727 · Fordította: Greskovics Eszter

Enciklopédia 2


Kedvencelte 6

Most olvassa 9

Várólistára tette 120

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Egytől egyik tetszettek ezek a novellák, bár azért volt, amelyik sokkal jobban és találtam kedvenceket is magamnak. Volt amelyik éveket ölelt fel és volt, amelyik csak napokat, de annyira változatosak és fantáziadúsak voltak, hogy öröm volt olvasni.
Volt átlagos, szinte hétköznapi történet, volt fantasy jellegű, volt meseszerű, valamint vidám és elszomorító. Van, amelyikből erőt meríthetünk, van olyan, amely megindító, és olyan is ami nagyon érdekes.
A romantika, a vidámság, a titokzatosság jellemző az írásokra, tulajdonképpen beleshetünk sokféle fiatal életébe, karácsonyába. Csodákkal teli pillanatokról is olvashatunk, szeretetről, érzelmekről, magányról és családról.
Szerintem nem csak karácsonykor remek élmény olvasni ezt a könyvet, hanem bármikor, de azért ott a helye a karácsony környékén olvasandók listáján is. :)

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/02/stephanie-perkins-…

2 hozzászólás
>!
Deziréé
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Nagyon szeretem az olyan könyveket, amelyekben több kisebb történet van, de mindig, amikor elolvasok egy ilyen rövid történetet csalódott is leszek, hogy ilyen rövid volt. Most is hasonlóképpen éreztem amikor elolvastam mind 12 történetet.
Minden egyes történet után alig vártam a következőt. Az összes sort nagyon izgatottan olvastam, mindegyik történetnek volt valami varázslatos hangulata, mint egy kis mese, amelyben a jó elnyeri a méltó jutalmát és megtalálja az igaz szerelmét. A szerelem az egyik legjobb dolog a világon, ezt a könyv is bizonyítja.
Nagyon szeretem a romantikus történeteket, de ez a könyv ez valami hihetetlen. A könyv alkotói között szerepel olyan, író, akit még eddig nem ismertem, maximum hallottam már a nevét, de egészen biztos, hogy ezek után minden ismeretlen alkotó legalább egy könyvét elolvasom. Ezek az apró kis történetek betekintést nyújtottak az írók stílusába, és megmondom őszintén tetszett, amit kaptam.
Nem vagyok valami nagy karácsony rajongó már régóta, de a könyv elolvasása után már alig várom az ünnepeket. A könyvben olvasott finomságok után mindig összefutott a nyál a számban, főleg, amikor az Isten hozott a kaliforniai Karácsonyban című történetet olvastam. Mondhatjuk, hogy ez volt az egyik kedvenc történetem, és nem az ételek miatt, hanem mert összeségében az egyik legjobban kidolgozott mű volt. Ben és Maria lettek a legkedvencebb karaktereim. Mindketten nagyon önzetlenül viselkedtek és nagyra becsülöm, ha valaki nagylelkű és gondol mások boldogságára, nem csak magával foglalkozik.
Alig hittem el, amikor Jenny Han A sarkcsillagon megtalálsz című történetéhez lapoztam. Nagyon megkedveltem az írónő stílusát már korábban, de ez, hogy ő a Mikulásról ír… Ilyet még soha nem olvastam, ez a történet volt, amely a legjobban megdöbbentett. Még gyerekként én is hittem természetesen a nagyszakállú létezésében az írónőnek hála pedig újra gyerek lehettem, hiszen olvashattam a Mikulásról.
A borító tetszik, de én egészen más borítót adnék ennek a könyvnek. Mondjuk egy olyat, amelyen esik a hó és a hópelyhek néhol közelebbről is látszanak és esetleg a nagyobb hópelyhek kidomborodnak a borítón, tehát valami télies borítót képzelek el. A színátmenet nagyon tetszik, imádom a színátmenetet.
A történetek szólnak az önzetlenségről, a szerelemről, a karácsonyi varázslatokról, a finom ételekről és még sorolhatnám. Szóval minden olyan benne van ebben a könyvben, ami előhozza mindenkiből az ünnepi hangulatot. Karácsonyra nagyon ideális ez a könyv.

>!
MFKata
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Soha nem tudnék nem hinni!

Fantasy, romantikus, vad bulizós, tabu témákat feszengető, megható és akad közte egészen elvont meglepő ünnepi történet. Az ilyen válogatásokban az a jó, hogy biztosan mindenki megtalálja azt, amelyik a szívéhez a legközelebb áll.
Igazi karácsonyi, adventi csemege és nagyszerű ajándék lehet bárki számára a fa alá!

Bővebben»
https://mfkata-about.blogspot.hu/2016/11/stephanie-perk…

>!
K_A_Hikari 
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

„Nem hiszem, hogy létezik kicsi csoda.”

Azért kezdtem el olvasni, mert olyan szerzők novellája (is) szerepel a kötetben, akiket kedvelek. Meg azért, hogy egy kicsit karácsonyi hangulatba kerüljek, még ha utólag is.
Nem vagyok teljesen elégedett, mert nem éreztem, az összes írásnál azt a „hu, de jó” érzést, de nem mondanám azt sem, hogy csalódtam.
Nem tetszett nekem se mindig minden.
Annyi viszont biztos, hogy bátran merem ajánlani, hiszen a tizenkét különböző szerző, tizenkét története mind más és más. Van köztük tanító, kicsit keserédes, és ünnepi boldogságot árasztó is.
Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál olyat a könyvben, ami tetszeni fog neki.

Blogbejegyzés: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/12/stephanie-pe…

4 hozzászólás
>!
schesztiஐ P
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

A gimi alatt elég sok novellát vetettem papírra, amik aztán vagy bekerültek a suliújságba, vagy megmaradtak az asztalfióknak. :) Mostanra kicsit elfeledkeztem erről a műfajról, és ha néha kezembe került egy novelláskötet, volt, hogy csalódást okozott.

Novellát olvasni sokkal nehezebb, mint egy regényt. Nincs minden agyon magyarázva, nincs pontosan megfogalmazva, nincs befejezve, sőt, néha elkezdve sem, csak pillanatkép, hangulat, benyomás.

Ebben a kötetben különleges kis karácsonyi történetek gyűltek össze – mind-mind megannyi parányi csillag a karácsonyfámra. Némelyiket nagyon-nagyon megszerettem, némelyikbe hosszabban is belebújtam volna, némelyik meghozta a kedvem, hogy újra írni kezdjek. :)
És mindegyik hozzátett valamit az idei Karácsonyomhoz.

>!
LittleStar
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Nekem nagyon tetszett. Volt egy-két gyengébb történet, vagy ami nem fogott meg annyira, de a többit imádtam. Hiába múlt el már a karácsony nekem visszahozta az érzést egy kicsit. Lehet, hogy ünnepek előtt kezembe fogom venni és elolvasni a kedvenc történeteimet belőle. Sok volt a nagyon cuki, meg imádnivaló, mézes-mázos nagyon rózsaszín, de így volt ez jól. Imádtam. Kedvenccé is avattam. Sokszor szokott zavarni, ha egy könyvben több nem összefüggő sztori van, sokszor nehezen azonosulok, de itt nem volt problémám 2-3 oldal után belerázódtam. Köszönöm ezt a csodálatos válogatást! <3

>!
KönyvMoly_1989
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Jobban meghozta a karácsonyi hangulatot, mint az eddig olvasott könyvek.
12 szerelmes, vicces ünnepi novellát ölel fel a kötet, amiből Stephanie Perkins, Rainbow Powell, Gayle Forman, Matt de la Peña és Kiersten White története tetszett a legjobban és volt három történet, ami olyan bődületes rossz volt, hogy csupán átlapoztam.
Nem feltétlenül újraolvasós, de kellemes karácsonyi kikapcsolódás.

>!
omam
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Minden évben megjelenik egy ilyen karácsonyi novellás könyv? Nem mintha baj lenne, de tavaly például a Hull a hó volt ilyesmi. És persze pont karácsony környékén adják ki őket, mert ebben az időszakban a molyok vadásznak az ilyen témájú könyvekre (legalább is én most kettő ünnepit is elolvastam).
De elkalandoztam.
Szóval.
Ismét sok olyan íróban kellett csalódnom, akit ismertem és szerettem eddig, legfőképpen David Levithan-ben, akinek a sztorijában csak az tetszett, hogy rövid volt, mert így nem unatkoztam sokáig rajta. Konkrétan semmiről nem szólt, a végére még beletömörített egy kis nyáladzást mostanában érzékeny vagyok az ilyenekre :D, egyébként nulla. Pedig a Nap nap után és a Dash és Lily is nagyon tetszett, viszont ez hatalmas bukta volt.
A legnagyobb kedvencem az összes történet közül Matt de la Penaé volt, akit idáig nem ismertem, még csak hallomásból sem, de a sztorija megvett magának, jó volt benne, hogy nem csak ez a kis „szerelmes cukiság”, mint néhány másik, hanem komoly dolgokat is feszeget, már amennyire egy ilyen hosszúságú novellában ez lehetséges. A másik, ami a legjobban tetszett, az Stephenie Perkinsé, ő volt azok az írók egyike, akiktől már olvastam, és most is a megszokott színvonalat hozták, sőt, talán még jobbat is. (Nekem például az Anna és a francia csóknál ez most jobban bejött.)
Kicsit szúrja a szemem, hogy a fülszövegben csak három írót emeltek ki, a legismertebbeket, a többiekről pedig egy szót sem ejtenek, pedig nyilván ők is vannak olyan jók, mint Gayle, Rainbow és Levithan. Az ő írásaikról beszélnek, a többiek pedig háttérbe szorulnak, és értem én, hogy a hármas jóval népszerűbb, mint a társaik, de ez kivételezés. És én is egészen addig, hogy ki nem nyitottam a könyvet, azt hittem, hogy csak hárman írták.
De ennek ellenére szerintem jó kis karácsonyi hangulatot teremt még verőfényes napsütésben, hó hiányában is, főleg, hogy már el is múltak az ünnepek… A lényeg, hogy egyszer megéri elolvasni, már csak azért is, hogy új, szintén nagyon jó írókat is megismerjen az ember.

>!
dreamborder
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Szerintem igazán különleges kis novellákat rejteget ez a kötet! :)
Már az első történet belopta magát a szívembe (Rainbow Rowell <3). Voltak ugyan gyengébben és nagyon jól sikerült alkotások is, összeségében elmondható, hogy mindegyik egyedi volt a maga módján. :)

>!
Viktória_Erdei 
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

Sajnos egyik novella sem tetszett. Néha teljesen értelmetlennek éreztem a történeteket. Egyedül a Jenny Han – A sarkcsillagon megtalálsz novella tetszett. Nem a jó időben talált meg engem ez a könyv.


Népszerű idézetek

>!
MFKata

Ahol ti vagytok, én ott vagyok otthon.

373. oldal, Kiersten White: Isten hozott a kaliforniai Karácsonyban

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
MFKata

Soha nem tudnék nem hinni!

145. oldal, Jenny Ham: A sarkcsillagon megtalálsz

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
K_A_Hikari 

Kiváló szeretnél lenni valamiben, amit kedvelsz, vagy csak közepes valamiben, amit imádsz?

110. oldal Angyalok a hóban

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
K_A_Hikari 

Azt akartam, hogy szeressen, amikor undok vagyok és akkor is, amikor kedves.

212. oldal Átmeneti Mikulás

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
RózsaErdei

North ránézett. – Tudod, mi a legfurább a ma estében? A mai elképesztően furcsa estében?
– Micsoda?
– Hogy még mindig nem érted, hogy bármit megtennék, BÁRMIT – széles mozdulattal a szobára mutatott – , hogy a társaságodban maradhassak.

184. oldal

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
K_A_Hikari 

Mind elvesztettünk valamit – mondta egy keserű hang. – Mind szerettünk és veszítettünk el szeretetteket, mégis újra szerettünk, ugyanúgy.

75. oldal, Angyalok a hóban

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
K_A_Hikari 

Kétféle gyerek létezik. Az, amelyik hisz, és az, amelyik nem. Évről évre úgy tűnik, egyre kevesebben hisznek. Papa szerint nem könnyű egy gyereknek azt mondani, hogy higgyen valami olyasmiben, amit nem láthat; azt mondta, az a saját varázslatunk. Szerinte, ha benned van a varázslat, az életed árán is meg kell védened, és soha nem szabad elengedned, mert ha egyszer elvész, örökre elveszett.

135. oldal A Sarcsillagon megtalálsz

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
mrsp

Színház az egész világ.

39. oldal, A hölgy és a róka

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
mrsp

Kint lehet, hogy rénszarvasok röpködtek a hold előtt. Kint lehet, hogy kérdések és rossz válaszok voltak, hazugságok, amiket jobb elmondani. Kint lehet, hogy hideg volt. De én itt voltam. Én itt voltam, és ő is itt volt, és minden, amit tudnom kellett, az volt, hogy én addig ölelem őt, és ő addig ölel engem, amíg felmelegszem, amíg érzem, hogy tartozom valahová.

215. oldal, Átmeneti mikulás

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet

>!
Ingrid5555

A „Baby, It's Cold Outside” közepén kikapcsoltam a lejátszót.
– Köszönöm! – kiáltotta Ben a konyhából. – Ez a szám a legrosszabb.
– Ugye?
– Tudod, mi rettenetes még? A „Santa Claus Is Coming to Town”.
– A Mikulás, mint Nagy Testvér. Képzeld csak el plakátokon, ahogy minden falról bámul. A MIKULÁS FIGYEL TÉGED.
– Szeretem a karácsonyt, de a Mikulás ijesztő.
– Köszönöm, szerintem is! Senki nem szokta érteni. Ha valaki néz, miközben alszom, egy dögös vámpír legyen, vagy hívom a zsarukat.

350. oldal, Kiersten White: Isten hozott a kaliforniai Karácsonyban

Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak 12 szerelmes ünnepi történet


Hasonló könyvek címkék alapján

Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Catherine Rider: Csók New Yorkban
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Stephanie Perkins (szerk.): Dragostea Mea Mi-a Dăruit…
Stephanie Perkins (szerk.): Auf den ersten Blick
Stephanie Perkins (szerk.): Un Regalo de mi Gran Amor
Stephanie Perkins (szerk.): My True Love Gave to Me