Lola ​és a szomszéd srác (Anna és a francia csók 2.) 715 csillagozás

Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divat követésének. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker pasiját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes Bell ikrek: Calliope és Cricket.
Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –, ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.

Eredeti mű: Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737743 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737743 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735671 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Anna Oliphant · Cricket Bell · Lola Nolan · Lolita · Aleck Bell · Calliope Bell


Kedvencelte 88

Most olvassa 29

Várólistára tette 233

Kívánságlistára tette 256

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Mostanában annyi romantikus könyvet olvastam éppen csak cseppnyi bonyodalommal, és erotikával fűszerezve, hogy úgy éreztem jöhet valami csöppet lightosabb.
Így aztán Loláék segítségével a felnőtt korosztály érzéki világából kiszakadva visszavedlettem tini lánnyá, álmokkal és bizonytalanságokkal tele.
Lola igazi egyéniség akinek megvan a maga stílusa és hibái. Bohókás, időnként pedig zabolázatlan. A személyisége egyedi és szerethető, noha az érzelmek észrevételében nem kimondottan jeleskedett és örültem volna ha hamarabb megfejti őket és akkor több közös pillanatot kaptam volna..:)
Az írónő annyira hihetetlen jól ír és mindig megtartja azt a laza és könnyed hangulatot amit tőle megszokhattunk, hogy minden esetleg zavaró tényezőjével együtt is élvezhető a történet.
Cricket tényleg annyira türelmes, aranyos, figyelmes, és gondoskodó. Mégis úgy éreztem túlságosan nyílt és nincs benne semmi megfejtendő. Nekem a rossz fiúk, vagy a rossz fiú szerepében tetszelgő jó fiúk a gyengéim de ő sajna egyik sem volt igazán. Egy icipici titokzatosság és rejtélyesség hiányzott nekem a karakteréből. Ettől eltekintve tényleg imádtam.
A cselekmény sodor magával, az írásmódja magához láncol, a humor a helyén van és nagyon cuki. Etienne St. Clair említése miatt pedig visszavágyok Párizsba. Nagyon hiányoznak már Annával. :)
Visszatérve Loláékra: nagyon édes kis sztori ez! Nekem tetszett :)

>!
Klodette
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Az első rész egy picivel jobban tetszett, de azért ezt is IMÁDTAM! :)
Jó volt viszontlátni a régi szereplőket. Az újak pedig nagyszerűen lettek megalkotva. Nagyon megszerettem az írónő stílusát, mert olyan mintha a karakterei tényleg élnének.
Romantikus, könnyed, szórakoztató. Teljes mértékben elvarázsolt és kikapcsolt. Miközben olvastam, folyton azon kaptam magam, hogy mosolyogtam, mint valami idióta. :)
Cricket számomra a legjobb barát és szerető egy személyben. Nagyon meghatott, hogy ennyire szerette Lolát. Nem sok mai férfi lenne ilyen kitartó és tenne tanúbizonyságot az érzéseiről, önuralmáról. Lolával nem mindig értettem egyet, de elfogadtam, hogy kicsit megosztó és kicsit őrült. Tiszteltem a bátorságáért és azért, hogy mindig kiállt amellett, amiben hitt.
Szomorú vagyok, hogy hamarosan a végére érek ennek a nagyszerű trilógiának, de nagyon várom, hogy nekikezdjek a következő résznek.
Természetesen új kedvencet avattam. :)

>!
DoreenShitQ
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Nem számítottam rá, hogy ennyire imádni fogom. Nagyon aranyos volt, de kellőképpen komoly is, nekem az első részt is felülmúlta, pedig azt is szerettem. Az írónő megint bemutatta részletesen, hol játszódik a történet, így én is úgy érezhettem magam. Nagyon szerettem, hogy Annék visszaköszöntek, jó volt olvasni róluk. Lola érdekes főszereplő volt, szerettem őt is, de nem annyira, mint Criceket. Istenem, az a srác! Majd' megzabáltam :D Hihetetlenül cuki volt.
Eddig Perkins nem hibázott, kíváncsi leszek a zárókötetre – nem elszúrni nekem, mert morcos leszek!!

>!
gabiica P
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Nagyon szerettem Lola történetét is. Kicsit féltem tőle, hogy nem fogom annyira szeretni, mint az Anna és a francia csókot, de kellemesen csalódtam. Lola karaktere nagyon szuper és örültem annak is, hogy Cricket is kibontakozott.

>!
Timi970120
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. október 9., 16:52 → 2017. október 12., 18:49 (3,5 csillag)
Talán… kicsit kinőttem már ebből a könyvből vagy lehet, egyszerűen azért érzem ezt a kis semlegességet vele kapcsolatban, mert nem volt minden meglepetés. Nem tudom.
Mindenesetre még mindig adódtak részek, amiket szerettem, amikbe bele bírtam élni magam. „Ki is végeztem” egész gyorsan; három nap alatt a munka mellett!
Az alapvázlata alapján sem kell számítani egy nagy rejtvényre, már-már egy könnyed történetnek mondható – ám azt hiszem, egy fontos üzenetet mégiscsak belecsempészett az írónő: fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen. Ez az igaz szeretet – vagy éppen szerelem – kulcsa.

>!
Orsi999
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Ez a rész szinte jobban tetszett, mint az első.
Lola egy egész érdekes személyiség, és eléggé egyéni a stílusa. Cricket nagyon szerethető szereplő, már alig vártam, hogy összejöjjenek. Anna és St.Clair is néha szerepelt benne, de nem olyan sokszor, mint azt reméltük. Max az a tipikus rossz fiú, akit mindenki szeretne, de nekem nem volt szimpatikus.

3 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Az igazat megvallva nekem az első rész jobban bejött. Könnyebb volt és viccesebb na és sokkal,de sokkal szerelmesebb… Ne értse senki félre ez is nagyon jó csak engem az első jobban megfogott…. De azért ez is remek könyv!!♥

>!
DarknessAngel
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Megint csak imádtam :) Jó volt a környezetváltoztatás, pedig Párizst is nagyon szerettem.
Lola egyszerűen nagyszerű, Cricket pedig aaannyira cuki, hogy az nem is igaz. ^^ Annyira tetszett, hogy olyan őszintén kimondott mindent, és hogy mindig milyen kedvesen viselkedett.Lola színes egyénisége pedig magáért beszél.
Kicsit Rule-ra emlékeztetett, mivel neki (Lolának) az az igazi személyisége, amikor jelmezekbe bújhat. És ez tetszett. Tetszett, hogy van saját stílusa, ami egyedi, bohókás és különleges, és hogy nem érdekli, mások mit gondolnak róla. Mondjuk Rule-nak piercingjei, tetkói és festett haja van, míg Lolának ott a paróka, hajpánt és balettcipő… de a lényeg szerintem érthető :D
Nekem még Max is szimpatikus volt, sajnáltam, hogy a végén olyan gonoszan viselkedett. Pedig én komolyan megkedveltem :(
Igazából nem is tudom, hogy melyik rész tetszett jobban, mert mind a kettőnek megvan a maga varázsa. Remélem hamarosan a folytatás is meglesz, nagyon megszerettem Perkins történeteit, szereplőit.

6 hozzászólás
>!
oldmoviegirl01 P
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Csillámporos, tarkabarka történet, két össze nem illően összeillő tehetségről.
Második esély történet tini kivitelben egy figyelmes, jól öltözött, hajszálcsíkos nadrágos, feltaláló srác, és egy szeleburdi, feltűnően színes, szárnypróbálgató divattervező lány főszereplésével.
A két apuka, Azta kutya, a felbukkanó anyaszerűség, a nyomozásmániás barátnő, és egy kis műkorcsolya csak még jobban színesítette ezt a bájos történetet.

6 hozzászólás
>!
ScarlettBlair P
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Le akartam vonni fél csillagot, de egyszerűen képtelen voltam rá mert végül is IMÁDTAM! Annyival, de annyival jobb volt mint az Anna és a francia csók. A fél csillagot a következő két dologért szerettem volna levonni: a könyv elején a folyamatos kiborulásokon, hogy Max 22 éves Lola meg kiskorú. És, hogy ez illegális meg veszélyes meg stb. Magyarázza meg nekem valaki könyörgöm, hogy az amerikai könyvek és filmek miért akarják azt belénk súlykolni, hogy Amerikában márpedig egy 20 éves fiú sem jár 17 éves lánnyal mert a lány kiskorú? És most egy rendes kapcsolatra gondolok, amikor mindkét él beleegyezik, és szereti a másikat. Az én barátom 8 évvel idősebb nálam, és soha senki nem csinált belőle problémát, mert nem az számít, hogy mennyi idős, hanem, hogy szeretjük egymást. Na mindegy… A másik pedig, hogy az írónő képes volt teljesen ugyan azt a szituációt felállítani mint a másik könyvben csak most a főszereplőnek spoiler Ez a két tényező bosszantott egy ici-picit, de csak az elején. Mert aztán teljesen beleszerettem a történetbe. Mondjuk főleg Cricket Bellbe. Na ő tényleg könyves álompasi. Lolát is bírtam mert nem volt olyan kis teszetosza meg tehetetlen. A szülei meg egyszerűen zseniálisak voltak. Az is szuper volt, hogy ha ugyan csak kicsit is de a régi szereplők is feltűntek. Én amúgy Calliopet is nagyon bírtam, szerintem ő egy tök jó szereplő volt, még kicsit meg is könnyeztem a versenyét. De a kedvencem egyértelműen Cricket volt *.*
Szóval ez a rész szerintem sokkal-sokkal jobbra sikerült mint az előző, jár neki az öt csillag :)


Népszerű idézetek

>!
kiruu P

– Gyere már! – böki meg Anna a fiúja vállát. – Nem mutatod meg nekem azt a micsodát?
– Milyen micsodát?
A lány St. Clairre mered. Az vissza. Anna felénk billenti a fejét.
– Ja, persze – áll föl St. Clair. – Azt a micsodát!
Kisietnek. Ahogy becsukódik az ajtó, a srác még bekiált:
– Lola, Cricket is szeretné ám megmutatni neked a micsodájááát!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
>!
kiruu P

– Egy vagy kétpetéjű ikrek vagytok?
– Nem is hinnéd milyen sokan kérdezik – mondja Cricket.
– És mit felelsz nekik? – tudakolja Lindsey.
– Azt, hogy nekem fütyim van.
[…] Gondoljunk gyorsan valami másra! BÁRMI másra. Uborka. Banán. Cukkini. ÁÁÁÁÁÁ! NEM NEM NEM NEM NEM NEM NEM!

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell
>!
szakonyianiko

– Tudom, hogy nem vagy tökéletes. De az embert éppen a tökéletlenségei teszik valaki más szemében tökéletessé.

426. oldal; 33. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell · tökéletesség
>!
Adrikaaa

– És nem szeretnék még egyszer fiút találni a szobádban, hallod? – Vár, amíg bólintok, azután föláll. – Rendben. Beszélek Nathannal, és meglátom mit tehetek. De egy másodpercig se képzeld, hogy ilyen könnyen megúszod.
– Nem, apu.
– Ez soha többé nem fordulhat elő – lép az ajtóhoz. – Megértetted?
– És… mi lesz ha férjhez megyek?
– Majd veszünk egy kempingágyat. Azon alszik a férjed, amikor meglátogat.
Nem bírom megállni, hogy egy pillanatra elkuncogjam magam. Andy visszajön és megölel.
– Nem tréfáltam – mondja.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lola Nolan
>!
adrii01 P

– Túlértékelik a tökéletességet. A tökéletesség unalmas.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lola Nolan
>!
kiruu P

– Hát az kínos. Ígérd meg, hogy nem röhögsz ki, ha meglátsz alsóneműben!
Lindsey fölvonja a szemöldökét.
– Szánalmas látványt nyújtok levetkőze – folytatja. – Ami azt illeti, felöltözve is. Vagy félig felöltözve. Fél pár zokniban. Csak sapkában. Sapka nélkül. Tudod, bármikor leállíthatsz. Nyugodtan szólhatsz, hogy fogjam be.
– Fogd be Cricket! – mondom.
– Köszi! Befestetted a hajadat? Mert a múlt hét végén nem szőke voltál. Ja, ez paróka, nem?
– De…
– Jé, milyen frankó bakancs. Még nem is láttam sárga bakancsot. Gumicsizmát persze már igen, de ez nem gumicsizma.
– Nem…
[…]
Ez mit szívott? – formálja ajkával némán a szavakat Lindsey.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell · Lola Nolan
>!
kiruu P

– Idejön – mondja Lindsey. – Mit csináljak vele? Rúgjam tökön? Úgy tökön rúgnám már.

51. oldal

>!
ÁrnyAngyal

– Vannak emberek az életben, akiken nem tudjuk túltenni magunkat.

301. oldal

>!
adrii01 P

Imádom, amikor szemüveget vesz föl. A szilaj rocker találkozik a szexis könyvmollyal.

18. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Anna és a francia csók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
J. L. Armentrout: Opál
Cassandra Clare: Árnyak ura
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Erin Watt: Papír hercegnő
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Jack London: A vadon szava
Kelly Oram: Cinder és Ella
E. Lockhart: A hazudósok
Jandy Nelson: Neked adom a napot