Lola ​és a szomszéd srác (Anna és a francia csók 2.) 904 csillagozás

Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Lola Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divat követésének. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker pasiját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes Bell ikrek: Calliope és Cricket.
Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –, ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737743 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737743 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735671 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Anna Oliphant · Cricket Bell · Lola Nolan · Aleck Bell · Calliope Bell · Lindsey Lim


Kedvencelte 85

Most olvassa 27

Várólistára tette 192

Kívánságlistára tette 231

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Mostanában annyi romantikus könyvet olvastam éppen csak cseppnyi bonyodalommal, és erotikával fűszerezve, hogy úgy éreztem jöhet valami csöppet lightosabb.
Így aztán Loláék segítségével a felnőtt korosztály érzéki világából kiszakadva visszavedlettem tini lánnyá, álmokkal és bizonytalanságokkal tele.
Lola igazi egyéniség akinek megvan a maga stílusa és hibái. Bohókás, időnként pedig zabolázatlan. A személyisége egyedi és szerethető, noha az érzelmek észrevételében nem kimondottan jeleskedett és örültem volna ha hamarabb megfejti őket és akkor több közös pillanatot kaptam volna..:)
Az írónő annyira hihetetlen jól ír és mindig megtartja azt a laza és könnyed hangulatot amit tőle megszokhattunk, hogy minden esetleg zavaró tényezőjével együtt is élvezhető a történet.
Cricket tényleg annyira türelmes, aranyos, figyelmes, és gondoskodó. Mégis úgy éreztem túlságosan nyílt és nincs benne semmi megfejtendő. Nekem a rossz fiúk, vagy a rossz fiú szerepében tetszelgő jó fiúk a gyengéim de ő sajna egyik sem volt igazán. Egy icipici titokzatosság és rejtélyesség hiányzott nekem a karakteréből. Ettől eltekintve tényleg imádtam.
A cselekmény sodor magával, az írásmódja magához láncol, a humor a helyén van és nagyon cuki. Etienne St. Clair említése miatt pedig visszavágyok Párizsba. Nagyon hiányoznak már Annával. :)
Visszatérve Loláékra: nagyon édes kis sztori ez! Nekem tetszett :)

nicosia P>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Ennek a résznek volt egy icipici vásári hangulata. Nagyon tetszett, és teljesen más volt mint az előző rész. Ha az franciásan könnyed és légies, akkor ez valami New Orleans-i, színes kavalkád, persze csak érzésre, mert földrajzilag semmi köze a történethez. Ez a rész tulajdonképp ott játszódik ahová az előző elvezetett, és bár Anna és Étienne is felbukkannak a regényben, itt csupán mellékszereplők. Lola és Cricket regénye szintén sajátosra sikerült, pozitív értelemben. Nekem amiatt tetszett egy picit kevéssé, hogy Lola néha túl sok. Cricket viszont szimpatikusabb mint Étienne (legalábbis számomra.) Ennyit az összehasonlítgatásról, főként mert nem hasonlítanak egymásra a sorozat részei. Laza hangvételű, de szépen megírt, jól felépített a történet, nagyon olvasmányos és teljesen kikapcsol. Szerettem.

Klodette>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Az első rész egy picivel jobban tetszett, de azért ezt is IMÁDTAM! :)
Jó volt viszontlátni a régi szereplőket. Az újak pedig nagyszerűen lettek megalkotva. Nagyon megszerettem az írónő stílusát, mert olyan mintha a karakterei tényleg élnének.
Romantikus, könnyed, szórakoztató. Teljes mértékben elvarázsolt és kikapcsolt. Miközben olvastam, folyton azon kaptam magam, hogy mosolyogtam, mint valami idióta. :)
Cricket számomra a legjobb barát és szerető egy személyben. Nagyon meghatott, hogy ennyire szerette Lolát. Nem sok mai férfi lenne ilyen kitartó és tenne tanúbizonyságot az érzéseiről, önuralmáról. Lolával nem mindig értettem egyet, de elfogadtam, hogy kicsit megosztó és kicsit őrült. Tiszteltem a bátorságáért és azért, hogy mindig kiállt amellett, amiben hitt.
Szomorú vagyok, hogy hamarosan a végére érek ennek a nagyszerű trilógiának, de nagyon várom, hogy nekikezdjek a következő résznek.
Természetesen új kedvencet avattam. :)

DoreenShitQ>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Nem számítottam rá, hogy ennyire imádni fogom. Nagyon aranyos volt, de kellőképpen komoly is, nekem az első részt is felülmúlta, pedig azt is szerettem. Az írónő megint bemutatta részletesen, hol játszódik a történet, így én is úgy érezhettem magam. Nagyon szerettem, hogy Annék visszaköszöntek, jó volt olvasni róluk. Lola érdekes főszereplő volt, szerettem őt is, de nem annyira, mint Criceket. Istenem, az a srác! Majd' megzabáltam :D Hihetetlenül cuki volt.
Eddig Perkins nem hibázott, kíváncsi leszek a zárókötetre – nem elszúrni nekem, mert morcos leszek!!

gabiica P>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Nagyon szerettem Lola történetét is. Kicsit féltem tőle, hogy nem fogom annyira szeretni, mint az Anna és a francia csókot, de kellemesen csalódtam. Lola karaktere nagyon szuper és örültem annak is, hogy Cricket is kibontakozott.

Nikolett0907 P>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

„– Tudom, hogy nem vagy tökéletes. De az embert éppen a tökéletlenségei teszik valaki más szemében tökéletessé.”

Oh, hála égnek, ez a kötet sokkal jobb volt, mint az első része.
Jó pár hónapja olvastam az első részét a sorozatnak és nagyon untam, így érthető volt, nem sok kedvem volt a folytatásokhoz.
De aztán mégis úgy döntöttem ideje újra elővenni.
Nem kis aggódással kezdtem neki az olvasásnak, de ez alaptalannak bizonyult, mert egy kellemes kikapcsolódást kaptam.

Lola igazán különleges személy, egyáltalán nem átlagos.
Néhol szétszórt, néhol bohókás, máskor megszelídíthetetlen.
Fantasztikus meglátásai vannak és olyan jó volt vele azonosulni.
Cricket elég türelemmel állt a lányhoz és az eseményekhez, de nekem valahogy kevésnek bizonyult.
Jobban szeretem a bonyolultabb lelkületű hímeket, nem feltétlen a „rossz fiúk” a gyengéim, csak kell, hogy valamiért törjem magam. Nagyon hamar ráunok az egyszerű lélekre sajnos. Tudom, nagy hibám.
Mindenesetre ez jellemez olvasás ügyileg is, kell, hogy én is akarjak teret hódítani, de most nem volt kit és nem volt mit.
Ezért vontam le az egy csillagot.

Ettől függetlenül pozitívan könyvelem el az olvasásomat és érdeklődve várom a harmadik kötetet.
Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

Timi970120 >!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Körülbelül 2-6 évvel ezelőtt (5 csillag)

2017. október 9., 16:52 → 2017. október 12., 18:49 (3,5 csillag)
Talán… kicsit kinőttem már ebből a könyvből vagy lehet, egyszerűen azért érzem ezt a kis semlegességet vele kapcsolatban, mert nem volt minden meglepetés. Nem tudom.
Mindenesetre még mindig adódtak részek, amiket szerettem, amikbe bele bírtam élni magam. „Ki is végeztem” egész gyorsan; három nap alatt a munka mellett!
Az alapvázlata alapján sem kell számítani egy nagy rejtvényre, már-már egy könnyed történetnek mondható – ám azt hiszem, egy fontos üzenetet mégiscsak belecsempészett az írónő: fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen. Ez az igaz szeretet – vagy éppen szerelem – kulcsa.

Orsi999>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Ez a rész szinte jobban tetszett, mint az első.
Lola egy egész érdekes személyiség, és eléggé egyéni a stílusa. Cricket nagyon szerethető szereplő, már alig vártam, hogy összejöjjenek. Anna és St.Clair is néha szerepelt benne, de nem olyan sokszor, mint azt reméltük. Max az a tipikus rossz fiú, akit mindenki szeretne, de nekem nem volt szimpatikus.

3 hozzászólás
DarknessAngel>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Megint csak imádtam :) Jó volt a környezetváltoztatás, pedig Párizst is nagyon szerettem.
Lola egyszerűen nagyszerű, Cricket pedig aaannyira cuki, hogy az nem is igaz. ^^ Annyira tetszett, hogy olyan őszintén kimondott mindent, és hogy mindig milyen kedvesen viselkedett.Lola színes egyénisége pedig magáért beszél.
Kicsit Rule-ra emlékeztetett, mivel neki (Lolának) az az igazi személyisége, amikor jelmezekbe bújhat. És ez tetszett. Tetszett, hogy van saját stílusa, ami egyedi, bohókás és különleges, és hogy nem érdekli, mások mit gondolnak róla. Mondjuk Rule-nak piercingjei, tetkói és festett haja van, míg Lolának ott a paróka, hajpánt és balettcipő… de a lényeg szerintem érthető :D
Nekem még Max is szimpatikus volt, sajnáltam, hogy a végén olyan gonoszan viselkedett. Pedig én komolyan megkedveltem :(
Igazából nem is tudom, hogy melyik rész tetszett jobban, mert mind a kettőnek megvan a maga varázsa. Remélem hamarosan a folytatás is meglesz, nagyon megszerettem Perkins történeteit, szereplőit.

6 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Stephanie Perkins: Lola és a szomszéd srác

Csillámporos, tarkabarka történet, két össze nem illően összeillő tehetségről.
Második esély történet tini kivitelben egy figyelmes, jól öltözött, hajszálcsíkos nadrágos, feltaláló srác, és egy szeleburdi, feltűnően színes, szárnypróbálgató divattervező lány főszereplésével.
A két apuka, Azta kutya, a felbukkanó anyaszerűség, a nyomozásmániás barátnő, és egy kis műkorcsolya csak még jobban színesítette ezt a bájos történetet.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu P>!

– Gyere már! – böki meg Anna a fiúja vállát. – Nem mutatod meg nekem azt a micsodát?
– Milyen micsodát?
A lány St. Clairre mered. Az vissza. Anna felénk billenti a fejét.
– Ja, persze – áll föl St. Clair. – Azt a micsodát!
Kisietnek. Ahogy becsukódik az ajtó, a srác még bekiált:
– Lola, Cricket is szeretné ám megmutatni neked a micsodájááát!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
kiruu P>!

– Egy vagy kétpetéjű ikrek vagytok?
– Nem is hinnéd milyen sokan kérdezik – mondja Cricket.
– És mit felelsz nekik? – tudakolja Lindsey.
– Azt, hogy nekem fütyim van.
[…] Gondoljunk gyorsan valami másra! BÁRMI másra. Uborka. Banán. Cukkini. ÁÁÁÁÁÁ! NEM NEM NEM NEM NEM NEM NEM!

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell · Lindsey Lim
szaniko62>!

– Tudom, hogy nem vagy tökéletes. De az embert éppen a tökéletlenségei teszik valaki más szemében tökéletessé.

426. oldal; 33. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell · tökéletesség
Adrikaaa>!

– És nem szeretnék még egyszer fiút találni a szobádban, hallod? – Vár, amíg bólintok, azután föláll. – Rendben. Beszélek Nathannal, és meglátom mit tehetek. De egy másodpercig se képzeld, hogy ilyen könnyen megúszod.
– Nem, apu.
– Ez soha többé nem fordulhat elő – lép az ajtóhoz. – Megértetted?
– És… mi lesz ha férjhez megyek?
– Majd veszünk egy kempingágyat. Azon alszik a férjed, amikor meglátogat.
Nem bírom megállni, hogy egy pillanatra elkuncogjam magam. Andy visszajön és megölel.
– Nem tréfáltam – mondja.

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lola Nolan
adrii01>!

– Túlértékelik a tökéletességet. A tökéletesség unalmas.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lola Nolan
kiruu P>!

– Hát az kínos. Ígérd meg, hogy nem röhögsz ki, ha meglátsz alsóneműben!
Lindsey fölvonja a szemöldökét.
– Szánalmas látványt nyújtok levetkőze – folytatja. – Ami azt illeti, felöltözve is. Vagy félig felöltözve. Fél pár zokniban. Csak sapkában. Sapka nélkül. Tudod, bármikor leállíthatsz. Nyugodtan szólhatsz, hogy fogjam be.
– Fogd be Cricket! – mondom.
– Köszi! Befestetted a hajadat? Mert a múlt hét végén nem szőke voltál. Ja, ez paróka, nem?
– De…
– Jé, milyen frankó bakancs. Még nem is láttam sárga bakancsot. Gumicsizmát persze már igen, de ez nem gumicsizma.
– Nem…
[…]
Ez mit szívott? – formálja ajkával némán a szavakat Lindsey.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cricket Bell · Lindsey Lim · Lola Nolan
kiruu P>!

– Idejön – mondja Lindsey. – Mit csináljak vele? Rúgjam tökön? Úgy tökön rúgnám már.

51. oldal

ÁrnyAngyal>!

– Vannak emberek az életben, akiken nem tudjuk túltenni magunkat.

301. oldal

Ancsúr>!

Olyan a képe, mintha egy nehéz egyenlet megoldásán dolgozna. Miért vág nekem ilyen egyenletmegoldós képet?

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Anna és a francia csók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Meg Cabot: Nikki bőrében
Leiner Laura: Nélküled
E. Lockhart: A hazudósok családja
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Bakó Liza: Csíííz!
Meg Cabot: Mélyharapás