Isla ​és a hepiend (Anna és a francia csók 3.) 446 csillagozás

Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A városban, amely sosem alszik, fellángol a románc, de vajon kiállja a szerelem az idő próbáját?

A reménytelenül romantikus Isla azóta van belezúgva a zárkózott művész Joshba, mióta csak megkezdték első évüket a Párizsi Amerikai Gimnáziumban. Egy véletlen nyári találkozás után Manhattanben románcuk nem is tűnik olyan lehetetlennek, mint Isla hitte. Ám ahogy Franciaországban megkezdik végzős évüket, Islának és Joshnak komoly kihívásokkal kell szembenézniük: meg kell birkózniuk a családi drámával, bizonytalan egyetemi jövőjükkel, és azzal az igencsak valószínű lehetőséggel is, hogy talán el kell válniuk egymástól.

A rajongók kedvencei, Anna, Étienne, Lola és Cricket mind felbukkannak ebben az igaz szerelemről szóló, édes és érzelmes történetben – amihez New York, Párizs és Barcelona szolgáltatja a bámulatos hátteret –, Stephanie Perkins népszerű sorozatának lezárásában.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633993767 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633993774 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993743 · Fordította: Komáromy Rudolf

1 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Josh Wasserstein · Isla Martin · Hattie Martin · Kurt Donald Cobain Bacon · Nikhil Devi · Sanjita Devi


Kedvencelte 34

Most olvassa 18

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Az eleje úgy tűnt nekem, hogy ez amolyan töltelék történet. Nem egy sorozat lezárása, hanem csak valami, amit az írónő összedobott, hogy legyen valami lezárása a trilógiának. Gyors egymásra találás, kiderül, hogy mindig is odavoltak egymásért, csak a félreértés végett nem lett belőle semmi. Aztán egy viharos szerelem, majd szakítás, mert miért is ne, valamivel fel kell dobni a történetet, majd a depresszió. De! De aztán jött a megvilágosodás. A felismerések sorozata, hogy a nagy veszekedés nem volt alaptalan, hogy fáj a különválás, de szükséges. Mert az egyedüllét a legjobb módja arra, hogy megismerjük önmagunkat. Hogy felfedezzük, hogy akire végig szükségünk volt az ott volt az orrunk előtt, csak túl vakok voltunk hozzá, hogy meglássuk. Isla megtanulta, hogy jobban bízzon önmagában, mert amíg ez nem történik meg, addig nem tud bízni másban sem. Josh megtanulta, hogy kiálljon önmagáért és akkor is küzdjön és menjen tovább, ha nagyon fáj és sose adja fel, mert a reményt attól kapjuk, akitől a legkevésbé várjuk.
Az eleje egy szokásos gimnazista kamasz szerelem volt, de szépen kifejlődött egy életre szóló kapcsolattá, miközben nem csak a másikat ismerték meg, de a legfontosabb, hogy megtalálták önmagukat. Az apróságok azok, amik számítanak, attól vagyunk azok, akik vagyunk. És bár az eleje, nem volt az igazi, de mégiscsak el kell kezdeni valahol, a történet többi része kárpótolt.
És még így a legvégére hozzátenném, hogy a legjobb rész, a legjobban várt rész a Nulladik pontnál történt. Jajj, annyira örültem neki. És olyan jó volt azt olvasni! :)
Még hozzátenném, hogy Kurt-öt szívesebben megismerném jobban, és Hattie-t is. Jó lenne egy különálló könyv róluk is. Érdekes karakterek, érdekesebbek, mint Isla és Josh, de hát ők együtt önmaguk, külön-külön csak árnyékok.
Mert mi is az igaz szerelem, ha nem az, hogy a másikban megtalálod önmagad?

6 hozzászólás
Klodette>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

A végére értem ennek a nagyszerű trilógiának és szomorú vagyok, de örülök is neki. :)
Az első rész volt a kedvencem, ez kétségtelen, de a második is nagyon tetszett és persze ez is.
Ez a rész már sokkal komolyabb dolgokról szólt, mint az előzőek, de pont ezért volt olyan jó. Isla és Josh története nagyszerűen ábrázolta és festette le a való élet minden gondját és boldogságát. Itt már nem csak az egyszerűbb, középiskolás események figyeltek be, hanem a továbbtanulás és a nagybetűs élet nehézségei is. A szereplők felnőttek lettek és ez mutatta igazán jól, hogy itt a vége. Legnagyobb örömömre visszatértek a régi, nagy kedvencek is. :) Ujjongtam, amikor spoiler ez olyan reális és magától értetődő volt.
Köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta ezt a nagyszerű trilógiát. :)

3 hozzászólás
Orsi999>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Nagyon gyorsan lehet haladni vele, ami részbe betudható annak, hogy már nagyon kíváncsi voltam a könyvre, meg magára a szereplőkre.
Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Részben tetszett az ötlet, hogy újra Párizsban fog folytatódni a trilógia, de nem sokat ismerhettünk meg Párizsból, ami egy kicsit elszomorított. Más részben meg nem tetszett az a rész, amikor a szereplők apró hülyeségeken összevesznek.
Az elején megismerhettük a szereplőket, de én csak későn kapcsoltam, hogy Josh-t igazából már ismerjük az első részből, de azt annyira rég olvastam, hogy már el is felejtettem őt. Igazából akkor annyira nem is figyeltem rá, de most eléggé meglepett. Nagyon kedves, vicces és művészlélek.
Isla-t az elején nagyon kedveltem, de később volt egy vita közte és Josh között, amit részben megértettem, de részben sokkal jobban is meg lehetet volna oldani. Ezután egy ideig nem beszéltek, de van egy olyan érzésem hogy szükségük volt erre a távollétre. Isla ez idő alatt rengeteget fejlődött, Josh pedig átgondolta, hogy vajon mit ronthatott el és javított rajta.

5 hozzászólás
Timi970120>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Sokáig tartott mire elolvastam, „önhibámból”, ezért el is gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán értékeljem-e a művet. Végül úgy döntöttem, azért megteszem. Viszont lehet, ezen is még egyszer javítani fogok, mert az egész sorozat újraolvasást követel.
Tehát röviden: igazából egy egyszerű romantikus regény, amit úgy szerettem! Mikor befejeztem, becsuktam a könyvet, magamhoz öleltem, és csak annyit mondtam, nem akarom! Nem akartam, hogy vége legyen, annak ellenére, hogy így volt kerek a történet.
Beleéltem magam, megnevettetett, és bár nagyjából kiszámítható volt, sokszor elfogott az izgulás, hogyan is fognak zajlani az események. Nem tartottam unalmasnak.
Aki esetleg még nem olvasta ezt a sorozatot és egy könnyedebb, de azért mondanivalóval rendelkező könyvet akar a kezébe venni, annak javaslom ezt! Mert nekem ez a része például azt tanítja, hogy kockáztatni igenis megérheti!

Pandalány P>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Kedves, romantikus és végtelenül szeretnivaló.
Viszlát Étienne, Anna, Isla, Josh és a többiek!

Stephanie Perkins végérvényesen kedvenc írónőm lett. A sorozat befejező kötete méltó búcsúzás volt a karakterektől, a csodálatos helyszínektől és az egész sorozattól. Hiányozni fog :( a három kötetből kettő újraolvasós lesz. :(
Emlékszem, az első két részt egyszerre olvastam, és az Anna és a francia csók hatalmas nagy kedvencem lett. Egy ideje terveztem elolvasni Isla történetét is, és mikor kiderült, hogy megjelenik magyarul, már tudtam, hogy beszerzem. Nagyon jó döntés volt. :*
A könyv abszolút hozta számomra azt a hangulatot, történetet és színvonalat, amit vártam tőle.
Bemutatja, milyen érzés reménytelenül szerelembe esni és milyen az, amikor mindez valósággá válik. A könyv teli van vicces, szórakoztató párbeszédekkel, megmosolyogtató jelenetekkel, azonban mégsem csak móka-kacagás a regény. Jelen van benne egy komoly betegség is, de nem kap akkora szerepet, hogy ez elvigye a történetet egy teljesen más irányba.
Ez a könyv a három közül a legfelnőttesebb, itt már túllép az írónő a romantikus pillantásokon és nem olyan egyértelmű minden benne, mint például az Anna-történetben (ami ott sem baj, nem ezért említem meg). Kimondottan vártam, hogy felbukkanjanak a már ismert szereplők, mégis csak egy zárókötetről van szó. Szerencsére meg is kaptam ezt az érzést, imádtam a Josh által mesélt sztorikat Étiennékről, és tetszett, ahogy az ő szemszögéből olvashattam Annáék kapcsolatának alakulásáról.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/02/isla-es-hepiend.html

2 hozzászólás
Bitten>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Volt egy Annank és St. Claire-ünk – emlékeztek, arra a légkörre amit teremtett mikor olvastuk?! A második rész nekem nem nyert Van egy Islánk és egy Joshunk – kaptam egy hasonló légkört és érzést amelyet, St. Clairék párosa váltott ki. Ugyan nem tudta überelni de tetszett. Jól esett, kellett most ez nekem. Szívet melengető, toldozó-foltozó kis alkotás.

Már csak egy kérdés miért nincs Meredithnek könyve? Csak nekem logikátlan….

5 hozzászólás
gabiica P>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Egyszerűen nem tudtam letenni, amit tökéletesen mutat az idő is, ami alatt elolvastam.
Rég volt már, mikor a trilógia első két kötetét olvastam, sok mindenen erősen kellett gondolkoznom, hogy ki kicsoda, és milyen szerepet tölt be, de hamar összeállt a kép. Beugrott, mennyire szerettem Anna és Lola történetét is, és örültem, hogy így magával ragadott Isla és Josh is.
Szerettem az egész hangulatát, a franciaországi életet. Szerettem, hogy Josh szemszögéből kicsit visszatekinthettünk a korábban történtekre, és valaki más oldaláról is megismerhetjük például Anna és St. Clair történetét.
Szerettem Kurtöt is, róla szívesen olvasnék még, érdekel a története, érdekel, hogyan éli világát. Kissé szomorú voltam, amikor ráébredtem, mennyire elhanyagoltnak érezheti magát, miután Isla rátalál Joshra.

_Leelan_>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Istenem *-*
Hát ez édesen romantikus volt :D
@Virág_Blogger remélem azért neked könnyebb dogod lesz, mint Islának :D
Stephanie Perkins megint megcsinálta.
Úgy olvastam végig ezt a könyvet, hogy szinte mindig mosoly volt az ajakamon. Olyan érzékenységgel, finomsággal és rózsaszínen, ugyanakkor valósághűen tudja ábrázolni az első szerelmet, a nagy szerelmet.
Együtt tudtam pirulni Islával, megértettem és emlékeztem, hogy miért is tud egy tinédzser lány annyira oda lenni egy fiúért. Perkins csodálatos írásmódjával, Islán keresztül újra az a tini lány lehetettem, aki az első igazi szerelmet fedezi fel.
Jó volt randira menni Joshal, aki amúgy csodálatos srác. Hihetetlenül cuki, szégyenlős, édesen romantikus.
Voltak apró félreértések, kisebb buktatók, amiket főleg a fiatalságuk miatt, és Isla félénksége miatt nehezen tudtak venni, megoldani. Valahol igazat tudok adni Islának a könyvvel kapcsolatban, ugyanakkor Joshnak is. Isla valóban egy kicsit féltékeny volt.
Szerencsére azért megoldódnak a problémák és egy csodálatos szerelmi történetet kapunk.
Sajnálom, hogy vége ennek a trilógiának, hisz rengeteg szereplőre kíváncsi lennék még.
Mondjuk Hattiere, vagy Kurtre.
Jó volt ezúttal is utazgatni, részletes leírásokat kapni Franciaországról többek között. Perkins ezt is csodálatosan tudja megírni. Még a régi, amúgy is gyönyörű épületeket is, még szebbé varázsolja.
Azt már nem is mondom, hogy milyen jó volt újra a Zero-pointon lenni :)

6 hozzászólás
loveQhuay>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

Annyira aranyos, annyira édes, annyira cuki, annyira minden volt ♥

Imádtam minden egyes oldalt, minden jelenetet, minden apróságot, és az egész kis szeletét a világnak amit Stephanie Perkins megalkotott nekünk Párizsban.
Erre tényleg nincs jobb szavam a tökéletesnél, mert ez egy valóra vált álom 344 oldalon keresztül.

Josh, amikor rajzolt az maga volt a megtestesült tökély! Josh, amikor Islát meglepte dolgokkal, az maga volt a két lábon járó cukiság. Josh, amikor látszott rajta mennyire szerelmes és mennyire odáig van Isláért, hát arra már tényleg nincsenek szavaim!

És a legvégén, amikor az egész csapat összejött, és együtt volt Anna, Étienne, Lola, Cricket, Isla, Josh, hát én úgy vigyorogtam mint egy idióta! Aztán amikor Étienne spoiler Anna spoiler, úúúúristeeeen♥

Ez tényleg hepiend, és én annyira boldog vagyok tőle, és annyira de annyira nagyon imádtam ezt az egész sorozatot! Mind a három rész különleges helyet foglal el a szívemben, és mind a három páros tökéletes♥

4 hozzászólás
DoreenShitQ>!
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend

    Ahogy bezártam a könyvet, már abban a pillanatban hiányzott. Beszippantott Perkins jól megszokott stílusa, a lapok vészesen fogytak a kezemben, amikor eszembe jutott, hogy lassítani kellene és kiélvezni, hisz ez az utolsó kötet, de akkor már nem volt megállás.
    Imádom ebben a sorozatban a humort. Azt, hogy egy sablonkarakter sincs. Szeretem, ahogy végigkalauzol minket a város utcáin, ahol játszódik a történet, így én is ott érezhetem magam. Mind a három fiúba a sorozatban beleszerettem. Mindegyik könyv átadta azt az érzést, amit egy ilyen könyvtől várnánk, befurakodott a bőröm alá és a fejembe.
    A lezáró kötetben sem csalódtam. Ez a bőr alá beférkőzős-érzés most nagyon játszott, Isla és Josh története egyszerre volt aranyos és fájdalmas, néhol túltolva a cukiságfaktort, de én egyáltalán nem bántam, nekem minden működött. A kliséket is ki lehet szúrni, de én annyira imádom ezt a sorozatot, hogy igazából nem zavartak az ismétlődő elemek. Egyedül csak Annáék és Loláék miatt fájt a szívem… Egy fejezetet kaptunk velük, komoly?!
    De én mindezek ellenére csak egy jó hosszú szerelmeslevelet tudok írni mindegyik könyvhöz, messze legjobb a kategóriájában szerintem.
     Csak egy kis személyes: Imádtam a rajzolós részeket Joshsal. És rettentő irigy vagyok, öt évig jártam rajzszakköre, és még egy rendes pálcikaembert se tudok rajzolni… Hát ez hívják úgy hogy szívás :D

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

AnitaZoé P>!

– Mielőtt megkérdeznétek – szólal meg Lola –, százkilencvenhárom. Haj nélkül.
– Étienne százhatvanhárom – mondja Anna. – Bakanccsal együtt.

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: magasság
zuna19 >!

– Kezdek elálmosodni, de még olvasok.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isla Martin
Pandalány P>!

Miért nem bírok normális képet vágni? A genetika rohadtul igazságtalan.

Kapcsolódó szócikkek: Isla Martin
MFKata>!

… az egyediség az, ami valamit vagy valakit bámulatossá tesz.

Kapcsolódó szócikkek: egyediség · Isla Martin
Pandalány P>!

Ha örökké óvatoskodsz, soha nem tudod meg, ki vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Wasserstein
Pandalány P>!

– […] Veled vagyok. Veled bárhol boldog lennék.

Kapcsolódó szócikkek: Josh Wasserstein
Pandalány P>!

– Te voltál már szerelmes?
– Nem.
De. Beléd.

Kapcsolódó szócikkek: Isla Martin · Josh Wasserstein
Pandalány P>!

– Mindenki megérdemli, hogy szeressék. Még az olyan hülye tesó is, mint te!

Kapcsolódó szócikkek: Hattie Martin

Hasonló könyvek címkék alapján

Cookie O'Gorman: Kamuzások, kavarások
Axie Oh: XoXo
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba
Erin Watt: Megtört herceg