Isla ​and the Happily Ever After (Anna and the French Kiss 3.) 45 csillagozás

Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Falling in love in the world’s most romantic city is easy for hopeless dreamer Isla and introspective artist Josh. But as they begin their senior year at the School of America in Paris, Isla and Josh are quickly forced to deal with the heartbreaking reality that happily-ever-afters aren’t always forever. Their romantic journey is skillfully intertwined with those of beloved couples Anna and Étienne and Lola and Cricket, whose paths are destined to collide in a sweeping finale certain to please fans old and new.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Usborne, London, 2014
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781409581130
>!
Dutton, New York, 2014
352 oldal · ISBN: 0525425632
>!
Usborne, London, 2014
384 oldal · ASIN: B00KTDOIEC

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Anna Oliphant · Cricket Bell · Josh Wasserstein · Lola Nolan · Isla Martin · Meredith Chevalier · Hattie Martin · Kurt Donald Cobain Bacon

Helyszínek népszerűség szerint

Manhattan


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Pandaaaa P>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Imádom az egész sorozatot. Ebben a részben sem csalódtam, ugyan olyan varázslatos volt mint a többi.
Isla és Josh története is nagyon szerethető, imádom hogy a 3 könyv szereplői ennyire összefonódnak. Igaz náluk volt a legtöbb dráma, de itt is minden jól alakul, igaz talán ez volt a legklisésebb. De örültem, hogy Josht is megismerhettük végre. És a vége OMG. Ha egy könnyed romantikus soroztra vágyom biztos, hogy a kezem közé fog akadni megint.

Lorelei>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Anna és Lola történetét is olvastam már, és bár az utóbbitól nem voltam annyira elájulva, gondoltam adok Isláéknak egy esélyt. Azt kell, hogy mondjam, elég vegyesek az érzéseim, mert egyszerre volt aranyos és bosszantó a harmadik lány kötete.
Ahogy haladtam a könyvvel, egyből éreztem, hogy itt nem a húzzuk egymást-veszekszünk,-a végén összejövünk felállás lesz. De nem ám, ebből a szempontból újított az írónő. Ugyanis a regény elején nagyon is aranyosan és imádnivalóan elvannak a szereplők. Csak úgy faltam a sorokat és isteni rózsaszín ködben léteztem. Egyszerűen nem bírtam magammal, át akartam élni mindazt amit a két főhős és minél gyorsabban. Aztán Isla kap egy kis agyzavart és jön 100 oldalnyi szenvedés, ami teljesen tönkrevágta a hangulatomat.

Josht egyszerűen megszerettem, kis cuki fiú. Nagyon sokat változott, teljesen más képet mutat, mint amit lefestettek nekünk az előző kapcsolata révén. Odafigyel a lányra, arra, hogy mit szeret, ki a fontos neki, a problémákat pedig próbálja megoldani.

Islát kedveltem az elején, de aztán eléggé negatív érzéseim lettek vele kapcsolatban. Nekem érezhetően kifordult önmagából, a karakteréből. Persze megértem az aggályait és a bizonytalanságát, de semmi oka nem volt kételkedni sem önmagában, sem Joshban. Ezen kívül nekem ő kicsit olyan semmilyen. Megtudtam, hogy mit szeret olvasni, hogy ki a legjobb barátja és milyen a kapcsolata a családjával. Viszont a tettei alapján, – pláne, ahogy sok mindenkivel bánik- meg egyáltalán nem az az ember, akit ezek alapján elvárnék.

A teljes bejegyzésért katt: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2016/08/steph…

Lynn>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Pont ilyenre volt szükségem. Ne kelljen gondolkodni, ne kelljen izgulni. Nagyjából az elején borítékolható volt a történet szinte minden mozzanata, de engem ez most nem zavart. Jól esett limonádét olvasni micsoda szinesztézia, belefeledkezni az első szerelem hevébe, picit elutazni Párizsba megint.

Jó ötlet volt, hogy a sorozat első kötetének szereplőit viszontláthattunk egy jelenet erejéig, de csak annyira, hogy aki az Anna és a francia csókot nem olvasta, azt ne zavarják a múltra utalások.

Bess>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Bár reménykedtem benne, hogy ugyanúgy fogom szeretni, mint anno az első részt, mégsem vagyok teljesen csalódott, mert
1.) tudtam, hogy nehéz lesz Annát überelni
2.) összességében így is egy nagy élmény volt mind a három romantikus története Perkinsnek.
Színes, hangulatos, utazós, érdekes egyéniségekkel és szívmelengető romantikával. Ennél több pedig nem kell egy YA regénybe, nem igaz? :)

Bővebben itt: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2015/07/steph…

PatyiMoly>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Még több csillagot!
Még több oldalt!
Még több Stephanie Perkins regényt!
Még több ilyen élményt!

Nem tudok betelni ezzel, ezzel az egész sorozattal.
A napokban annyira el voltam kenődve, valahogy semmi sem úgy alakul, mint ahogy reméltem.
Ám amikor leültem magamban, és olvasni kezdtem, minden megoldódni látszott.
El tudtam merülni eme romantikus kis csodában, amely nemcsak az igazi szerelem témáját öleli fel, hanem rá világít sok fontos dologra, mint a család, barátság, és önmagunk szeretete.

Isla és Josh és Kurt ugyanazon helyen helyezkednek el a szívemben, mint elődeik, és barátaik Anna, Étienne, Lola, Cricket, valamint a többiek.
Annyira örülök ennek a regénynek. Tökéletes lezárása a másik két kötetnek.
És annyira felemelő élmény volt újra hallani róluk is, a korábban megismert karakterekről. Újra betekintést nyertem Anna és Étienne életébe, szerelmébe egy külső szemlélő által. Újra megcsodálhattam Lola hihetetlen ruhakölteményeit, amivel egy időben elámultam Cricket szédítő magasságán.

Ez a regény egy kedvenc lett!
Felüdülés!
Annyi örülök, hogy elolvastam! :)
Bár persze, záró kötet: kicsit szomorú is vagyok, hogy vége.
Ám a címben is ott van a megnyugtató igazság: happily ever after!

Amit én még hozzátennék. Stephanie Perkins, forever <3

Lex>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

I’m in love. I’m soooooo in love with this book! It’s romantic, funny, heartbreaking and cute! And Jesus, that manuscript… *.* *.* *.*

Nagyon nehéz nem ömlengenem, hisz a vigyort sem tudom levakarni a képemről, mióta befejeztem. :D Ez számomra a legjobb rész a sorozatból. Az elejétől a végéig imádtam. Igaz, voltak kétségeim, mert a szereplők nagyon gyorsan zúgtak egymásba – még a könyv felénél sem jártunk, de már teljesen egymásba voltak gabalyodva – és eléggé tartottam a bonyodalomtól, ami így szintén fénysebességgel érkezett. De tetszett, mert végre nem volt harmadik fél, végre két független ember szeretett egymásba. De még hogy szerettek egymásba… https://d.gr-assets.com/hostedimages/1431361399ra/14829964.gif

Isla karaktere nagyon szimpatikus volt. Magamra ismertem benne. :) (Mínusz a képregények + a külső.) De Josh is nagyon szerethető volt. És együtt pedig pláne nagyon édesek voltak. Én még most is csak ámulok az írónőn: hogyan képes ilyen gyönyörűen leírni az első szerelmet? Függővé tesznek a regényei, komolyan! :) Szerelmesnek érzem magam, pedig nem vagyok az. Max. a könyvbe, de abba nagyon! Miért nincs több rész??? :’(

Ennél a kötetnél úgy tűnik, már letettek a mesterkélt borítótervről (angol kiadásnál), mert csak a zöldes Manhattanes verzióban jelent meg. Imádom mellesleg. :) És olyan szépen mutatnak egymás mellett (jelenleg alatt) a polcon. De a románt is érdemes ennél megnézni (ha magasabb lenne a srác, tökéletes lenne).

Legszívesebben ebben a minutumban újra kezdeném az egészet. Nem csak ezt a részt, hanem az egész sorozatot. Na, majd jövőre. :)

Virágx>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

HANGOSAN SZENVEDTEM A VÉGÉN, ÚGY IZGULTAM
most pedig nem tudom eldönteni, melyik párost imádom a legjobban, és melyik srácot fogadnám szívesen ebből poligámia lesz.

colecordium>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

ÚR ISTEN!!!

STEPHANIE PERKINS, ITT AZ ŐSZINTE VALLOMÁSOM, BÁRMIT ÍRSZ, ÉN MEGVESZEM!

IMÁDTAM Islat! Szó szerint ettem a lapokat, pár óra alatt végeztem is vele. Imádtam Islat, imádtam Josh-t, imádtam Párizst, imádtam az előző könyvekben szereplő karaktereket, még Lolat és Cricket-tet is kedveltem itt. Nem tökéletesek, mindenki hibázik, de ez teszi őket emberré.

Az karácsonyi utóbuli!! Isla, olyan mérges vagyok rád!

De aztán megbocsátottam, mert képes volt felismerni a saját bizonytalanságait, kézbe venni a saját életét és lassacskán változtatni rajta. Annyira örülök, hogy megkapták a boldog befejezésüket. Nem voltam Josh legnagyobb rajongója az első könyvben, de csak jobban meg kellett ismernem, hogy beleszeressek.

Könnyeztem a végén!! Plusz, amikor mindenki Párizsban volt…
Annyira tökéletes befejezése volt a sorozatnak!!

Köszönöm Stephanie ezt a sorozatot, nem tudom, milyen lenne az életem nélküle!

colorful_monkey>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Nagyon kellemesen csalódtam. Amikor az Anna anno véletlenül a kezembe került, igazi gyöngyszemet találtam, és nagyon mélyen a szívembe zártam. Ezzel szemben a társregénye, a Lola nem igazán győzött meg… sajnos az Anna után egyszerűen hipermagasak lettek az elvárások, és csalódnom kellett, de tudtam, hogy a harmadik regényt is el kell olvasnom ettől függetlenül.
És jól tettem!!! Ha az Anna szintjét nem is ütötte meg, a Loláét magasan meghaladta. Aaaannyira jó volt visszatérni Párizsba, és végre olyan karakterekről olvasni, akik nagyon szerethetőek, még akkor is, ha idegesítenek. :D Hiányzott már egy ilyen leülök-és-egyhelyben-befalom regény, szóval aki ilyenre vágyik, egy kis romantikára egy esős napon, vágjon bele!

_janka_>!
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

Egyáltalán nem mondanám, hogy rossz könyv volt, de nem élveztem annyira. Ez főleg azért volt, mert sok esetben nagyon idegesített a főszereplő, túlságosan frusztráló volt az egész. Ha néhány évvel ezelőtt olvastam volna, biztosan szerettem volna, de úgy érzem, kezdek kinőni ebből a műfajból, és már csak nagyon kevés ilyen típusú könyv tetszik. Ajánlom annak, aki szerette az előző két részt, vagy kedvence a műfaj, de amúgy szerintem nem érdemes vele próbálkozni.


Népszerű idézetek

vgabi >!

“I like your hair,” she says.
“Thanks,” he says. It stands on end, further adding to his manic height.
“So none of you have to ask,” Lola says. “Six four. Without the hair.”
“Étienne is five four,” Anna says. “With his boots.”
“Without,” St. Clair protests. But his grin tells another story.

343. oldal

vgabi >!

”Isla is a good name,” he finally says. ”The right name.”
Kurt isn't impressed. ”Isla was named after something, too, you know.”
”Don't you dare,” I say.
Josh sits forward. His eyes shine. ”Do tell.”
”Prince. Edward. Island,” Kurt says.
There's a long pause. And then I'm the one sighing. ”Yeah, so my parents did that horrible thing where they named me and my sisters after we were conceived.”
Another pause.
”They did not,” Josh says.
”Alas. Geneviéve was named after the patron saint of Paris. 'Hattie' is short for Manhattan, and, yeah… Prince Edward Island. My parents were on vacation. I mean, don't get me wrong, I'm glad my name isn't Prince or Edward. But the notion of island travel? Completely ruined for me.”

120-121. oldal

IvyLynne>!

I want to punch them all in the throat. But Josh is staring down Mike.
“Her name is Eye-la. It must be difficult to remember when your brain is smaller than your penis. Which, rumour has it, isn’t that big in the first place.”

zwecki>!

I can’t imagine Josh falling for someone vanilla.
Not that Josh would ever fall for me.
But I wouldn’t want to ruin any chance.
Even though I don’t have a chance.
But just in case I do.
Even though I don’t.

vgabi >!

”I mean… I don't know. I don't know what I want to do, or who I want to be, or where I want to live. It's like everyone else has their entire future mapped out except for me.”

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isla Martin
zwecki>!

Do adults realize how lucky they are? Or do they forget that these small moments are actually small miracles? I don’t want to ever forget.

Lex>!

„You know,” he says, „if you weren't tiny, cute and remarkably innocent looking, I'd be running away right now. This feels like the set-up to some torture porn.”
„Never trust a girl because she looks innocent.”

102-103. oldal

Treacle>!

Three years of anxiety flood throughout my body. What if I’m wrong? What if this isn’t what I’ve always wanted?
What if it is?

Treacle>!

I am hard on myself. But isn’t it better to be honest about these things before someone else can use them against you? Before someone else can break your heart? Isn’t it better to break it yourself? I thought honesty made people strong.

Destinee>!

[…] We kiss until it can no longer be called kissing, it's definitely making out, as his hands slide underneath the coat and around my waist. […]

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Invisible
Jenny Han: To All The Boys I've Loved Before
Meg Cabot: Princess in Love
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Cynthia Hand: Unearthly
Simone Elkeles: Perfect Chemistry
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
John Green: Looking For Alaska
Kasie West: The Fill-In Boyfriend