Anna ​és a francia csók (Anna és a francia csók 1.) 1949 csillagozás

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633733219 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633733226 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632457130 · Fordította: Pásztor Judit

5 további kiadás


Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Anna Oliphant · Josh Wasserstein · Napóleon · Rashmi Devi · Meredith Chevalier · James Ashley · Wes Anderson

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Franciaország · Amerika · Notre-Dame · St. Etienne katedrális · Shakespeare and Company


Kedvencelte 619

Most olvassa 99

Várólistára tette 416

Kívánságlistára tette 466

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Kedves kis könyv, de sajnos nem tetszett annyira.
Pedig sok figyeltem nagyon jókat írt róla, és a helyszín is nagy kedvencem.
De se a cselekmény, se a szereplők nem fogtak meg.
Valószínűleg nem fogom a folytatását olvasni.

8 hozzászólás
janka0416>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Borító: 5/5** – imádtam! :)
Cselekmény: 5/5*** – „Böni zsötem" :D
Párizs, Notre Dame, Eiffel-torony, Louvre … és Étienne St. Clair. ♥♥
Amikor olvastam könyvet,úgy éreztem mintha egy párizsi kiránduláson lennék, és az idegenvezető elmesélné Anna és St. Clair történetét. Nagyon tetszett,hogy a szerelmi történetet összekapcsolta a Párizs látványosságaival az írónő.
A sztori teljesen hétköznapi..emiatt egy kicsit aggódtam is. De ezt a részét ügyesen megoldotta az írónő.
– 3 ok miért olvasd el a könyvet!
1. Étienne St. Clair
2. Vörös pöttyös!
3. Párizs megér egy misét!

Because maybe, you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall

* Oasis – Wonderwall* – https://www.youtube.com/watch…

26 hozzászólás
ZitussKa P>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Sajnos a külföldi közèpiskolai tanulmányokról szerintem lecsúsztam viszont egy Anna ès a francia csók kötettel a kezemben feltett szándèkom, hogy egyszer elmenjek Párizsba ès vègig járjam az említett nevezetessègeket ès felidèzzek mindent, ami emlèkezetes❤
Imádom Ètiennet, Annát ès az egèsz csapatot:)
Ami pedig felejthetetlen lenne, de ennek ellenére én mègis megfeledkeztem a könyv ezen mondatról az èvek alatt:
Méradododaazösszessütit? Jaj, még kíváncsibb lettem Josh történetére. Szerettem a megnyilvánulásait :))
Mèg egèszen biztos újra kell, hogy olvassam :)

5 hozzászólás
zuna19>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Kedves kis könyv, elég pörgős történettel, de valahogy így se lett a kedvencem.
Ebben az évben sikerült pár ifjúsági regényt elolvasnom. Ez nem tetszett annyira, mint például a Feszülő húr, vagy a Perfect Chemistry sorozat.
Hála Istennek, már rég kinőttem, ezekből a zűrzavaros tini évekből. Ez a folytonos, szeret nem szeret, ennek ez tetszik annak az, engem kiborított. Borzalmasak voltak, ezek a hirtelen változások.
A karaktereket nem igazán tudtam megkedvelni. Anna személyisége nagyon zavaros. De ezt betudom, a nagy költözésnek. Étienne már egy picit szerethetőbb volt, de a végére egy csöppet kibuktam rá is. A mellékszereplők között viszont voltak nagyon szerethetőek, de brutálisan bosszantóak is.
Viszont plusz pont jár Párizsnak, csodás helyszín volt.

4 hozzászólás
vmonika_>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Mikor elkezdtem ezt a könyvet, az első fejezetet végigmosolyogtam, és ez a többi fejezetnél sem volt másképp. Rögtön a szívembe zártam Annát, és visszavonhatatlan és örök szerelemre lobbantam Étienne St. Clair iránt. :-)
Néha kellenek ilyen történetek az embernek. Mikor sejted najó tudod mi lesz a könyv vége, mégis izgulsz, hogy jönnek már össze! Meg „mondd már el neki” és társai. De mégis, kikapcsol, jókedvű leszel tőle, és észre sem veszed, már vége is van.
Ja, és most nagy szükségét érzem, hogy Párizsba menjek. Most azonnal
Örülök, hogy ezzel a könyvel indítottam az évet, mert rögtön kedvencre is találtam.
Merci Mademoiselle Perkins, hogy megírtad ezt a csodás történetet! :-)

7 hozzászólás
Klodette>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Istenem, ez a könyv. *_*
Nagyszerű történet, nagyszerű szereplők, csodálatos helyszín, vicces helyzetek sora, romantikus és megható pillanatok. Annyira, de annyira szerettem. Minden benne volt, ami a boldogságomhoz kellett. Az első szerelem igaz csodája és a barátság. Étienne pedig? Ahhhhh, de imádtam. *_*
Nem tudok értelmesen nyilatkozni erről a könyvről, mert egyszerűen elolvadtam az olvasása közben. Újra össze kell raknom magam. Ha lehetne akkor 5000 csillagot adnék és nem ötöt, de ebben az öt csillagban lelkem minden szeretete és csodálata benne rejlik.
I-M-Á-D-O-M!!!
Izgatottan és óriási elvárásokkal telve akarom már most is olvasni a következő részt. Remélem, hogy holnap átvehető lesz a csomagom, benne a második és harmadik kötettel. Ha csak fele ennyire lesznek jók a folytatások, akkor én tutira új kedvencet fogok avatni. Végre – nagyon hosszú idő óta először – egy könyv ami igazán és teljes mértékben lekötött. Hálásan köszönöm mindazoknak akik ajánlották. :)

7 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

I♥M♥Á♥D♥T♥A♥M!!!
Egyszerűen annyira jól van megírva az egész történet és ami a legjobb,hogy egyszerre tud komoly és szórakoztató, vidám és szomorú, na és hóbortos lenni.
Imádtam Anna és St. Clairt egyszerűen olyan édesek voltak,hogy csak na.
Rashmi és Josh is nagy kedvencem lett na és Mer? Őt is nagyon,de nagyon megszerettem a végére.
A történet egyik pillanatról a másikra perget és perget és perget, mint az 1-2-3. Egyik pillanatban még a hátsó fülszöveget olvasod, aztán meg valahogy úgy 5 óra múlva már a felénél tartasz és állandóan még többet és többet akarsz. :)

Lillsz>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

„Cassandra Clare állítását alátámasztva, hogy a könyv teljesen visszaadja, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni, teljesen egyetértek! Állandóan, de tényleg állandóan vigyorogtam olvasás közben. A legeslegdurvább, hogy égett az arcom. Annyira, de annyira beleéltem magam a könyvbe, hogy most furcsa itt lenni és nem ott. Nem Párizsban Étiennével, Anna bőrébe bújva. Rettentően szerettem ezt a könyvet, nem tudok olyat írni ami ne tetszene benne, egyszerűen úgy jó, ahogy van. Romantikus, humoros és gyönyörű. Csodálatos olvasmány, aki teheti mindenképpen olvassa el, ezt a könyvet nem lehet kihagyni!” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/11/stephanie…

molybarby>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Hát ez egyáltalán nem volt rossz. Anna és Étienne között remekül működött a kémia. A fél pont levonás egy apró hiányérzet miatt van, amit még magam se tudok megmagyarázni mi. Talán a vége, hogy ennyire egyszerűen lett lezárva. De hát az iskolás szerelmekről mindig nehéz írni, főleg ha végzősökről van szó. Ami még egy picit zavart, az a sok huzavona, felesleges sértődések, de hát ilyenek a fiatalok (anno voltunk mink is ilyenek, nem?:D) Egyébként egy nagyon cuki, pici bolondsággal megfűszerezett, remek kis könyvet olvashattam. Már egy ideje érett a dolog, hogy a kezembe vegyem és most sikerült is. A Lola és a szomszéd srácot hamarabb olvastam az írónőtől és az is legalább ennyire tetszett. Egyszer jó volt elolvasni :)

ßißi>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Jajj de sokáig halogattam ezt a könyvet. Hogy miért? A borítója miatt… Igen, tudom, hülyeség, de nekem nagyon sokat jelent, hogy milyen a könyv borítója. Sokszor úgy választok könyvet. És ez a borító ne kérdezzétek miért, de nem tetszik. Oké, minden rajta van, Párizs középpontban stb, de nekem nem jött be. Mindegy, ezen túllépve megnéztem az értékeléseket, és elég jókat olvastam róla. Úgyhogy gondoltam majd egyszer elolvasom. És VÉGRE elérkezett az a majd. Ahogy elkezdtem már nem nagyon érdekelt a borító…
Egyszerűen IMÁDTAM, új kedvenc könyv lett, és én is Párizsba akarok menni, hogy
1. Megtanuljak franciául.
2. Találkozzak az én Étiennemel.
Anna helyében én is ugyanúgy utáltam volna az életem az első pár héten, hogy mégis, hogy tehették a szüleim, hogy itt hagynak egy tök ismeretlen helyen EGYEDÜL??!? Brr… De Anna szerencsés volt, hisz Meredith kedves volt hozzá, és beinvitálta a saját kis csapatához. Így Anna nem volt teljesen egyedül, és Meredithék segíteni is tudtak az elején a Franciával. Étienne is benne volt ebbe a kis csapatba, és nagyon jó „barátok” lettek. Nagyon tetszett, hogy egy olyan történetet írt le az írónő, ami a való életben tökéletesen megtörténhet. Mostanában rég olvastam ilyen könyvet. Volt egy kis dráma is, hisz az mindenhova kell, aztán egy kibékülés, végül egy szép happy end. Love it^^ Mostantól nem érdekel a borító. Ajánlás ezerrel.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anitaaa>!

Lehetséges volna, hogy az otthon egy személy, nem pedig egy hely?

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant
1 hozzászólás
GinaGiles>!

– St. Clair! – Josh felugrik a székéből, és a két fiú vidáman üdvözli egymást azzal a klasszikus, kétszer vállbaveregetős öleléssel.
– Semmi csók? Össze vagyok törve, haver – mondja St. Clair.
– Hát, arra gondoltam, elszomorítaná az asszonyt – feleli Josh. – Még nem tud rólunk.

Kapcsolódó szócikkek: Étienne St. Clair · Josh Wasserstein
Nilla IP>!

Ki küldi a gyerekét bentlakásos iskolába? Tiszta Roxfort. Csak itt nincsenek helyes varázslófiúk, mágikus cukorkák és repülésórák.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Roxfort
6 hozzászólás
mieri5>!

– Mit csinálunk? – kérdezi feszült hangon.
Olyan gyönyörű, olyan tökéletes. Szédülök. A szívem zakatol, a pulzusom száguld. Az arcomat az övé felé fordítom, és ő ugyanilyen lassú odafordulással válaszol. Lehunyja a szemét. Az ajkaink szinte összeérnek.
– Ha kéred, hogy csókoljalak meg, megteszem – suttogja.
Ujjai a csuklóm belső oldalát simogatják, és én lángra gyúlok.
– Csókolj meg! – kérem.
Megteszi.

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
_Vic_>!

– Honnan szerezted meg ezt a számot?
– Hát, tudod, van az a könyv. Fehér lapjai vannak. És fel van sorolva benne az összes telefonszám. Internetes formában is létezik.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
GinaGiles>!

– Étienne vagyok – mutatkozik be. – Egy emelettel feljebb lakom.
– Én meg itt – mutatok bárgyún a szobám felé, miközben az agyam kattog: francia név, angol akcentus, amerikai iskola. Anna összezavarodott.

20. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
3 hozzászólás
Sheila_7>!

– „Csengőszó, Batman jó, Robin, ébredj fel…"
– Igen, remek. Értem. Ha-ha. Milyen hülye vagyok.
– Mi van? Ez csak egy karácsonyi dal – vigyorog, és most már kicsit hangosabban folytatja:
– „Batmobil lerobban az M1-es úton, hej!"
– Várj! – fortyanok fel. – Hogyhogy?
– Hogyhogy hogyhogy?
– Rosszul énekled.
– Nem, nem. – Kis szünetet tart. – Miért, te hogy énekled?
Megütögetem a kabátom zsebét, hogy megint ellenőrizzem az útlevelemet. Phű. Még mindig ott van.
– Úgy, hogy: „Csengőszó, Batman jó, Robin fészket rak…"
– „Fészket rak?" Robin nem „ rak fészket… "
– „Batmobil lerobban, és Joker hülyét kap."
Egy pillanatra rám mered, majd tökéletes meggyőződéssel közli:
– Nem.
– De – felelem ugyanolyan határozottan. – Most komolyan, mi van azzal az úttal?
– M1-es. Ami összeköti Londont Leedsszel.
Önelégülten ránézek:
– Na, látod. Batman amerikai. Nem jár az M1-es úton.
– Amikor nyaral, akkor igen.

216-217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
Nilla IP>!

Ó, Jézus. Hogy a fiúk mekkora idiótákká tudják tenni a lányokat.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant
Virág_>!

– Velem vagy. És én gyakorlatilag francia vagyok.
– Angol – mondom.
– Amerikai – vigyorodik el.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair

A sorozat következő kötete

Anna és a francia csók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
John Green: Alaska nyomában
Kasie West: Szívességből szerelem
Erin Watt: Megtört herceg
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület