Anna ​és a francia csók (Anna és a francia csók 1.) 2120 csillagozás

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633733219 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
384 oldal · ISBN: 9789633733226 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632457130 · Fordította: Pásztor Judit

5 további kiadás


Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Étienne St. Clair · Anna Oliphant · Josh Wasserstein · Rashmi Devi · Meredith Chevalier · James Ashley · Wes Anderson

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Franciaország · Amerika · Notre-Dame · St. Etienne katedrális · Shakespeare and Company


Kedvencelte 604

Most olvassa 105

Várólistára tette 408

Kívánságlistára tette 466

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

janka0416>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Borító: 5/5** – imádtam! :)
Cselekmény: 5/5*** – „Böni zsötem" :D
Párizs, Notre Dame, Eiffel-torony, Louvre … és Étienne St. Clair. ♥♥
Amikor olvastam könyvet,úgy éreztem mintha egy párizsi kiránduláson lennék, és az idegenvezető elmesélné Anna és St. Clair történetét. Nagyon tetszett,hogy a szerelmi történetet összekapcsolta a Párizs látványosságaival az írónő.
A sztori teljesen hétköznapi..emiatt egy kicsit aggódtam is. De ezt a részét ügyesen megoldotta az írónő.
– 3 ok miért olvasd el a könyvet!
1. Étienne St. Clair
2. Vörös pöttyös!
3. Párizs megér egy misét!

Because maybe, you're gonna be the one that saves me
And after all, you're my wonderwall

* Oasis – Wonderwall* – https://www.youtube.com/watch…

26 hozzászólás
ZitussKa>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Sajnos a külföldi közèpiskolai tanulmányokról szerintem lecsúsztam viszont egy Anna ès a francia csók kötettel a kezemben feltett szándèkom, hogy egyszer elmenjek Párizsba ès vègig járjam az említett nevezetessègeket ès felidèzzek mindent, ami emlèkezetes❤
Imádom Ètiennet, Annát ès az egèsz csapatot:)
Ami pedig felejthetetlen lenne, de ennek ellenére én mègis megfeledkeztem a könyv ezen mondatról az èvek alatt:
Méradododaazösszessütit? Jaj, még kíváncsibb lettem Josh történetére. Szerettem a megnyilvánulásait :))
Mèg egèszen biztos újra kell, hogy olvassam :)

5 hozzászólás
zuna19>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Kedves kis könyv, elég pörgős történettel, de valahogy így se lett a kedvencem.
Ebben az évben sikerült pár ifjúsági regényt elolvasnom. Ez nem tetszett annyira, mint például a Feszülő húr, vagy a Perfect Chemistry sorozat.
Hála Istennek, már rég kinőttem, ezekből a zűrzavaros tini évekből. Ez a folytonos, szeret nem szeret, ennek ez tetszik annak az, engem kiborított. Borzalmasak voltak, ezek a hirtelen változások.
A karaktereket nem igazán tudtam megkedvelni. Anna személyisége nagyon zavaros. De ezt betudom, a nagy költözésnek. Étienne már egy picit szerethetőbb volt, de a végére egy csöppet kibuktam rá is. A mellékszereplők között viszont voltak nagyon szerethetőek, de brutálisan bosszantóak is.
Viszont plusz pont jár Párizsnak, csodás helyszín volt.

4 hozzászólás
nicosia P>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Az első ami eszembe jutott miután letettem a könyvet, hogy ez nagyon francia volt. Pedig nem is. Vagy mégis… Éppoly szemérmes, elegáns, keveset mondó és sokat mutató mint a titozatos francia nők. Már maga a történet, mert a főszereplő lány épp amerikai. Volt egy sajátos bája a regénynek. Szimpla kamaszromantika, mégis az atmoszférája egészen légies, könnyed, kicsit talán szétszórt is. A szereplők jellemrajza elég alapos, és senki sem hibátlan, ezért aztán mindenki kedvelhető is (vagy épp nem, de ez mindenkinek saját hatáskörben eldöntendő). A cselekmény amúgy meglehetősen nehezen halad előre, sokkal több az elhallgatás mit szükséges lenne, és kicsit emiatt vontatott is, de engem kárpótoltak Párizs fényei, még úgy is, hogy nem vagyok kifejezetten franciabarát.

vmonika_>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Mikor elkezdtem ezt a könyvet, az első fejezetet végigmosolyogtam, és ez a többi fejezetnél sem volt másképp. Rögtön a szívembe zártam Annát, és visszavonhatatlan és örök szerelemre lobbantam Étienne St. Clair iránt. :-)
Néha kellenek ilyen történetek az embernek. Mikor sejted najó tudod mi lesz a könyv vége, mégis izgulsz, hogy jönnek már össze! Meg „mondd már el neki” és társai. De mégis, kikapcsol, jókedvű leszel tőle, és észre sem veszed, már vége is van.
Ja, és most nagy szükségét érzem, hogy Párizsba menjek. Most azonnal
Örülök, hogy ezzel a könyvel indítottam az évet, mert rögtön kedvencre is találtam.
Merci Mademoiselle Perkins, hogy megírtad ezt a csodás történetet! :-)

7 hozzászólás
Klodette>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Istenem, ez a könyv. *_*
Nagyszerű történet, nagyszerű szereplők, csodálatos helyszín, vicces helyzetek sora, romantikus és megható pillanatok. Annyira, de annyira szerettem. Minden benne volt, ami a boldogságomhoz kellett. Az első szerelem igaz csodája és a barátság. Étienne pedig? Ahhhhh, de imádtam. *_*
Nem tudok értelmesen nyilatkozni erről a könyvről, mert egyszerűen elolvadtam az olvasása közben. Újra össze kell raknom magam. Ha lehetne akkor 5000 csillagot adnék és nem ötöt, de ebben az öt csillagban lelkem minden szeretete és csodálata benne rejlik.
I-M-Á-D-O-M!!!
Izgatottan és óriási elvárásokkal telve akarom már most is olvasni a következő részt. Remélem, hogy holnap átvehető lesz a csomagom, benne a második és harmadik kötettel. Ha csak fele ennyire lesznek jók a folytatások, akkor én tutira új kedvencet fogok avatni. Végre – nagyon hosszú idő óta először – egy könyv ami igazán és teljes mértékben lekötött. Hálásan köszönöm mindazoknak akik ajánlották. :)

7 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

I♥M♥Á♥D♥T♥A♥M!!!
Egyszerűen annyira jól van megírva az egész történet és ami a legjobb,hogy egyszerre tud komoly és szórakoztató, vidám és szomorú, na és hóbortos lenni.
Imádtam Anna és St. Clairt egyszerűen olyan édesek voltak,hogy csak na.
Rashmi és Josh is nagy kedvencem lett na és Mer? Őt is nagyon,de nagyon megszerettem a végére.
A történet egyik pillanatról a másikra perget és perget és perget, mint az 1-2-3. Egyik pillanatban még a hátsó fülszöveget olvasod, aztán meg valahogy úgy 5 óra múlva már a felénél tartasz és állandóan még többet és többet akarsz. :)

Amaryll87>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Bár én is tanulhattam volna Franciaországban! ♥ Bár nekem is lettek volna ilyen élményeim! ♥ Bár nekem is lett volna egy St. Clairem! ♥
Ez a könyv mindent megtestesített, amire egy kamasz vágyhat. Párizs, kollégium, szülők nélküli élet, szuper új barátok, új élmények, és egy cuki pasi.
Nagyon jó kis könyv volt. Könnyed, mégis tartalmas. Egoista szülőkkel, Bonyolult szerelmi kapcsolatokkal.

Lillsz>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

„Cassandra Clare állítását alátámasztva, hogy a könyv teljesen visszaadja, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni, teljesen egyetértek! Állandóan, de tényleg állandóan vigyorogtam olvasás közben. A legeslegdurvább, hogy égett az arcom. Annyira, de annyira beleéltem magam a könyvbe, hogy most furcsa itt lenni és nem ott. Nem Párizsban Étiennével, Anna bőrébe bújva. Rettentően szerettem ezt a könyvet, nem tudok olyat írni ami ne tetszene benne, egyszerűen úgy jó, ahogy van. Romantikus, humoros és gyönyörű. Csodálatos olvasmány, aki teheti mindenképpen olvassa el, ezt a könyvet nem lehet kihagyni!” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/11/stephanie…

molybarby>!
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Hát ez egyáltalán nem volt rossz. Anna és Étienne között remekül működött a kémia. A fél pont levonás egy apró hiányérzet miatt van, amit még magam se tudok megmagyarázni mi. Talán a vége, hogy ennyire egyszerűen lett lezárva. De hát az iskolás szerelmekről mindig nehéz írni, főleg ha végzősökről van szó. Ami még egy picit zavart, az a sok huzavona, felesleges sértődések, de hát ilyenek a fiatalok (anno voltunk mink is ilyenek, nem?:D) Egyébként egy nagyon cuki, pici bolondsággal megfűszerezett, remek kis könyvet olvashattam. Már egy ideje érett a dolog, hogy a kezembe vegyem és most sikerült is. A Lola és a szomszéd srácot hamarabb olvastam az írónőtől és az is legalább ennyire tetszett. Egyszer jó volt elolvasni :)


Népszerű idézetek

Anitaaa>!

Lehetséges volna, hogy az otthon egy személy, nem pedig egy hely?

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant
1 hozzászólás
GinaGiles>!

– St. Clair! – Josh felugrik a székéből, és a két fiú vidáman üdvözli egymást azzal a klasszikus, kétszer vállbaveregetős öleléssel.
– Semmi csók? Össze vagyok törve, haver – mondja St. Clair.
– Hát, arra gondoltam, elszomorítaná az asszonyt – feleli Josh. – Még nem tud rólunk.

Kapcsolódó szócikkek: Étienne St. Clair · Josh Wasserstein
Nilla I>!

Ki küldi a gyerekét bentlakásos iskolába? Tiszta Roxfort. Csak itt nincsenek helyes varázslófiúk, mágikus cukorkák és repülésórák.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Roxfort
6 hozzászólás
mieri5>!

– Mit csinálunk? – kérdezi feszült hangon.
Olyan gyönyörű, olyan tökéletes. Szédülök. A szívem zakatol, a pulzusom száguld. Az arcomat az övé felé fordítom, és ő ugyanilyen lassú odafordulással válaszol. Lehunyja a szemét. Az ajkaink szinte összeérnek.
– Ha kéred, hogy csókoljalak meg, megteszem – suttogja.
Ujjai a csuklóm belső oldalát simogatják, és én lángra gyúlok.
– Csókolj meg! – kérem.
Megteszi.

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
_Vic_>!

– Honnan szerezted meg ezt a számot?
– Hát, tudod, van az a könyv. Fehér lapjai vannak. És fel van sorolva benne az összes telefonszám. Internetes formában is létezik.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
GinaGiles>!

– Étienne vagyok – mutatkozik be. – Egy emelettel feljebb lakom.
– Én meg itt – mutatok bárgyún a szobám felé, miközben az agyam kattog: francia név, angol akcentus, amerikai iskola. Anna összezavarodott.

20. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
3 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– „Csengőszó, Batman jó, Robin, ébredj fel…"
– Igen, remek. Értem. Ha-ha. Milyen hülye vagyok.
– Mi van? Ez csak egy karácsonyi dal – vigyorog, és most már kicsit hangosabban folytatja:
– „Batmobil lerobban az M1-es úton, hej!"
– Várj! – fortyanok fel. – Hogyhogy?
– Hogyhogy hogyhogy?
– Rosszul énekled.
– Nem, nem. – Kis szünetet tart. – Miért, te hogy énekled?
Megütögetem a kabátom zsebét, hogy megint ellenőrizzem az útlevelemet. Phű. Még mindig ott van.
– Úgy, hogy: „Csengőszó, Batman jó, Robin fészket rak…"
– „Fészket rak?" Robin nem „ rak fészket…
– „Batmobil lerobban, és Joker hülyét kap.
Egy pillanatra rám mered, majd tökéletes meggyőződéssel közli:
– Nem.
– De – felelem ugyanolyan határozottan. – Most komolyan, mi van azzal az úttal?
– M1-es. Ami összeköti Londont Leedsszel.
Önelégülten ránézek:
– Na, látod. Batman amerikai. Nem jár az M1-es úton.
– Amikor nyaral, akkor igen.

216-217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
Virág_>!

– Velem vagy. És én gyakorlatilag francia vagyok.
– Angol – mondom.
– Amerikai – vigyorodik el.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant · Étienne St. Clair
Nilla I>!

Ó, Jézus. Hogy a fiúk mekkora idiótákká tudják tenni a lányokat.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Oliphant

A sorozat következő kötete

Anna és a francia csók sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Anna Banks: Poszeidón
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Erin Watt: Megtört herceg
Kasie West: Szívességből szerelem
Kasie West: A távolság relatív