Lucilla ​szerencséje (Cynster-történetek 2.) (Cynster 22.) 24 csillagozás

Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Thomas Carrick szigorú keretek között éli az életét. A nyüzsgő Glasgow-ban működő családi vállalat tehetős tulajdonosa a város egyik legkívánatosabb partiképes agglegénye. Eltökélt szándéka, hogy feleséget választ magának, csakhogy egyik jelentkezőn sem akad meg a szeme… nemúgy, mint annak idején Lucilla Cynsteren. Miután a skóciai birtokon élő földművesektől nyugtalanító hírek érkeznek hozzá, kénytelen visszatérni a Carrick-kastélyba. Nagybátyja, a földesúr gyengélkedik, a rokonok pedig tönkreteszik a gazdaságot. Amikor rejtélyes gyilkossági kísérletek történnek, a kötelességtudó Thomasnak nincs más választása, kénytelen segítséget kérni attól a nőtől, aki sokkal szenvedélyesebb és makacsabb, mint az egy engedelmes feleségtől elvárható lenne. Lucilla pedig készen áll, hogy megragadja a lehetőséget, amelyet a végzet felkínál neki…

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634480754
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634480747 · Fordította: Kerezsi László

Enciklopédia 1


Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

l_moni>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Ez most nem igazán tetszett.
Thomas nekem nagyon ellenszenves. Ahogy gondolkozik, amiket tesz, ahogy viselkedik. Nagyon sokszor fejbe vágtam volna, hogy viselkedjen már. Nem értem, hogy Ő mikor is lett szerelmes. Amikor csak és kizárólag önmagával törődött és kihasználta Lucillat.
Lucilla, egy kedves nő, aki tudja mit akar és, szerintem legalábbis, megalázkodik érte.
A krimiszál se volt túl jó, a vége teljesen össze lett csapva. Igazából le se lett zárva sajnos.Gondolom a következő kötetben ez megtörténik.
Ez nem lett kedvenc.

anesz P>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Ez most abszolút nem tetszett. Indokolatlanul húzta a sztorit az írónő. Ráadásul sokat markolt, és keveset fogott. A krimiszál egyszer csak félbeszakadt, nem is lett megoldása. Mindegy volt, hogy meghalt néhány ember, voltak gyilkossági kísérletek, elvesztették irántuk az érdeklődésüket a főszereplők, pedig nagyon is érdekelve voltak. A szerelmi szál sem kiemelkedő. Szinte az érdektelenségbe süllyedt. Talán még a mellékszereplők emeltek a színvonalon, de ez sem volt elég.

knitta02>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Ez a könyv borzasztó volt! Meg sem közelítette a Mary megszelidítését, amit előzőleg olvastam az írónőtől és kedvenc. Rettenetesen unalmas! Szerintem részben ez indokolta a rengeteg helyváltoztatást, hátha történik már valami. Még a felénél sem tartottam, de már elvesztettem az érdeklődésem a könyv iránt! A bűnügy nélkül (amit hosszas rágódás után majdhogynem véletlen baleseteknek tituláltak) elég unalmasan teltek volna a hétköznapok ezen a világtól elzárt helyen.
A tartalma mindössze pár mondatban összefoglalható és kb 200 oldalban elég is lett volna, de sajnos nem ez történt. Van 2 főszereplő, akik régóta tetszenek egymásnak és most lehetőségük nyílt arra, hogy több időt töltsenek közös fedél alatt, amit ezúttal leginkább töprengéssel és morfondírozással töltöttek. Annyira idegesítő volt, hogy csak kerülgették a forró kását és udvariaskodtak egymással, pedig teljesen nyilvánvaló volt, mi folyik a Carrick birtokon! Az a rengeteg beszólás meg összenézés (csoda hogy nem lett szemtengelyferdülésük) és senki sem győz meg arról, hogy Nolan nem volt benne! Ez kamu. Nigellel teljesen egy követ fújtak. A kezdetektől gyanúsan viselkedtek, csak az volt a kérdés, mit titkolnak.
Szerintem azért Lucilla szerencséje a cím, mert a nőnek szerencséje volt, hogy túlélt ennyi gyilkossági kísérletet. Ide nem gyógyító kellett volna, hanem rendes orvos és rendőr, hogy lecsukassák ezeket a mákvirágokat!
A Ladyhez fűződő hitvilág egy kicsit megijesztett. Én szörnyen paráznék, ha hangokat hallanék!
Marcus és Niniver kapcsolata érdekesnek tűnt, talán megéri belevágni, mert ez most nagyon fájt!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Cynster-történetek 2.

Ismét Skóciában járunk, ahol sok év után a mára felnőtt Lucilla Cynster és Thomas Carrick újra találkozik és érett felnőttként beteljesül a szerelmük és egy párrá lesznek.
Nagyon tetszett a könyv.

miaow P>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Kedves Cynsterek ide vagy oda, nem tudtam megszeretni a regényt. Számomra túl sok volt a – minden bizonnyal az izgalom fokozására szánt – krimibe illő esemény spoiler, s vajmi kevés a romantika. Viszont az erotika éppen elégséges, finoman fűszerezte a történetet. Ah, a történetbe nem tudtam beleélni magam, hőseinket végig külső szemlélőként figyeltem, valahogy hiányzott az élet a meséből, ami magával ragadna. De előnyére legyen mondva a kötetnek, az írónő Lucilla és Thomas belső vívódásait, gondolatait tetszetősen, szemléletesen öntötte szavakba, ezeket a részek kárpótoltak picit az unalmas pillanatokért.

Betonka_Wass>!
Stephanie Laurens: Lucilla szerencséje

Minden tökéletlensége ellenére nekem ez a történet nagyon jólesett, annak ellenére, hogy helyenként bizony nagyon habos-babosan dúlt a szerelem a főhősök között. Lehet, hogy jókor talált meg, de izgalmas volt, pörgős, kicsit sikamlós, kicsit misztikus és könnyen emészthető.
És hát egy Cynster-rajongó vagyok, bár a sorozat magyar nyelven megjelent részei közül nem mindegyik lett a szívem csücske.

Bővebben: http://betonkabulija.blogspot.com/2017/05/stephanie-lau…


Népszerű idézetek

miaow P>!

A szerelem nem irányítható. Magától jön, a saját törvényei uralják, és nem kér engedélyt. Saját jogán válik olyan erővé, amely kényszerít, és soha, de soha nem ereszt el.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
miaow P>!

Semmi az életben nincs kőbe vésve, főleg ha emberekről van szó. Minden egyes léleknek szabad akarata van. Minden ember, legyen bármilyen gyenge is, szabadon dönthet a saját sorsa felől.

336. oldal


A sorozat következő kötete

Cynster-történetek sorozat · Összehasonlítás
Cynster sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. Czakó Andrea: Hervadhatatlan
Cathy Maxwell: Esküdj kedvesemmé!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Robin LaFevers: Sötét diadal
Iny Lorentz: A bűn lányai
Juliette Benzoni: Az álarcos
Fábián Janka: Emma évszázada